Editörler : supporters.
29 Nisan 2018 13:37

Yeni mezun için önerileriniz?

Merhabalar.İUHF'deki hukuk eğitimimi nasip olursa 2 ay sonra tamamlayacağım. Bir yandan finallerime deliler gibi çalışırken yaşadığım gelecek kaygısı beni hiç rahat bırakmıyor. Soracağım konularda büyüklerimin öğütleri benim için gerçekten hayati önem taşıyorİlk olarak stajımı nerede yapmamı önerirsiniz? Haziranda mezun olup stajımı hemen başlatmayı planlıyorum. İstanbul'da kalsam hayatımı idame ettirecek kadar maaş verirler mi bilmiyorum. Bursa'da ailemin yanında maddi sıkıntı çekmeden yapsam meslek hayatım için yeteri kadar tecrübe edinebilir miyim?İkinci olarak da müstakbel eşimin öğretmen olarak doğuya atanacak olması sebebiyle hayatımızı 4-5 sene orada sürdüreceğiz. Hem bu nedenden hem de ilk yıllarda serbest avukatlıkta maddi sıkıntı çekeceğimden ötürü kurum avukatlığı yapmak istiyorum. 2018 kpss'si ile mulakatsız merkezi atamada kurum avukatlığı alımı olur mu? (Doğu illerinde yapabileceğim başkaca meslek önerilerinize de açığım. Hakimlik-savcılık yazılı sınavını rahat geçebilirim ancak mulakatta torpil bulabileceğimi hiç sanmıyorum )


emirdad
Kapalı
29 Nisan 2018 16:28

Bence stajını bursada yapın barınma yeme içme ihtiyacınızı gidermiş olursunuz bütçenizi sıkmazsınız bu kendi yorumum istanbulda stajını yapan çoğu kişi kayboluyor , piyasa mekanizması gibi düşün çok fazla girdi çıktı var seni kimse farketmez.. ki bursada büyük şehir sayılır

Bizim ünvde hocamız hep derste şunu derdi doğudan yetişme hakimler her zaman daha kaliteli olur , insan kaprislerinde , baskıdan uzakta işine odaklanıp kendini yetiştirme imkanın olur ...bu tabikide bir yorum bana da mantıklı geldiği için sizle paylaşıyorum . bu yüzden doğu batı ayırmak doğru değil.

kpss kadrolarında hukuk uzmanı , hazine avukatı ,kurum avukatı,türk akraba top uzmanı , av birliği uzmanı meslek seçimi oldukça geniş bir yelpaze sunuyor..


sekkahvee
Yasaklı
29 Nisan 2018 16:52

Bursa'yı seç, bürodan aldığın harçlık cebine kalır.

Hangi sınav içinden geçiyorsa ona gir. Her şeye de torpil gözüyle bakma. Mesela bu sınavda 70üstü alanların şansı biraz daha yüksekmiş. Belli olmaz kapının nereden açılacağı.

Evlilik meselesine şu an için bu kadar kafa yorma. Önce bütsüz bitir, stajını başlat, hangi sınavlara gireceksen onlara gir, ruhsatı al, uzlaştırmacılık eğitimini muhakkak al.

Yaşım senden büyüktür diye tahmin ediyorum. tavsiyeme ister uyarsın ister uymazsın. İş durumunu sağlamlaştırmadan karşı tarafın veya senin ailenin ekonomik durumu çok iyi değilse en fazla söz yüzüğünü takın. Ardından nişan sonra düğün derken vakit kazanırsın. Bir düğün ortalama en az 50 60 bindir. Minimum bu ve o yola girildikten sonra ama adetimiz ama gelenek görenek olur aşk meşk ama kalmaz. İnsanlar aileler çirkinleşebilir, ha herkes aynı şeyi yaşamaz ama sen ölç tart.

Ha bir de askerlik var. Erteletmek, yüksek lisans derken gerçekten gönülden bunları yapmak istemiyorsan bir an önce onu da çıkar. Her büro süreklilik ister.


OtomobiI Osman
Kapalı
30 Nisan 2018 09:44

Sekkahve senin duyumlar da maşallah :D 70 üstü fln..


sekkahvee
Yasaklı
30 Nisan 2018 11:10

Benim duyumum değil, tavuğun suyunun suyu.

OtomobiI Osman, 6 yıl önce

Sekkahve senin duyumlar da maşallah :D 70 üstü fln..


OtomobiI Osman
Kapalı
30 Nisan 2018 11:33

Bu sefer daha sağlım adımlarla ilerliyorsun maşallah :D

sekkahvee, 6 yıl önce

Benim duyumum değil, tavuğun suyunun suyu.


sekkahvee
Yasaklı
30 Nisan 2018 11:38

Bu sefer sen kim köpek çekiyorum sınava. :)

OtomobiI Osman, 6 yıl önce

Bu sefer daha sağlım adımlarla ilerliyorsun maşallah :D


Mustafa Safitürk
Aday Memur
01 Mayıs 2018 02:55

Değerli kardeşim, bulunduğun süreçteki bu sıkıntıları hemen herkes yaşıyor. O yüzden çok fazla kafanı bunlarla meşgul etmemeni, sorunları aşama aşama düşünmeni tavsiye ederim. Bulunduğun aşamada ilk çözmen gereken fakülteni bütsüz bitirmek olmalıdır. Alttan dersin var mı bilmiyorum ama yoksa bile rehavete kapılmamanı tavsiye ederim. MÖHUK kürsüsü geçen sene milleti perişan etti mesela... Evlilik konusunda ise şu an kafanı çok meşgul etmemesini tavsiye ederim ama bu tavsiyem kesinle "evliliğini ertele" anlamına gelmesin. Hangi işi yapacak olursan ol evliliğini erteleme kardeşim. Geçim endişesiyle evliliği ertelemek ile geçim endişesiyle çocuk sahibi olmayı ertelemek arasında bir fark yoktur. İkisinin de rızkını Allah verecektir. Doğumumuzdan bu günümüze kadar her şeyimizi veren Allah bundan sonrasında da rızkımıza kefildir. O yüzden toplumumuzun evlilik konusundaki parasal ön kabullerini çok önemsememeni tavsiye ederim. Amaç huzurlu bir yuva kurmaksa sade bir nikah töreniyle de düşük model eşyalarla da pek ala kurulur. Stajını Bursa'da yapmanı tavsiye ederim. İstanbul'da staj hem maddi olarak hem de fiziki olarak seni çok yorar. Allah yardımcın olsun.


Volkanzekii
Kapalı
01 Mayıs 2018 06:51

Eşiniz erkek galiba. Yoksa diğer durumda sizin ona değil onun size ayak uydurması bende sizle aynı durumdayım. Ben Gaziantep'te stajımı başlatacağım mecburen müstakbel eşimde öğretmenlikten istifa edip gelecek. Çünkü her halükarda evi geçindirecek olan benim. Eşimin de kendi mesleğini icra etmesini isterdim ama şartlar elvermiyor. Evliliği okul bitikten hemen sonra kafana sokma haklısın beklemek çok zor aynı durumdan muzdaripiz demiştim insana bir müddet sonra nefes bile aldırmıyor ama en azından okul gittikten 1.5-2 yıl sonra evlen iyiki kötü bir düzenin olmuş olur. Stajını da Bursa da başlat kafan rahat olsun İstanbul yorar

Fgh142
Aday Memur
02 Mayıs 2018 11:01

Ailenizin bulunduğu yerde stajınızı yapın. Stajda yüksek ücretler verilmiyor. Kiraydı faturaydı gibi dertleriniz olacak bunları başka şehirde karşılayabilecek misiniz? Aileniz size destek verebilecek mi? Bunları düşünün.

cimbomluhukukcu
Aday Memur
02 Mayıs 2018 15:32

Değerli cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Ancak okuma fırsatı bulabildim. Fazlaca uzun bi ilişkim olduğu için evliligi ertelemeyi hiç düşünmüyorum. Ancak benim sormak istediğim bunlardan ziyade okul bittikten sonra bir şekilde doğu illerinde hangi devlet kadrosunda yer edinebilirim? Doğuya gitmek benim için %90 ihtimalde gerçekleşecek. Burada kalsam bi şekilde hayatımı idame edebilirim zaten. Hiçbir sey yapamazsam serbest avukatlık yapardim. Ancak doguda bu imkan yok gibi duruyor o yüzden ilk 5 6 sene devlet kadrosunda calismam gerekiyor :)

02 Mayıs 2018 16:22

"Okul bittikten sonra bir şekilde hangi devlet kadrolarında yer alabilirim" cümlesi gayet tehlikeli bir cümle kardeşim. Şu an hayatı "okul bitsin de gerisi kolay" olarak gördüğün kesin ve üstüne üstlük "okul bitince işler yeni başlar" özlü sözüne de içten içe inanmadığı aşikar. :) Aman diyeyim iyi araştır, mezun olduktan sonra ev geçindirebilecek parayı hemen kazanamayacaksın, bundan emin ol. Neden mi, ilk seçenek avukatlık Bunun için 1 yıllık staj var, stajda para var mı, yok. İkinci seçenek hakim-savcılık sınavı. Bunun için yazılı sınavı geçmek ve iyi bir referans yardımıyla mülakattan başarılı çıkmak gerekiyor, peki bu süreçte para var mı yok, süreç ne kadar, ilk girdiğin sınavı kazanıp mülakattan başarılı olursan ortalama 6 ay staja başlayamayacaksın öyle hesap et. Peki bunlar dışındaki seçenekler nelerdir: Devlet memurlukları. Bunun için kpss sınavından bir puan alabilmen şart. Puandan sonra tercih atanma vs yine ortalama 6 ay beklersin. Ayrıca sınavın gerçekleşeceği tarihi vs iyi takip etmen lazım zira bekleme süresine dahil etmen gerekir. Diğer seçenek, akademik kadrolar. Ne lazım, ALES, dil puanı, yüksek lisans ve elbette üniversitelerin açtığı kadroya (arş.gör.) yerleşebilecek azim ve şans (biraz da referans). Bu yazdıklarımı üstün körü okuyup "yav herkeste böyle zor olmaz, hele bir mezun olayım ben iş hemen olur" şeklinde düşünmeye devam edecek olursan sana temizinden bir geçmiş olsun dileklerimi peşinen sunuyorum. Ancak bunları okuyup da "mezuniyetten sonraki durum bu derece ciddi mi acaba" diye esaslı bir düşünceye daldıysan doğru yoldasın demektir tebriklerimi sunarım.
cimbomluhukukcu, 6 yıl önce

Değerli cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Ancak okuma fırsatı bulabildim. Fazlaca uzun bi ilişkim olduğu için evliligi ertelemeyi hiç düşünmüyorum. Ancak benim sormak istediğim bunlardan ziyade okul bittikten sonra bir şekilde doğu illerinde hangi devlet kadrosunda yer edinebilirim? Doğuya gitmek benim için %90 ihtimalde gerçekleşecek. Burada kalsam bi şekilde hayatımı idame edebilirim zaten. Hiçbir sey yapamazsam serbest avukatlık yapardim. Ancak doguda bu imkan yok gibi duruyor o yüzden ilk 5 6 sene devlet kadrosunda calismam gerekiyor :)


uzumsuyu
Genel Müdür
02 Mayıs 2018 16:38

Hocam dediklerinize katılmakla beraber şu hususta bir sıkıntı olduğunu düşüyorum mülakatta başarılı sayıldıktan sonra staja 6 ay sonra başlıyorsunuz demişsiniz, benim gördüğüm kadarıyla 1 ay sonra atama geliyor öyle değil mi ? Bir aydınlatırsanız sevinirim.

TurkogluTurk1, 6 yıl önce
"Okul bittikten sonra bir şekilde hangi devlet kadrolarında yer alabilirim" cümlesi gayet tehlikeli bir cümle kardeşim. Şu an hayatı "okul bitsin de gerisi kolay" olarak gördüğün kesin ve üstüne üstlük "okul bitince işler yeni başlar" özlü sözüne de içten içe inanmadığı aşikar. :) Aman diyeyim iyi araştır, mezun olduktan sonra ev geçindirebilecek parayı hemen kazanamayacaksın, bundan emin ol. Neden mi, ilk seçenek avukatlık Bunun için 1 yıllık staj var, stajda para var mı, yok. İkinci seçenek hakim-savcılık sınavı. Bunun için yazılı sınavı geçmek ve iyi bir referans yardımıyla mülakattan başarılı çıkmak gerekiyor, peki bu süreçte para var mı yok, süreç ne kadar, ilk girdiğin sınavı kazanıp mülakattan başarılı olursan ortalama 6 ay staja başlayamayacaksın öyle hesap et. Peki bunlar dışındaki seçenekler nelerdir: Devlet memurlukları. Bunun için kpss sınavından bir puan alabilmen şart. Puandan sonra tercih atanma vs yine ortalama 6 ay beklersin. Ayrıca sınavın gerçekleşeceği tarihi vs iyi takip etmen lazım zira bekleme süresine dahil etmen gerekir. Diğer seçenek, akademik kadrolar. Ne lazım, ALES, dil puanı, yüksek lisans ve elbette üniversitelerin açtığı kadroya (arş.gör.) yerleşebilecek azim ve şans (biraz da referans). Bu yazdıklarımı üstün körü okuyup "yav herkeste böyle zor olmaz, hele bir mezun olayım ben iş hemen olur" şeklinde düşünmeye devam edecek olursan sana temizinden bir geçmiş olsun dileklerimi peşinen sunuyorum. Ancak bunları okuyup da "mezuniyetten sonraki durum bu derece ciddi mi acaba" diye esaslı bir düşünceye daldıysan doğru yoldasın demektir tebriklerimi sunarım.

cimbomluhukukcu
Aday Memur
02 Mayıs 2018 20:04

Öncelikle teşekkür ederim. Lakin zaten dediklerinizin çok farkında olduğum için yana yakıla benim için en hasarsız çıkışı arıyorum. Üniversitedeki pek çok arkadaşım dediğiniz gibi okulu bi bitirelim de gerisi kolay düşüncesindeler. Ben asıl olayın okul bittikten sonra başladığının bilincindeyim, kendime doğru bir yol çizmek için yardımlarınızı talep ettim zaten :) Tam olarak alamasam da çok teşekkür ederim hepinize

TurkogluTurk1, 6 yıl önce
"Okul bittikten sonra bir şekilde hangi devlet kadrolarında yer alabilirim" cümlesi gayet tehlikeli bir cümle kardeşim. Şu an hayatı "okul bitsin de gerisi kolay" olarak gördüğün kesin ve üstüne üstlük "okul bitince işler yeni başlar" özlü sözüne de içten içe inanmadığı aşikar. :) Aman diyeyim iyi araştır, mezun olduktan sonra ev geçindirebilecek parayı hemen kazanamayacaksın, bundan emin ol. Neden mi, ilk seçenek avukatlık Bunun için 1 yıllık staj var, stajda para var mı, yok. İkinci seçenek hakim-savcılık sınavı. Bunun için yazılı sınavı geçmek ve iyi bir referans yardımıyla mülakattan başarılı çıkmak gerekiyor, peki bu süreçte para var mı yok, süreç ne kadar, ilk girdiğin sınavı kazanıp mülakattan başarılı olursan ortalama 6 ay staja başlayamayacaksın öyle hesap et. Peki bunlar dışındaki seçenekler nelerdir: Devlet memurlukları. Bunun için kpss sınavından bir puan alabilmen şart. Puandan sonra tercih atanma vs yine ortalama 6 ay beklersin. Ayrıca sınavın gerçekleşeceği tarihi vs iyi takip etmen lazım zira bekleme süresine dahil etmen gerekir. Diğer seçenek, akademik kadrolar. Ne lazım, ALES, dil puanı, yüksek lisans ve elbette üniversitelerin açtığı kadroya (arş.gör.) yerleşebilecek azim ve şans (biraz da referans). Bu yazdıklarımı üstün körü okuyup "yav herkeste böyle zor olmaz, hele bir mezun olayım ben iş hemen olur" şeklinde düşünmeye devam edecek olursan sana temizinden bir geçmiş olsun dileklerimi peşinen sunuyorum. Ancak bunları okuyup da "mezuniyetten sonraki durum bu derece ciddi mi acaba" diye esaslı bir düşünceye daldıysan doğru yoldasın demektir tebriklerimi sunarım.
02 Mayıs 2018 20:07

Bu yazdığımdan alacağını aldıysan başka bir şeye gerek yok ki:) Bu yazdıklarım dışında seçenek yok çünkü
cimbomluhukukcu, 6 yıl önce

Öncelikle teşekkür ederim. Lakin zaten dediklerinizin çok farkında olduğum için yana yakıla benim için en hasarsız çıkışı arıyorum. Üniversitedeki pek çok arkadaşım dediğiniz gibi okulu bi bitirelim de gerisi kolay düşüncesindeler. Ben asıl olayın okul bittikten sonra başladığının bilincindeyim, kendime doğru bir yol çizmek için yardımlarınızı talep ettim zaten :) Tam olarak alamasam da çok teşekkür ederim hepinize

03 Mayıs 2018 08:57

Mülakat sonuçları açıklandıktan sonra altı ay yazmışım yanlış olmuş. Sınavı kazandıktan sonra en az altı ay sürer demek istemiştim staja başlama
uzumsuyu, 6 yıl önce

Hocam dediklerinize katılmakla beraber şu hususta bir sıkıntı olduğunu düşüyorum mülakatta başarılı sayıldıktan sonra staja 6 ay sonra başlıyorsunuz demişsiniz, benim gördüğüm kadarıyla 1 ay sonra atama geliyor öyle değil mi ? Bir aydınlatırsanız sevinirim.

03 Mayıs 2018 08:59

Bu yazdıklarım dışında seçenek yok yazmıştım ama ekleme yapayım ona. 1) Belediyeler, 2) Ticaret Odaları, 3) Bu tarz kpss olmaksızın alım yapan kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğindeki kurum ve kuruluşlar
TurkogluTurk1, 6 yıl önce
Bu yazdığımdan alacağını aldıysan başka bir şeye gerek yok ki:) Bu yazdıklarım dışında seçenek yok çünkü

Eskisehirli3526
Kapalı
06 Mayıs 2018 00:20

Hukuk sinifi subay olabilirsin. hele hava kuvvetleri olursa tadindan yenmez. gunde toplasan 2 saat calissan yeter. is yogunlugu cok az. yuksek lisansini yaparsin. dil ogrenirsin vs. yurt disi atamalarla 3 yil gider yurtdisinda gorev yaparsin vs.


Turbokiller
Memur
10 Mayıs 2018 01:22

Avukatlık stajında hangi hukuk dalının iyi bilinmesi daha işe yarıyor? hmk mı ceza hukuku mu veya diğer dallar, fikrinizi alabilir miyim?


Avukat Ordu
Daire Başkanı
10 Mayıs 2018 16:42

Staj teoriyi öğretmez. Onu fakültede almış olman lazım. Bir hukuk dalını bilmek stajda işey yaramaz, yaptığın staj özellikle dilekçe yazma, dava açma, kalemde ve icra dairelerinde yapılan işler vs işin pratiğini kapmaya yardımcı olur. Pratiği kaptıktan sonra teori de iyiyse başarılı olunmaması içşn bir sebep yok. Tabi zamanla her şey.

Turbokiller, 6 yıl önce

Avukatlık stajında hangi hukuk dalının iyi bilinmesi daha işe yarıyor? hmk mı ceza hukuku mu veya diğer dallar, fikrinizi alabilir miyim?

Toplam 22 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi