Editörler : E.Kayı Han
«9989991000100110021003100410051006100710081009»

Ciguli 46
Şef
09 Şubat 2024 20:26

merhaba. ihraç olmanız durumunda parayı yasal faiziyle birlikte sizden geri istiyorlar. eğer göreve dönersenizde ceza dosyası kesinleşmedigi ve sicil alamadığıniz için rütbe ve derece kademe ilerlemesi yapmıyorlar. rütbe ve derece kademe ilerlemesi için ceza dosyanın kesinleşmesi lazım.
Yaruza, 1 yıl önce

Gorevdeyim ceza dosyam yargitayda, idare mahkemesi bölge dosyasina geçti en son savcı göreve dönüş için yd kararına itiraz etti geçen yıl. Bunlardan sonra dosyalarımda herhangi bir tepki olmadı. Geriye dönük maaşları aldım ancak aklımda bazı sorular var. 1- tekrar ihraç olma durumunda bu maaşları benden geri isteme gibi bir durum oluşur mu? 2- rütbe ve derece kıdem ne oldugu zaman ilerlemeye ya da kaldığı yerden devam edecek 3- bu aralar tekrar ihraç olan forumlarda goruyorum o yüzden çok ümidim yok açıkçası tekrar ihraç olma ihtimali nedir?

Yaruza
Aday Memur
10 Şubat 2024 19:20

o halde bana verilen paranin verildigi tarihten itibaren yasal faiziyle odemem gerekecek sanirim

Ciguli 46, 1 yıl önce
merhaba. ihraç olmanız durumunda parayı yasal faiziyle birlikte sizden geri istiyorlar. eğer göreve dönersenizde ceza dosyası kesinleşmedigi ve sicil alamadığıniz için rütbe ve derece kademe ilerlemesi yapmıyorlar. rütbe ve derece kademe ilerlemesi için ceza dosyanın kesinleşmesi lazım.

volkan1759
Aday Memur
10 Şubat 2024 19:29

Arkadaşlar merhaba. Bu süreçte malülen yada normal emekli olup idari davadan geri dönüş alan ve göreve başlayan var mı? Malülen emekliyim idari davayı kazandım fakat kurum göreve başlatmıyor.4 ay önce tekrar dava açtım msb sgk yı davaya dahil et bizimle ilgisi yok tarzında savunma yapmış. Aynı durumda olan varsa lütfen yazabilir mi?

Ciguli 46
Şef
13 Şubat 2024 21:39

malülen değilde ihraç olup emekli olan daha sonra da geri görevine dönen bildiğim kıdemli abilerimiz vardı. SGK nin verdiği emekli ikramiye ve aylıkları geri yatiriyorsunuz. daha sonra eski kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. ama malülen emekliliği bilemiyorum.
volkan1759, 1 yıl önce

Arkadaşlar merhaba. Bu süreçte malülen yada normal emekli olup idari davadan geri dönüş alan ve göreve başlayan var mı? Malülen emekliyim idari davayı kazandım fakat kurum göreve başlatmıyor.4 ay önce tekrar dava açtım msb sgk yı davaya dahil et bizimle ilgisi yok tarzında savunma yapmış. Aynı durumda olan varsa lütfen yazabilir mi?

Ciguli 46
Şef
13 Şubat 2024 21:40

maalesef ki sizin anlattığıniz gibi paranın size ödendiği tarihten itibaren geri yasal faizle birlikte geri istiyorlar.
Yaruza, 1 yıl önce

o halde bana verilen paranin verildigi tarihten itibaren yasal faiziyle odemem gerekecek sanirim

aligbt_18
Aday Memur
15 Şubat 2024 10:03

Merhaba arkadaşlar. Dosyamda ankesör araması (1 ardışık) harici hiçbişey yoktu ve savcı beraat istedi ama hakim tekil arama fazla, ardışıklık var dedi ve 6-ay 10 gün ceza verdi. Gerekçeli karar daha açıklanmadı. Savcı kararda usul ve esas hatası var diyerek bozulması için istinafa itiraz etti. Benzer durumu yaşayan oldumu acaba. Savcının itirazının istinafta bir etkisi olur mu?

mlk23
Memur
16 Şubat 2024 21:36

Merhaba arkadaşlar eşimin istinaf mahkemesi cezayı onadı maalesef bundan sonra süreç nasıl işliyor yargıtaya itiraz edildikten sonra ne kadar sürüyor

Zülfüm
Aday Memur
17 Şubat 2024 21:34

Merhaba çok geçmiş olsun kaç ay sürdü yerel mahkemeden sonra cezanın istinaf tarafından onaylanması dosyasında ne vardı

mlk23, 1 yıl önce

Merhaba arkadaşlar eşimin istinaf mahkemesi cezayı onadı maalesef bundan sonra süreç nasıl işliyor yargıtaya itiraz edildikten sonra ne kadar sürüyor

20212021
Kapalı
18 Şubat 2024 16:53

3-4 senede Yargıtay'da bekleniyor sanırım iki yıl bitti benim

mlk23, 1 yıl önce

justice1206
Aday Memur
19 Şubat 2024 22:55

Kasim 2021,den bu yana bekliyoruz..
mlk23, 1 yıl önce

mlk23
Memur
20 Şubat 2024 10:29

Merhaba çok sagolun bir yıl olmuştu istinafa gideli içeriği belli olmayan 0 saniyeli ardışık arama ve bir tanık ifadesi vardı

Zülfüm, 1 yıl önce

Merhaba çok geçmiş olsun kaç ay sürdü yerel mahkemeden sonra cezanın istinaf tarafından onaylanması dosyasında ne vardı

YOK HERİİİ
Aday Memur
20 Şubat 2024 20:48

Herkes iyi akşamlar. Benim beraat kararım Yargıtay dan bozularak yerel mahkemeye gelmisti. Yerel de savci mutealada Ceza verilsin dedi. Ancak ben yerelden yine beraat aldim . Savci yine istinafa taşır mı acaba ?? Ceza istedi diye istinafa taşır diyorlar .. bilgisi olan varmi ??

Avmetey
Aday Memur
21 Şubat 2024 11:55

cumhuriyet savcıları mütalaalarının aksine verilen hemen her karara itiraz ederler dosyanız yargıtaydan gelmiş ise istinaf olmadan direk yargıtaya gidecek
YOK HERİİİ, 1 yıl önce

Herkes iyi akşamlar. Benim beraat kararım Yargıtay dan bozularak yerel mahkemeye gelmisti. Yerel de savci mutealada Ceza verilsin dedi. Ancak ben yerelden yine beraat aldim . Savci yine istinafa taşır mı acaba ?? Ceza istedi diye istinafa taşır diyorlar .. bilgisi olan varmi ??

Avmetey
Aday Memur
21 Şubat 2024 11:57

şuan süre söylemek çok yanlış. 6 ayda tüm işlemi bitip gelen dosya oldu. 2023 ekimde daireye geçen dosya incelemede şuan bazen de uzun sürüyor
20212021, 1 yıl önce

3-4 senede Yargıtay'da bekleniyor sanırım iki yıl bitti benim

musty8806
Aday Memur
21 Şubat 2024 13:55

Maalesef istinafa taşır

YOK HERİİİ, 1 yıl önce

20212021
Kapalı
21 Şubat 2024 22:50

Sen avukatmisin birader çok biliyorsan kendi durumunu çöz ben benimkini söyledim dosya numarası denen birşey var

Avmetey, 1 yıl önce
şuan süre söylemek çok yanlış. 6 ayda tüm işlemi bitip gelen dosya oldu. 2023 ekimde daireye geçen dosya incelemede şuan bazen de uzun sürüyor

Avmetey
Aday Memur
21 Şubat 2024 22:53

evet
20212021, 1 yıl önce

Sen avukatmisin birader çok biliyorsan kendi durumunu çöz ben benimkini söyledim dosya numarası denen birşey var

1919Deniz1919
Aday Memur
23 Şubat 2024 19:29

Yerel Mahkeme 22 Mart'ta 2023 te ilk duruşmada BERAAT verdi savcı istinaf etti 06 Şubat 2024 te Bölge İdare Mahkemesinde Başkan Beraat dedi diğer 2 üye ceza verdi. Dosya Yargıtaya gidecek . sizdeki süreç ne kadar sürdü bilgi verirseniz sevinirim
YOK HERİİİ, 1 yıl önce

elifderyaa
Aday Memur
24 Şubat 2024 22:21

Yargıtaydan beraat alan bir allahın kulu yokmu ya bu ahım kararları ise yaramiyormu

1919Deniz1919
Aday Memur
04 Mart 2024 00:17

nasıl geçtik YDK süreci bilgi verebilir misiniz
Johnwck, 1 yıl önce

Herkese merhaba 1 yıldır açıktayım dosyam yargıtay da bekliyor. Bugün birliğimden aradılar. Ankarada ydk 29 da karar verileceğini katılıp katılmayacağımı sordular. Bende katılacağımı dile getirdim. Ayın 29 YDK karşısına çıkacağım. Konu başlığı TSk dan ayırma işlemi . Daha önce yaşayan varmı sizce ilişkim kesilecek mi yoksa başka bir kararda alma olasılıkları varmı ? Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

Toplam 20549 mesaj
«9989991000100110021003100410051006100710081009»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi