Editörler : oto-danisman-expert
11 Mayıs 2018 10:40

1.6 dizel otomatik insignia alayım mı?

Hayırlı Cumalar Arkadaşlar.

Bir sorum olacak sizlere. Daha önceki araçlarımda da sordum, yine soruyorum. Bilgilerinize, deneyimlerinize değer veriyorum çünkü sabit gelirli insanlarız kılı kırk yarmak zorundayız.

1.6 cvt Nissan Qashqai aracımla yollarımı ayırdım. Kendisini 75 bin bedelle yeni sahibine verdim.

Araç genel itibariyle isteklerimi karşılasa da kullanım alanı darlığı ve aşırı hantallığı sebebiyle yollarımızı ayırdık. Belki de 2.0 Accord' dan sonra bu arabaya geçişim beni tatmin etmedi.Neyse artık...

Şimdi max. 100 bin bandında bir araç arıyorum. İlla sıfır olmasına gerek yok. Ama sıfıra yakın olmalı. Ayrıca geniş sedan olmalı, hızlanması iyi olmalı, oturaklı ağır başlı olmalı, otomatik olmalı, vs., vs...

Bu kritelerde dizel otomatik araçlara yönelmek zorunda kalıyorum. Megane, Jetta, Focus, Astra gibi şirket çıkması olma ihtimali yüksek, yarı otomatik şanzımanlı, c sınıfı araçları da ben istemiyorum.

Derken kriterlerim doğrultusunda iki araç arasında kaldım.

1. 2015 ve sonrası İnsignia 1.6

2. 2015 ve sonrası 508 1.6 Bluehdi

508 de İnsignia' da, Aisin' in tork konvektörlü tam otomatik şanzımanını kullanıyor. Başka da tam otomatik yok zaten D sınıfında.

508' in şekli biraz daha standart, bütçeme göre en boş paketlerine yöneltiyo, 120 beygir biraz hantal, vs vs.

İnsignia 136 beygir, ş.içi 6.4 lt tüketim, kasası yenilendi ama bence hala çok modern ve albenili bi yüzü var, makyajlı kasa ile problemlerinden arındırılmış, donanımları çok üst düzey, vs., vs.


anyhill
Daire Başkanı
12 Mayıs 2018 11:26

O paraya İngisnia alma derim, kalite olarak rakiplerinin gerisindedir.

12 Mayıs 2018 22:55

Aradığınız şey performanssa 1.6 dizel de aradığınızı bulamazsınız. Ama yeterlimi performansı bence bir çok 1.6 benzinli araçtan daha iyi dizeller tork farkından dolayı çekiş sıkıntısı olmuyor. 5 yıl pejo 407 kullandım çok güzel araçtı ama süspansiyon konforu sert oluşundan dolayı bozuk yolda biraz rahatsız edici olabiliyor. 508 içinde aynı yorumlar var. Bende o yüzden 508 yerine c5 aldım ve konfor anlamında beni çok memnun etti. Ama c5 te iç mekan kalitesi olarak 508 e yaklaşamaz. İnsignia hakkında hiç bilgim yok o yüzden yorum yapamıycam.

917-Short Tail
Genel Müdür
13 Mayıs 2018 21:30

Insignia belli kalitenin üzerinde ve d segmente yakışan, zamaninda efsaneler yaratan ve hala yollarda gördüğümüz vectranin veliahtidir, güzel araçtır. Kokpitine oturunca cebinizde de alacak meblağ varsa almadan inmezsiniz. Bu aracın sizi üzecek tek yanı; 5-7 sene sonra satarken Astra fiyatına gidecek olmasıdır. Performans denemesi yapın almadan önce mutlaka.


fencikara
Memur
14 Mayıs 2018 11:06

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.

mistercasper hocam, 508 iki alternatifimden birisi halen. Lakin uzun-kısa metrajlı bir kaç test sürüşümde İnsignia ile arasında 100 km' de 1.5 lt' lik yakıt farkı olmasına rağmen serilikte 120 beygir olmasının dezavantajını gördüm. Örneğin Passat' da 120 beygir ama dsg farkıyla o hantallık hissedilmiyor. 508 tam otomatik olması nedeniyle biraz daha hantal. Aslında hantallığından ziyade dış albeni olarak İnsignia beni halen biraz daha fazla cezbediyor.

917- short tail hocam, bu sınıfta passat, superb, talisman, vs. birçok aracı detaylı inceledim. Hepsinin farklı tercih edilme sebepleri var. Özellikle çoğunluk passat al diyor. Lakin DSG problemleri ve yürütme maliyetleri beni VW' den soğuttu. Öyle olunca da fiyat uygunluğunu da göz önüne alınca İnsignia birinci sıraya yerleşiyor. Ki piyasada başka tam otomatik dizel araç yok bu sınıfta. Al satçı değiliz sonuçta 3-5 seneye bu piyasa koşullarında zaten kar bile ettirir bu araç diye düşünüyorum.

O kadar araştırdım, halen de araştırıyorum. Sonuç: Hala karar veremedim.


fencikara
Memur
16 Mayıs 2018 08:48

Günaydın Arkadaşlar.

2015 1.6 cdti 136 hp Otomatik İnsignia Edition Elegance aldım.

Öncelikle fiyatı ve diğer artıları işime geldi açıkcası.

Kış paketli, yetkili servis bakımlı, ilk sahibinden olması, ekstra kışlık orjinal jant-lastik vs.

Şimdilik sadece biniyorum. Zamanla bilgilendirme maksatlı yorumlar da eklerim inşallah.


kafkas_52
Şef
16 Mayıs 2018 23:01

Öncelikle hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanızı dilerim. Kaç liraya aldığınızı yazarmısonız kmsi kaç. Kullandıkça yorumlarınızı bekliyorum. Yakıt ve performansını merak ediyorum.
fencikara, 6 yıl önce

Günaydın Arkadaşlar.

2015 1.6 cdti 136 hp Otomatik İnsignia Edition Elegance aldım.

Öncelikle fiyatı ve diğer artıları işime geldi açıkcası.

Kış paketli, yetkili servis bakımlı, ilk sahibinden olması, ekstra kışlık orjinal jant-lastik vs.

Şimdilik sadece biniyorum. Zamanla bilgilendirme maksatlı yorumlar da eklerim inşallah.


JanissaryWolves
Daire Başkanı
17 Mayıs 2018 04:51

1.6 motor insignia nın kasası için hantal kalabilir önceliğiniz performans ise


fencikara
Memur
18 Mayıs 2018 09:26

Kamuda çalışıyorum hocam. Elimin altında dizel otomatik egea, passat, corolla, superb var.Onlardan kesinlikle ağır değil hatta daha iyi diyebilirim.

JanissaryWolves, 6 yıl önce

1.6 motor insignia nın kasası için hantal kalabilir önceliğiniz performans ise


fencikara
Memur
18 Mayıs 2018 09:36

Teşekkür ederim temenninize. 76 binde km de aldım. 90 bine aldım. Hatasız boyasız bi araç. Yakıt 100 km' de 6.4 diyor fabrika verisi ama şimdilik 7.2 lt yakıyor Ankara ş. içi trafiğinde. Daha çok yeni olduğu için zamanla daha detaylı yazarım ijnşallah.

İlk sahibi yaşamayı bilen yaşlı bir bayandı. Açıkcası fiyatta ablamız beni kırmadığı için aldım. Sahibinden de 97 lik bir rakamla satışta idi.

kafkas_52, 6 yıl önce
Öncelikle hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanızı dilerim. Kaç liraya aldığınızı yazarmısonız kmsi kaç. Kullandıkça yorumlarınızı bekliyorum. Yakıt ve performansını merak ediyorum.

er-form
Müsteşar
18 Mayıs 2018 19:22

Motor, şanzıman, kasa olarak çok doğru bir tercih yapmışsınız.

Kazasız belasız binmeniz dileğiyle.

Hayırlı olsun.


kafkas_52
Şef
18 Mayıs 2018 20:29

Opel olarak tuttuğum tek model dizel insignia. 1.6 veya 2.0 fark etmez keşke vergide de fark etmese. Yakışıklı oturaklı ve donanımlı araba.

fencikara
Memur
22 Mayıs 2018 16:21

Teşekkürler arkadaşlar. er-form, kafkas_52


sibel_turkce
Memur
26 Mayıs 2018 18:24

hayırlı olsun kazasız belasız inşallah


fencikara
Memur
17 Nisan 2019 10:39

Merhabalar arkadaşlar,

Dizel otomatik İnsignia ile ilgilenen kardeşlerimi bilgilendireyim istedim. 1 yıl oldu neredeyse. Fiili kullanıcı yorumudur. Bilgi isteyenlere referans olsun.

İlk olarak yakıttan bahsetmeliyim. Ben kullandığımda Ankara ş.içi 7 lt yakıyor. Eşim kullandığında 8 lt yakıyor. Pompa ölçümünde ise 0.2 ila 0.4 lt yol bilgisayarına göre fazla tüketim olduğunu tespit ettim. Ş.dışı ise 5.5 lt civarında tüketimi mevcut. Tam otomatik tork konvektörlü (Aisin) şanzımanın bu tüketimde oldukça etkisi var. Bu aracı alırken de buna yakın değerler olacağını tahmin ediyordum açıkcası. Eski nesil dizel insignia lar arasında muazzam yakıt farkı var bunun. Zaten teknik verilerinden de belli. Biri 2.0 cdti 130 hp, biri 1.6 cdti 136 hp

İkinci olarak benim aracım Edition Elegance paket+Kış paketli. Benim araçta da elektrikli koltuk var ama sırf hafızalı koltuk nedeniyle Cosmo paket alsaydım diyorum bazen. Tabi Sport paketin görsel albenisi de bu araçları çok değiştiriyor. İç donanım, güvenlik ekipmanları vs. olarak çok da bir fark yok açıkçası bu paketler arasında.

Konfor olarak iyi bence. yol sesi veya rüzgar sesi pek hissedilmiyor. Yol tutuşu bu araçta bence aşırı derecede iyi olmuş. 18 jant olması da bunun sebebi olabilir. Tabi 18 lastik fiyatları beni benden aldı orası da ayrı. Koltuk ısıtması, direksiyon ısıtması, elektronik park freni, anahtarsız giriş-çıkış,start-stop, park pilot, vs. gibi epey insanı şımartan özellikleri var.. Bagaj hacmi oldukça yeterli. Arka koltukta oturunca tavan biraz basık.

Bakım maliyetleri anlamında çok da farklılık arz eden bi durumu yok muadillerine göre. Herhangi bir ekstra arıza durumu da çıkarmadı bakalım şimdilik stabil bi durumu var açıkcası.

Sonuç olarak daha önce de d sınıfında araçlarım olmuştu. Bu da beni hayal kırıklığına uğratmadı isteklerim doğrultusunda.

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi