Editörler : F16 Gökçen
24 Mayıs 2018 11:09

Yardım edebilecek herkese şükranlar

arkadaşlar kamuda inşaat mühendisi olarak çalışıyorum. mülkiye okumak hep çocukluk hayalim olarak kaldı. gerçeğe dökmek istiyorum.

puanlara baktığımda ankara siyasal 300 puan gibi bir puan ediyor. soruların genelini çözebilecek durumum var. unuttuğum birkaç konu da var ama. sizce 1 yıl kadar bir dgs hazırlığı ile hallolur mu?

2. olarak 2016 ve 2017 yılında aynı netlerle puan hesaplandığında bir uçurum oluşuyor. sebebi nedir acaba?


meşru-zemin
Aday Memur
26 Mayıs 2018 01:46

1) hedefinizi puan bazlı belirlemeyin. Çünkü her yapılan netlere göre puanlar değişir. . O yüzden hedeflerinizi puan bazlı belirlemeyin. Denemeler ile net bazında netlerinizi arttırak gitmeye çalışın. Deneme netlerini puan hesaplama motorlarına girip çıkarım yapmayın. Puan hesaplama motorları tek bir amaç için yapılır ve bu amaç deneme netleri için değildir. Puan hesaplama motorunun amacı sadece o yılda hangi puan hangi netle alınmış ona bakmaktır. mesela ankara üni 2017 DGS hukuk taban puanı atıyorum 320 olsun acaba bu 320 hangi netlerle alındı ? mesela matematik 45 net türkçe 45 netle alınmış olabilir mi ? Veya matematik 60 net türkçe 30 net ? İşte bu kombinasyonları motora girip fikir edinmeniz için puan hesaplama motoru her yıl apılır. En verimli şekilde kullanmak için siz de gerçek 2017 DGS ÖSYM sorularını kendinize deneme yapıp sonuç netlerinizi motora girip fikir edinmek olabilir.

2) Bu sorunun cevabı da zaten yukarıda verilmiş oldu. :)

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi