Editörler : crops35
26 Mayıs 2018 22:35

Bir memur düşünün ki tayin hakkı yok

Değerli arkadaşlar ülkemizin her ilinde üniversite olmasına rağmen bazı üniversiteler 2-3 yılda memurlarına tayin hakkı verirken. Bazıları ise size tayin yok unutun diyebiliyor. Devlet kurumunda böyle bir durumun olması beni çok üzüyor. Amirlerimiz memleketini unut sen artık buralısın diyebiliyor. Buna çözüm bulunur mu bilmiyorum ama bildiğim tek şey var o da adaletsizliğin olduğu bir yerde benim daha ne kadar tahammül edebileceğimdir. Halime, halimize şükrediyoruz ancak tüm memurların aynı şartlar da nakil alamaması söz konusu olsaydı kabullenip oturacaktım ancak diğer memurları gördükçe kendime ve benim gibilerine baktıkça bize yapılan haksızlığa göz yumamıyorum. Tercih vermeseydin, üniversitede memur olmasaydın gibi lafları söyleyip kenara çekilenler var. Kadro vardı da biz mi başka yerleri tercih vermedik be kardeşim. Düzensizliğin sebebi biz miyiz ki bizi suçluyorsunuz. Allah doğu üniversitelerinde görev yapan ve nakil olamayan tüm memur kardeşlerime sabır versin. Üniversitede görev yapan hiçbir memur 2-3 yılda gideyim derdinde değil düzenleme yapılıp belli bir sürenin verilmesi derdindedir bunu anlatamıyoruz insanlara. Yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim.


yenimemur32
Aday Memur
29 Mayıs 2018 08:37

Üniversite personeli olarak size katılıyorum. Üniversitelerde işleyişi biliyorsunuz. Adamın varsa

her şey mümkün. Çok şükür KPSS ile kimsenin hakkına girmeden memur olduk. Bu yönden vicdanım çok rahat. Ama dayısı olanın işinin yürüdüğünü görünce insanın zoruna gidiyor. Diğer kurumlarda belli sürelerde tayin hakkı veriliyor. Nedir bu üniversite personelinin çektiği. Buna en kısa zamanda bir çözüm getirilmeli.


Teknisyen026
Aday Memur
04 Haziran 2018 11:38

7 yıldır uğrasıyorum referans yoksa olmuyor bu iş bazı şartları taşıman gerekıyor eş, sağlık durumu vs gibi gerekçen ve refaransın yoksa çok zor.


Gibson85
Memur
07 Haziran 2018 10:09

Hocalarım bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekir ama tamamen nasıl çözülür bilmiyorum. Kurumlar personel sayılarına göre yıllık kontenjan ayırsa ve çalışmışlık zamanı, cezası bilmem neyine göre değerlendirilse çözüm olur fakat mesela bu sayıya 3 dediler 4.kişi mağdur olur 1 sene daha beklemek zorunda kalır. Ama hiç değilse insanların daha az şikayet ettiği bir konu olur. Şimdi o meslek, bu meslek deyip hiçbir meslek grubunda ki arkadaşları kötülemek gibi algılanmasın ama memurluğun farklı kollarında kağıt üzerinde evlenip istediği yere gelince ayrılan tanıdıklarım var benim bunlar oldu:) Benim çalıştığım kurumda eş, sağlık konularında bile insanları uğraştırıyorlar. Ülkemizde liyakata sonuna kadar bağlı kalındığı için açık açık mahkemeye git deniliyor! Bu insanları yıpratmak değilde nedir? O yüzden eş ve sağlık durumundan kurumu sorun çıkarmayan üni. çalışanı arkadaşlar kendilerini şanslı saysın durum bu noktada.


omero021
Aday Memur
08 Haziran 2018 08:29

Sağlık durumu ve eş durumunda tayin istemediğimiz defalarca söylüyoruz. Memur tayin almak için mahkemeyle uğraşıyor. Gidip kendine kurum buluyorsun bulmayınca ortada kalıyorsun. Sanki memur değil sadece maaş alan bir şahıs gibi muamele görüyorsun. Üniversite özerkliği derken memurların mağdur edilmesi demek olmamalı. 2500 TL'ye memleketinde yıllarca uzak kalıyorsunuz kimileri gönderme diyor kimileri yıl şartı koyuyor. Doğuda olanların vay haline çünkü biz göndermiyoruz. Nakil için yanımıza gelmeyin diyorlar :) Ya ağlarsın ya gülersin. Bazı 657'e tabi memurlar bir düzen içindeyken bizim gibiler de sürünüyor. Düzensizlik herkesi yıpratıyor.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi