Editörler : Lanet
01 Haziran 2018 17:43

3.Dereceye atanma / 657 sk 68/b / yeşil pasaport nasıl alınır?

3.Dereceye atanma / 657 sk 68/b / yeşil pasaport nasıl alınır?

Herkese selamlar. Geçenlerdeki duyuru ile artık zabıt katibi olarak kadrolarımız 3.dereceye inebiliyor. Buna ilişkin yayında sayılar da verildi ancak şahsen ben pek bir şey anlamamıştım.

Bu konuyla alakalı olarak meslektaşlar pek memnun olmadı. Tabi beklentiler farklı şekilde olduğu için verilen bu hak çok da bir anlam ifade etmedi çoğunlukta.

Ancak bu hak kapsamında yeşil pasaport almak isteyecek, yurt dışında eşi dostu akrabası sevdiği olan insanlar için gerçekten bulunmaz bir nimet. Avantajları çok çok fazla.

Ben de bu şekilde yeşil pasaport almak istiyorum ancak işleyiş ve sürece dair bilgim yok maalesef. Bu konuda bize yardımcı olabilecek arkadaşlarımdan cevap bekliyorum.

Öncelikle kendimle ilgili bilgileri vererek spesifik bir örnek oluşturmuş olalım.

* 11 yılım 23 Temmuz'da dolacak, kadro derecem 7 görünüyor. İlk işe girdiğimde de öyleydi. Aynı duruyor. Maaş kademe derecem 5/3. Bu da 23 Temmuz'da 4/1 olacak. 4 yıllık fakülte mezunuyum.

Bu şartlarda benim 3.dereceye inme hakkım var mıdır?

Bununla birlikte "torba kadro" denilen husus varmış. Orada da 657 sayılı DMK'nun 68/b maddesine göre 3.dereceye atanma durumu varmış. Belirli şartları var, 8-10-12 sene görev yapmak gibi vs. Yasada yazan şartları da taşıyorum.

Eğer normal şekilde 3.dereceye atanamaz isem bu şekilde 3.derece alabilir miyim? Ayrıca bu 68/b konusundaki başvuru şekli ve süreçle ilgili de bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Selam ve saygılarımla.


realz
Memur
01 Haziran 2018 17:44

Adalet Bakanlığı'nda taşrada Zabıt Katibiyim. Bunu eklememişim, konuyu daha önceden Adalet Bakanlığı bölümüne açmıştım.

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi