Editörler : Lanet
08 Haziran 2018 13:19

Bir sorum var

mebde öğretmenim saglık sorunlarım nedeniyle görevimde zorlanıyorum yabancı dil konusunda cok yetenekliyim 1 yıl içinde ingilizce almanca fransızca arapça rusça belgelerimi alacağım bana önerebileceğiniz kurum var mı iyi derecede bilgisayar bildiğimi düşünürsek şimdiden teşekkür ederim


techie officer
Genel Müdür
09 Haziran 2018 10:42

YDS'ye girdiniz mi?


Lehrer81
Aday Memur
09 Haziran 2018 16:46

yds düşünmüyorum testdaf goethe instutte ve toefl ibt tarzı sınavları düşünüyorum hem uluslararası hem eşdegerliği var saydığım dillerden ingilizceyi ana dili düzeyinde bilirim digerlerinde az cok altyapım var ama sorun o değil sorun bunların hangi kurumda işe yarayacağı onu bilmiyorum mart ayında belgelerimi alacağım ama hangi kurum bana uygun bilmiyorum


techie officer
Genel Müdür
10 Haziran 2018 03:02

YDS'yi akademisyen kadroları için sormuştum ama siz MEB'de çalışmakta zorlanıyorsanız Üniversitelerde de çalışamassınız gibime geliyor.

KPSS puanınız yeterli ise ve yaş şartı uyuyorsa A grubu kadrolardan yabancı dil isteyen yerlere başvurabilrisiniz.

dışişleri konsolosluklar olabilir. AB bakanlığı olabilir. içişleri göç idaresi olabilir. sözleşmeli pozizyonlar filan var. bunların ilanlarını takip etmeniz gerekir tabiki.

AFAD enformasyon memurluğu var. MEB'ten muvafakat alırsanız buraya nakil olabilirsiniz aslında. bilgisayarınızda varmış. ama AFAD 24 saat esasına göre çalıştığı için nöbet olayı var. sağlık durumunuz ne kadar ciddi bilmiyorum onun için çalışma şartları size uyarmı iyice araştrımanız lazım.

aslında ana dili düzeyinde ingilizce biliyorsanız ben olsam özel sektöre geçerdim. memur olmadan önce turizm sektöründe çalıştım bir dönem. benim yabancı dilim yoktu ama dil bilen adamı el üstünde tutuyorlardı. ister oteller ister seyahat firmalarında çok rahat iş bulursunuz. kokartlı kokartsız bir şekilde rehberlik bile yapsanız öğretmenlikten çok çok iyidir bence. hiç bir şey yapamassanız 4-5 yıldızlı bir otelin resepsiyonunda çalışsanız o bile yeter. benim iyi derecede yabancı bir dilim olsa 1dakka durmam memuriyette. turizm sektörü olmaz diyorsanız tercümanlık şirketleri var. aklıma şuan bunlar geliyor ama seçenekler çok yani.

Allah kolaylık versin.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi