Editörler : supporters.
14 Haziran 2018 08:03

Kamu sektörü mü ? özel-banka sektörü mü ?

Arkadaşlar merhaba,

Şu an İngilizce maliye bölümü son sınıftayım yaşım 25. Bölümüm yüzde yüz ingilizce ve tek ingilizce maliye bölümü. İngilizce bilgimi kullanıp özel sektöre ya da bankalara mı yönelmeliyim yoksa ingilizceyi yok sayıp kpss ile kamuya mı yönelmeliyim ? Eğer kpss'yi tercih eder ve ona odaklanırsam 1-2 yılımı ona vermem gerekecek olası bir atanamama ya da kadro açılmaması durumunda süreç uzayacak. Böylece yaş sınırlamasından dolayı banka alternatifi de ortadan kalkacak. Askerlik durumunu da hesaba katınca iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor önümdeki bu süreçte nasıl bir yol izlemeliyim ?


numanfahri
Aday Memur
14 Haziran 2018 13:35

KPSS için çalışırken banka sınavlarına da gir. Birini diğerine tercih etmene gerek yok.


Ugrtel
Aday Memur
14 Haziran 2018 14:03

Sizin tercihiniz hangisi olurdu ?
numanfahri, 6 yıl önce

KPSS için çalışırken banka sınavlarına da gir. Birini diğerine tercih etmene gerek yok.


Dandanakan14
Aday Memur
17 Haziran 2018 00:24

Ben ingilizce iktisat bölümü mezunuyum. Kpss ye çalışan arkadaşlarım 2- 3 yıl uğraşanlar var. Aralarından atananlar oldu. Ama çok yıpratıcı bir süreç geçirdiler. Kpssye gir kurum sınavına gir mülakata gir derken herşey yolunda gitse bile 2 yıla yakın bir süreç.Ben direk özel sektör deneyeyim dedim. Yaklaşık bir buçuk yıl iş aradım. Üniversitem bilindik bir üniversite değil.Özel sektörde çok fark ediyor. Ama yaparım sandım. Son derece hazırladım kendimi istediğim deparmana yönelik. Yaklaşık 1000 e yakın başvuru yaptım. 100 - 150 online sınav, 20' ye yakın mülakata girdim. Git gide standartlarım düştü. Sonunda buldum. Yaptığım iş güzel kendimi geliştirebileceğim, bir sürü şey öğrendiğim bir iş. Ama gel gelelim aldığım ücret asgari ücret +agi. Cumartesi çalışıyorum fakat mesai saati bitince iş bitiyor eve iş götürmek zorunda kalmıyorum. Özel sektörde çalışan bazı arkadaşlar çok fazla ek mesai yapıyorlar. Çok fazla derken çok fazla sağlığına zarar verecek kadar. Ve beyaz yakalı özel sektör çalışanı mesai ücreti almaz. Eğer bir iş yetişmiyorsa etkin çalışamıyorsundur. Mobbingde çok yaygın. Toplu yeni mezun alan büyük şirketler dışında hep deneyim istiyorlar. (Uzman yardımcılığı için 5 yıl deneyim isteyen ilan gördüm.) Özel sektörün hep kötü yanlarını saydım ama bunlara katlanıp terfi almayı başarabilirsen imkanları devlete göre çok daha iyi bir hal alabiliyor. Terfiden kastettiğimde yönetici kısmı; bazı şirketlerde şu kadar senini doldurur ve performansında normal ve üstü ise( performans kısmında da ayrıntı var ama oraya giremeyeceğim.) sürekli olarak terfini alırsın hibi ik politikaları var gözüküyor ama buda değişmeye başladı yeni yeni ara pozisyonlar türetiyorlar artık böyle sıkıntılarda var. Biraz karamsar bir yazı oldu.Benim için kötü başladı iş hayatı inşallah senin için herşey güzel olur. Bol şans.


numanfahri
Aday Memur
19 Haziran 2018 19:17

Türkiye'de sen tercihleri değil tercihler seni seçer kardeşim. Eğer iş güç sahibi olacağım, düzgün bir yerde çalışacağım diyorsan ne kamuyu es geç ne özeli. Çalışırım dediğin her yere başvurunu yap es geçme derim ben.

Ugrtel, 6 yıl önce
Sizin tercihiniz hangisi olurdu ?

alperduysak
Aday Memur
22 Haziran 2018 10:46

Hepsi önemli geleceğini düşünüyorsan ikisini de başvurunu yap


neco24
Aday Memur
11 Temmuz 2018 14:13

İngilizcen iyiyse kesinlikle özel sektör. Ve bağımsız denetim şirketlerine git. 3 yıl köle ol. sonra


neco24
Aday Memur
11 Temmuz 2018 14:15

kral olursun. Benle beraber giren arkadaşım beni geçti. Sırf kamu kamu diye düşünmeyin.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi