Editörler : "eskiyara"Pangaea
02 Temmuz 2018 20:30

Tyt kopyadan sorumlu tutulur muyum ?

Merhaba,19 yaşındayım.Liseyi imamhatipte 5 yılda bitirebildim ve cumartesi günü ilk kez tyt sınavına girdim ertesi günü de yabancı dil (ingilizce) sınavına girdim.

Ösym tarafından açıklanan soruları kontrol ettiğimde ingilizceden 76 doğru 4 yanlışım olduğunu öğrendim ve gerçekten mutlu olmam gerekirken tytde yaşanan bir olay yüzünden geceleri uyuyamıyorum.

Tyt sınavının 10.dakikasında ben tam 15.soruyu çözerken salon görevlisi sınav giriş belgelerini toplamaya başladı,sıra bana gelince kağıdımı uzattım fakat yanımdaki öğrenci test çözdüğü için görevliyi fark edememişti ve görevli başımızda bekliyordu,ben de bir anlık refleks ile göz ucuyla dönerek öğrencinin omzuna dokundum ve fark etti kağıtları görevliye teslim etti görevli de arka sıralara doğru giderek toplamaya devam etti ve herhangi bir şey söylemedi.

Hakkımda kopyadan tutanak tutmuş olmasından şüpheleniyordum,türkçenin yaklaşık 30 sorusunu bunu düşünerek büyük bir korku ve pişmanlıkla soruları ikişer defa okuyarak çözdüm.

Memurlar.net sitesinde belki bir salon görevlisi öğretmen vardır düşüncesiyle buraya konu açmak istedim.Ertesi günkü dil sınavında görevliye sordum ve korkmamam gerektiğini bir şey olmayacağını söyledi ama ben çok korkuyorum.

02 Temmuz 2018 21:00

Değerli arkadaşım..Öncelikle sınavdaki başarından dolayı tebrik ederim..Ben iki gün salon başkanlığı yaptım.Kısaca Endişelerini gidereyim.Öncelike sınav giriş belgelerinin 10. dakika toplanması kuralların dışında..sınav başlanmadan toplanmalıydı.Sana kopya muamelesi de yapılmamıştır .Çünkü yapsaydı görevli sana bildirmek zorundaydı bunu ve seni salondan çıkarmalıydı.Sınav tutanağınada işlemeliydi..Bu tür işlemler yapılmadığından kopya muamelesi görmemişsindir.Boşuma endişelenme..Hayat boyu başarılar dilerim..


Mertcaliskan
Aday Memur
02 Temmuz 2018 21:30

Çok teşekkür ederim hocam,içime su serptiniz.


Rings&Matrix
Aday Memur
03 Temmuz 2018 02:50

Alemsin. Benim anladığım sen kopya çekmişsin. ama tutanak tutulmadığı için bişey olmaz. osymde ikili kontrolde çıkabilir ama benden söylemesi.


yalnizzlink
Genel Müdür
03 Temmuz 2018 06:49

Hiçbir şey Olm az kafan rahat olsun salon görevlisi işi biliyormuş yaptıkları yanlış


sevincgs
Aday Memur
04 Temmuz 2018 11:20

rahat ol keyfen bak


mmurat234
Kapalı
08 Temmuz 2018 19:34

Ben de salon baskaniydim.

Ondan bisey olmaz rahat ol

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi