Editörler : Lanet
13 Temmuz 2018 08:01

Migm kapanıp yerel yönetim genel müdürlüğü olması ünvan sınavı

Arkadaşlar mahalli idareler genel müdürlüğü kapatılıp yerel yönetimler genel müdürlüğü kurularak içişlerinden alınıp çevre ve şehircilik bakanlığına bağlandı. Sizce bu durum her yıl yapılan görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavını etkiler mi?


barbados
Genel Müdür
14 Temmuz 2018 02:31

İçişleri Bakanlığı teşkilat yapısı içerisindeki MİGM'in lağvedilip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teşkilat yapısı içerisinde Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü kurulması yerel yönetimleri elbette etkileyecek. Geçiş dönemleri sıkıntılı olur. Burada önemli olan nokta yerel yönetimler konusunda deneyimli olan MİGM personeli İçişleri Bakanlığı'nda mı kalacak yoksa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine mi geçecek. Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü'nün sıfırdan kurulması yönünde tasarruf olursa görevde yükselme sınavları da bundan etkilenir. Örneğin bu sene sınav yapılmayacak denilebilir veya görevde yükselme konusunda var olan yönetmelik veya diğer mevzuat değişikliği yapılması bile süreci etkileyebilir. YÖK yeni sistemi ve mevzuat değişikliklerini gerekçe göstererek görevde yükselme yazılı sınavını erteledi. Her an herşey olabilir.


Morningrise7
Müsteşar
14 Temmuz 2018 19:29

Açıkcası benim sorum hukuksal boyutu ile alakalı.. migm sınavı yönetmeliğe göre yapıyor şuan yönetmelik hükümleri yönünden içişlerine bağlı ancak kurum isim değiştirerek çevre ve şehircilik bakanlığına bağlandı bu durumda yönetmelik hukuken geçersiz olur dolayısıyla bu seneki sınavın bu yönetmeliğe göre yapılması hukuki olmaz diye düşünüyorum. sizin fikriniz nedir?


barbados
Genel Müdür
15 Temmuz 2018 12:54

Yönetmelikler kaldırılmadıkça geçerliliğini sürdürüyor. Bu nedenle hukuken bu yönetmeliklere göre işlemlerin devam ettirilmesinde sıkıntı yok. 703 sayılı KHK'de bununla ilgili düzenleme mevcut.

703 sayılı KHK'ye göre devir işlemleri tamamlanıncaya kadar eski kurum ve personeli tarafından işlemler sürdürülecek:

"Bu maddenin yayımı tarihi itibarıyla kurulan, kapanan veya teşkilatı değişen bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşları ya da ilgili birimlerine ilişkin devir işlemleri tamamlanıncaya kadar, söz konusu bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşları ya da ilgili birimlerde harcama yetkililiği ve gerçekleştirme görevleri dahil yürütülmesi gereken görev ve hizmetler, kapatılan veya teşkilatı değiştirilen bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşları ya da ilgili birimler tarafından mevcut personel eliyle yürütülmeye devam olunur."

Diğer konu ise yine 703 sayılı KHK'nin geçici 16. maddesine göre mevcut yönetmelikler yürürlükten kaldırılmadıkça geçerliliğini sürdürecek:

"GEÇİCİ MADDE 16- (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten önce, bu Kanun Hükmünde Kararname ile değişiklik yapılan kanunların ve kanun hükmünde kararnamelerin ilgili maddeleri gereğince yürürlüğe konulmuş olan tüzükler, nizamnameler, Başbakanlık ve Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan yönetmelikler ile diğer işlemler yürürlükten kaldırılmadıkça geçerliliğini sürdürür."


barbados
Genel Müdür
15 Temmuz 2018 13:26

Ayrıca 703 sayılı KHK'de personele ilişkin tekemmül etmemiş (tamamlanmamış) her türlü sınavlarla ilgili bir kısım mevcut:

(18) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte teşkilatlarına ilişkin kanun veya kanun hükmünde kararnameleri yürürlükten kaldırılan bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının personele ilişkin tekemmül etmemiş her türlü sınavları, ilgili bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşunun birimlerinin ve/veya görevlerinin ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümlerine göre bünyesinde düzenlendiği bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşu tarafından sınav işlemlerinin başlatıldığı tarih itibarıyla yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşu ya da yeni birimin görev alanı dikkate alınarak tamamlanır. Sınav işlemleri tekemmül etmiş olmakla birlikte ilgili kişinin atama işlemlerinin bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla devam etmekte olduğu hallerde de belirtilen hüküm uygulanır.


Morningrise7
Müsteşar
15 Temmuz 2018 15:06

evet bu maddeler ışığında mevcut sınavın tamamlanması önünde bir engel görünmüyor.

oldukça açıklayıcı maddeler ve bilgiler teşekkür ederim barbados hocam..


arcalion1986
Aday Memur
16 Temmuz 2018 13:19

Özel idarelerde görev yapan personelin tayini nasıl olacak acaba ?

Çevre ve Şehircilikte tayin olayı nasıl oluyor?

Sistem üzeri puan sistemi mi acaba ?


intrugu
Aday Memur
17 Temmuz 2018 10:36

Belediye ve İl Özel İdare Personeli olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geçince tayin hakkımız olacak mı?


arcalion1986
Aday Memur
17 Temmuz 2018 13:18

Arkadaş Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aramış net bir şey öğrenememiş henüz netleşmemiş hiçbir şey...

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi