Editörler : E.Kayı Han
«373374375376377378379380381382383384»
24 Ocak 2024 22:24

Hocam aynı süreçleri yaşıyorum bende. Sürelerimizde çok yakın. Ne maillere dönüş yapıyorlar ne telefonlara cevap veriyorlar. Şeffaflık hak getire. UAK sorgulanamaz ve yargılanamaz. Elimizden hiçbirşey gelmiyor.

Educawmn, 1 yıl önce

Sayın hocalarım Mart 2023 dönemi başvurdum 88 gün eser incelemede kaldı. Temmuz 12 de etiğe gittiğimi sistem gösterdi. Eylülün 19 unda neden etik verildiğini posta ile bildirdiler. 1 jüri üyesinin 1856 da kuramı yapilmis anonim bilinen bir genel durum için çizilen şema için bir kitapta var diye (Q1 yayının içinde buarada ) boyut farklı olsada genel olsada etik ihlal demiş. Bu durum yayinima ve datalar hiç bir katkı sağlamadığı halde savunma yazdım savunma belgelerim 27 Ekim de UAK a ulaştı. PTT den öğrendim. Hala etik inceleme devam ediyor 195 gün etik inceleme 88 gün jüri incelemesi 17 gün ön inceleme olmak üzere toplam 300 gündür hiç bir şey belli değil. Hiç bir maile cevap verilmiyor. Telefona sadece 2 kez ulaşabildim onda da biz birşey bilmiyoruz diyip kapattılar. Lütfen yardımcı olur musunuz.? En azından süreç nerde diye nasıl öğrenebilirim?

Teşekkürler.

Educawmn
Aday Memur
24 Ocak 2024 22:38

195 gün etik inceleme deyim Mart 2023 başvurusu toplam 300 gün oldu. Hocam bu süreçleri ben hiç göremiyorum. Sadece etik incelemede görünüyor aylardır. Siz ara süreçleri nasıl takip ettiniz. ÜAK teledomlara cevap vermiyor mail attım cevap yok . Hiç bir aşama belli değil. Çıldıracağım hocam Fen bilimleri.

TigerZindaHai, 1 yıl önce

Buradan çok şey öğrendim. O yüzden

süreçten sizi de bilgilendirmek istedim. Önceki yazdığım mesajları

okuyabilirsiniz. Süreci özetliyorum madde madde. Fakat bu durum kişiden kişiye

değişiyor.

Mart 2023: Başvuru (108 gün)

Ağustos 2023: Etik İnceleme

Eylül 2023: Savunmanın yazılması

Ekim 2023: Savunmanın kabul

edilerek jürinin çıkarılması (yedek jüri) (91 gün)

Kasım 2023: İki adet jürinin

asgari iddiası

Kasım 2023: İki adet jüriye tekrar

inceleme için dosyanın gönderilmesi (36 gün)

Aralık 2023: Jüri raporlarının

değerlendirilmesi

Aralık 2023: 5/3 Başarılı (8 gün)

Aralık 2023: Doçentlik belgesi düzenlenmesi

(4 gün)

Toplamda 263 gün süren bir serüven

sonucu doçentliğimi aldım. Süreci sizde görüyorsunuz. Ümidimi tamamen

kaybetmiştim. Bence sürecin böyle ilerlemesinde 3 lisans (örgün eğitim), 1 ön

lisans, 1 yüksek lisans ve 2 doktora mezunu olmam, ayrıca çok sayıda makale,

bildiri, kitap bölümü ve projemin olması etkili olmuş. Hiç yüksek lisans veya

doktora öğrencisi yetiştirmemem tüm jüri üyeleri açısından sorun olmuş. Fakat

tüm bunlara ek olarak bir ilçede kendi bölümünde çalışmayan bir öğretim görevlisi

olmam dikkate alınmamış. Bunları sizi bilgilendirmek için yazıyorum. Umarım hepiniz

doçentliğinizi en kısa zamanda sorunsuz bir şekilde alırsınız. Herkese

başarılar diliyorum.

Educawmn
Aday Memur
24 Ocak 2024 22:47

Teşekkürler hocam, sizede çok geçmiş olsun. İnanın bu kadar başı boş bir süre. olamaz. Süre sınırı mevzuat devlet hukuk hiç bir şey yok bu sistemde. Keyfi uygulamalar ile benim hayatımı çaldılar. Ahımı alan gün yüzü görmesin. İki günlük dünya için yerin altı unutulur.

Ahmad Mahmoud, 1 yıl önce

Hocam aynı süreçleri yaşıyorum bende. Sürelerimizde çok yakın. Ne maillere dönüş yapıyorlar ne telefonlara cevap veriyorlar. Şeffaflık hak getire. UAK sorgulanamaz ve yargılanamaz. Elimizden hiçbirşey gelmiyor.

24 Ocak 2024 22:53

Hocamızın süreci etikten düştükten sonraki akışa döndüğü için bu kadar detaylı biliniyordur. Biz etik sürecinde olduğumuz için ekranlardan hiçbirşeyi takip edemiyoruz. Ve hocamız çok şanslıymış gerçekten süreçleri hızlı bitmiş.

Benimde toplam 303 gün oldu. Etik 177 gün. Hiçbir bilgi ve sürece dair detay yok. Ki muhtemeldir ki 400 günden önce de bu süreç tamamlanmaz. Ümidim hiç yok.

Educawmn, 1 yıl önce

195 gün etik inceleme deyim Mart 2023 başvurusu toplam 300 gün oldu. Hocam bu süreçleri ben hiç göremiyorum. Sadece etik incelemede görünüyor aylardır. Siz ara süreçleri nasıl takip ettiniz. ÜAK teledomlara cevap vermiyor mail attım cevap yok . Hiç bir aşama belli değil. Çıldıracağım hocam Fen bilimleri.

24 Ocak 2024 22:56

Amin Hocam. Ki burası sıradan bir kurum değil. Ülkenin aydınlarının ve bilim insanlarının olduğu yerler. Ne süre. ne nizam. ne bilgilendirme. Size bize kalan da bu kadar yaşadığımız sıkıntılar ve çatlattığımız sabr taşı.

Educawmn, 1 yıl önce

Teşekkürler hocam, sizede çok geçmiş olsun. İnanın bu kadar başı boş bir süre. olamaz. Süre sınırı mevzuat devlet hukuk hiç bir şey yok bu sistemde. Keyfi uygulamalar ile benim hayatımı çaldılar. Ahımı alan gün yüzü görmesin. İki günlük dünya için yerin altı unutulur.

Educawmn
Aday Memur
24 Ocak 2024 23:06

Allah sabır ve selamet versin hocam. 400 gün çok fazla. İnşallah biran önce başarı ile kurtulursunuz. Dava açacak mısınız?

Hocamızın süreci etikten düştükten sonraki akışa döndüğü için bu kadar detaylı biliniyordur. Biz etik sürecinde olduğumuz için ekranlardan hiçbirşeyi takip edemiyoruz. Ve hocamız çok şanslıymış gerçekten süreçleri hızlı bitmiş.

Benimde toplam 303 gün oldu. Etik 177 gün. Hiçbir bilgi ve sürece dair detay yok. Ki muhtemeldir ki 400 günden önce de bu süreç tamamlanmaz. Ümidim hiç yok.

24 Ocak 2024 23:08

Hocam sonuçlanmasına göre hareket edeceğim. Şayet olumsuz bir durum olursa -ki benim etik iddiası jüriler tarafından olmayıp şikayet üzerine kapanmış bir dosyanın tekrar gündeme getirilmesinden kaynaklanıyor- elimdeki mevcut bilirkişi raporları ile mahkemeye gideceğim.

Educawmn, 1 yıl önce

Allah sabır ve selamet versin hocam. 400 gün çok fazla. İnşallah biran önce başarı ile kurtulursunuz. Dava açacak mısınız?

Educawmn
Aday Memur
24 Ocak 2024 23:25

Hocam mahkemeyi etik inceleme bittikten sonra mı açtınız ? Yoksa süreç devam ederken de açabiliyor muyuz?

ekim2022doc, 1 yıl önce
ben su an mahkeme sürecindeyim. 4 aralık davam açıldı. hiç bir gelişme olmadı. ama orada da hakim bilirkişi istiyor. uak sunuyor, arasından hakim seçiyor ve davacıya soruyor. bu kişileri kabul ediyor musun diye. hayır dersen değiştiriyor. uak a bağlı olmayan prof talep edeceğim ben. umarım buralara kadar gelmezsiniz dilerim. bildiğim kadarı ile sizlere de bilgi anlamında destek olurum buradan. saygılar ve sabırlar dilerim

Dr.Ilbilge
Şef
24 Ocak 2024 23:29

Hocam sanırım süreç bittikten sonra. Süreç bitecek, bir sonuca ulaşılacak ki biz de bu sonuca itiraz edeceğiz. Yani benim anladığım bu.
Educawmn, 1 yıl önce

Hocam mahkemeyi etik inceleme bittikten sonra mı açtınız ? Yoksa süreç devam ederken de açabiliyor muyuz?

24 Ocak 2024 23:30

Bittikten sonra açmak gerekiyor hocam. Şu anda sonuç belli olmadığı için beklemekte fayda var.

Educawmn, 1 yıl önce

24 Ocak 2024 23:32

Amin Hocam. Burada 350 ve 400 gün etik sürecinde olan hocalarımız var maalesef. Onlara bakınca insan maalesef umutsuzluğa kapıyor. Biz daha etikte 180?lerdeyiz.

Educawmn, 1 yıl önce

Dr.Ilbilge
Şef
24 Ocak 2024 23:37

Hocam o zaman kendi adıma en kötü ihtimal Ekim 2025' te başvuracak şekilde yoluma devam etmem lazım diye düşünüyorum. Çok yıkıcı bir durum. Çok büyük haksızlık. Nasıl güveniyordum dosyama. Hakkımı helal etmiyorum.

Amin Hocam. Burada 350 ve 400 gün etik sürecinde olan hocalarımız var maalesef. Onlara bakınca insan maalesef umutsuzluğa kapıyor. Biz daha etikte 180?lerdeyiz.

ekim2022doc
Daire Başkanı
24 Ocak 2024 23:49

inceleme bitince açabiliyoruz hocam. uak dan gelen yazıda da tebliğ ediliyor zaten. 60 gün içinde idari dava açma hakkınız vardır diyorlar. etik sürecin bilirkişiler dahil tamamen sonuçlanması takriben 10-12 ay sürüyor. bilgilerinize . saygılar ve sabırlar.
Educawmn, 1 yıl önce

ekim2022doc
Daire Başkanı
24 Ocak 2024 23:52

ekim 2022 de basvurdum. ekim 2023 de sonuçlandı tamamen. aralık 2023 de davamı açtım. dava 1 sene sürer diyorlar. o arada da basvurmayı düşünmüyorum, şartlar değişti çünkü. kötü şans. doçentlik jüri şansı işidir. başka hiç bir şey değil benim gözümde. kimler doçent oldu inanılmaz bi durum gözlerimizle nelere şahit olduk.

ekim2022doc
Daire Başkanı
24 Ocak 2024 23:56

cok kafanızı takmadan, sakince yayın yapmanızı ve sakin bir kalple ve dingin bir hayat yaşayarak tekrar basvuruya hazırlanılması benim izlediğim yol oldu . cok uzuldum ilk donemler ama ama ama bi dunya insan etik surecle insafsizca yargilaniyo. tek moral bozmak icin. hic bisi olmamis gibi sakince yayina devam edin nacizane onerimdir. saygilar

ekim2022doc
Daire Başkanı
24 Ocak 2024 23:57

cumlem karmasik olmus. kusura bakmayiniz. iyi geceler
25 Ocak 2024 07:46

Hocam tekrardan geçmiş olsun. Umarım mahkeme en doğru sonucu verir ve doçentliğinizi alırsınız. Sizin en azından 1 senede tüm süreçler bitmiş. Benim etik henüz 6. ayını bitirdi ve bu gidişle toplam süreç 1.5 yılı bulacak gibi duruyor.

ekim2022doc, 1 yıl önce
ekim 2022 de basvurdum. ekim 2023 de sonuçlandı tamamen. aralık 2023 de davamı açtım. dava 1 sene sürer diyorlar. o arada da basvurmayı düşünmüyorum, şartlar değişti çünkü. kötü şans. doçentlik jüri şansı işidir. başka hiç bir şey değil benim gözümde. kimler doçent oldu inanılmaz bi durum gözlerimizle nelere şahit olduk.

Educawmn
Aday Memur
25 Ocak 2024 18:44

Teşekkürler hocam. O kadar kötüyüm ki , bu süreci uzatanlar ve haksız yere etik veren jurilere öyle beddua ediyorum ki Allah sesimi duyuyor. Hiç biri gün yüzü görmesin. Dünya ve ahirette rezil rüsva olsunlar. Benim dağın başında imkansızlıklar içinde tek bir yardım dahi almadan her bir yayinima gece gündüz tek başıma caliştığım anlar yıllar burunlarından fitil fitil gelsin.

İnanın yaşadığım yer değil bir öğretim üyesinin sınıf öğretmenin bile zor yaşadığı dağların arası orda 2016 yılından beri her hafta 3 saat gidiş 3 saat dönüş yapmak kaydı ile laboratuvara gidip data çıkart sonra değerlendir. Tabi laboratuvar için her proftan ayrı ayrı yalvara yalvara isim yaznak sartı ile sıra al. Sonra seni şımarık adı bir MIT de Ankara'nın göbeğinde en iyi üniversitede keyfi olarak beklersin. Bu adam her şeyi elinde bütün en iyi öğrenciler elinde en iyi donanımlı laboratuvarlar elinde Türkiye için hangi ses getiren calişmayi yaptı.

Çok doluyum çok. Bu süreç için şunu söyleyebilirim, kaybedecek hiç birşeyim yok Ankara'nın gobeğinde de değilim sonuna kadar bu haksızlığa had bildirecek davaları kaç yıl surerese sürsün açacağım.

ekim2022doc, 1 yıl önce
inceleme bitince açabiliyoruz hocam. uak dan gelen yazıda da tebliğ ediliyor zaten. 60 gün içinde idari dava açma hakkınız vardır diyorlar. etik sürecin bilirkişiler dahil tamamen sonuçlanması takriben 10-12 ay sürüyor. bilgilerinize . saygılar ve sabırlar.

Educawmn
Aday Memur
25 Ocak 2024 18:47

Zaten benin kadro gitti tüm yeteneksiz insanlar doçent oldu. Benim her çalışmam Q1 Q2 ve Q3 ilk isi

Educawmn
Aday Memur
25 Ocak 2024 18:55

ÜAK ın bu sorumsuz halleri nasıl ya, inanın en yukarılara bu mağduriyeti söylemek ne kadar zor. Ben kesinlikle işlem yapmadığımız koyun gibi beklediğimiz için bu uzayan süreçler yaşanıyor diye düşünüyorum. Etik inceleme süreçleri için bir süre olmalı bir sene nedir ? Yani savunmaya cevap verilmesi 2 veya 3 ay olmalı bu durum keyfiyet olmuş bence . Bizde susup kabul ediyoruz.

Toplam 8682 mesaj
«373374375376377378379380381382383384»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi