Editörler : E.Kayı Han
«380381382383384385386387388389390391»
13 Şubat 2024 15:28

Bilirkişiye gönderecekler muhtemelen. Savunma sonrası etik iddiası düşen çok az kişi var diye biliyorum.

çilelidoçadayı, 1 yıl önce

komisyondan dönmez hocam tebligat gelecek ve savunma yapacaksınız sonra etik komisyon ne karar verir orasını bilemiyoruz......

uakmagduru
Memur
13 Şubat 2024 15:29

Allah'ın adaletine sığındım. Elden birşey gelmiyor. Sabır...

Ahmad Mahmoud, 1 yıl önce

Üzülerek belirtmek isterim ki etiğe düşen dosyanın 7-8 aylık süreci var. Kimse insiyatif almıyor ve dosyaların neredeyse %99 u bilirkişilere gidiyor. Etik demek doçent adayına zulüm demek. Başka açıklamasını bilmiyorum. Sadece sabr edeceksiniz ve minimum 6 ayı gözden çıkaracaksınız.

13 Şubat 2024 20:19

hocam telegram grubu linkini paylaşmanız mümkün mü acaba? kimden isteyeceğimi bilemediğim için size yazdım.

teşekkürler.

Harun26x, 1 yıl önce

Benim yüksek lisans tezim ve doktora tezlerim için bir jüri etik yazmış.

1- Aday yüksek lisans tezini, tez sunumundan 2 ay önce bildiri olarak sunmuş ve bu bildiride teze atıf, kaynak veya dipnot kullanmamıştır

2- Aday 5 yazarlı sunduğu yüksek lisans tez bildirisini daha sonra yüksek lisans tezi olarak yayınlamıştır.

3- Aday 5 yazarlı sunduğu bildiriden daha sonra ise 6 yazarlı makale yayınlamıştır. Makalede teze atıf, kaynak veya dipnot kullanmamıştır. Yüksek lisans tezi, bildiri ve makalesinde haksız yazarlık ve tekrar yayın da bulunmuş demiş.

4- Doktora tezinin bildirisinde teze atıf, kaynak veya dipnot kullanmamıştır. Ayrıca danışman ve öğrenci dışında makaledeki diğer 4 ismin bulunmasının bilimsel açıdan anlamı yok demiş.

5- Adayın .... alanda kursa gitmemiş, eğitim almamış ve eğitim vermemiş, bu nedenle basarisiz olarak değerlendirilmelidir demiş.

Belki sizlere de bu sekilde iddialar gelir. Bir hocamız 7-8 kere kontrol ettim başvurumu demişti. bende en az 5 kere kontrol etmeme rağmen, yüksek lisans tezim için DBS'de bir yazarı eksik girdiğimi gelen etik iddia ile fark ettim. Sonrasında ise stresli bir bekleyiş ve savunma sürecine girdim. Şimdi 10 günüm kaldı savunma için.

Savunmamda özetle,

Bilimsel olarak tezden önce veya tezden sonra yayın beklendiğini, bu yayınların birbiri ve tez ile DBS sisteminde ilişkilendirildiğini, sadece makalelerin lisansüstü tez kısmında puanlandığını ,yazarların etik kurul raporlarında olduğunu, bu yazarlara ayrıca tez önsöz bölümünde teşekkür edildiğini, bir yazarın isminin ise bildiride olmasına rağmen sehven sisteme eksik girildiğini veya sistemden silindiğini yazdım. Savunmamda kanıt olarak bildiri ve makalelerdeki yazar sıralamalarını koydum.. Hepsi birbiri ile tutarlı. Etik raporunu koydum. tez teşekkür bölümünü koydum. Tez ve yayınlarını ilişkili olarak gösterdiğim ekran görüntülerini koydum.

5. İddia zaten etik iddia olarak ele alınmamıştır yazdım.

Telegram grubunda bir hocamız, sehven yapılan teknik hataların bilirkişilerden olumlu olarak döndüğünü, ancak UAK'ın yine de etik ihlal cezası verdiğini belirtti. Hatta Üniversiteden kınama cezası bile aldığını belirtti.

- Neresinden tutarsam elimde kalıyor. Burayı okuyacak olanlar, siz siz olun başvurunuza koyduğunuz, beyanname dışında kalan özgeçmiş ve eser listesi vs. her yayınınızı sistemden 10 kere kontrol etmeden başvuruyu tıklamayın derim. Hakkımızda hayırlısı olsun. Ne diyeyim

KhanD
Yasaklı
13 Şubat 2024 22:12

Etik kurullar, herhangi bir konuda bir önceki toplantıda aynı konudan karar alsalar bile, yeni adaydan savunma istiyorlar malesef..

KhanD
Yasaklı
13 Şubat 2024 22:14

Mesaj kutunuzu kontrol edin gönderdim

dartagnan81, 1 yıl önce

hocam telegram grubu linkini paylaşmanız mümkün mü acaba? kimden isteyeceğimi bilemediğim için size yazdım.

teşekkürler.

Educawmn
Aday Memur
14 Şubat 2024 14:04

Telegram grubuna alır mısınız?

KhanD, 1 yıl önce

Mesaj kutunuzu kontrol edin gönderdim

Educawmn
Aday Memur
14 Şubat 2024 14:27

Hocam sizinle benim süreçler hemen hemen aynıydı. Sonuçlandı mı ? Sonuçlandığında bizimle de paylaşır mısiniz? Bu kadar sürede neyi beklemişiz belli mi ? Sabırlar selametler,

Üzülerek belirtmek isterim ki etiğe düşen dosyanın 7-8 aylık süreci var. Kimse insiyatif almıyor ve dosyaların neredeyse %99 u bilirkişilere gidiyor. Etik demek doçent adayına zulüm demek. Başka açıklamasını bilmiyorum. Sadece sabr edeceksiniz ve minimum 6 ayı gözden çıkaracaksınız.

14 Şubat 2024 23:14

Maalesef Hocam halen sonuçlanmadı. Hayırla sonuçlanır inş. O zaman tüm süreçleri ve hikakeyi buradan paylaşırım.

Educawmn, 1 yıl önce

Hocam sizinle benim süreçler hemen hemen aynıydı. Sonuçlandı mı ? Sonuçlandığında bizimle de paylaşır mısiniz? Bu kadar sürede neyi beklemişiz belli mi ? Sabırlar selametler,

KhanD
Yasaklı
15 Şubat 2024 01:08

Mesaj kutunuza gönderdim.

Educawmn, 1 yıl önce

15 Şubat 2024 01:30

Bana da gönderir misiniz hocam telegram grubunu

KhanD, 1 yıl önce

Educawmn
Aday Memur
15 Şubat 2024 12:56

Mesaj kutuma cevap gelmemiş.

KhanD, 1 yıl önce

ILMARE
Aday Memur
15 Şubat 2024 17:28

Sayın meslektaşlarım,

Biraz önce sayfamda bir güncelleme oldu;

"Doçentlik başvurunuz iddialar kapsamında incelenmek üzere ilgili Etik Komisyona sevk edilmiştir. Bir ay içinde yapılacak komisyon toplantısında hakkınızdaki etik ihlal iddiaları bütün detaylarıyla tarafınıza tebliğ edilecektir. İddialara karşı resmi yazının size ulaşmasından sonra savunma hakkı verilecektir. Süreç yeterince şeffaf ve toplantı zamanları belli olduğundan resmi tebligat yapılana kadar herhangi bir işlem yapmayınız, bilgi alma yollarına tevessül etmeyiniz."

Aslında iddia raporu bana ulaşmıştı. Şu an savunmamı hazırlıyorum.

Sistemin bu değişikliği olağan süreçten mi kaynaklanıyor? bilgisi olan var mı?

ILMARE
Aday Memur
15 Şubat 2024 17:44

bana da gönderebilir misiniz ?

Educawmn, 1 yıl önce

Dr.Ilbilge
Şef
15 Şubat 2024 21:12

İyi akşamlar hocalarım. Evvelki gün avukat danışmanlığında hazırladığım savunmamı ÜAK' a teslim ettim. Avukat savunmama beyannamemi eklememe gerek olmadığını söyledi. Başvuru dosyamız etik komisyonun elinde oluyormuş. Benim gibi savunmasına beyannamesini eklemeyen var mı? Cevap verebilirseniz sevinirim. Kafama takıldı iki gündür.

KhanD
Yasaklı
15 Şubat 2024 22:09

Jüri süreci tamamlandığında sistemde otomatik olarak "jurinin etik iddaası var" gibi bir yazı çıkıyor. memur sistemi güncellediğinde şuan sizde gözüken "etik komisyona sevk edildi" yazısı güncelleniyor. Sizin memur geç güncellemiş olabilir. bu yazı etik süreç tamamlanıncaya kadar bir daha değişmeyecek.
ILMARE, 1 yıl önce

Sayın meslektaşlarım,

Biraz önce sayfamda bir güncelleme oldu;

"Doçentlik başvurunuz iddialar kapsamında incelenmek üzere ilgili Etik Komisyona sevk edilmiştir. Bir ay içinde yapılacak komisyon toplantısında hakkınızdaki etik ihlal iddiaları bütün detaylarıyla tarafınıza tebliğ edilecektir. İddialara karşı resmi yazının size ulaşmasından sonra savunma hakkı verilecektir. Süreç yeterince şeffaf ve toplantı zamanları belli olduğundan resmi tebligat yapılana kadar herhangi bir işlem yapmayınız, bilgi alma yollarına tevessül etmeyiniz."

Aslında iddia raporu bana ulaşmıştı. Şu an savunmamı hazırlıyorum.

Sistemin bu değişikliği olağan süreçten mi kaynaklanıyor? bilgisi olan var mı?

KhanD
Yasaklı
15 Şubat 2024 22:13

normal şartlarda beyannameye gerek yok. ancak bilirkişilere sadece savunmanız, varsa ekleriniz ve iddaaya konu eserleriniz gönderiliyor. Geçmiş sayfalarda bazı durumlarda bilirkişilerin elinde beyannemenin olmasının (özellikle puan fazlası olan eserlerin etiğe konu edilmesinde) fayda sağladığı konuşulmuş.
Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
İyi akşamlar hocalarım. Evvelki gün avukat danışmanlığında hazırladığım savunmamı ÜAK' a teslim ettim. Avukat savunmama beyannamemi eklememe gerek olmadığını söyledi. Başvuru dosyamız etik komisyonun elinde oluyormuş. Benim gibi savunmasına beyannamesini eklemeyen var mı? Cevap verebilirseniz sevinirim. Kafama takıldı iki gündür.

Dr.Ilbilge
Şef
15 Şubat 2024 22:34

Hocam savunmamı işim garanti olsun diye avukatla hazırladım. Bana kalsa koyacaktım, gerek yok dedi. Yani ne diyim? Allah kimseye ihtiyaçlı etmesin.
KhanD, 1 yıl önce
normal şartlarda beyannameye gerek yok. ancak bilirkişilere sadece savunmanız, varsa ekleriniz ve iddaaya konu eserleriniz gönderiliyor. Geçmiş sayfalarda bazı durumlarda bilirkişilerin elinde beyannemenin olmasının (özellikle puan fazlası olan eserlerin etiğe konu edilmesinde) fayda sağladığı konuşulmuş.

Abdulcmpe
Aday Memur
16 Şubat 2024 00:35

Mühendislik. Hangi alandasın? bilirkişilerin kararını ne zaman alacağımıza dair bir fikrin var mı?

which area. I hope so...

16 Şubat 2024 00:50

Hocam sadece savunmanızı ve ekleri koyun diye bir ibare hatırlıyordum. Bende savunmamda beyannameyi tekrar eklemedim ki herhangi bir problem teşkil etmedi.

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam savunmamı işim garanti olsun diye avukatla hazırladım. Bana kalsa koyacaktım, gerek yok dedi. Yani ne diyim? Allah kimseye ihtiyaçlı etmesin.
16 Şubat 2024 00:51

Sosyal benim alan. Bugün yarın gelmesini bekliyorum. Ortalama 6 ay gibi süre diyorlar ama etikte 210 günü geçti.

Abdulcmpe, 1 yıl önce

Mühendislik. Hangi alandasın? bilirkişilerin kararını ne zaman alacağımıza dair bir fikrin var mı?

Toplam 8682 mesaj
«380381382383384385386387388389390391»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi