hocam telegram grubu linkini paylaşmanız mümkün mü acaba? kimden isteyeceğimi bilemediğim için size yazdım.
teşekkürler.
hocam telegram grubu linkini paylaşmanız mümkün mü acaba? kimden isteyeceğimi bilemediğim için size yazdım.
teşekkürler.
Harun26x , 1 yıl önce
Benim yüksek lisans tezim ve doktora tezlerim için bir jüri etik yazmış.
1- Aday yüksek lisans tezini, tez sunumundan 2 ay önce bildiri olarak sunmuş ve bu bildiride teze atıf, kaynak veya dipnot kullanmamıştır
2- Aday 5 yazarlı sunduğu yüksek lisans tez bildirisini daha sonra yüksek lisans tezi olarak yayınlamıştır.
3- Aday 5 yazarlı sunduğu bildiriden daha sonra ise 6 yazarlı makale yayınlamıştır. Makalede teze atıf, kaynak veya dipnot kullanmamıştır. Yüksek lisans tezi, bildiri ve makalesinde haksız yazarlık ve tekrar yayın da bulunmuş demiş.
4- Doktora tezinin bildirisinde teze atıf, kaynak veya dipnot kullanmamıştır. Ayrıca danışman ve öğrenci dışında makaledeki diğer 4 ismin bulunmasının bilimsel açıdan anlamı yok demiş.
5- Adayın .... alanda kursa gitmemiş, eğitim almamış ve eğitim vermemiş, bu nedenle basarisiz olarak değerlendirilmelidir demiş.
Belki sizlere de bu sekilde iddialar gelir. Bir hocamız 7-8 kere kontrol ettim başvurumu demişti. bende en az 5 kere kontrol etmeme rağmen, yüksek lisans tezim için DBS'de bir yazarı eksik girdiğimi gelen etik iddia ile fark ettim. Sonrasında ise stresli bir bekleyiş ve savunma sürecine girdim. Şimdi 10 günüm kaldı savunma için.
Savunmamda özetle,
Bilimsel olarak tezden önce veya tezden sonra yayın beklendiğini, bu yayınların birbiri ve tez ile DBS sisteminde ilişkilendirildiğini, sadece makalelerin lisansüstü tez kısmında puanlandığını ,yazarların etik kurul raporlarında olduğunu, bu yazarlara ayrıca tez önsöz bölümünde teşekkür edildiğini, bir yazarın isminin ise bildiride olmasına rağmen sehven sisteme eksik girildiğini veya sistemden silindiğini yazdım. Savunmamda kanıt olarak bildiri ve makalelerdeki yazar sıralamalarını koydum.. Hepsi birbiri ile tutarlı. Etik raporunu koydum. tez teşekkür bölümünü koydum. Tez ve yayınlarını ilişkili olarak gösterdiğim ekran görüntülerini koydum.
5. İddia zaten etik iddia olarak ele alınmamıştır yazdım.
Telegram grubunda bir hocamız, sehven yapılan teknik hataların bilirkişilerden olumlu olarak döndüğünü, ancak UAK'ın yine de etik ihlal cezası verdiğini belirtti. Hatta Üniversiteden kınama cezası bile aldığını belirtti.
- Neresinden tutarsam elimde kalıyor. Burayı okuyacak olanlar, siz siz olun başvurunuza koyduğunuz, beyanname dışında kalan özgeçmiş ve eser listesi vs. her yayınınızı sistemden 10 kere kontrol etmeden başvuruyu tıklamayın derim. Hakkımızda hayırlısı olsun. Ne diyeyim