Editörler : E.Kayı Han
«382383384385386387388389390391392393»

ekim2022doc
Daire Başkanı
16 Şubat 2024 19:01

önemli olan niyettir. yoksa kimse geçemez. herkesin yayınında böyle şeyler olur. mutlaka olur. cümle cümle incelerim dünyayı bulurum tüm proflarda da , doçentlerde de . hasta ruhlular. atıf varken , şuraya da vermeliydi demiş. bahsettiğim konu ise belki 50 yerde vardır. napcaz 50 yere atıf mı vercez yani

ekim2022doc
Daire Başkanı
16 Şubat 2024 19:03

davamı açtım ben. çünkü beni. sürecim bitti. ekim 2022 basvuru. kasım 2024 süreç bitişi. aralık 2024 dava başlangıcı. Allah iyi bilirkişilere versin diye dua ediyorum. hatta bilirkişileri biz önereceğiz.

Dr.Ilbilge
Şef
16 Şubat 2024 20:13

Hocam aralık geç değil mi? Daha erken olmuyor mu?
ekim2022doc, 1 yıl önce
davamı açtım ben. çünkü beni. sürecim bitti. ekim 2022 basvuru. kasım 2024 süreç bitişi. aralık 2024 dava başlangıcı. Allah iyi bilirkişilere versin diye dua ediyorum. hatta bilirkişileri biz önereceğiz.

Şakakader
Aday Memur
16 Şubat 2024 23:12

Savunmasını gönderen sayın hocalarım. Gönderdiğiniz adresi paylaşabilir misiniz

ahmettdemr
Daire Başkanı
16 Şubat 2024 23:43

hocam size gelen tebligatta altta yazan adres. Üniversite mah. 1600. cad. no 10 06800 çankaya ankara. imkanınız varsa elden de verebilirsiniz.

Şakakader, 1 yıl önce

Savunmasını gönderen sayın hocalarım. Gönderdiğiniz adresi paylaşabilir misiniz

Abdulcmpe
Aday Memur
17 Şubat 2024 00:12

Benim de seninle benzer bir durumum var. jüri, çalışmamda kullandığım Yapay Sinir Ağı (YSA) rakamının alıntılanmadığını iddia etti. Dolayısıyla intihaldir. YSA rakamı kaynak gösterilmeden kullanılabilecek genel bir rakamdır. Dünyanın en iyi üniversitelerinin birinci sınıf dergileri, ders kitapları ve ders videoları bu tür rakamlardan bahsetmiyor çünkü bunlar yapay zeka ve makine öğrenimi dünyasında yaygın bilgi haline geldi. 198 gündür etik aşamasında bekliyorum :(. umarım başarılı oluruz

Educawmn, 1 yıl önce

Sizlere etiğe veriliş nedenimi yazayım,

Çok büyük Prof. olup egosunu bir türlü tatmin etmemiş bilim adamlığı yerine ideolojik ve siyasi ayrımcılık temeline olan her gün bedduamı alan müthiş bilim insanının iddiası şu;

Q2 impak faktörü 6 üzeri olan alanımızda saygın uluslararası bir dergide yayinlanmiş olan yayınımın içerisinde bulunan şematik bir görselin Atıf verilmeden çizilmesi ve bunun bilinçli olarak Atıf verilmeden cizildigini ısrarla yazmiş. Mevzu edilen şekil 1879 da kuramı ortaya atılan şematik olarak hep derste bile anlatırken çizdiğimiz aynı olay çok basit bir çizim. Yani kimyadaki periyodik tablo gibi artık anonim olmuş. O şekli herkes aynı çizer. İddaa tam bir art niyet barındırıyor.

İddiaların üzerine yayın evi ile iletişime geçerek referans verdirdik ve anında düzeltme yayinladık. Yayın evi bile bu çok anonim genel bir durum zaten herkes kullanıyor bu önemli değil biz yinede miising reference olarak değerlendiriyoruz. Sizin yayniniza bu şeklin hiç bir katkısı yok ön bilgi alt yapï gibi okuyucuya anlamayı kolaylaştırmak için konulmuş dendi.

Tüm yazışmaları bir haftada tamamladım. Savunmamı yaptım kanıtları ile birlikte mail ekran görüntülerini koydum.

216 gündür bekliyorum etikte . Toplam 4 sayfa neyin sonucunu bekliyorlar.

Şakakader
Aday Memur
17 Şubat 2024 01:03

Çok teşekkür ederim hocam

ahmettdemr, 1 yıl önce

hocam size gelen tebligatta altta yazan adres. Üniversite mah. 1600. cad. no 10 06800 çankaya ankara. imkanınız varsa elden de verebilirsiniz.

Educawmn
Aday Memur
17 Şubat 2024 09:35

Hocam bir an önce kurtulursunuz ve hakkınız olan doçentlik ünvanını alırsınız. Allah yardımcın olsun. Hepimiz için dua ediyorum. Bu işlemler bitsin ben hak arayacağım.

Abdulcmpe, 1 yıl önce

Benim de seninle benzer bir durumum var. jüri, çalışmamda kullandığım Yapay Sinir Ağı (YSA) rakamının alıntılanmadığını iddia etti. Dolayısıyla intihaldir. YSA rakamı kaynak gösterilmeden kullanılabilecek genel bir rakamdır. Dünyanın en iyi üniversitelerinin birinci sınıf dergileri, ders kitapları ve ders videoları bu tür rakamlardan bahsetmiyor çünkü bunlar yapay zeka ve makine öğrenimi dünyasında yaygın bilgi haline geldi. 198 gündür etik aşamasında bekliyorum :(. umarım başarılı oluruz

Educawmn
Aday Memur
17 Şubat 2024 09:37

Bende sizin gibi yapacağım dava açıcam sonuçtan bağımsız olarak bu kadar bekletmeye kimsenin hakkı yok

ekim2022doc, 1 yıl önce

ekim2022doc
Daire Başkanı
17 Şubat 2024 09:44

cok pardon ; 2024 ler 2023 olacak hocam.
Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam aralık geç değil mi? Daha erken olmuyor mu?

Dr.Ilbilge
Şef
17 Şubat 2024 15:22

Hocalarım aranızda beyannamesinde kullanmadığı yayından etiğe verilip savunması bilirkişiye gitmeden aklanan var mı? Ya da benzer durumlarla ilgili bilgisi olan.

Abdulcmpe
Aday Memur
17 Şubat 2024 21:43

Amin. Hepimize başarılar diliyorum!

Educawmn, 1 yıl önce

Hocam bir an önce kurtulursunuz ve hakkınız olan doçentlik ünvanını alırsınız. Allah yardımcın olsun. Hepimiz için dua ediyorum. Bu işlemler bitsin ben hak arayacağım.

ekim2022doc
Daire Başkanı
17 Şubat 2024 23:15

Türkiye de , bir doç adayının maruz kaldığı bu uzun süreç ve cezaları büyük adaletsizliktir. hiç bir meslekte yoktur bu süreç tahminimce. Bi de güya beyni çalışan kitle olarak bakılıyoruz.azınlığız, sesimizi de duyan yok , en cok üzüldüklerim bunlar. yoksa doçentliğin gönlümdeki değeri bitmiştir tüm yaşadıklarım sonrası. Kendi yaptığı işle beni suçlayan bir adet prof , sadece egosunu tatmin etmiştir. Keşke bana yol gösterici şekilde rapor hazırlayıp, bsız verseydi. Telefon açar teşekkür bile ederdim belki. Ama şu yapılanların gözümde zerre kadar değeri yok artık. En büyük ayıptır , kendi yaptığınla bi başlasını suçlamak..
Educawmn, 1 yıl önce

Bende sizin gibi yapacağım dava açıcam sonuçtan bağımsız olarak bu kadar bekletmeye kimsenin hakkı yok

ekim2022doc
Daire Başkanı
17 Şubat 2024 23:18

madem öyle ; etik ve asgari de oy cokluğu ile olsun. biri iyi diyor , biri kötü. yazık verdiğim emeğe. bir deli kuyuya bir taş atıyor , aday uğraşsın dursun. aday da sanki anaokuluna başlayacak öğrenci adayı gibi muamele görüyor.. yazıktır.

ekim2022doc
Daire Başkanı
17 Şubat 2024 23:21

hocam valla senin sonucu ben de bekliyorum ne diyeyim. artık özgeçmişe de bakıp etik veriliyosa ömrümce olamam demektir bu. saçmalığın ta kendisi..alan dışı yayınım var 2 adt. yayın yok etme diye bişi yok ki sonuçta. hocam valla geç ve iyi haberler ver bize.
Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocalarım aranızda beyannamesinde kullanmadığı yayından etiğe verilip savunması bilirkişiye gitmeden aklanan var mı? Ya da benzer durumlarla ilgili bilgisi olan.

Dr.Ilbilge
Şef
18 Şubat 2024 07:34

Hayırlısı olsun hocam. İnanın mesele sadece yayınlarımın beyannamemde olmaması değil. Etik ihlali yapmadım ben. Jüri üyesi her kimse aleni iftira attı bana. Alan dışı yayınlarınızdan bir kez etik alırsanız zaten o yayınları sonraki başvuruda kullanamıyorsunuz. O yüzden bu durum her defasında etiğe konu olmaz diye düşünüyorum.
ekim2022doc, 1 yıl önce
hocam valla senin sonucu ben de bekliyorum ne diyeyim. artık özgeçmişe de bakıp etik veriliyosa ömrümce olamam demektir bu. saçmalığın ta kendisi..alan dışı yayınım var 2 adt. yayın yok etme diye bişi yok ki sonuçta. hocam valla geç ve iyi haberler ver bize.

Hadi1212
Daire Başkanı
18 Şubat 2024 14:33

Beyannamede yer verilmeyen eserlerden etik verilemeyeceği kesinlikle hatalı bir inanıştır. Şöyle ki;

Etik ihlalle ilgili süreler vardır. UAK'a göre intihal, çarpıtma ve sahtacilik için süre yok. Diğer eylemlerde ise 10 yıl geçince etik inceleme yapılamıyor. Eğer eser yükselmede kullanılırsa (beyanname eseri) tekrar bu süreler başlıyor. 2547 ye göre ise intihalden 6 yıl diğer eylemlerde ise 2 yıl geçtikten sonra işlem yapılamıyor. 2547'ye göre de eser yükselmede kullanılırsa( doçentlik başvurusu beyanname eseri gibi) tekrar bu süreler başlıyor.

Bu nedenle,

Etik ihlale konu eylem üzerinden 10 yıl geçmedikçe beyannamede belirtilmese bile UAK etik inceleme yapılabilir. Ve buna dayalı olarak doçentlik iptal edilebilir. Bilindiği gibi etik çıktığı zaman üniversiteye bildiriliyor. Beyannamede yer alan bir eser için üniversiteye bildirim yapıldığında süreler yeniden başladığı için üniversitede inceleme yapılacaktır. Beyannamede olmayan bir eser için Uak etik deyip üniversiteye bildirirse ve üzerinden 2 yıl geçti ise (Ki geçeceği kesin UAK'ın süreciyle) üniversite inceleme yapamaz ve ceza veremez.

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce

Dr.Ilbilge
Şef
18 Şubat 2024 14:39

Hocam EK vaktinde dilimleme isnat edilen bir aday için aday yayınlarını beyannamesinde kullanmadığından etik kararını iptal etmiş. Elimde emsal karar var. Bende tekrar yayın ve dilimleme iddiaları var ki tekrar edildiği iddia edilen yayında bir öncekinden %5 alıntı yapıldığını gösterir intihal raporu var. Dilimleme zaten yok.
Hadi1212, 1 yıl önce

Beyannamede yer verilmeyen eserlerden etik verilemeyeceği kesinlikle hatalı bir inanıştır. Şöyle ki;

Etik ihlalle ilgili süreler vardır. UAK'a göre intihal, çarpıtma ve sahtacilik için süre yok. Diğer eylemlerde ise 10 yıl geçince etik inceleme yapılamıyor. Eğer eser yükselmede kullanılırsa (beyanname eseri) tekrar bu süreler başlıyor. 2547 ye göre ise intihalden 6 yıl diğer eylemlerde ise 2 yıl geçtikten sonra işlem yapılamıyor. 2547'ye göre de eser yükselmede kullanılırsa( doçentlik başvurusu beyanname eseri gibi) tekrar bu süreler başlıyor.

Bu nedenle,

Etik ihlale konu eylem üzerinden 10 yıl geçmedikçe beyannamede belirtilmese bile UAK etik inceleme yapılabilir. Ve buna dayalı olarak doçentlik iptal edilebilir. Bilindiği gibi etik çıktığı zaman üniversiteye bildiriliyor. Beyannamede yer alan bir eser için üniversiteye bildirim yapıldığında süreler yeniden başladığı için üniversitede inceleme yapılacaktır. Beyannamede olmayan bir eser için Uak etik deyip üniversiteye bildirirse ve üzerinden 2 yıl geçti ise (Ki geçeceği kesin UAK'ın süreciyle) üniversite inceleme yapamaz ve ceza veremez.

Hadi1212
Daire Başkanı
18 Şubat 2024 14:46

Elinizdeki emsal kararın tarihleri önemli hocam. .2016 dan önce zaten etik almak neredeyse imkansızdı. Yasal boşluk vardı. Dava açan kazanıyordu. Ayrıca o kişi etiğe konu ama beyannamede olmayan eseri 10 yıl önce yaptıysa zaten zaman aşımından kazanıyordu.

Yanlış anlamayın. Sizin durumunuzu bilmiyorum kesinlikle. Ben sadece bilgimi paylaştım.

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam EK vaktinde dilimleme isnat edilen bir aday için aday yayınlarını beyannamesinde kullanmadığından etik kararını iptal etmiş. Elimde emsal karar var. Bende tekrar yayın ve dilimleme iddiaları var ki tekrar edildiği iddia edilen yayında bir öncekinden %5 alıntı yapıldığını gösterir intihal raporu var. Dilimleme zaten yok.

Dr.Ilbilge
Şef
18 Şubat 2024 15:09

Hocam karar 2023' te alınmış.
Hadi1212, 1 yıl önce

Elinizdeki emsal kararın tarihleri önemli hocam. .2016 dan önce zaten etik almak neredeyse imkansızdı. Yasal boşluk vardı. Dava açan kazanıyordu. Ayrıca o kişi etiğe konu ama beyannamede olmayan eseri 10 yıl önce yaptıysa zaten zaman aşımından kazanıyordu.

Yanlış anlamayın. Sizin durumunuzu bilmiyorum kesinlikle. Ben sadece bilgimi paylaştım.

Toplam 8682 mesaj
«382383384385386387388389390391392393»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi