Editörler : E.Kayı Han
«386387388389390391392393394395396397»

Etkkalan
Aday Memur
28 Şubat 2024 07:34

Hocam bir etik ihlal iddiasını da buradan haneme yazdırmış oldum🙂 Bizim asıl iddiaya gelince anladığım en üzücü şeyse kendisine atıf verdigim için bi nevi "sen ne had ile bana atıf verirsin" diyerek beni etiğe vermesi oldu. Yine de etiğe sevk edilmemin asıl gerekcesini oluşturan çalışmasını şöyle bir karıştırmayım dedim karşıma direkt kendi kriterleri uyarınca bir etik ihlal çıktı. Bir çalışmasında kullandığı bir kitabın yazarının bir yerde adını sehven yanlış yazmış. Tabi kendisi gibi bunun doğal bir yanlış yazımdan kaynaklanmadığı kötü niyetine kapılsak bu durumda olmayan bir isme atıf vermiş oluyor dememiz gerekir. Sonuç olarak şimdi o sıcak çayını yudumlarak hangi işleriyle uğraşırken biz de inşallah kuyuya atılan taşı ya da taşları çıkarabiliriz.

Ahmad Mahmoud, 1 yıl önce

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Tabiri caizse gözünün üstünde kaşın var demek istemiş jüri üyesi. İyi niyetli olmadıktan sonra belirttiğiniz gibi tüm dosyalar etiğe gider. Bilimsel metodolojik kuralları ihmal ve özensizlik ile İNTİHALi karıştırıyor bu hocalarımız. İntihal dediğiniz çok ciddi mevzudur. Bu belirttiğiniz iddiaların tamamı metodolojik kurallar ile ilgili. Ancak kimin umrunda ki. Aday 1 sene beklesin. Adayın neler çektiğinin bir hükmü var mı? Dokunmazlığı olan ve süreci şeffaf yönetmeyen bir UAK var karşımızda. Elden hiçbir şey gelmiyor. Allah sabırlar versin.

NOT: Çeşitli metodolojik özensizliğinizden dolayı forum yönetimi tarafından etiğe sevkedildiniz. Sürecimiz çok şeffaftır. Lütfen bilgi alma yollarına tevessül etmeyiniz...

Educawmn
Aday Memur
28 Şubat 2024 07:58

Hocam Not u okurken yureğim hopladı. O pis yazı burada da bizi buldu diye korktum. Güzel gönderme olmuş.

Şeffaf olmayan bekletme için kılıflar uydurulan etik süreçleri tam da dediğiniz gibi , jürilerin aklı ve ahlaki ilkeleri bitmiş .

Etkkalan, 1 yıl önce

Hocam bir etik ihlal iddiasını da buradan haneme yazdırmış oldum🙂 Bizim asıl iddiaya gelince anladığım en üzücü şeyse kendisine atıf verdigim için bi nevi "sen ne had ile bana atıf verirsin" diyerek beni etiğe vermesi oldu. Yine de etiğe sevk edilmemin asıl gerekcesini oluşturan çalışmasını şöyle bir karıştırmayım dedim karşıma direkt kendi kriterleri uyarınca bir etik ihlal çıktı. Bir çalışmasında kullandığı bir kitabın yazarının bir yerde adını sehven yanlış yazmış. Tabi kendisi gibi bunun doğal bir yanlış yazımdan kaynaklanmadığı kötü niyetine kapılsak bu durumda olmayan bir isme atıf vermiş oluyor dememiz gerekir. Sonuç olarak şimdi o sıcak çayını yudumlarak hangi işleriyle uğraşırken biz de inşallah kuyuya atılan taşı ya da taşları çıkarabiliriz.

Etkkalan
Aday Memur
28 Şubat 2024 08:14

Daha önce sisteme pek girip bakmıyordum ama herhalde artık 200'lü günleri devirdigimiz için artık o lanet yazıya neredeyse her gun bazen birden fazla kere maruz kalıyorum. Maruz kaldıkça sinirleniyor ve kişi döngüye giriyorum:) Ardından bir Hakan Altun gibi telefona sarılıp uaktakilerin bekliyorum ama cevap vermeyeceklerini bildiğim telefonlarını arıyorum. Bazen de ah keşke içerde bir tanıdık olsa da ameliyatımız hakkında bilgi alsak diyorum:)

Educawmn, 1 yıl önce

Hocam Not u okurken yureğim hopladı. O pis yazı burada da bizi buldu diye korktum. Güzel gönderme olmuş.

Şeffaf olmayan bekletme için kılıflar uydurulan etik süreçleri tam da dediğiniz gibi , jürilerin aklı ve ahlaki ilkeleri bitmiş .

erenkardeş
Memur
28 Şubat 2024 13:19

Arkadaşlar herkese merhaba, etikten bekleyen arkadaşlarıma sabır diyorum. İnanıyorum ki bütün arkadaşlarımın etik sorunları çok basit maddi hatalar. Ama bir zihniyet var ki (üzümü yemeyip bağcıyı döven) onlara hergün dualarımda ayrı özel bir yer veriyorum. Durumunda gelişme olan arkadaşlar bilgi veriyorlar. Sağ olsunlar istifade ediyoruz.

Benimde alanım sosyal bilimler, 232 gün etikte toplamda 338 gün oldu.

Dün dibe batmıştım. bu işleri bırakmayı düşündüm. Yaşam enerjim düştü. Akşama doğru biraz şoku atlatınca devam dedim. Ne yaparsalar yapsınlar devam. Sabır diliyorum bütün arkadaşlara.İnanıyorum ki hepiniz gayretli çalışkan hocalarımsınız. Lütfen pes etmeyin. Hak yerini er geç bulacak. Haksızlık yapan Allaha'a havale etmişiz. İflah olmayacak.

28 Şubat 2024 13:46

Temel gaye dama çıkıp merdiveni çekerek keyifle aşağıdakileri izlemektir bunların yaptıkları. Hiçbir mantık, vicdan ve izan yok.

Çalışmalara motive olup odaklanmak gerçekten çok güçlü irade ve piskoloji gerektiriyor. Eminim ki buradaki hocalarım büyük kısmı bugüne kadar onu yapmaya çalıştı. Ama gerçekten 200 günden sonra adeta dibe düşüyorsunuz. Ben kendimde bunu analiz ettim. Hadi 200 güne kadar öyle ya da böyle getiriyorsunuz. Ancak sonrası dipsiz kuyuya dönüşüyor. Dbs bakmadan düşüncelere kapılmadan motive olmak son derece zor. Bu kuyudan da çıkacağız inş. Allah sabırlar versin diye dua ediyorum bu süreci yaşayan hocalarıma.

28 Şubat 2024 13:51

Hocam gördüğüm kadarıyla hocalarımızın büyük kısmı mart 2023 başvurusu ve çoğu 200+ durumda. Zaten emin olunuzki maddi hatalar dışında gerçekten etik ihlali olan kişiler burada yazmalarlar. Biz haksızlığa maruz kalmış ve bedel ödeyen kişileriz.

erenkardeş, 1 yıl önce

Arkadaşlar herkese merhaba, etikten bekleyen arkadaşlarıma sabır diyorum. İnanıyorum ki bütün arkadaşlarımın etik sorunları çok basit maddi hatalar. Ama bir zihniyet var ki (üzümü yemeyip bağcıyı döven) onlara hergün dualarımda ayrı özel bir yer veriyorum. Durumunda gelişme olan arkadaşlar bilgi veriyorlar. Sağ olsunlar istifade ediyoruz.

Benimde alanım sosyal bilimler, 232 gün etikte toplamda 338 gün oldu.

Dün dibe batmıştım. bu işleri bırakmayı düşündüm. Yaşam enerjim düştü. Akşama doğru biraz şoku atlatınca devam dedim. Ne yaparsalar yapsınlar devam. Sabır diliyorum bütün arkadaşlara.İnanıyorum ki hepiniz gayretli çalışkan hocalarımsınız. Lütfen pes etmeyin. Hak yerini er geç bulacak. Haksızlık yapan Allaha'a havale etmişiz. İflah olmayacak.

Akademiyen
Aday Memur
28 Şubat 2024 19:27

27+62+42

KhanD2
Aday Memur
28 Şubat 2024 19:55

16 şubatta sağlık etik toplantısı yapılmış. Fen ile ilgili nilgi veya duyumu olan var mı?

Dr.Ilbilge
Şef
28 Şubat 2024 20:04

Hocam alanım fen. Savunmamı teslim etmem gereken son tarih 20 Şubat idi. Başvuru ekranıma etik düştükten 12 gün sonra YK yapılmış. Yani anlamlı bir ilişki kurulabilir mi bilmiyorum ama bir ya da iki hafta içinde EK olur diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun.
KhanD2, 1 yıl önce

16 şubatta sağlık etik toplantısı yapılmış. Fen ile ilgili nilgi veya duyumu olan var mı?

KhanD2
Aday Memur
28 Şubat 2024 20:09

Bende 19 şubatta savunmayı teslim ettim hocam. Geçen ay fen, sağlıktan 1 hafta önce yapılmış. Umarım toplantıya girebilmiştir.

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam alanım fen. Savunmamı teslim etmem gereken son tarih 20 Şubat idi. Başvuru ekranıma etik düştükten 12 gün sonra YK yapılmış. Yani anlamlı bir ilişki kurulabilir mi bilmiyorum ama bir ya da iki hafta içinde EK olur diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun.

Dr.Ilbilge
Şef
28 Şubat 2024 20:15

Hayırlısı olsun hocam. Aslında bir yıl insan hayatında çok da uzun bir süre değil ama mevcut sistem, mobing ve toplum baskısı maalesef bu durumun iç dünyamızda adeta krize dönüşmesine neden oluyor. İnsanlar birbirinin başarısından rahatsız oluyor. Birileri için işler yolunda gitmediğinde başka birileri mutlu oluyor. Tüm bunlara rağmen; inanıyorum ki atlatacağız. Hayırlısı olsun
KhanD2, 1 yıl önce

Bende 19 şubatta savunmayı teslim ettim hocam. Geçen ay fen, sağlıktan 1 hafta önce yapılmış. Umarım toplantıya girebilmiştir.

Educawmn
Aday Memur
28 Şubat 2024 22:28

Hocam güleyim mi ağlayayım mı bilemedim, o kadar güzel özetlediniz ki bu durumu tüm yaşadıklarım tek tek aklıma geldi.

Etkkalan, 1 yıl önce

Daha önce sisteme pek girip bakmıyordum ama herhalde artık 200'lü günleri devirdigimiz için artık o lanet yazıya neredeyse her gun bazen birden fazla kere maruz kalıyorum. Maruz kaldıkça sinirleniyor ve kişi döngüye giriyorum:) Ardından bir Hakan Altun gibi telefona sarılıp uaktakilerin bekliyorum ama cevap vermeyeceklerini bildiğim telefonlarını arıyorum. Bazen de ah keşke içerde bir tanıdık olsa da ameliyatımız hakkında bilgi alsak diyorum:)

Etkkalan
Aday Memur
01 Mart 2024 00:12

Ekim 2023 başvurusu yapanlar birer birer doçent oluyorlar. 2023 Mart döneminde başvuru yapmıştım. Bu dönemde başvuru yapıp bir duyum alan var mı?

01 Mart 2024 00:45

Hocam hepimiz bilinmezlik içerisinde gün sayıyoruz maalesef. Gözüken şu ki etikte olanların sanki büyük kısmı beklemede. Aklanıp jüri sürecine dönen yakın zamanda kimse yazmadı buradan.

Etkkalan, 1 yıl önce

Ekim 2023 başvurusu yapanlar birer birer doçent oluyorlar. 2023 Mart döneminde başvuru yapmıştım. Bu dönemde başvuru yapıp bir duyum alan var mı?

01 Mart 2024 13:51

Arkadaşlar asgari koşul iddiası ile 7 Martı bekliyorum. ÜAK iddiayı reddetmez ise dava açacağım. Bu nedenle bu konularda uzman hukukçuya ihtiyacım var. Bilgilerini paylaşmanızı rica ediyorum.

bilalrz
Şube Müdürü
01 Mart 2024 20:15

Hocalarım her ne kadar farklı alanlarda olsak da yazdıklarınızı okudukça ayakta zor tuttuğum psikolojim çökmeye meyil ediyor:(

Gerçekten çok üzücü iddialar- iddia değil artık iftiralar...O sebeple sayfadan biraz uzak kalayım dedim çünkü son zamanlarda dikkatimi toplamakta ciddi zorlanıyorum.

Tabi bu süreç içerisinde hocalarımda zorluyor üak etiğe yaz yaz diye. Yemin ederim o kadar isteksiz yazıyorum ki muhatap olmak istemiyorum...ama kargo takip için bugün yazdığım e-posatnın cevabı:

Merhaba tarafınızdan savunma istenmesine yönelik karar alınmıştır.

İddialar tarafınıza gönderilecektir.

İyi Çalışmalar

Etik Birimi

iddialar nedir ya? Hitap yok...Rezalet...300'lü günlerden bahsediyorsunuz facia...

Dr.Ilbilge
Şef
01 Mart 2024 20:43

Hocam moralinizi bozmayın. Benim 23. günde tarafıma tebliğ edildi. Sizin ne kadar oldu? Gelmesi yakındır endişelenmeyin. Gün saymaya niyetim yok. Bu yılı yok sayıyorum. Mart 2025' te yeniden başvuracakmış gibi çalışıyorum. Bölümden soranlara da açıkça söylüyorum. Hocalardan birisine gerekçemi bile gösterdim. Kimseden çekinecek bir durumum yok. Sizin de olmasın. Odaklanın. Yapabilirsiniz, inanıyorum.
bilalrz, 1 yıl önce

Hocalarım her ne kadar farklı alanlarda olsak da yazdıklarınızı okudukça ayakta zor tuttuğum psikolojim çökmeye meyil ediyor:(

Gerçekten çok üzücü iddialar- iddia değil artık iftiralar...O sebeple sayfadan biraz uzak kalayım dedim çünkü son zamanlarda dikkatimi toplamakta ciddi zorlanıyorum.

Tabi bu süreç içerisinde hocalarımda zorluyor üak etiğe yaz yaz diye. Yemin ederim o kadar isteksiz yazıyorum ki muhatap olmak istemiyorum...ama kargo takip için bugün yazdığım e-posatnın cevabı:

Merhaba tarafınızdan savunma istenmesine yönelik karar alınmıştır.

İddialar tarafınıza gönderilecektir.

İyi Çalışmalar

Etik Birimi

iddialar nedir ya? Hitap yok...Rezalet...300'lü günlerden bahsediyorsunuz facia...

uaksendromu
Aday Memur
01 Mart 2024 22:52

mrb hocalarım. size etik bilgisi gelince ekrandaki karar metni bu şekilde miydi?

"Doçentlik Yönetmeliğinin 7. Maddesi kapsamında eser incelemesi yapan jüri üyeleri, başvuru dosyasında yer alan herhangi bir eserde bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılık bulunduğunu iddia etmesi ve yahut adayın doçentlik başvuru süreci devam ederken aday hakkında doçentlik başvuru dosyasında sunmuş olduğu herhangi bir eserinde bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılık bulunduğu iddiasını içeren şikâyet veya ihbar başvurusu yapılması durumunda iddialar Üniversitelerarası Kurul Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Komisyonları tarafından incelenmektedir."

bilalrz
Şube Müdürü
01 Mart 2024 22:56

Hocam ben sizin maruz kaldığınız iddialara da üzülmüştüm :( Oldukça acımasızca davranılıyor bu açık...Psikolojiyi iyi tutmaya gayret ediyorum proje vs. uğraşıyorum ama şu adamlarla muhatap olmak ızdırap veriyor bana...Maile bakın hitap bile yok bir de iddialar yazmış. Bir de vatan haini yazsa tam olacak. Bugün beni 2 satırlık mail sarstı. Az daha nazik olsalar ne olur bilgi almaya çalşıyoruz

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam moralinizi bozmayın. Benim 23. günde tarafıma tebliğ edildi. Sizin ne kadar oldu? Gelmesi yakındır endişelenmeyin. Gün saymaya niyetim yok. Bu yılı yok sayıyorum. Mart 2025' te yeniden başvuracakmış gibi çalışıyorum. Bölümden soranlara da açıkça söylüyorum. Hocalardan birisine gerekçemi bile gösterdim. Kimseden çekinecek bir durumum yok. Sizin de olmasın. Odaklanın. Yapabilirsiniz, inanıyorum.

bilalrz
Şube Müdürü
01 Mart 2024 22:57

Hocam hepimizde aynı kopyala yapıştır şekli

uaksendromu, 1 yıl önce

mrb hocalarım. size etik bilgisi gelince ekrandaki karar metni bu şekilde miydi?

"Doçentlik Yönetmeliğinin 7. Maddesi kapsamında eser incelemesi yapan jüri üyeleri, başvuru dosyasında yer alan herhangi bir eserde bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılık bulunduğunu iddia etmesi ve yahut adayın doçentlik başvuru süreci devam ederken aday hakkında doçentlik başvuru dosyasında sunmuş olduğu herhangi bir eserinde bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılık bulunduğu iddiasını içeren şikâyet veya ihbar başvurusu yapılması durumunda iddialar Üniversitelerarası Kurul Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Komisyonları tarafından incelenmektedir."

Toplam 8682 mesaj
«386387388389390391392393394395396397»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi