Editörler : E.Kayı Han
«388389390391392393394395396397398399»

butterfly1245
Aday Memur
13 Mart 2024 12:15

Umarım bir sorun yaşamam hocam. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Sizin için olmaz. Hocanız Üsküdar' ı geçmiş zaten. Endişelenmeyin. Siz çalışmalarınıza bakın. Tamamen nasip.

mendoa84
Daire Başkanı
13 Mart 2024 13:15

Sayın hocalarım,

bir yayın ile ilgili adayın etik alması, yayındaki diğer yazarları ne ölçüde etkiliyor acaba, bilgisi, tecrübesi, duyumu olan varsa paylaşabilir mi?

Teşekkürler..

esenbike
Memur
13 Mart 2024 15:18

Hocam o durumla yanlis düşünüyorsunuz. Ben 3 tane yayın ürettim doktora tezimden. Hocam sadece 1'ine yazdırdı. Senin emegin dedi. Ben neden diğerlerinden puan alayim dedi ve israrima rağmen yazdirmadi. O sebeple etik kuralı degil bu.

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Bu sizinle ilgili bir durum değil. Teorik olarak etik almamalısınız fakat şunu unutmayın; sizi etiğe vermeye niyeti olan armudun sapı üzümün çöpü diyerek verecek. Geçen benimle aynı dönem doçentliğe başvuran bir hoca tezden ürettiği yayına danışmanının adını yazmadığı halde etik almadı. Süreci gözünüzde büyütmeyin. Tek bir cümleye bakıyor. Şartları sağlayıp başvuruyu tamamladığınızda bol bol dua edin. Bundan başka yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Dünyanın en prestijli dergilerinde yayın da yapsanız fark etmez.

Dr.Ilbilge
Şef
13 Mart 2024 15:20

Hocam netten basit bir tarama yla tezden tek isimli yayın üretmenin etik ihlali olduğu bilgisine ulaşabilirsiniz. Haksız yazarlığa giriyor diye biliyorum.
esenbike, 1 yıl önce

Hocam o durumla yanlis düşünüyorsunuz. Ben 3 tane yayın ürettim doktora tezimden. Hocam sadece 1'ine yazdırdı. Senin emegin dedi. Ben neden diğerlerinden puan alayim dedi ve israrima rağmen yazdirmadi. O sebeple etik kuralı degil bu.

Dr.Ilbilge
Şef
13 Mart 2024 15:21

Ki bu dönem bile bu sebeple etik alan arkadaşlar oldu burada.
Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam netten basit bir tarama yla tezden tek isimli yayın üretmenin etik ihlali olduğu bilgisine ulaşabilirsiniz. Haksız yazarlığa giriyor diye biliyorum.

esenbike
Memur
13 Mart 2024 15:24

O zaman inşallah bize vurmaz diyelim hocam😊

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Ki bu dönem bile bu sebeple etik alan arkadaşlar oldu burada.

Dr.Ilbilge
Şef
13 Mart 2024 15:26

Hocam süreç baştan sona saçmalık. Tutulacak tarafı yok. Etik almanın sizin ne yaptığınızla hiçbir ilgisi yok. Şans, nasip, kısmet. Hiç takılmayın.
esenbike, 1 yıl önce

O zaman inşallah bize vurmaz diyelim hocam😊

esenbike
Memur
13 Mart 2024 15:30

Hocam zaten 30 Ekim'e basvuru tarihinden itibaren sinir felan kalmadı. Sizi de takip ettim. Siz de hiç üzülmeyin. Aklanacaksiniz

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam süreç baştan sona saçmalık. Tutulacak tarafı yok. Etik almanın sizin ne yaptığınızla hiçbir ilgisi yok. Şans, nasip, kısmet. Hiç takılmayın.

Dr.Ilbilge
Şef
13 Mart 2024 15:33

Hocam ben kendimden eminim ama jüri den emin değilim. Bilirkişiden birisi beni etiğe veren şahıs gibi art niyetli çıktığı an bitti. Bu kadar basit. Tek cümle.
esenbike, 1 yıl önce

Hocam zaten 30 Ekim'e basvuru tarihinden itibaren sinir felan kalmadı. Sizi de takip ettim. Siz de hiç üzülmeyin. Aklanacaksiniz

sinirboyu
Şef
13 Mart 2024 16:39

bu bi tek tr'de böyle

doktoram y.dışı, y.dışında o labaratuarda doktora yapmış olsanız da, doktora sürecinde yaptıklarınızdan yayın yaparken siz yayını kendiniz yaptıysanız (belki başka hocayla işbirliği yaptınız, başka laba gittiniz vs vs.), hocanız yayına bir katkı sunmadıysa (hoca da psikopat değilse) kimse size "illa beni yazacaksın" demez, hatta katkı sunmadığı için zaten yazılması etik değil. teze danışmanlık yapıyorsa zaten "tez danışmanı" olarak acknowledge edilmesi gereken şekilde, gereken yerlerde acknowledge ediliyor. Tez öğrencinin tezidir, danışman hocasının değil. Yayın benim yayınımsa benim yayınımdır, asıl hocanın buna çökmesi etik ihlal. muhtemelen etik ihlal verenler dinazor Türkiye doktoralılar, vermeyenler bu gerçekliği yaşamış olanlar.

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
13 Mart 2024 16:49

Çok doğru bir konuya işaret etmişsiniz, şahsen benim ne yüksek lisans ne doktora tezimde doğru dürüst bir danışman katkısı olduğunu söyleyemem, her iki tezimi de neredeyse tek başıma yazdım, tezlerden yaptığım yayınlarda bu durumda neden danışman adı olsun ki!

sinirboyu, 1 yıl önce

bu bi tek tr'de böyle

doktoram y.dışı, y.dışında o labaratuarda doktora yapmış olsanız da, doktora sürecinde yaptıklarınızdan yayın yaparken siz yayını kendiniz yaptıysanız (belki başka hocayla işbirliği yaptınız, başka laba gittiniz vs vs.), hocanız yayına bir katkı sunmadıysa (hoca da psikopat değilse) kimse size "illa beni yazacaksın" demez, hatta katkı sunmadığı için zaten yazılması etik değil. teze danışmanlık yapıyorsa zaten "tez danışmanı" olarak acknowledge edilmesi gereken şekilde, gereken yerlerde acknowledge ediliyor. Tez öğrencinin tezidir, danışman hocasının değil. Yayın benim yayınımsa benim yayınımdır, asıl hocanın buna çökmesi etik ihlal. muhtemelen etik ihlal verenler dinazor Türkiye doktoralılar, vermeyenler bu gerçekliği yaşamış olanlar.

Dr.Ilbilge
Şef
13 Mart 2024 16:53

Hocam burada duyduklarımızı paylaşıyoruz. Ben etik komisyonda değilim. Kuralları da biz belirlemiyoruz. Ben de etik sürecindeyim ve şikayetçi olduğum çok şey var. Yine de "Türkiye Doktoralılar" diye bir ifadeyi biraz agresif bulduğumu söylemek isterim. Ben de buradaki çok sayıdaki hocam gibi doktoramı ülkemde yaptım. Böyle bir kural var ise uymak gerek. Dünyanın her ülkesinde farklı uygulamalar var. Ayrıca öğrencimin tezi sadece öğrencimin değildir. Tezine kendisinden daha çok emek verdiğime yemin edebileceğim bir öğrencim var. Benim ismimin olmadığı bir makale yazarsa bana çok büyük haksızlık etmiş olur.
sinirboyu, 1 yıl önce

bu bi tek tr'de böyle

bilalrz
Şube Müdürü
13 Mart 2024 17:38

Hocam söylediğiniz her şeye katılıyorum. Bir de bende eş danışman belası vardı alakasız proje verelim üstünden diye mebur yazdık...Hem eş danışman hem de proje yürütücüsü oldu kafadan bir sürü yayın tebliğ falan filan:D Bu durum beni krize sokmasına rağmen gelecekte sorun yaşamamak adına her şeye yazdım...Ama katkı kısmına sadece funding yazdım:D Hatta danışmanım emekli oldu yeni (Rabbime bin şükürler olsun:D ) Uzun zamandır şahane insanlarla çalışıyorum...Bana bir şey anlatmaya çalışırken lafı şuna getiriyor...Senin etik yayınlarda benim rızam olmayışından :D:D Neyse artık yarın etik kağıdı gelecek bakalım ne vermişler...Bu arada umarım siz de çok iyisinizdir:)

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam burada duyduklarımızı paylaşıyoruz. Ben etik komisyonda değilim. Kuralları da biz belirlemiyoruz. Ben de etik sürecindeyim ve şikayetçi olduğum çok şey var. Yine de "Türkiye Doktoralılar" diye bir ifadeyi biraz agresif bulduğumu söylemek isterim. Ben de buradaki çok sayıdaki hocam gibi doktoramı ülkemde yaptım. Böyle bir kural var ise uymak gerek. Dünyanın her ülkesinde farklı uygulamalar var. Ayrıca öğrencimin tezi sadece öğrencimin değildir. Tezine kendisinden daha çok emek verdiğime yemin edebileceğim bir öğrencim var. Benim ismimin olmadığı bir makale yazarsa bana çok büyük haksızlık etmiş olur.

bilalrz
Şube Müdürü
13 Mart 2024 17:45

Bu konuyu ele alan bir yazı gelmişti bize enstitüden. O dönem doktora yapıyordum. O sebeple tez ile ilgili danışman isimlerine oldukça dikkat ettim... O dönem başka arkadaşlarla çalışma yapıyordum. Yayını odamda gizlice yazarken hocama yakalandım. Beni de yazman gerek dedi. Bende sizi yazmak zorunda değilim sizle ilgili bir durum yok dedim. Laboratuvarımı kullanıyorsun dedi. Hayır başka bir üni labında çalışma tamamlandı dedim. Şu an burada sadece beynimi ve devletin tahsis ettiği PC'yi kullanıyorum dedim. Çok sinirlendi bana:D

Sanırım o an ahı tuttu:D:D Etikteyimmm....

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce

bilalrz
Şube Müdürü
13 Mart 2024 17:48

Benimde yüksek lisans tez yayınımda hoca kendini 1. isim ve sorumlu yazar yazmış:D Ama sağolsun beni 2. isme eklemişti...

Hakkımdaki iddia yarın gelecek bakalım var mı böyle şöyler...

butterfly1245, 1 yıl önce

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Forumda öyle şeyler okudum ki yolun henüz başındayım ama araştırma yapmaktan çekinir oldum bilmeden etik suç işlersem diye. Tezden üretilen makale demişken yüksek lisans tezinden üretilen makalemde yıllar önce danışman hocam tüm ısrarlarıma rağmen kendisini 1.isim yazdı, bu durum da ilerde etik ihlal olarak değerlendirilebilir sanırım.

butterfly1245
Aday Memur
13 Mart 2024 18:14

Hocam bu konu hakkında adınıza herhangi bir etik ihlal iddiası yapılıp yapılmadığını bana da söyler misiniz belli olunca? Belki ordan bir fikir yürütebilirim. Özelden de yazabilirsiniz.

bilalrz, 1 yıl önce

Benimde yüksek lisans tez yayınımda hoca kendini 1. isim ve sorumlu yazar yazmış:D Ama sağolsun beni 2. isme eklemişti...

Hakkımdaki iddia yarın gelecek bakalım var mı böyle şöyler...

Kennedilla
Aday Memur
13 Mart 2024 18:15

Öncelikle süreci devam eden ve emeklerinin karşılığını almayı sabırla bekleyen hocalarıma başarılar

Kennedilla
Aday Memur
13 Mart 2024 18:19

Etik ve asgari almayan ve sonucu 22 Mart tarihinde gerçekleştirilecek toplantı sonrasında almayı bekleyen adaylar başarılı ve başarısız sonucunu ne zaman görebilirler? Herkese derin nefes alacağı başarılı sonuçlar gelmesini dilerim.

bilalrz
Şube Müdürü
13 Mart 2024 18:30

Hocam elbette paylaşırım...

Burada jürileri kaçıran aday olarak tanınıyorum...Süreçte 10 jürim oldu :D

O sebeple durumumu paylaşmam gerekir...Gülücükler koyuyorum ama moral hala bozuk...

butterfly1245, 1 yıl önce

Hocam bu konu hakkında adınıza herhangi bir etik ihlal iddiası yapılıp yapılmadığını bana da söyler misiniz belli olunca? Belki ordan bir fikir yürütebilirim. Özelden de yazabilirsiniz.

Dr.Ilbilge
Şef
13 Mart 2024 19:42

Ay hocam ne kadar ayıp. Bunu söyledi mi gerçekten? İnsan fazladan bir yayını olsun diye böyle yapar mı? Evladı olacak yaştaki insana böyle söyler mi? Allah böyle olmaktan korusun. Sizin neden bu kadar gecikti? Alanınız nedir sakıncası yoksa?
bilalrz, 1 yıl önce

Hocam söylediğiniz her şeye katılıyorum. Bir de bende eş danışman belası vardı alakasız proje verelim üstünden diye mebur yazdık...Hem eş danışman hem de proje yürütücüsü oldu kafadan bir sürü yayın tebliğ falan filan:D Bu durum beni krize sokmasına rağmen gelecekte sorun yaşamamak adına her şeye yazdım...Ama katkı kısmına sadece funding yazdım:D Hatta danışmanım emekli oldu yeni (Rabbime bin şükürler olsun:D ) Uzun zamandır şahane insanlarla çalışıyorum...Bana bir şey anlatmaya çalışırken lafı şuna getiriyor...Senin etik yayınlarda benim rızam olmayışından :D:D Neyse artık yarın etik kağıdı gelecek bakalım ne vermişler...Bu arada umarım siz de çok iyisinizdir:)

Toplam 8682 mesaj
«388389390391392393394395396397398399»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi