Editörler : E.Kayı Han
«389390391392393394395396397398399400»
13 Mart 2024 19:56

Hocam herkes kendi kişisel tecrübelerinden hareketle bir şeyler söylüyor. Sizin danışman olarak öğrencilere büyük bir katkı sağlamanız her danışmanın aynı şeyi yaptığı anlamına gelmiyor. Daha önce de yazdım ben yüksek lisans ne doktorada bir danışmanlık almadım. Ve bu Türkiye?de Az rastlanan bir durum değil. O yüzden başka tecrübeleri yok saymayın lütfen.

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam burada duyduklarımızı paylaşıyoruz. Ben etik komisyonda değilim. Kuralları da biz belirlemiyoruz. Ben de etik sürecindeyim ve şikayetçi olduğum çok şey var. Yine de "Türkiye Doktoralılar" diye bir ifadeyi biraz agresif bulduğumu söylemek isterim. Ben de buradaki çok sayıdaki hocam gibi doktoramı ülkemde yaptım. Böyle bir kural var ise uymak gerek. Dünyanın her ülkesinde farklı uygulamalar var. Ayrıca öğrencimin tezi sadece öğrencimin değildir. Tezine kendisinden daha çok emek verdiğime yemin edebileceğim bir öğrencim var. Benim ismimin olmadığı bir makale yazarsa bana çok büyük haksızlık etmiş olur.

Dr.Ilbilge
Şef
13 Mart 2024 19:59

Haklısınız, hepimiz aynı çarkın içindeyiz hocam. Sizi anlıyorum, sizin de beni anladığınızı düşünüyorum ama bu duruma nasıl bir çözüm getirilir onu da bilmiyorum doğrusu. Karışık işler.
gecakademisyen, 1 yıl önce

Hocam herkes kendi kişisel tecrübelerinden hareketle bir şeyler söylüyor. Sizin danışman olarak öğrencilere büyük bir katkı sağlamanız her danışmanın aynı şeyi yaptığı anlamına gelmiyor. Daha önce de yazdım ben yüksek lisans ne doktorada bir danışmanlık almadım. Ve bu Türkiye?de Az rastlanan bir durum değil. O yüzden başka tecrübeleri yok saymayın lütfen.

butterfly1245
Aday Memur
13 Mart 2024 20:44

Hocam umarım her şey yolunda gider, hakkınızda güzel olan her şey bir an önce gerçekleşir. Zor süreçler, okuduklarıma şaşırıyorum umarım başıma gelmez. Gelenlere de sabırlar diliyorum.

bilalrz, 1 yıl önce

Hocam elbette paylaşırım...

Burada jürileri kaçıran aday olarak tanınıyorum...Süreçte 10 jürim oldu :D

O sebeple durumumu paylaşmam gerekir...Gülücükler koyuyorum ama moral hala bozuk...

bilalrz
Şube Müdürü
13 Mart 2024 20:45

Hocam yukarıda ki yazımda anahtar kelimelerim emeklilik ve şükürler olsundu :D

Ben o ve benzeri sözlere yüz yüze 9 +2 uzaktan 11 yıl maruz kaldım...

O yüzden her ne kadar irrite olsam da çok umursamıyorum...

Boynuz kulağı geçmiş :)

2. defa jüri atandığı için sürecim uzadı...Sizle aramda 1 ay var...Alan ziraat (ziraat yazarken de artık bir çıldırasım geliyor :D)

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Ay hocam ne kadar ayıp. Bunu söyledi mi gerçekten? İnsan fazladan bir yayını olsun diye böyle yapar mı? Evladı olacak yaştaki insana böyle söyler mi? Allah böyle olmaktan korusun. Sizin neden bu kadar gecikti? Alanınız nedir sakıncası yoksa?

Dr.Ilbilge
Şef
13 Mart 2024 20:50

Hocam o zaman sizin gerekçe de bugün yarın gelir. Allah bilir ne gelecek. Ben gerekçemi okuduğumda oh be dedim. O kağıt gelene kadar sabahlara kadar uyuyamamıştım. Gelde anlat hocam, gel de anlat. Bugün benim durumumu bilmeyen bir hoca bana etiğe verilmiş başka bir arkadaşın durumundan bahsederken "... Allah bilir ne yaptı da etik aldı!... " dedi. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Bir de bu var. Nelerle uğraşıyoruz.
bilalrz, 1 yıl önce

Hocam yukarıda ki yazımda anahtar kelimelerim emeklilik ve şükürler olsundu :D

Ben o ve benzeri sözlere yüz yüze 9 +2 uzaktan 11 yıl maruz kaldım...

O yüzden her ne kadar irrite olsam da çok umursamıyorum...

Boynuz kulağı geçmiş :)

2. defa jüri atandığı için sürecim uzadı...Sizle aramda 1 ay var...Alan ziraat (ziraat yazarken de artık bir çıldırasım geliyor :D)

bilalrz
Şube Müdürü
13 Mart 2024 20:52

Hocam 45 gündür etikteyim...Jüri değerlendirme sürecim uzadı. Varsayalım ki aklandım ve doçentliği aldım... Zerre sevinmeyeceğim...YL bittiğinde sevinirim dedim sevinemedim...Doktora bittiğinde bayram ederim dedim sadece boş boş etrafa baktım. Dr. öğretim üyesi olunca içim kıpır kıpır olur mutluluktan dedim o da çok boştu hiç bir şey hissetmedim...Sıra doçentliğe geldi durum ortada... Çünkü ben ve benim gibilerin genelde hevesi kursağında kalıyor o süreçler içerisinde bir sürü sıkıntıya maruz kalıyoruz...Neyse durumumuz bu

butterfly1245, 1 yıl önce

Hocam umarım her şey yolunda gider, hakkınızda güzel olan her şey bir an önce gerçekleşir. Zor süreçler, okuduklarıma şaşırıyorum umarım başıma gelmez. Gelenlere de sabırlar diliyorum.

Dr.Ilbilge
Şef
13 Mart 2024 20:53

Aynen öyle. Sen misin ilerleyen der gibi gülleyi indiriyorlar.
bilalrz, 1 yıl önce

Hocam 45 gündür etikteyim...Jüri değerlendirme sürecim uzadı. Varsayalım ki aklandım ve doçentliği aldım... Zerre sevinmeyeceğim...YL bittiğinde sevinirim dedim sevinemedim...Doktora bittiğinde bayram ederim dedim sadece boş boş etrafa baktım. Dr. öğretim üyesi olunca içim kıpır kıpır olur mutluluktan dedim o da çok boştu hiç bir şey hissetmedim...Sıra doçentliğe geldi durum ortada... Çünkü ben ve benim gibilerin genelde hevesi kursağında kalıyor o süreçler içerisinde bir sürü sıkıntıya maruz kalıyoruz...Neyse durumumuz bu

bilalrz
Şube Müdürü
13 Mart 2024 20:56

Ankara ile aram 3 saat hala transfer sürecinde hocam: D

Bende hiç ummayacağım hocalardan ummayacağım şeyler duydum şaşkınlıkla...

Etik vicdani bir sorumluluktur karşı tarafı ciddi yıpratır ortada ciddi bir durum yoksa verilememelidir...verildiyse de kötü niyetlidir... yada durumu bilenler artık çılgınca siz suç işlemediniz onu yapmadınız bunu yapmadınız başınız dik alnınız ak gezeceksiniz ortada:D

İyice benimde kafa gitti...Yarın gelirse bakalım ne kadar kriz geçireceğim...

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam o zaman sizin gerekçe de bugün yarın gelir. Allah bilir ne gelecek. Ben gerekçemi okuduğumda oh be dedim. O kağıt gelene kadar sabahlara kadar uyuyamamıştım. Gelde anlat hocam, gel de anlat. Bugün benim durumumu bilmeyen bir hoca bana etiğe verilmiş başka bir arkadaşın durumundan bahsederken "... Allah bilir ne yaptı da etik aldı!... " dedi. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Bir de bu var. Nelerle uğraşıyoruz.

bilalrz
Şube Müdürü
13 Mart 2024 21:00

Sabah arkadaşıma şöyle dedim...

Başımıza gelenler çok normal göze battık :D (Belki okuyordur yazdıklarımı :)

Halk dilinde nazar fizikte observer effect olarak nitelendirerek örnekler verdim...Ve sonuç başımıza gelenler çıktı...Çok sinir bozucu hocam ya...Ben sizin ilk yazdığınızda iddiaları okuduğumda dahi çıldırdım kendim ne yapacağım bilmiyorum...Ama müthiş direniyorsunuz:)

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Aynen öyle. Sen misin ilerleyen der gibi gülleyi indiriyorlar.

Dr.Ilbilge
Şef
13 Mart 2024 22:38

Dengelenmekte zorluk çekiyorum. Aylarca bekleyecek olmak çok zor. Fakat güçlü de olmak zorundayız. İş ortamı sıkıntılı hocam. İnsanlar birileri düşsün diye bekliyor. Başkalarının mutsuzluğundan mutlu oluyorlar. Görünüşe göre devam etmekten başka seçeneğimiz yok. Mübarek ramazan günlerinde Allah bizleri iyilerle karşılaştırsın.
bilalrz, 1 yıl önce

Sabah arkadaşıma şöyle dedim...

Başımıza gelenler çok normal göze battık :D (Belki okuyordur yazdıklarımı :)

Halk dilinde nazar fizikte observer effect olarak nitelendirerek örnekler verdim...Ve sonuç başımıza gelenler çıktı...Çok sinir bozucu hocam ya...Ben sizin ilk yazdığınızda iddiaları okuduğumda dahi çıldırdım kendim ne yapacağım bilmiyorum...Ama müthiş direniyorsunuz:)

bilalrz
Şube Müdürü
13 Mart 2024 23:28

Valla hocam ben düşsem serotonin hormonları zirve yapacak çok kişi var :D Dengede kalmaya zorluyorum...Maşallah bir de TR-dizin makaleler patlama yaptı editörler seni seçtim pikaçu yöntemi ile bir sürü hakemlik gönderiyor...Diyorum şuradan sert bir dalış yapayım yapamıyorum:) etiği veren jürinin psikolojisini anlamaya çalışıyorum duyguyu yani ama yapamıyorum...Bugün bir öğrencim diyor ki derste hocam şu hoca doçent olmuş kapısında yazıyordu siz ne zaman olacaksınız:D Tövbe tövbeee...Durumumuz güler misin ağlar mısın:)

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Dengelenmekte zorluk çekiyorum. Aylarca bekleyecek olmak çok zor. Fakat güçlü de olmak zorundayız. İş ortamı sıkıntılı hocam. İnsanlar birileri düşsün diye bekliyor. Başkalarının mutsuzluğundan mutlu oluyorlar. Görünüşe göre devam etmekten başka seçeneğimiz yok. Mübarek ramazan günlerinde Allah bizleri iyilerle karşılaştırsın.

mendoa84
Daire Başkanı
13 Mart 2024 23:29

Sayın hocalarım..

bir yayın ile ilgili adayın etik alması, yayındaki diğer yazarları ne ölçüde etkiliyor acaba, bilgisi, tecrübesi, duyumu olan varsa paylaşabilir mi?

Teşekkürler..

bilalrz
Şube Müdürü
13 Mart 2024 23:32

Hocam benim hiç bilgim yok...Ama evet buradanda başka bir mevzu çıkıyor. Sadece şunu biliyorum etik aldığım makale de sorumlu yazar değilsem sorun olmuyor gibi...Bu durumda karışık aslında

mendoa84, 1 yıl önce

Sayın hocalarım..

bir yayın ile ilgili adayın etik alması, yayındaki diğer yazarları ne ölçüde etkiliyor acaba, bilgisi, tecrübesi, duyumu olan varsa paylaşabilir mi?

Teşekkürler..

Dr.Ilbilge
Şef
14 Mart 2024 06:12

Hocam sanırım bu ceza verecek kurumun insiyatifinde. Aklımda böyle birşey kalmış. Kurum isterse diğer yazarlara da etik verebiliyor. Ama uygulamada zor olur diye düşünüyorum. Kim bir profesöre etik verir ki? Un elenmiş, elek asılmış.
mendoa84, 1 yıl önce

Sayın hocalarım..

Teşekkürler..

çilelidoçadayı
Aday Memur
14 Mart 2024 09:25

17. Soru: Makale için DOI numarası almış olmak yeterli mi?

Cevap: Hayır. Bir yayının başvuruda kabul edilebilmesi için DOI numarası almış olması yeterli

değildir. Başvuru tarihinden önce elektronik ortamda erişilebilir olsa dahi ön basım, ön görünüm,çevrimiçi erken görünüm, online published ya da early access, early view, available online, upcoming issues, in progress, published (early access) gelecek sayılar vb. ibareler içeren eserler yayımlanmış kabul edilmeyecektir. Yayından çekme, dergi yönetiminin yayından vazgeçmesi ihtimalleri

bulunduğundan doçentlik başvuru tarihinden sonra yayımlanacağı belirtilen eserler beyannamede kullanılamaz.

ÜAK denen kurum SSS17 cevabını değiştirmiş bizim dönemde madem bunu uygulayacaktın neden böyle açık açık yazmadın biz neden etik ihlal iddiası yedik ve bekliyoruz diye sormazlar mı adama?

İnanılır gibi değil......

ahmettdemr
Daire Başkanı
14 Mart 2024 09:57

hocam size kesinlikle katılıyorum. üak aslında bu durumunun farklı yorumlandığını da kabul etmiş oldu böylece. ancak değerlendirme süreci devam eden ve erken erişim nedeniyle yeni etiğe giden hocalarımız olduğunu da biliyorum. olan bizlere oldu.

diğer taraftan yeni dönemde üak'ın niyetini net olarak anlamış olsak da hala problem var açıklamada. örneğin benim yayınımda 17. soruya verilen yeni cevapta yazan ibarelerin hiçbiri yoktu. hatta benim makalemin yer alacağı sayıdan 3 sayı sonrasında in progress ifadesi vardı ama benim sayımda yoktu. yani derginin o sayısı tamamlanmıştı. bu durumda puanlanabilir oluyor mu mesela bu yayın? ya da tam tersi birçok derginin şablonunda makalelerin ilk sayfasında available online yazıyor. 17. soruda available online yazıyorsa yayımlanmış kabul edilmez diyor. benim 5 sene önceki bir makalemde available online yazıyor mesela. bu ne olacak şimdi? bir de demişler ki derginin yayını geri çekmesi veya yayından vazgeçilmesi sebebiyle böyle bir uygulama yapılıyor. bir kere bu yayından vazgeçme olayı çocuk oyuncağı değil. ayrıca sadece ileri tarihli değil geçmiş tarihli yayınlarda da geri çekme vb. olaylar oluyor.

şu yaşananlardan sonra tabi ki üak ne demek istiyor anlıyoruz artık. ileri tarihli makaleler cilt, sayfa, sayı no aldıysa bile kabul olmayacak. ben burada tekrar bir tartışma yaratmak için bunları yazmıyorum. ancak daha net yazmak çok mu zor? başvuru tarihinden sonraki bir tarihi içeren eserler cilt, sayı ve sayfa no almış olsa bile puanlanamaz de geç. yeni başvuru dönemi ile ilgili başlığa bakarsanız yeni adaylar hala bunu tartışıyor.

çilelidoçadayı, 1 yıl önce

17. Soru: Makale için DOI numarası almış olmak yeterli mi?

Cevap: Hayır. Bir yayının başvuruda kabul edilebilmesi için DOI numarası almış olması yeterli

değildir. Başvuru tarihinden önce elektronik ortamda erişilebilir olsa dahi ön basım, ön görünüm,çevrimiçi erken görünüm, online published ya da early access, early view, available online, upcoming issues, in progress, published (early access) gelecek sayılar vb. ibareler içeren eserler yayımlanmış kabul edilmeyecektir. Yayından çekme, dergi yönetiminin yayından vazgeçmesi ihtimalleri

bulunduğundan doçentlik başvuru tarihinden sonra yayımlanacağı belirtilen eserler beyannamede kullanılamaz.

ÜAK denen kurum SSS17 cevabını değiştirmiş bizim dönemde madem bunu uygulayacaktın neden böyle açık açık yazmadın biz neden etik ihlal iddiası yedik ve bekliyoruz diye sormazlar mı adama?

İnanılır gibi değil......

uakmagduru
Memur
14 Mart 2024 13:06

Etik iddiası savunma kaç gün içinde yazılmalıdır

14 Mart 2024 13:38

Merhaba 2023 Ekim dönemi doçentlik başvurusu yaptım. Önce sistemde ?jürinizin etik ihlalde olduğunuza yönelik bir iddiası var... tebligat yapılacaktır? ifadesini gördüm. Birkaç gün önce de sistemde sürecim ?Etik İnceleme?ye döndü. Hala tebligat yapılacağı yazıyor sistemde ama hala elime ulaşan bir belge yok, belirsizlik kötü. Bu dönem pek çok kişiye etik verildiğini duydum ve okudum. Tecrübelerimizi paylaşıp yalnız hissetmeyeceğimiz böyle bir forumun olması içimi rahatlatıyor. Öncelikle, deneyimini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Benim üç sorum var, süreci yaşamış olanlar cevaplayabilirse çok sevinirim.

1) Yapılan tebligatın kuruma gelip gelmediğini takip edebilmemiz için tebligat yapıldığı zaman sistemde bir bilgilendirme oluyor mu?

2) 2023 Ekim döneminde başvuru yapanlara sistemde juri raporları açılacak mı? Juri üyelerinin raporlarını görebilecek miyiz?

3) Etik iddiasını yapan juri üyesi kimdir bildirilecek mi, savunma istenirken iddia ile birlikte ve ya sistemde bu bilgi veriliyor mu?

Teşekkür ediyorum, hepimize ayağımıza çemle takanlardan kurtulduğumuz güzel günler diliyorum.

ahmettdemr
Daire Başkanı
14 Mart 2024 13:45

Tebligatın size ulaşmasından sonra 15 gün içerisinde teslim edilmelidir

uakmagduru, 1 yıl önce

Etik iddiası savunma kaç gün içinde yazılmalıdır

ahmettdemr
Daire Başkanı
14 Mart 2024 13:51

Dbs etik komisyon incelemesine döndükten yaklaşık 1 ay sonra elinize tebligat gelir. Her ey etik komisyon toplantısı yapılıyor ama tarihleri gizli. Benimki 14 ocakta yapılmıştı. Buradan hareketle şubatınki de o civarlarda olması lazım diye düşündük ama forumdan görüştüğüm bazı hocalarımın hala tebligatları gelmedi. Yani toplantılar belli bir periyotta yapılmıyor. Sizinki büyük ihtimalle bayram sonrasına kalır. Siz bayramdan sonra üak etik birimine mail ayıp posta takip no talep edin. Cevap gelmezse henüz vermemişlerdir. Haftada bir iki kere mail atın en sonunda cevap verirler.

Etik iddiası olanlar yalnızca etik iddia veren kişinin iddiasını görürler ve ona karşı savunma yazarlar. Etik veren jürinin kim olduğu belli değil. İsmini öğrenmiyorsunuz. Eğer aklanırsanız da yalnızca asil üyelerin raporlarını görürsünüz.

nezormuşbudocentlik, 1 yıl önce

Merhaba 2023 Ekim dönemi doçentlik başvurusu yaptım. Önce sistemde ?jürinizin etik ihlalde olduğunuza yönelik bir iddiası var... tebligat yapılacaktır? ifadesini gördüm. Birkaç gün önce de sistemde sürecim ?Etik İnceleme?ye döndü. Hala tebligat yapılacağı yazıyor sistemde ama hala elime ulaşan bir belge yok, belirsizlik kötü. Bu dönem pek çok kişiye etik verildiğini duydum ve okudum. Tecrübelerimizi paylaşıp yalnız hissetmeyeceğimiz böyle bir forumun olması içimi rahatlatıyor. Öncelikle, deneyimini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Benim üç sorum var, süreci yaşamış olanlar cevaplayabilirse çok sevinirim.

1) Yapılan tebligatın kuruma gelip gelmediğini takip edebilmemiz için tebligat yapıldığı zaman sistemde bir bilgilendirme oluyor mu?

2) 2023 Ekim döneminde başvuru yapanlara sistemde juri raporları açılacak mı? Juri üyelerinin raporlarını görebilecek miyiz?

3) Etik iddiasını yapan juri üyesi kimdir bildirilecek mi, savunma istenirken iddia ile birlikte ve ya sistemde bu bilgi veriliyor mu?

Teşekkür ediyorum, hepimize ayağımıza çemle takanlardan kurtulduğumuz güzel günler diliyorum.

Toplam 8682 mesaj
«389390391392393394395396397398399400»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi