Editörler : E.Kayı Han
«390391392393394395396397398399400401»

Dr.Ilbilge
Şef
14 Mart 2024 14:20

Hocam ben de 12 Ocak görünüyordu. Demek ki peşpeşe yapılmış. E etiğe verilen aday çok olunca tabi :/
ahmettdemr, 1 yıl önce

Dbs etik komisyon incelemesine döndükten yaklaşık 1 ay sonra elinize tebligat gelir. Her ey etik komisyon toplantısı yapılıyor ama tarihleri gizli. Benimki 14 ocakta yapılmıştı. Buradan hareketle şubatınki de o civarlarda olması lazım diye düşündük ama forumdan görüştüğüm bazı hocalarımın hala tebligatları gelmedi. Yani toplantılar belli bir periyotta yapılmıyor. Sizinki büyük ihtimalle bayram sonrasına kalır. Siz bayramdan sonra üak etik birimine mail ayıp posta takip no talep edin. Cevap gelmezse henüz vermemişlerdir. Haftada bir iki kere mail atın en sonunda cevap verirler.

Etik iddiası olanlar yalnızca etik iddia veren kişinin iddiasını görürler ve ona karşı savunma yazarlar. Etik veren jürinin kim olduğu belli değil. İsmini öğrenmiyorsunuz. Eğer aklanırsanız da yalnızca asil üyelerin raporlarını görürsünüz.

bilalrz
Şube Müdürü
14 Mart 2024 14:30

Hocalarım etik beyanname geldi...Kin ve nefretin akademik usulde nasıl olacağını gözler önüne sermiş...

Tekrar yayım -doktora tezinden

Erken görünüm chapter

Dilimleme

Sunmadığım kongreye bile aday sunmuş yazmış...Bomba öncelikle danışmanıma atılmış...Bizi çok iyi tanıyan ve takip eden biri...Allah a havale ediyorum....

ahmettdemr
Daire Başkanı
14 Mart 2024 14:33

Hocam üç farklı etik komisyon var. Benimki fen bilimleri. Her bir komisyon ayda bir toplanıyor diye biliyorum. Sizinki de fen miydi?

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam ben de 12 Ocak görünüyordu. Demek ki peşpeşe yapılmış. E etiğe verilen aday çok olunca tabi :/

Harun26x
Aday Memur
14 Mart 2024 14:40

Bildiri ve makale için mi tekrar yayın iddiası var hocam ?

bilalrz, 1 yıl önce

Hocalarım etik beyanname geldi...Kin ve nefretin akademik usulde nasıl olacağını gözler önüne sermiş...

Erken görünüm chapter

Dilimleme

Sunmadığım kongreye bile aday sunmuş yazmış...Bomba öncelikle danışmanıma atılmış...Bizi çok iyi tanıyan ve takip eden biri...Allah a havale ediyorum....

Dr.Ilbilge
Şef
14 Mart 2024 15:07

Hocam bu nedir böyle ağız birliği yapmışlar gibi. Benimki de tezden yürümüştü ve erken görünüm dışındaki iddialar aynı. Amaç nedir ben anlamıyorum. Doçent olmak için 50 yaşına merdiven dayamış olmak şartı mı arıyorlar acaba? Allah akıl fikir versin. Şimdi uğraş dur. Ama içiniz rahat etti değil mi? İnsan bu saçmalıkları görünce rahatlıyor.
bilalrz, 1 yıl önce

Erken görünüm chapter

Dilimleme

Dr.Ilbilge
Şef
14 Mart 2024 15:09

Hocam benim alanım da fen.
ahmettdemr, 1 yıl önce

Hocam üç farklı etik komisyon var. Benimki fen bilimleri. Her bir komisyon ayda bir toplanıyor diye biliyorum. Sizinki de fen miydi?

ahmettdemr
Daire Başkanı
14 Mart 2024 15:25

hocam kusura bakmayın 12 ocakmış benimki de. yanlış yazmışım.

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam benim alanım da fen.
14 Mart 2024 17:00

Çok teşekkürler hocam cevabınız için. Juri üyelerinin yorumlarını görebilmek için aklanmayı beklemek çok sinir bozucu olacak. Geçmiş dönemlerde etik incelemeye giden ve savunması kabul edilmeyerek etik ihlal alan bir arkadaşım sistemde hem juri isimlerinin hem de hepsinin raporlarının görüldüğünü söylemişti. Bu dönem hiç bir şey şeffaf değil anladığım kadarıyla.

ahmettdemr, 1 yıl önce

Dbs etik komisyon incelemesine döndükten yaklaşık 1 ay sonra elinize tebligat gelir. Her ey etik komisyon toplantısı yapılıyor ama tarihleri gizli. Benimki 14 ocakta yapılmıştı. Buradan hareketle şubatınki de o civarlarda olması lazım diye düşündük ama forumdan görüştüğüm bazı hocalarımın hala tebligatları gelmedi. Yani toplantılar belli bir periyotta yapılmıyor. Sizinki büyük ihtimalle bayram sonrasına kalır. Siz bayramdan sonra üak etik birimine mail ayıp posta takip no talep edin. Cevap gelmezse henüz vermemişlerdir. Haftada bir iki kere mail atın en sonunda cevap verirler.

Etik iddiası olanlar yalnızca etik iddia veren kişinin iddiasını görürler ve ona karşı savunma yazarlar. Etik veren jürinin kim olduğu belli değil. İsmini öğrenmiyorsunuz. Eğer aklanırsanız da yalnızca asil üyelerin raporlarını görürsünüz.

Wy2023
Aday Memur
14 Mart 2024 17:03

Hocam öncelikle umarım hepimiz bu süreci güzel sonuçlarla atlatırız, ben de 12 ocakta toplanan etik komisyon kararı ile savunması istenenlerdenim. Acaba size gelen savunma talep yazınızda etik komisyonun toplanma tarihi ne görünüyor. Paylaşabilirseniz sonraki toplantının hangi tarihte yapılacağını tahmin etmemize faydası olacaktır, tekrar geçmiş olsun

bilalrz, 1 yıl önce

Erken görünüm chapter

Dilimleme

Dr.Ilbilge
Şef
14 Mart 2024 17:41

Hocam benim gerekçemin yazısı ÜAK' tan 30.01.24 te çıkmıştı yani toplantıdan 18 gün sonra. Bizden sonraki gerekçeler muhataplarına ulaşmaya başladığına göre kuvvetle muhtemel bir iki hafta önce EK toplandı. Eğer doğru düşünüyorsam önümüzdeki hafta bizim savunmaların ya sonuçları açıklanacak ya da dosyalarımız bilirkişiye gitti veya gidecek. Hakkımızda hayırlısı olsun.
ahmettdemr, 1 yıl önce

hocam kusura bakmayın 12 ocakmış benimki de. yanlış yazmışım.

bilalrz
Şube Müdürü
14 Mart 2024 17:44

Hocalarım öncelikle hepinize teşekkür ederim...Ziraatçiyim ve toplantı 23.02 tarihinde yapılmış genel sekreterlik kararı ile 11.03 tarihinde onaylanmış...

İddialar için jüri üyesi profluk hayatında bu anı beklemiş gibi davranmış...

Bizi çok iyi bilen tanıyan çalışmalarımızı takip eden biri olduğu açık.

Ama en vurucu darbe kongre de sunmadığım hatta yayın kaçırmışım gibi sanki tamamiyle danışman hocam ile ilgili olan kısma gelmiş...

Bugün danışmanım emekli oldu bende bu ihlalleri gördüm...

Jüri üyesi şu an bu anın tadını çıkarıyordur.

Jüri bu iddiaları yazarken duyduğu hazzı iddiayı okurken anlayabiliyorum:) İstediği kadar YAZSIN alanda en itibarlı çalışmaları yapmaya devam edeceğiz...(Ceza alsam bile umrumda değil)-(Uluslararası yayınlanacak kitap bölümlerinde yazarlığımız var ah basılsaydı da o organizmaları Türkiye den bizim yazdığımızı bir görseydi -tühhh daha yayınlanmadı)...

Makalelerimi ve laboratuvar yöntemlerimi hatimlemiş:D Bravo...

Doktora yayınları ve bir ekiple yaptığım bir konu üzerine olan çalışmaların ötesine geçememiş bir de erken görünüm chapter...Oysaki 15 Eylül 2023 de kitap basıldı satışa çıktı. Elsevierdan yazı aldım...

Söylecek çok şey var...Emeğe pislik atmak çok kolay çünkü bunlar iddia ötesidir...Açık açık kötü niyettir...

Oysaki müthiş rahat bırakılacak bir adaydım...Doktora yeni bitmiş öğrenci yetiştirmemiş...Ama aday tübitak bap projeler bir sürü çalışma Anabilim dalında tek uzman hocayım haftada 30 saat derse giriyorum...2 yıldır resmen çöktüm hayatım kaydı...Yeter ki çocuklar kendini eksik hissetmesin dedim...

Neyse bu sinirle çok şey yazarım ama gözleriniz yorulmasın:)

İnsafsız vicdansız kötü art niyet Allah'ından bul...Allah tan kork nasıl yazdın bunları...Hiç mi vicdanın sızlamadı?

Vay beeee....

Wy2023
Aday Memur
14 Mart 2024 17:58

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim hocam, sanırım etik veren jüri üyesinin ismini size bildirmediler. Bunu da anlayamıyorum açıkçası bazı hocalar jüri ismini görürken bazıları göremiyor. Örneğin ben görebildim isim açıktı ve jüri asil üyeydi. Belki yedek üye olursa etik veren gizliyor olabilir diye bir fikir gelişti bende.

bilalrz, 1 yıl önce

Hocalarım öncelikle hepinize teşekkür ederim...Ziraatçiyim ve toplantı 23.02 tarihinde yapılmış genel sekreterlik kararı ile 11.03 tarihinde onaylanmış...

İddialar için jüri üyesi profluk hayatında bu anı beklemiş gibi davranmış...

Bizi çok iyi bilen tanıyan çalışmalarımızı takip eden biri olduğu açık.

Ama en vurucu darbe kongre de sunmadığım hatta yayın kaçırmışım gibi sanki tamamiyle danışman hocam ile ilgili olan kısma gelmiş...

Bugün danışmanım emekli oldu bende bu ihlalleri gördüm...

Jüri üyesi şu an bu anın tadını çıkarıyordur.

Jüri bu iddiaları yazarken duyduğu hazzı iddiayı okurken anlayabiliyorum:) İstediği kadar YAZSIN alanda en itibarlı çalışmaları yapmaya devam edeceğiz...(Ceza alsam bile umrumda değil)-(Uluslararası yayınlanacak kitap bölümlerinde yazarlığımız var ah basılsaydı da o organizmaları Türkiye den bizim yazdığımızı bir görseydi -tühhh daha yayınlanmadı)...

Makalelerimi ve laboratuvar yöntemlerimi hatimlemiş:D Bravo...

Doktora yayınları ve bir ekiple yaptığım bir konu üzerine olan çalışmaların ötesine geçememiş bir de erken görünüm chapter...Oysaki 15 Eylül 2023 de kitap basıldı satışa çıktı. Elsevierdan yazı aldım...

Söylecek çok şey var...Emeğe pislik atmak çok kolay çünkü bunlar iddia ötesidir...Açık açık kötü niyettir...

Oysaki müthiş rahat bırakılacak bir adaydım...Doktora yeni bitmiş öğrenci yetiştirmemiş...Ama aday tübitak bap projeler bir sürü çalışma Anabilim dalında tek uzman hocayım haftada 30 saat derse giriyorum...2 yıldır resmen çöktüm hayatım kaydı...Yeter ki çocuklar kendini eksik hissetmesin dedim...

Neyse bu sinirle çok şey yazarım ama gözleriniz yorulmasın:)

İnsafsız vicdansız kötü art niyet Allah'ından bul...Allah tan kork nasıl yazdın bunları...Hiç mi vicdanın sızlamadı?

Vay beeee....

ahmettdemr
Daire Başkanı
14 Mart 2024 18:13

Hocam etik veren jürinin adı gizli. Önceki dönemleri bilmiyorum ama bu dönemde asil yedek fark etmiyor gizli geliyor.

Wy2023, 1 yıl önce

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim hocam, sanırım etik veren jüri üyesinin ismini size bildirmediler. Bunu da anlayamıyorum açıkçası bazı hocalar jüri ismini görürken bazıları göremiyor. Örneğin ben görebildim isim açıktı ve jüri asil üyeydi. Belki yedek üye olursa etik veren gizliyor olabilir diye bir fikir gelişti bende.

bilalrz
Şube Müdürü
14 Mart 2024 18:16

Hocam bu yıl isimler gizliydi. Bende de etik veren zat-ı muhteremin adı yazmıyor. Ama asgari alan bir hoca tüm isimler açıkmış sadece asgari veren kim belli değilmiş...

Wy2023, 1 yıl önce

Wy2023
Aday Memur
14 Mart 2024 18:38

Ben de fen alanından 12 ocak toplantısında dosyası görüşülen 2023 ekim başvurusu olan bir adayım. Jüri ismi açık geldi savunma talebimde

ahmettdemr, 1 yıl önce

Hocam etik veren jürinin adı gizli. Önceki dönemleri bilmiyorum ama bu dönemde asil yedek fark etmiyor gizli geliyor.

bilalrz
Şube Müdürü
14 Mart 2024 19:06

Hocam bende de isim gizliydi. acaba isim gizle yada açık olsun gibi bir durum olabilir mi? Asil yada yedek arasında bu farka nasıl vardınız? Eğer öyleyse yedekler kaybolsun ortadan:)

Wy2023, 1 yıl önce

Ben de fen alanından 12 ocak toplantısında dosyası görüşülen 2023 ekim başvurusu olan bir adayım. Jüri ismi açık geldi savunma talebimde

ahmettdemr
Daire Başkanı
14 Mart 2024 19:11

Hocam etik iddianız vardı ve etik veren jürinin adını gördünüz yani? Bu şu an çok ilginç bir bilgi oldu. Forumda bu kadar garip şey gördük bunu ilk kez duyuyorum. Bunu sorgulamak gerekiyor. Sistemsel bir hata olacak hali yok. Acaba jüri böyle bir opsiyona sahip mi? Yüzlerce adayın jüri adı gizliyken sizde nasıl açık olabiliyor? Bir tahmini olan var mı?

Wy2023, 1 yıl önce

Wy2023
Aday Memur
14 Mart 2024 19:29

Evet hocam, isim açık geldi

ahmettdemr, 1 yıl önce

Hocam etik iddianız vardı ve etik veren jürinin adını gördünüz yani? Bu şu an çok ilginç bir bilgi oldu. Forumda bu kadar garip şey gördük bunu ilk kez duyuyorum. Bunu sorgulamak gerekiyor. Sistemsel bir hata olacak hali yok. Acaba jüri böyle bir opsiyona sahip mi? Yüzlerce adayın jüri adı gizliyken sizde nasıl açık olabiliyor? Bir tahmini olan var mı?

Dr.Ilbilge
Şef
14 Mart 2024 20:06

Hocam bizim fakülteden etiğe verilen başka bir hocada da jürinin ismi görünüyor. Bence adı görünenler çıktı aldıktan sonra isimlerini yazıp imzalıyorlar ve bunun aday tarafından görünmeyeceğini düşünüyorlar. Bana biraz komik geldi bu durum.
ahmettdemr, 1 yıl önce

bilalrz
Şube Müdürü
14 Mart 2024 20:28

Hocalarım kafam yerine geldikçe yazılanları daha iyi anlıyorum...

Mesela ben Türkiye de ilk defa bla bla organizmasını tespit etmişim. böyle bir şey mümkün değildir benden önce başkaları rapor etmiş ben farklı konukçularda tespit ettim (Böyle bir şey yok yani). Ben uluslararası kongre de bla bla konu hakkında konuyu sunmuşum. Öyle bir sunumu hocam yaptım ben sunmadım gitmedim de. Sonra hem kongre de sunulmuş hem dergide basılmış dergiyi saklamışım puan almak için tebliği koymuşum. Benim tebliğ puanına ihitiyacım yoktur. Kongre bir mikroorganizma dergisinde basmıştır onu da tam metin olarak eklemişimdir. 15 yıldır rutin laboratuvarda kullandığımız yöntemi aday hep aynı şeyi kullanmış yazmış. Yuuuhhhhh:D Amerikada ki de Avrupada kide bende aynı yöntemle bu organizmayı tespit ediyoruz başka bir yöntem kullanmam mümkün değildir...Umarım komisyon üyesi bu kötü niyeti fark eder...Okudukça dehşete düşüyorum...

Toplam 8682 mesaj
«390391392393394395396397398399400401»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi