Editörler : E.Kayı Han
«391392393394395396397398399400401402»

Ombudsman Doç.
Aday Memur
14 Mart 2024 20:38

Aday kendisini etiğe veren juri üyesini bilmeli. Neden mi? Çünkü hukuk devletiyiz ve Kişinin kendini savunma hakkı engellenemez. Çoğunlukla kötülük/haset amaçlı etik iddiası olan juri üyesinin de kendi çalışmaları arasında aynı karakterde çalışmaları olduğunu aday ispat edebilmelidir. Yoksa insan kendisini nasıl savunur. Bir başkası üzerinden de savunamayacağına göre. Kör hakemlik sistemi sadece yayın yaparken olumlu olumsuz karar içindir. Ancak bir kişi hakkında etik ihlal iddiasında bulunmak ciddi bir suçlamadır. Kör hakemliğin veya Juriliğin arkasına saklanarak insan suçlayamazsınız. Bu hem etik değil hemde suçlananın kendisini savunmasına engel olmak anlamına gelir. Bırakın etik iddiasında bulunanın ismi açık olsun bakın o zaman bu iddialar azalacaktır. Haklı bir iddia varsa ortada zaten saklanmaya da gerek kalmaz. Herkes hatasını anlar.

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam bizim fakülteden etiğe verilen başka bir hocada da jürinin ismi görünüyor. Bence adı görünenler çıktı aldıktan sonra isimlerini yazıp imzalıyorlar ve bunun aday tarafından görünmeyeceğini düşünüyorlar. Bana biraz komik geldi bu durum.

bilalrz
Şube Müdürü
14 Mart 2024 23:38

Bilirkişi sayıları ile ilgili yönetmelikte herhangi bir bilgi göremedim...Acaba teknik incelemeler için bilirkişi sayısı kaç oluyor...Hocam ısrarla 3 deyip duruyor...Bende bilemedim...

Dr.Ilbilge
Şef
14 Mart 2024 23:51

Hocam üç diye biliyorum. Bir tanesi etik derse etik veriliyormuş.
bilalrz, 1 yıl önce

Bilirkişi sayıları ile ilgili yönetmelikte herhangi bir bilgi göremedim...Acaba teknik incelemeler için bilirkişi sayısı kaç oluyor...Hocam ısrarla 3 deyip duruyor...Bende bilemedim...

bilalrz
Şube Müdürü
15 Mart 2024 00:07

dilimleme ve tekrar yayım iddialarının bilirkişiye gidebileceğini düşünüyorum. O sebeple merak ettim. Yönetmelik tam bir sayı vermemiş ama 15 gün inceleme süresi vermiş sanki

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam üç diye biliyorum. Bir tanesi etik derse etik veriliyormuş.

ahmettdemr
Daire Başkanı
15 Mart 2024 06:33

Ben de benzer şekilde düşünüyorum hocam. Bu sıralarda bir değişme olmazsa bilirkişiye gittiğini düşünmeye başlayacağım. Hakkımızda hayırlısı.

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam benim gerekçemin yazısı ÜAK' tan 30.01.24 te çıkmıştı yani toplantıdan 18 gün sonra. Bizden sonraki gerekçeler muhataplarına ulaşmaya başladığına göre kuvvetle muhtemel bir iki hafta önce EK toplandı. Eğer doğru düşünüyorsam önümüzdeki hafta bizim savunmaların ya sonuçları açıklanacak ya da dosyalarımız bilirkişiye gitti veya gidecek. Hakkımızda hayırlısı olsun.

ozozm
Aday Memur
15 Mart 2024 09:38

Merhaba.

Doçentlik belgemi 2 yıl önce aldım. Doçentlik kadromu da aldım. Daha sonra doçentlik öncesi yayınlarımla ilgili olarak birisinin şikayeti (ÜAK'a) nedeniyle hakkımda etik ihlal kararı verilmiş. İtiraz edeceğim ancak bu durum benim ünvanımı etkiler mi? Teşekkür ederim.

mendoa84
Daire Başkanı
15 Mart 2024 09:53

Geçmiş olsun, iddia nedir acaba?

ozozm, 1 yıl önce

Merhaba.

Doçentlik belgemi 2 yıl önce aldım. Doçentlik kadromu da aldım. Daha sonra doçentlik öncesi yayınlarımla ilgili olarak birisinin şikayeti (ÜAK'a) nedeniyle hakkımda etik ihlal kararı verilmiş. İtiraz edeceğim ancak bu durum benim ünvanımı etkiler mi? Teşekkür ederim.

ozozm
Aday Memur
15 Mart 2024 10:37

Dilimleme ve haksız yazarlık

mendoa84, 1 yıl önce

Geçmiş olsun, iddia nedir acaba?

mendoa84
Daire Başkanı
15 Mart 2024 12:46

Geçmiş olsun hocam, benim de ortak yazar olduğum bir makalede bir arkadaşım etik aldı Doc. başvurusunda (bir şekilde, daha önceki yayından resim kullanma durumu), bu durum Doç. Prof. olmuş diğer yazarları da etkiler mi merak ediyorum.

ozozm, 1 yıl önce

Dilimleme ve haksız yazarlık

mrsm17
Aday Memur
15 Mart 2024 14:00

Merhabalar, öncelikle herkese geçmiş olsun, umarım hepimiz bu süreci olumlu yönde atlatırız. Alanım sağlık bilimleri, etik ihlal gerekçem, doktora öncesi dergi tarafından kabul edilen doktora sonrası yayınlanan (cilt, sayı, sayfa numarası alan) makaleyi doktora sonrası olarak belirtmek. Jüri üyesi doktora öncesi girilmesi gerektiğini belirtmiş. Kime sorsam yayınlanma tarihi önemli diyor fakat 1 jüri üyesinin yorumu bu şekilde. Ayrıca, doktora öncesi girseydim de başvuru kriterlerini karşılıyordum. Gerekçeyi görünce çok şaşırdım ve foruma baktım, bu durumdan dolayı sorun yaşayanlar olduğunu gördüm. Bu şekilde yayını olanlara başvururken dikkatli olmalarını öneririm.

1- Böyle bir durumla karşılaşan ve elinde emsal karar/savunma olan varsa benimle iletişime geçebilir mi?

2- Telegram grubu linkini bana da gönderebilir misiniz?

Teşekkürler

yökhukuk
Genel Müdür
16 Mart 2024 10:55

Doçentlik başvurusu ile ilgili açılan başlıklar altındaki paylaşımları okuduğumda, adayların çoğunun bir kaşık pekmez için bir çuval keçiboynuzu yemekle meşgul olduğunu üzülerek görmekteyim. Önemli olan çok fazla gereksiz bilgi akışı değil; nokta atışı doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak.

16 Mart 2024 11:06

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Hocam inanamıyorum gerçekten bu karara. Bu yayin doktora sonrası olmuyor mu yani. Benim de doktora öncesi gönderdiğim ancak doktora sonrası revize, kabul ve doi sayı numara alınan yayınlarım var. Bu yayinlarimi doktora öncesi mi sisteme girmem gerekiyor yani

mrsm17, 1 yıl önce

Merhabalar, öncelikle herkese geçmiş olsun, umarım hepimiz bu süreci olumlu yönde atlatırız. Alanım sağlık bilimleri, etik ihlal gerekçem, doktora öncesi dergi tarafından kabul edilen doktora sonrası yayınlanan (cilt, sayı, sayfa numarası alan) makaleyi doktora sonrası olarak belirtmek. Jüri üyesi doktora öncesi girilmesi gerektiğini belirtmiş. Kime sorsam yayınlanma tarihi önemli diyor fakat 1 jüri üyesinin yorumu bu şekilde. Ayrıca, doktora öncesi girseydim de başvuru kriterlerini karşılıyordum. Gerekçeyi görünce çok şaşırdım ve foruma baktım, bu durumdan dolayı sorun yaşayanlar olduğunu gördüm. Bu şekilde yayını olanlara başvururken dikkatli olmalarını öneririm.

1- Böyle bir durumla karşılaşan ve elinde emsal karar/savunma olan varsa benimle iletişime geçebilir mi?

2- Telegram grubu linkini bana da gönderebilir misiniz?

Teşekkürler

Tufan Akyar
Memur
16 Mart 2024 11:15

Bir eser, yayımlandığı tarih itibariyle değerlendirilir. Dergiye gönderilme tarihinin hiç bir önemi yoktur. Bu jüriler iyice saçmalamaya başladılar. Dünyanın hiç bir yerinde UAK'taki gibi bir etik uygulama yok. Sehven yapılan basit hatalara bile etik ceza veriliyor. Halkına bu kadar eziyet eden bir kamu kurumu var mı dünyada acaba.

GelecekGöklerde, 1 yıl önce

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Hocam inanamıyorum gerçekten bu karara. Bu yayin doktora sonrası olmuyor mu yani. Benim de doktora öncesi gönderdiğim ancak doktora sonrası revize, kabul ve doi sayı numara alınan yayınlarım var. Bu yayinlarimi doktora öncesi mi sisteme girmem gerekiyor yani

bilalrz
Şube Müdürü
16 Mart 2024 12:27

Hocam her şeyi duyduk okuduk ama duymadıklarımızda varmış...

Şu an maruz kaldığınız durum aslında ne kadar korkunç ve ürkütücü bir ortamda bulunduğumuzun en açık göstergesidir...

Söyleyecek bir şey bulamıyorum...

Bende değerlendirme süreci sonucunda son derece teknik ve teorik bilgiden yetersiz ancak oldukça kindar bir jüri üyesinden haksızca akademik hayatıma kast edecek şekilde etikle suçlandığım için bir hukukçu ile devam etme kararı aldım...

Sizde konuya hakim bir hukukçu ile devam ederseniz daha kolay olcak gibi...

Şu süreçte sabırlar diliyorum...

ozozm, 1 yıl önce

Merhaba.

Emine20242024
Aday Memur
17 Mart 2024 09:50

2023 Mart döneminde başvurdum. Eğitim alanında. 200 üzerinde puanım vardı. Ağustos ayında etik ihlal yaptığım bilgisini aldım. Sonra savunmamı yazdım. Gerekçe eric indeksinde belirttiğim bir çalışmamın yayınlandığı derginin eric te listelenmemesi. Bu çalışma dr öncesi döneme ait. Derginin sayfasında eric yazdığı için öyle beyan etmiştim. Meğer eric listte yokmuş. Derginin sadece bazı çalışmaları eric te taranıyormuş. Hepsi değil. Ben tüm çalışmalarımı aslında kontrol etmiştim o çalışma hariç. Bu çalışmam dışında 11 tane daha eric çalışmam, 40 üzerinde makalem var. Puanı silinebilirdi. Ama etiğe verildi. Dün itibari ile de başvurumun iptal edildiğini öğrendim. Çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç?..

Dr.Ilbilge
Şef
17 Mart 2024 10:24

Günaydın hocam. Öncelikle geçmiş olsun. En kısa zamanda ünvanınızı alırsınız umarım. Durumunuz 12 Ocak' takı EK' da mı görüşülmüştü?
Emine20242024, 1 yıl önce

2023 Mart döneminde başvurdum. Eğitim alanında. 200 üzerinde puanım vardı. Ağustos ayında etik ihlal yaptığım bilgisini aldım. Sonra savunmamı yazdım. Gerekçe eric indeksinde belirttiğim bir çalışmamın yayınlandığı derginin eric te listelenmemesi. Bu çalışma dr öncesi döneme ait. Derginin sayfasında eric yazdığı için öyle beyan etmiştim. Meğer eric listte yokmuş. Derginin sadece bazı çalışmaları eric te taranıyormuş. Hepsi değil. Ben tüm çalışmalarımı aslında kontrol etmiştim o çalışma hariç. Bu çalışmam dışında 11 tane daha eric çalışmam, 40 üzerinde makalem var. Puanı silinebilirdi. Ama etiğe verildi. Dün itibari ile de başvurumun iptal edildiğini öğrendim. Çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç?..

Emine20242024
Aday Memur
17 Mart 2024 10:28

1 martta görüşülmüş, 15 martta sisteme yansıdı hocam çok teşekkür ederim

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Günaydın hocam. Öncelikle geçmiş olsun. En kısa zamanda ünvanınızı alırsınız umarım. Durumunuz 12 Ocak' takı EK' da mı görüşülmüştü?

Dr.Ilbilge
Şef
17 Mart 2024 10:41

Anladım. Etik kurul 23 Şubat' ta da toplanmış sanırım. Ben de etikteyim. Kendimce tahminlerde bulunmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim cevabınız için. Hepimiz için hayırlısı olsun.

1 martta görüşülmüş, 15 martta sisteme yansıdı hocam çok teşekkür ederim

Emine20242024
Aday Memur
17 Mart 2024 11:09

İnşallah güzel bir sonuç alırsınız hocam

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Anladım. Etik kurul 23 Şubat' ta da toplanmış sanırım. Ben de etikteyim. Kendimce tahminlerde bulunmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim cevabınız için. Hepimiz için hayırlısı olsun.
17 Mart 2024 15:31

Çok geçmiş olsun hocam. Bu kadar bekleyipte sonucun etik olması bir o kadar üzücü. Umarım 2024 Ekim ayındaki başvurunuz güzel sonuçlanır.

Bende 2023 Mart dönemiyim ve halen hiçbir gelişme yok. Etikte 240 güne dayandı süre.

Toplam 8685 mesaj
«391392393394395396397398399400401402»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi