Editörler : E.Kayı Han
«392393394395396397398399400401402403»

bilalrz
Şube Müdürü
17 Mart 2024 15:37

Hocalarım bahsettiğiniz süreler oldukça uzun görünmektedir. Merak ettiğim konu bu bağlı olunan komisyonla ilişkili olabilir mi? Çünkü yönetmelikte yazanlar ve sürecin işleyişi oldukça tutarsız görünmektedir. Bu komisyondaki aday sayısı ile mi ilişkili yoksa komisyonun kendisi ile mi? Hukukçu ile yaptığım görüşmede dosyanın bilirkişilere gideceğini ve 4-5 ay gibi bir sürede beklememiz gerektiğini söyledi. Ziraat için duyduklarım 4-5 ay gibi süreler gerçekten...Mesela mimarlıktan bir hoca etikten aklanmasının davasız 1,5 yıl sürdüğünü söylemişti...Bunu anlayamadım hiç gereçketen tuhaf...Resmen insan hakları ihlali...

Ahmad Mahmoud, 1 yıl önce

Çok geçmiş olsun hocam. Bu kadar bekleyipte sonucun etik olması bir o kadar üzücü. Umarım 2024 Ekim ayındaki başvurunuz güzel sonuçlanır.

Bende 2023 Mart dönemiyim ve halen hiçbir gelişme yok. Etikte 240 güne dayandı süre.

Dr.Ilbilge
Şef
17 Mart 2024 17:18

Hocam bizim fakülteden bir hocanın etik sürecinin tamamlanması ekrana etik düştükten sonra 8 ay sürmüş. Sürecin sonunda da etik aldı. Kendi adıma bu yılı reset ledim. Hiç başvurmamışım ya da başarısız olmuşum gibi düşünerek yeni şartları sağlamaya çalışıyorum. Aksi beni yoracak. Sistem çok basit; birisi bu etik ihlali yapmış diyor. Bilirkişiden birisi de bu iddiayı desteklerse hiçbir dayanağa gerek olmadan etiği yiyorsunuz. Ben sonuç olumsuz olursa mahkemeye gideceğim. Hatta araştırıp ilgili jüriyi de mahkemeye vereceğim. Bir yıl dediğiniz uzun bir zaman değil. Mart bitmek üzere bile. Zihnen çok şeyi hallettim ama fakültedekilerin yüzünü görmek istemiyorum. O kısmı nasıl çözeceğim muamma.
bilalrz, 1 yıl önce

Hocalarım bahsettiğiniz süreler oldukça uzun görünmektedir. Merak ettiğim konu bu bağlı olunan komisyonla ilişkili olabilir mi? Çünkü yönetmelikte yazanlar ve sürecin işleyişi oldukça tutarsız görünmektedir. Bu komisyondaki aday sayısı ile mi ilişkili yoksa komisyonun kendisi ile mi? Hukukçu ile yaptığım görüşmede dosyanın bilirkişilere gideceğini ve 4-5 ay gibi bir sürede beklememiz gerektiğini söyledi. Ziraat için duyduklarım 4-5 ay gibi süreler gerçekten...Mesela mimarlıktan bir hoca etikten aklanmasının davasız 1,5 yıl sürdüğünü söylemişti...Bunu anlayamadım hiç gereçketen tuhaf...Resmen insan hakları ihlali...

Emine20242024
Aday Memur
17 Mart 2024 18:27

Hocam inanın hiç bu kadar dağıldığımı bilmiyorum, çok zormuş gerçekten umarım siz çok güzel bir sonuçla karşılaşırsınız 🙏🏻

Çok geçmiş olsun hocam. Bu kadar bekleyipte sonucun etik olması bir o kadar üzücü. Umarım 2024 Ekim ayındaki başvurunuz güzel sonuçlanır.

Bende 2023 Mart dönemiyim ve halen hiçbir gelişme yok. Etikte 240 güne dayandı süre.

bilalrz
Şube Müdürü
17 Mart 2024 18:43

Hocam ÜAK yetkililerinden birileri bu sayfaları okuyorsa şunu görsün isterim,

Bir jüri kendi ile çelişen ifadelerle kongrede sunulmuş ama dergide kongre metni olarak yayınlanmış eseri hem kaçırdığımı, hem mükerrer yayın olduğunu hemde puanladığıma ilişkin ilginç iddialarda bulunmuş.

Diğer bir husus akademinin en itibarlı ve güvenilir Elsevier yayın evi tarafından basılan Academic Press damgalı başvuru öncesi yayınlanmış satışia çıkmış ancak telif haklarından dolayı 2024 yılı görünen eserden dolayı yanıltıcı beyanda bulunduğuma dair iddialar yazmış.

Şimdi bu süreçte neler oluyor? Savunma yazıyorum ve savunmayı yazarken ilgililerden kanıt istiyorum...

Mükerrer yayın dediği şey için: Dünyada konu ile ilgili olarak en iyi uzman ve hocaların katıldığı 4 yılda bir toplantıların olduğu bir bilim toplantısından bahsediyoruz.Ve ben utanarak!!! sadece bilim yapan bu insanlara düzenledikleri toplantı ve basılan metinden dolayı ülkemde akademik etik ihlalinden suçlandığımı bunun için bana kanıt belgeler düzenlemeleri için rica da bulunuyorum....

Karşı taraf şok bir şekilde elimizden ne geliyorsa yapalım bu tam olarak ne demek diye hayretler içerisinde kalıyor...Mis gibi bilim toplantısı yapmışlar insanlar buluşmuş tartışmış ama aylar sonra biri konu ile ilgili suçlandığını yazıyor...

diğer kısım Elsevier yetkilileri ile görüşüyoruz kanıt belge istiyoruz muhtemelen gülüyorlardır...Telif hakkı alınması diyor! Kitap satışa çıktığı an basılmıştır diyor!!1 Nasıl bu konu ile ilgili suçlanırsız lütfen rahat olun resmi bir belge düzenleyeceğiz diyor...

Durumun vehametine bakın uluslararası .............

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam bizim fakülteden bir hocanın etik sürecinin tamamlanması ekrana etik düştükten sonra 8 ay sürmüş. Sürecin sonunda da etik aldı. Kendi adıma bu yılı reset ledim. Hiç başvurmamışım ya da başarısız olmuşum gibi düşünerek yeni şartları sağlamaya çalışıyorum. Aksi beni yoracak. Sistem çok basit; birisi bu etik ihlali yapmış diyor. Bilirkişiden birisi de bu iddiayı desteklerse hiçbir dayanağa gerek olmadan etiği yiyorsunuz. Ben sonuç olumsuz olursa mahkemeye gideceğim. Hatta araştırıp ilgili jüriyi de mahkemeye vereceğim. Bir yıl dediğiniz uzun bir zaman değil. Mart bitmek üzere bile. Zihnen çok şeyi hallettim ama fakültedekilerin yüzünü görmek istemiyorum. O kısmı nasıl çözeceğim muamma.

bilalrz
Şube Müdürü
17 Mart 2024 18:45

Lütfen davayı birlikte açalım...Aynı komisyondayız sizle ortalama süreç aynı işleyecek...Bizim içinde bazı güruhun inanılmaz mutlu olduğunu tahmin edebiliyorum...Diyecek söz bulamıyorum....

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce

Dr.Ilbilge
Şef
17 Mart 2024 19:03

Tamam hocam. Süreci birlikte izleyelim. Ona göre hareket edelim.
bilalrz, 1 yıl önce

Lütfen davayı birlikte açalım...Aynı komisyondayız sizle ortalama süreç aynı işleyecek...Bizim içinde bazı güruhun inanılmaz mutlu olduğunu tahmin edebiliyorum...Diyecek söz bulamıyorum....

adaydoccc
Aday Memur
17 Mart 2024 19:54

Merhabalar benzer bir durumda cilt sayı ve sayfa numarası almış bir makalemde springer nature dan böyle bir yazı istemek zorunda kaldım. İDerginin editörü şaşkın bir şekilde umarım jürinizi ikna edebiliriz diye beyanda bulunuyor. Uluslararası mecralarda ülkemizin düştüğü hale bakın. Ve hala itiraz sürecim devam ediyor.

bilalrz, 1 yıl önce

Hocam ÜAK yetkililerinden birileri bu sayfaları okuyorsa şunu görsün isterim,

Bir jüri kendi ile çelişen ifadelerle kongrede sunulmuş ama dergide kongre metni olarak yayınlanmış eseri hem kaçırdığımı, hem mükerrer yayın olduğunu hemde puanladığıma ilişkin ilginç iddialarda bulunmuş.

Diğer bir husus akademinin en itibarlı ve güvenilir Elsevier yayın evi tarafından basılan Academic Press damgalı başvuru öncesi yayınlanmış satışia çıkmış ancak telif haklarından dolayı 2024 yılı görünen eserden dolayı yanıltıcı beyanda bulunduğuma dair iddialar yazmış.

Şimdi bu süreçte neler oluyor? Savunma yazıyorum ve savunmayı yazarken ilgililerden kanıt istiyorum...

Mükerrer yayın dediği şey için: Dünyada konu ile ilgili olarak en iyi uzman ve hocaların katıldığı 4 yılda bir toplantıların olduğu bir bilim toplantısından bahsediyoruz.Ve ben utanarak!!! sadece bilim yapan bu insanlara düzenledikleri toplantı ve basılan metinden dolayı ülkemde akademik etik ihlalinden suçlandığımı bunun için bana kanıt belgeler düzenlemeleri için rica da bulunuyorum....

Karşı taraf şok bir şekilde elimizden ne geliyorsa yapalım bu tam olarak ne demek diye hayretler içerisinde kalıyor...Mis gibi bilim toplantısı yapmışlar insanlar buluşmuş tartışmış ama aylar sonra biri konu ile ilgili suçlandığını yazıyor...

diğer kısım Elsevier yetkilileri ile görüşüyoruz kanıt belge istiyoruz muhtemelen gülüyorlardır...Telif hakkı alınması diyor! Kitap satışa çıktığı an basılmıştır diyor!!1 Nasıl bu konu ile ilgili suçlanırsız lütfen rahat olun resmi bir belge düzenleyeceğiz diyor...

Durumun vehametine bakın uluslararası .............

18 Mart 2024 00:18

Hocam anladığım kadarıyla çok keyfi bir durum gözüküyor. Alanım Sosyal. Bir arkadaşımın aynı alanda olmamıza rağmen süreci 6 ayda sonuçlandı. Benim 8. aya doğru gidiyor ve halen hiçbir gelişme yok. Süreç şeffaf olsa bu hususları konuşmayacağız. Ancak herkesin yaşadıkları çok çok farklı oluyor.

Süreci sabırla geçirebilmeniz için en doğru yol akademik çalışmalara yada başka hususlara yönelmenizdir. Yoksa sizleri çok acı ve ızdıraplı bir süreç bekliyor olacak...

bilalrz, 1 yıl önce

drwolverine86
Aday Memur
19 Mart 2024 14:26

Ekim 2023 döneminde Sağlık alanından etik savunması verip geri dönüş olan oldu mu acaba?

Etkkalan
Aday Memur
19 Mart 2024 14:51

Etik sürecinde 240. güne geldik. Bakalım daha ne kadar sürecek.

drwolverine86
Aday Memur
19 Mart 2024 14:56

hocam bu süreç içerisinde hiçbir bilgi alamadınız mı?

Etkkalan, 1 yıl önce

Etik sürecinde 240. güne geldik. Bakalım daha ne kadar sürecek.

19 Mart 2024 15:01

Sadece bilirkişi sürecinde diye cevap veriyorlar. Başka detay yada azami süreyi geçtiler mi vb. gibi hususlarda bilgi yok.

drwolverine86, 1 yıl önce

hocam bu süreç içerisinde hiçbir bilgi alamadınız mı?

19 Mart 2024 15:02

Etik demek dipsiz koyu adeta. Ne bir bilgi alabilirsiniz ne de tatmin edici cevap verecek bir sorumlu. Siz kendi dünyanızda debelenip durursunuz maalesef. Sabırlar diliyorum.

Educawmn
Aday Memur
19 Mart 2024 19:23

Hocam sizde bende nerdeyse aynı surelerdir bekliyoruz benim fen alanım. Bir haver alabilldiniz mi?

Etik demek dipsiz koyu adeta. Ne bir bilgi alabilirsiniz ne de tatmin edici cevap verecek bir sorumlu. Siz kendi dünyanızda debelenip durursunuz maalesef. Sabırlar diliyorum.

19 Mart 2024 23:24

Evet hocam burada 3-5 kişi kaldık sanırım. Şubat başlarında mail atmıştım. Bilirkişi sürecinde diye dönüş yapmışlardı. Halen beklemedeyim. Sosyal bilimler alanım.

Educawmn, 1 yıl önce

Hocam sizde bende nerdeyse aynı surelerdir bekliyoruz benim fen alanım. Bir haver alabilldiniz mi?

20 Mart 2024 00:47

Hocalarım etik süreç ile ilgili hukuki durumu net bilen var mıdır? Bilirkişi süreçleri ne kadardır ya da belirli bir üst süre var mıdır? UAK Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönetmeliğinde böyle bir süreden hiç bahsedilmiyor. Böyle bir sürenin olmaması etike verilen doçent adayları için ciddi bir mağduriyet doğuruyor gerçekten.

Tufan Akyar
Memur
20 Mart 2024 11:38

Değerli Hocalarım. Türkiye merkezli bir yayın evinden, Türkçe bir kitap bölümü yayımlattım. Yayınevi her ne kadar kendisini uluslararası bir yayınevi olarak tanımlasa da, açıkçası içime sinmediği için jüriye bilgi notu ekleyerek bu yayınımı ulusal olarak puanlandırdım. Zaten bizim camiada da Prof. jüriler Türkiye merkezli ve Türkçe kitap bölümlerini ulusal olarak kabul ediyorlar. Ama ne hikmetse jüri üyeleri kopyala yapıştır biçimde, aynı cümlelerle ve yazım hataları bile aynı biçimde bu yayınevinin uluslararası olduğunu ve benim ulusal beyanımın "jüriyi yanıltmaya" yönelik olduğunu iddia etmişler. Görüşleriniz nedir acaba?

erenkardeş
Memur
20 Mart 2024 14:06

Arkadaşlar herkese merhaba, 2023 mart dönemi doçentlik etik değ. süreci benim etik aldıktan sonra 253 gün oldu, toplamda 359 gün. Ülkemizdeki adalet sistemi bu. Çok ta dikkate almıyorum artık.

erenkardeş
Memur
20 Mart 2024 14:09

arkadaşlar fazla dikkate almayın hem süreci hem de sonucu.Sağlığınızdan olursunuz, akışa bırakdaha

ahmettdemr
Daire Başkanı
20 Mart 2024 14:54

hocam geçmiş olsun. benzer durum bende de vardı. bazı ulusal kongreleri uluslararası olma şartlarını sağlamasına rağmen evrakla kanıtlayamadığım için ulusal olarak girdim ve açıklama kısmına bu durumu yazdım. belki benim yaptığım da doğru değildir ancak bu durumla ilgili bir etik ihlal iddiası almadım. muhtemelen alanımız farklı ancak ulusal kitabın puanının uluslararasına göre daha düşük olacağını düşünüyorum. eğer durum böyleyse jürinin açıklama yapmanıza rağmen etik iddiada bulunması bana biraz art niyetli gibi geldi.

Tufan Akyar, 1 yıl önce

Değerli Hocalarım. Türkiye merkezli bir yayın evinden, Türkçe bir kitap bölümü yayımlattım. Yayınevi her ne kadar kendisini uluslararası bir yayınevi olarak tanımlasa da, açıkçası içime sinmediği için jüriye bilgi notu ekleyerek bu yayınımı ulusal olarak puanlandırdım. Zaten bizim camiada da Prof. jüriler Türkiye merkezli ve Türkçe kitap bölümlerini ulusal olarak kabul ediyorlar. Ama ne hikmetse jüri üyeleri kopyala yapıştır biçimde, aynı cümlelerle ve yazım hataları bile aynı biçimde bu yayınevinin uluslararası olduğunu ve benim ulusal beyanımın "jüriyi yanıltmaya" yönelik olduğunu iddia etmişler. Görüşleriniz nedir acaba?

Toplam 8682 mesaj
«392393394395396397398399400401402403»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi