Editörler : E.Kayı Han
«393394395396397398399400401402403404»

Akademiyen
Aday Memur
20 Mart 2024 14:54

Merhaba, erken görünüm nedeniyle savunmasına dönüş yapılan, cezası kesinleşen veya aklanan var mı?

20 Mart 2024 15:54

Sanırım dünyanın hiçbir yerinde bu denli hantal bir sistem yoktur. Mahkemeler bile UAK tan daha hızlı çalışmaya başladı. Arkadaş etik ihlali bile olsa insan 3-5 ayda bitiremez mi bu süreci. Bu saçmalık nedir? Ülkenin aydınlarının düştüğü hal buysa doktorunun mühendisinin öğretmeninin yaşadıkları devede kulak kalır.

erenkardeş, 1 yıl önce

Arkadaşlar herkese merhaba, 2023 mart dönemi doçentlik etik değ. süreci benim etik aldıktan sonra 253 gün oldu, toplamda 359 gün. Ülkemizdeki adalet sistemi bu. Çok ta dikkate almıyorum artık.

ahmettdemr
Daire Başkanı
20 Mart 2024 16:23

hayır hocam bende henüz bir gelişme yok.

Akademiyen, 1 yıl önce

Merhaba, erken görünüm nedeniyle savunmasına dönüş yapılan, cezası kesinleşen veya aklanan var mı?

erenkardeş
Memur
20 Mart 2024 18:06

size de geçmiş olsun hocam, Aziz mübarek Ramazan bol bol dua ediyoruz bize bu haksızlığı yapanlara , sıkıntının büyüğü bu zihniyet ülkemizi iflah etmeyecek, benim korkum bu. Yoksa doç. ister olsun ister olmasın. Ülkemiz kan kaybediyor....

ahmettdemr, 1 yıl önce

hocam geçmiş olsun. benzer durum bende de vardı. bazı ulusal kongreleri uluslararası olma şartlarını sağlamasına rağmen evrakla kanıtlayamadığım için ulusal olarak girdim ve açıklama kısmına bu durumu yazdım. belki benim yaptığım da doğru değildir ancak bu durumla ilgili bir etik ihlal iddiası almadım. muhtemelen alanımız farklı ancak ulusal kitabın puanının uluslararasına göre daha düşük olacağını düşünüyorum. eğer durum böyleyse jürinin açıklama yapmanıza rağmen etik iddiada bulunması bana biraz art niyetli gibi geldi.

mrsm17
Aday Memur
20 Mart 2024 22:02

Çok geçmiş olsun hocam, inanılmaz bir durum gerçekten, bu tür kitap bölümlerini uluslararası gösterdiği için etik alan ya da asgariye düşenler mutlaka vardır diye düşünüyorum, onlara ulaşabilirseniz ulusal girmenize gerekçe olarak gösterebilirsiniz, bir de ulusal kitap bölümünün puanı daha düşük olduğu için bir çıkar sağlamadığınız ortada, aklanacağınıza inanıyorum ama süreç can sıkıcı maalesef.

Tufan Akyar, 1 yıl önce

Değerli Hocalarım. Türkiye merkezli bir yayın evinden, Türkçe bir kitap bölümü yayımlattım. Yayınevi her ne kadar kendisini uluslararası bir yayınevi olarak tanımlasa da, açıkçası içime sinmediği için jüriye bilgi notu ekleyerek bu yayınımı ulusal olarak puanlandırdım. Zaten bizim camiada da Prof. jüriler Türkiye merkezli ve Türkçe kitap bölümlerini ulusal olarak kabul ediyorlar. Ama ne hikmetse jüri üyeleri kopyala yapıştır biçimde, aynı cümlelerle ve yazım hataları bile aynı biçimde bu yayınevinin uluslararası olduğunu ve benim ulusal beyanımın "jüriyi yanıltmaya" yönelik olduğunu iddia etmişler. Görüşleriniz nedir acaba?

sinirboyu
Şef
20 Mart 2024 23:52

iyi de hocam zaten tezine kendisinden daha çok emek verdiğiniz öğrencinizin olmaması gerekiyor

kusura bakmayın da yani, göev tanımı olarak sizin tez yapabilecek kişilerle çalışıp yönlendirmeniz lazım danışmanlık budur, "tezine ben ondan daha çok emek verdim" diye argüman mı olur?

ne ilkokulda ne ortaokulda ne lisede sınıfta kalmak diye bişey kalmadı, sonra ite kaka üniversite okusun bu insanlar yetmesin tezini de hocası halletsin. inanılır gibi değil. bırakın yapamayacak olan yapmasın neden zorla mezun ediyorsunuz? neden zorla ite kaka mezun edip sonra da tezi benimdir diyorsunuz....

öğrenciniz şayet akademiye devam etmeyecek türde biriyse kendi başına makale yazmakla uğraşması az rastlanacak bir ihtimal değil mi? akademiye devam edecek biriyse de zaten "bu makale tezden üretilmiştir" ibaresi koymayı ve danışmanını yazar yazmayı bilecektir. yani sizin katkınız varsa gerçekten, normal bir davranış olarak en azından 1 yayında sizi mutlaka ekleyecektir. ki zaten aksi halde okul mezun etmiyor çoğunlukla.

ama sizin katkı sunmadığınız bir yayını kendisi yazıp yayınlatabiliyorsa kendi başına, bence o öğrenciyi de tebrik etmelisiniz.

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam burada duyduklarımızı paylaşıyoruz. Ben etik komisyonda değilim. Kuralları da biz belirlemiyoruz. Ben de etik sürecindeyim ve şikayetçi olduğum çok şey var. Yine de "Türkiye Doktoralılar" diye bir ifadeyi biraz agresif bulduğumu söylemek isterim. Ben de buradaki çok sayıdaki hocam gibi doktoramı ülkemde yaptım. Böyle bir kural var ise uymak gerek. Dünyanın her ülkesinde farklı uygulamalar var. Ayrıca öğrencimin tezi sadece öğrencimin değildir. Tezine kendisinden daha çok emek verdiğime yemin edebileceğim bir öğrencim var. Benim ismimin olmadığı bir makale yazarsa bana çok büyük haksızlık etmiş olur.

Dr.Ilbilge
Şef
21 Mart 2024 04:40

Hocam biz de yüksek lisans tezi yazmak kolay değil, sizin alanınızı bilemem. Yeni mezun bir öğrenci ne istatistik analiz bilir, ne tartışma yapmayı bilir, ne laboratuvar analizi bilir, ne deneme kurmayı bilir, ne nasıl veri alınacağını bilir. Adam akıllı literatür tarayabilmek hatta endnote kullanabilmek bile bir eğitim gerektirir. Tüm bunlar yüksek lisans yaparken öğrenilir. Yani bir öğrenci lisans mezunu olduğu gibi bunları yapabilecek ise o bölümde akademik tecrübeye gerek yoktur dolayısıyla akademisyene de gerek yoktur. Bir akademisyenin bile yukarıda saydıklarımı yapabilmesi için yıllarını vermesi lazım. Yüksek lisans yapan öğrenci kompozisyon yazmadığı için danışman desteği olmadan hiçbirşey yapamaz. Ne münasebet benim adımı yazmadan yayın yapacak? Ben danışmanın adı olmadan yazılmış ve yüksek lisans tezinden üretilmiş bir makaleyi kale alıp okumam bile. Yapmayın Allah aşkına.
sinirboyu, 1 yıl önce

iyi de hocam zaten tezine kendisinden daha çok emek verdiğiniz öğrencinizin olmaması gerekiyor

kusura bakmayın da yani, göev tanımı olarak sizin tez yapabilecek kişilerle çalışıp yönlendirmeniz lazım danışmanlık budur, "tezine ben ondan daha çok emek verdim" diye argüman mı olur?

ne ilkokulda ne ortaokulda ne lisede sınıfta kalmak diye bişey kalmadı, sonra ite kaka üniversite okusun bu insanlar yetmesin tezini de hocası halletsin. inanılır gibi değil. bırakın yapamayacak olan yapmasın neden zorla mezun ediyorsunuz? neden zorla ite kaka mezun edip sonra da tezi benimdir diyorsunuz....

öğrenciniz şayet akademiye devam etmeyecek türde biriyse kendi başına makale yazmakla uğraşması az rastlanacak bir ihtimal değil mi? akademiye devam edecek biriyse de zaten "bu makale tezden üretilmiştir" ibaresi koymayı ve danışmanını yazar yazmayı bilecektir. yani sizin katkınız varsa gerçekten, normal bir davranış olarak en azından 1 yayında sizi mutlaka ekleyecektir. ki zaten aksi halde okul mezun etmiyor çoğunlukla.

ama sizin katkı sunmadığınız bir yayını kendisi yazıp yayınlatabiliyorsa kendi başına, bence o öğrenciyi de tebrik etmelisiniz.

şabalala222
Kapalı
21 Mart 2024 07:50

Ciddi anlamda mağduruz. Emeğimiz heba oldu. Kitap bölümü yayınlarımız, inter disiplinel formatta olduğu için puanlama dışında kaldı. Lakin daha mühimi İktisat-Sosyal Bilim alanında Kitap puanının SADECE evet sadece 5 puan olması. Filoloji ve İlahiyat gibi alanlarda yeniden 20 puan yapıldı -ki olması gereken de budur. Bahsi geçen alanda halen 5 puan.

Harun26x
Aday Memur
21 Mart 2024 09:00

"bu makale tezden üretilmiştir" ibaresi koymayanlar akademide devam edemiyor mu hocam :)

sinirboyu, 1 yıl önce

21 Mart 2024 09:13

Hocalarım merhaba. Doktora tezimden çıkan SCI makalede hocam sorumlu yazardı. Ayrıca danışman hocam ilk sırada. Ben ikinci sıradayım ve eş danışmanım da üçüncü sırada. Dördüncü ve beşinci yazarlar ise tezim dışında yurtdışından yabancı iki yazar. Bu iki yazar tezime fikir verdikleri ve altyapısını oluşturdukları için yazıldı. Bu yabancı yazarların tezimden çıkan makalede olmaları etik ihlal midir? Tez danışmanı ne derse o oluyor siz de biliyorsunuz. Tez danışmanı isim listesini ve sıralamasını oluşturuyor. Benim danışmanım da bu şekilde isim listesini ve sıralamasını yaptı. Ancak o kadar saçma sebeplere etik ihlal veriliyor ki. Bu durum etik ihlal midir? Teşekkürler.

Dr.Ilbilge
Şef
21 Mart 2024 09:48

Hocam tezden çıkan bir yayında sizin ilk isim olmanız gerekirdi. Ayrıca tezden üretilen yayınlarda proje vs... söz konusu değilse yalnızca tezin sahibi ve danışmanın adı olur diye biliyorum. Burada etik ihlali olsa bile siz mağdur durumdasınız. Neden etik alasınız ki? Hiç sanmıyorum. Ama şunu da belirtmek isterim niyeti etik vermek olan her durumda verir. İsterseniz kusursuz bir dosyanız olsun hiç fark etmez. Tek cümlesine bakar. Canınızı sıkmayın. Elinizden geleni yapın, kalan nasip kısmet.
GelecekGöklerde, 1 yıl önce

Hocalarım merhaba. Doktora tezimden çıkan SCI makalede hocam sorumlu yazardı. Ayrıca danışman hocam ilk sırada. Ben ikinci sıradayım ve eş danışmanım da üçüncü sırada. Dördüncü ve beşinci yazarlar ise tezim dışında yurtdışından yabancı iki yazar. Bu iki yazar tezime fikir verdikleri ve altyapısını oluşturdukları için yazıldı. Bu yabancı yazarların tezimden çıkan makalede olmaları etik ihlal midir? Tez danışmanı ne derse o oluyor siz de biliyorsunuz. Tez danışmanı isim listesini ve sıralamasını oluşturuyor. Benim danışmanım da bu şekilde isim listesini ve sıralamasını yaptı. Ancak o kadar saçma sebeplere etik ihlal veriliyor ki. Bu durum etik ihlal midir? Teşekkürler.

Harun26x
Aday Memur
21 Mart 2024 10:45

Bana bu sebepten haksız yazarlık iddiası ile etik ihlal verildi.

GelecekGöklerde, 1 yıl önce

Harun26x
Aday Memur
21 Mart 2024 10:47

Benim mezun olduğum ABD'de tez yayınları hep 6 isimli. Benden önce 4-5 kişi doçent oldu. Sıkıntı çıkmadı. Ne hikmetse benim jüri için bu bir etik sebebi oldu!

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam tezden çıkan bir yayında sizin ilk isim olmanız gerekirdi. Ayrıca tezden üretilen yayınlarda proje vs... söz konusu değilse yalnızca tezin sahibi ve danışmanın adı olur diye biliyorum. Burada etik ihlali olsa bile siz mağdur durumdasınız. Neden etik alasınız ki? Hiç sanmıyorum. Ama şunu da belirtmek isterim niyeti etik vermek olan her durumda verir. İsterseniz kusursuz bir dosyanız olsun hiç fark etmez. Tek cümlesine bakar. Canınızı sıkmayın. Elinizden geleni yapın, kalan nasip kısmet.

Dr.Ilbilge
Şef
21 Mart 2024 10:57

Hocam kendi tezinizden üretilen yayın için mi etik aldınız?
Harun26x, 1 yıl önce

bilalrz
Şube Müdürü
21 Mart 2024 11:39

Etik veren jüri bende niyet okuma yapmış... Öyle düşünüyormuş şöyle düşünüyormuş böyle düşünüyormuş....Kanıt yok yani. Etik vermek istemiş vermiş...Paratoner gibi ne kadar değişik şey var üzerime her şekilde çekmeyi başarıyorum...Bravo bana...Doçentlik başvuruda da çekmiş oldum...

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce

bilalrz
Şube Müdürü
21 Mart 2024 11:45

Bu hikayenin daha trajikomik kısmı- niyet okumanın...Makale kabulleri:D Makalelerimin kabul edilmesinde hep aynı bilgiyi kullanmışım yani makale kabul edilsin diye etkili olmuş...Yahu bir makaleyi okusaydın içerik başlık fotoğraflar materyal sonuç herşey bambaşka...Düşünebiliyor musunuz etik raporunda bir jüri üyesi dergilerde basılan makalelerimin kabulüne odaklanmış...Şaka gibi...

Dr.Ilbilge
Şef
21 Mart 2024 11:53

Hocam beni doktoradan dilimleme diye etiğe verdiği bildiri metninin daha ilk sayfasında kocaman bu bildiri şu şu kodlu BAP projesinden üretilmiştir diye yazıyor. Sadece hem doktoramda hem de projede aynı genotipleri kullanmışım. Başka hiçbir ortaklık yok. Aleni iftira atmış. Benzerlik oranı sadece %5 olan iki yayın için mükerrer demiş. Art niyet başka birşey değil. Mübarek aydayız. Allah'a havale ediyorum. Siz de canınızı sıkmayın. Hak yerini bulacaktır.
bilalrz, 1 yıl önce

Etik veren jüri bende niyet okuma yapmış... Öyle düşünüyormuş şöyle düşünüyormuş böyle düşünüyormuş....Kanıt yok yani. Etik vermek istemiş vermiş...Paratoner gibi ne kadar değişik şey var üzerime her şekilde çekmeyi başarıyorum...Bravo bana...Doçentlik başvuruda da çekmiş oldum...

Etkkalan
Aday Memur
21 Mart 2024 11:58

Hocam kusura bakmayın kafamızın güzelliğinden forma yazdığımı bile unutmuşum:) Maalesef berbat bir süreç yönetimi söz konusu. Ne yazık ki hiçbir bilgi alamıyoruz. Bu süreç delinin biri bir kuyuya taş atmış misali işliyor.

drwolverine86, 1 yıl önce

hocam bu süreç içerisinde hiçbir bilgi alamadınız mı?

21 Mart 2024 12:00

Hocam siz o yayında danisman miydiniz yoksa ogrenci mi.

Harun26x, 1 yıl önce

bilalrz
Şube Müdürü
21 Mart 2024 12:01

Aynı hocam doktora tez bulgularıma mükerrer yayın demiş...Bırakın sizi ki fencisiniz şurada sosyal alandan biri sadece başlık ve fotoğraflara baksa derki bu birbirinden farklı...Bir de yayın kaçırmışım ama kaçırdığımı bir de beyannamede puanlamışım...Bilimsel toplantıda sunulmuş ve toplantı başkanı Avrupa'da bir prof. hoca katılımcıları bilgilendirme amacıyla editörü olan dergide basmış...Utancımdan yerin dibine girdim ki...Bu organizmaların anası olan bu hocadan bilgilendirme yazısı istedim...Ne kadar utanç verici...Bu bir yayın değildir diye döşemiş yazmış....Yemin ederim utandım....Bu iddia değil artık gerçekten iftira...

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam beni doktoradan dilimleme diye etiğe verdiği bildiri metninin daha ilk sayfasında kocaman bu bildiri şu şu kodlu BAP projesinden üretilmiştir diye yazıyor. Sadece hem doktoramda hem de projede aynı genotipleri kullanmışım. Başka hiçbir ortaklık yok. Aleni iftira atmış. Benzerlik oranı sadece %5 olan iki yayın için mükerrer demiş. Art niyet başka birşey değil. Mübarek aydayız. Allah'a havale ediyorum. Siz de canınızı sıkmayın. Hak yerini bulacaktır.
Toplam 8682 mesaj
«393394395396397398399400401402403404»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi