Hocam biz de yüksek lisans tezi yazmak kolay değil, sizin alanınızı bilemem. Yeni mezun bir öğrenci ne istatistik analiz bilir, ne tartışma yapmayı bilir, ne laboratuvar analizi bilir, ne deneme kurmayı bilir, ne nasıl veri alınacağını bilir. Adam akıllı literatür tarayabilmek hatta endnote kullanabilmek bile bir eğitim gerektirir. Tüm bunlar yüksek lisans yaparken öğrenilir. Yani bir öğrenci lisans mezunu olduğu gibi bunları yapabilecek ise o bölümde akademik tecrübeye gerek yoktur dolayısıyla akademisyene de gerek yoktur. Bir akademisyenin bile yukarıda saydıklarımı yapabilmesi için yıllarını vermesi lazım. Yüksek lisans yapan öğrenci kompozisyon yazmadığı için danışman desteği olmadan hiçbirşey yapamaz. Ne münasebet benim adımı yazmadan yayın yapacak? Ben danışmanın adı olmadan yazılmış ve yüksek lisans tezinden üretilmiş bir makaleyi kale alıp okumam bile. Yapmayın Allah aşkına.
Hocam biz de yüksek lisans tezi yazmak kolay değil, sizin alanınızı bilemem. Yeni mezun bir öğrenci ne istatistik analiz bilir, ne tartışma yapmayı bilir, ne laboratuvar analizi bilir, ne deneme kurmayı bilir, ne nasıl veri alınacağını bilir. Adam akıllı literatür tarayabilmek hatta endnote kullanabilmek bile bir eğitim gerektirir. Tüm bunlar yüksek lisans yaparken öğrenilir. Yani bir öğrenci lisans mezunu olduğu gibi bunları yapabilecek ise o bölümde akademik tecrübeye gerek yoktur dolayısıyla akademisyene de gerek yoktur. Bir akademisyenin bile yukarıda saydıklarımı yapabilmesi için yıllarını vermesi lazım. Yüksek lisans yapan öğrenci kompozisyon yazmadığı için danışman desteği olmadan hiçbirşey yapamaz. Ne münasebet benim adımı yazmadan yayın yapacak? Ben danışmanın adı olmadan yazılmış ve yüksek lisans tezinden üretilmiş bir makaleyi kale alıp okumam bile. Yapmayın Allah aşkına.
sinirboyu , 1 yıl önce
iyi de hocam zaten tezine kendisinden daha çok emek verdiğiniz öğrencinizin olmaması gerekiyor
kusura bakmayın da yani, göev tanımı olarak sizin tez yapabilecek kişilerle çalışıp yönlendirmeniz lazım danışmanlık budur, "tezine ben ondan daha çok emek verdim" diye argüman mı olur?
ne ilkokulda ne ortaokulda ne lisede sınıfta kalmak diye bişey kalmadı, sonra ite kaka üniversite okusun bu insanlar yetmesin tezini de hocası halletsin. inanılır gibi değil. bırakın yapamayacak olan yapmasın neden zorla mezun ediyorsunuz? neden zorla ite kaka mezun edip sonra da tezi benimdir diyorsunuz....
öğrenciniz şayet akademiye devam etmeyecek türde biriyse kendi başına makale yazmakla uğraşması az rastlanacak bir ihtimal değil mi? akademiye devam edecek biriyse de zaten "bu makale tezden üretilmiştir" ibaresi koymayı ve danışmanını yazar yazmayı bilecektir. yani sizin katkınız varsa gerçekten, normal bir davranış olarak en azından 1 yayında sizi mutlaka ekleyecektir. ki zaten aksi halde okul mezun etmiyor çoğunlukla.
ama sizin katkı sunmadığınız bir yayını kendisi yazıp yayınlatabiliyorsa kendi başına, bence o öğrenciyi de tebrik etmelisiniz.