Editörler : E.Kayı Han
«394395396397398399400401402403404405»

Harun26x
Aday Memur
21 Mart 2024 14:43

Öğrenci

GelecekGöklerde, 1 yıl önce

Hocam siz o yayında danisman miydiniz yoksa ogrenci mi.

Harun26x
Aday Memur
21 Mart 2024 14:45

Hocam kendi tezim ile ilgili yayın evet.

Etik iddiası var henüz. Onyayanacağını sanmıyorum ama.

Dr.Ilbilge, 1 yıl önce
Hocam kendi tezinizden üretilen yayın için mi etik aldınız?
21 Mart 2024 15:50

Hocam UAK sordunuz mu? Herhangi bir bildirim sağlayan oldu mu size? Daha ne kadar sürecekmiş bu durum?

Etkkalan, 1 yıl önce

Etik sürecinde 240. güne geldik. Bakalım daha ne kadar sürecek.

earth06
Aday Memur
21 Mart 2024 15:51

Merhaba Hocalarım, bu ay Sağlık Bilimleri için etik komisyon ne zaman toplanacak bilgisi olan var mı?

ahmettdemr
Daire Başkanı
21 Mart 2024 17:17

hocam etik komisyon toplantılarının tarihini önceden bilmek imkansıza yakın. ancak adaylara tebligat gelince ne zaman yapıldığını görebiliyoruz.

earth06, 1 yıl önce

Merhaba Hocalarım, bu ay Sağlık Bilimleri için etik komisyon ne zaman toplanacak bilgisi olan var mı?

earth06
Aday Memur
21 Mart 2024 20:11

Cevabınz için teşekkür ederim Hocam. Bendeki bir umut belki bilen vardır diye :)

ahmettdemr, 1 yıl önce

hocam etik komisyon toplantılarının tarihini önceden bilmek imkansıza yakın. ancak adaylara tebligat gelince ne zaman yapıldığını görebiliyoruz.

Etkkalan
Aday Memur
22 Mart 2024 01:06

Hocam telefon kanalıyla bilgi almak imkansız. Mail gönderdim geçenlerde ona da yanıt alamadım. Herhalde yaza kadar neticelenir diye bekliyorum ama bilemiyorum da ne zaman sonuçlanacağını.

Ahmad Mahmoud, 1 yıl önce

Hocam UAK sordunuz mu? Herhangi bir bildirim sağlayan oldu mu size? Daha ne kadar sürecekmiş bu durum?

ahmetsenol
Aday Memur
22 Mart 2024 11:54

Merhabalar;

2023 Mart dönemi asgari mağduruyum. 2023 Ekim döneminde tekrar başvurdum. 7 Marttan önce yine asgari iddiası olduğu yazıldı ve 7 Mart da görüşülüp nihai karar tarafınıza bildirilecek yazıldı DBS de. Bir süre sonra 18 Nisanda kara varılacak diye değiştirildi. İki gün önce de hakkınızda etik iddiası var düştü DBS ye. Bir ay içinde toplanacak ve tarafınıza bildirilecek yazıldı.

Mart döneminde 3 başarılı ve 2 asgari diyen jüriye takıldım. ÜAK ın itirazımı okuduğundan bile şüpheliyim.

Ekim döneminde hemen hemen aynı beyanname ile başvurdum bir iki değişiklikle.

Şu anki DBS de yazan ne ruh halimizin iyi olmasına katkı sağladı nede daha iyi bir yaşam. Sürekli moral bozukluğu yaşıyoruz. Bu durum gerçekten çok yıpratıcı.

Neden etiğe verildiğimi bilemiyorum. Kimlerin ne dediğini bilemiyorum. Birde şeffaf yürüdüğü söyleniyor. Sorunlarımla başınızı ağrıttım ise lütfen kusura bakmayın.

Ve bu olanlardan hiçbir sonuç çıkaramıyorum olan psikolojimin ağır bir şekilde bozulması oluyor.

seldatp
Aday Memur
22 Mart 2024 13:55

merhaba sayın hocamlarım, yazılanların bir kısmını okuyunca gerçekten endişe kapılıyorum. Ben bir konu hala kafamda netleşmedi. Bu konuda NET bilgisi olan olan hocalArım yazarsa sevinirm. Ben mühendislik alanından başvuru yapacağım.

Diyelim TÜBİTAK projemden hem yüksek lisans öğrencisi mezun ettim hem makale yaptım hem bildiri yaptım diyelim.

makale ve bildiriden birini puanlaycağım.bu konuda OK'İM.

peki bu projeyide projeler kısmında ve yüksek lisans tezinide tez danışmanlığı kısmında puanlayabilirmiyim. bölümümdeki çoğu hocam, "farklı katagoriler hocam tez ve proje" diyip puanlayabileceğimi söylüyor. Ama beni düşündüren "her çalışma sadece bir kere puanlandırır " diye cevaplandıran sıkca sorulan sorularda beyan.

sizce hangisi?

erenkardeş
Memur
22 Mart 2024 14:21

hocam geçmiş olsun, bende aynı durumdayım.Ben savunma verdim. Asgari verildikten sonra ikinci başvuruda etik verilemez.Başarılı ya da başarısız denmesi lazım. Mahkeme kararı var. Mail adresinizi verirseniz ayrıntılı bilgi veririm.

ahmetsenol, 1 yıl önce

Merhabalar;

2023 Mart dönemi asgari mağduruyum. 2023 Ekim döneminde tekrar başvurdum. 7 Marttan önce yine asgari iddiası olduğu yazıldı ve 7 Mart da görüşülüp nihai karar tarafınıza bildirilecek yazıldı DBS de. Bir süre sonra 18 Nisanda kara varılacak diye değiştirildi. İki gün önce de hakkınızda etik iddiası var düştü DBS ye. Bir ay içinde toplanacak ve tarafınıza bildirilecek yazıldı.

Mart döneminde 3 başarılı ve 2 asgari diyen jüriye takıldım. ÜAK ın itirazımı okuduğundan bile şüpheliyim.

Ekim döneminde hemen hemen aynı beyanname ile başvurdum bir iki değişiklikle.

Şu anki DBS de yazan ne ruh halimizin iyi olmasına katkı sağladı nede daha iyi bir yaşam. Sürekli moral bozukluğu yaşıyoruz. Bu durum gerçekten çok yıpratıcı.

Neden etiğe verildiğimi bilemiyorum. Kimlerin ne dediğini bilemiyorum. Birde şeffaf yürüdüğü söyleniyor. Sorunlarımla başınızı ağrıttım ise lütfen kusura bakmayın.

Ve bu olanlardan hiçbir sonuç çıkaramıyorum olan psikolojimin ağır bir şekilde bozulması oluyor.

ahmettdemr
Daire Başkanı
22 Mart 2024 15:02

hocam birisi çıkıp ben hem tez danışmanlığını hem aynı tezden çıkan yayını hem de tezin projesini puanladım ve doçent oldum demesi sizin için hiçbir şey ifade etmez. jürinin düşüncesi de etkili. size gelen jürilerden birisi bunlar puanlanamaz derse kendinizi bambaşka bir süreç içerisinde bulursunuz. ne yazık ki bu sistem böyle işliyor.

tez danışmanlığı ve aynı tezden çıkan yayını puanlayan hocaya jüri asgari vermiş. forumda ararsanız görürsünüz. ama ben bu iki çalışmayı puanlayıp herhangi bir sorun yaşamayan 3-4 kişi biliyorum. yani bu sorunun net bir cevabı yok. aslında sorunun cevabı net ama sorun yaşamayacağınızın garantisi yok.

bana sorarsanız "bir çalışma tek bir sefer puanlanabilir" ifadesi şunu söylemek istiyor; hem SCI hem ulakbim hem diğer ulusal indeks vb yerlere giren eserleri yalnızca bir tanesinde puanlayabilirsiniz. ulakbimde puanladıysanız SCIde puanlayamazsınız. bir proje yaptığınızda bunda tez, yayın, bildiri, patent gibi bir sürü çıktı beklenir. bunların hepsi birbiri ile bağlantılı şeyler. bu nedenle proje, tez danışmanlığı ve bunlardan çıkan makaleler ayrı ayrı puanlanabilir.

seldatp, 1 yıl önce

merhaba sayın hocamlarım, yazılanların bir kısmını okuyunca gerçekten endişe kapılıyorum. Ben bir konu hala kafamda netleşmedi. Bu konuda NET bilgisi olan olan hocalArım yazarsa sevinirm. Ben mühendislik alanından başvuru yapacağım.

Diyelim TÜBİTAK projemden hem yüksek lisans öğrencisi mezun ettim hem makale yaptım hem bildiri yaptım diyelim.

makale ve bildiriden birini puanlaycağım.bu konuda OK'İM.

peki bu projeyide projeler kısmında ve yüksek lisans tezinide tez danışmanlığı kısmında puanlayabilirmiyim. bölümümdeki çoğu hocam, "farklı katagoriler hocam tez ve proje" diyip puanlayabileceğimi söylüyor. Ama beni düşündüren "her çalışma sadece bir kere puanlandırır " diye cevaplandıran sıkca sorulan sorularda beyan.

sizce hangisi?

uakmagduru
Memur
22 Mart 2024 15:11

SBÜ kadrosunda çalışan ve ekim 2023te haksız yere etik alan kimse var mı acaba??? Yökteki hocaların bize sempatisi yok onu biliyorum ama bu akademik yükselmeyi önlemeye girmez mi bir yerde çünkü ben çok saçma etik gerekcesi aldım savunma verdim peşine düşeceğim kurumu biliyorum ama isme ihtiyacım var

ahmetsenol
Aday Memur
22 Mart 2024 16:25

Eren hocam öncelikle göstermiş olduğun ilgiden dolayı teşekkür ederim. Mail adreslerim. [email protected], [email protected]

erenkardeş, 1 yıl önce

hocam geçmiş olsun, bende aynı durumdayım.Ben savunma verdim. Asgari verildikten sonra ikinci başvuruda etik verilemez.Başarılı ya da başarısız denmesi lazım. Mahkeme kararı var. Mail adresinizi verirseniz ayrıntılı bilgi veririm.

hayaletkasaba
Aday Memur
22 Mart 2024 18:29

"Sonuç olarak adayın asgari sartları saglama konusunda yeterli puana sahip olmasına ragmen ders verme, bilimsel proje gerçeklestirme, lisansüstü ögrenci yetistirme alanlarındaki eksikliklerinden dolayı xxx?ın eser degerlendirme asamasında BASARISIZ oldugu kanaatine varılmıstır."

Benim sonucum 2-3 başarısız olarak sonuçlandı arkadaşlar. Başarısız olmamın gerekçeleri üak kriterlerinde yazılı olmayan ve jürinin kendi kendine uydurduğu kurallardır.

1. Bir dönemde iki ders vermeme rağmen (bunlar bitirme projesi ve tasarım dersleri idi) ders yönünden eksik bulunmam ve verdiğim derslerin ders olarak görülmemesi.

2. Proje bitirmemiş olmam.

Diğer çalışmalarımda nitelik ve alana katkı yönünden bir eleştiri yapmadılar.

İnanılır gibi değil... Buradaki deneyimli hocalarımdan istirham ediyorum, mahkemeye başvursam sonuç alabilir miyim bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi?

Akhilleus42
Aday Memur
22 Mart 2024 19:23

Merhabalar arkadaşlar. 2022 Mart dönemi doçentlik başvurumda 3 tane indeksli yayınım doçentliğin alan indeksi kapsamına girmediği için etik yemiştim. Etik gerekçesi:indeksli olmayan bir dergiyi indeksli gösteriyor olmak.l sayıldı. Şimdi 3 dönem bitince bir daha başvuru yapım dedim. Ama maalesef etik yediğim makaleleri kullanamıyorum. İntihal, dilimleme, duplikasyon olmamasına rağmen yanlış yerde gösterdiğimden etik yediğim yayınları şimdi yeni kurallara göre yerine yerleştirmek istedim olmadı. Etik hatası veriyor. Doçentlik yönetmeliğinde "yanlıs beyanda olanlar etik olsa bile beyannamede tekrar kullanılır" anlamına gelecek bir ibare geçmesine rağmen benim durumum bu madde kapsamında değerlendiriliyor. Gel de kafayı yeme. Böyle bir süreç içinizde yaşayan var mı arkadaşlar

ahmettdemr
Daire Başkanı
22 Mart 2024 20:25

Hocam o yayınları kullanabiliyor olmanız lazım. Bence bir mail atın.

Akhilleus42, 1 yıl önce

Merhabalar arkadaşlar. 2022 Mart dönemi doçentlik başvurumda 3 tane indeksli yayınım doçentliğin alan indeksi kapsamına girmediği için etik yemiştim. Etik gerekçesi:indeksli olmayan bir dergiyi indeksli gösteriyor olmak.l sayıldı. Şimdi 3 dönem bitince bir daha başvuru yapım dedim. Ama maalesef etik yediğim makaleleri kullanamıyorum. İntihal, dilimleme, duplikasyon olmamasına rağmen yanlış yerde gösterdiğimden etik yediğim yayınları şimdi yeni kurallara göre yerine yerleştirmek istedim olmadı. Etik hatası veriyor. Doçentlik yönetmeliğinde "yanlıs beyanda olanlar etik olsa bile beyannamede tekrar kullanılır" anlamına gelecek bir ibare geçmesine rağmen benim durumum bu madde kapsamında değerlendiriliyor. Gel de kafayı yeme. Böyle bir süreç içinizde yaşayan var mı arkadaşlar

uakmagduru
Memur
22 Mart 2024 23:12

Tıp alanında etik/başarısız/ asgari alan hocalarim Sbü kadrosunda mi Yök kadrosunda mı çalışıyorsunuz??? Sbü kadrosundaki hocaların etrafinda bir engellenme olduğunu düşünüyorum umarım yaniliyorumdir?? Ben sbü kadrodayim etik aldım ve gerekçeler saçmalık ötesi!!! Bu konu çok önemli bize bir engelleme var ise sbü rekt9ri ile konusabiliriz

Akhilleus42
Aday Memur
23 Mart 2024 07:34

Hocam avukatla da konuştum maalesef olmuyor dedi. ÜAK kararlarının yine çelişkisi dediler. Çünkü üak etik yönetmeliği etik gerekçelerine :yanlış beyanda göstermek diye" bir ibarede koymuş, dolayısıyla etik olarak o seçeneği tıkladığımda puan kısmına ekleme yapıyor. Ama geriye kalan diğer maddeler ve benim indeksli gösteriyor maddesi dahil etik olarak işaretleme yaptığımda sistem etik hatası veriyor demekte. Yani sadece yanlış beyan istisna tutulmuş etikte. Eee şimdi Üak sistemine soruyorum, benim durum da yanlış yere koyma değil mi. Niye aynı kapsamda değerlendirilmiyor. Gel de çıldırma

ahmettdemr, 1 yıl önce

Akhilleus42
Aday Memur
23 Mart 2024 10:40

İşin ilginç yanı hocam. Yayınlarımı alan indeksli eklediğim yere 5 meslektaşım da döcentlige basvururken aynı yere koydu ama hiçbir sıkıntı çıkmadı ve docent oldular. Onların bana verdiği cevap hakem biz de sıkıntı çıkarmadı cevabı oldu. Yani ÜAK'ın kuralları değil hakemlerin kuralları işliyor. Kimse neye evet diyip neye hayır dediğini de bilmiyor. Mahkeme sürecini başlattık bakalım sonu ne olacak.

ahmettdemr, 1 yıl önce

ozcan3415
Aday Memur
23 Mart 2024 14:17

indeksli olmayan bir dergiyi indeksli gösteriyor olmak yanlış beyan olmuyor mu hocam ? Yanlış beyanın tanımı neymiş bu durumda hangi durumda puanlanabiliyor avukat birşey dedi mi ?

Akhilleus42, 1 yıl önce

Toplam 8682 mesaj
«394395396397398399400401402403404405»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi