Editörler : supporters.
«5678910111213141516»

Yasin kaya01
Memur
07 Kasım 2018 09:08

İlk etik komisyon toplantısından sonra sosyal 2 kasımda olmuştu fen de daha önce sağlık henüz olmadı diye biliyorum
docentadayadayi, 5 yıl önce

Arkadaşlar, DBS üzerinde etik bildirim mesajı gördükten kaç gün sonra tebligat yapılıyor.


Yasin kaya01
Memur
07 Kasım 2018 09:11

Geçmiş olsun hocam

pdr2727
Aday Memur
07 Kasım 2018 11:24

Hocam öncelikle geçmiş olsun.

Başka bir grupta da belirttim. Husumeti olan bir kişidir diye.

Kimsiniz necisiniz bilmem, sizi savunmak bana düşmez, ama hukuk devletinde yorum yapmadan önce bir düşünmek gerek. Sormazlar mı 6 yıl neredeydin? Şimdi mi uyandın diye? Madde açık hukuki sürecinizi başlar hocam. Türkiye'ye rezil falan olmadınız öyle düşünmeyin. Geç de olsa adalet yerini bulur hocam. En önemlisi kulun adaleti şaşar YARADAN'ın şaşmaz, ama gecikebilir. Hayat devam ediyor siz onun tadını çıkarın. Bi de nacizane : Çamur çamurla temizlenmez.

Tekrar geçmiş olsun kolaylıklar dilerim.


fein
Aday Memur
09 Kasım 2018 11:31

Hadi1212'ye özel hatırlatma,

Size Stokholm Sendromu yaşıyorsunuz demiştim. Siz bu mevzuatı çok iyi biliyor gibi davranıp sağa sola fetva verip, akademisyenlerin sadece moralini bozuyorsunuz.

Yukarıda yazınızda alıntı yaptığım konuda dava sonucumu merak ile bekliyordunuz, ben de bekliyordum. Böylelikle merakınızı gidermem ve konuyu takip eden akademisyenleri de bilgilendirmiş olayım. Ankara İdare Mahkemesi lehime YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI verdi.

Yani daha anlayabileceğin gibi basit anlatayım; Davayı kazandım...

Bu dosyayı yorumlamak için hukukçu bile olmaya gerek yok. Okuduğunu anlayabilen biraz da kıyas yapma yeteneği olan da gerçeği görebilir. Mahkeme Etik Yönetmeliğin 4. maddesi bentlerinden herhangi birisi ile itham edilmemiş davacıya 6. maddeden ceza verilemez. Kaldı ki 6. madde daha önceden etik ihlal kararı alanların dosyalarını nasıl tanzim edeceklerini düzenlemekte, davacı ilk kez Doçentlik başvurusunda bulunduğu dikkate alındığında YÜRÜTMENİN DURDURULMASINA diye karar verdi...

Hadi1212 haydi buna da bir şeyler yaz, engin mevzuat bilgine ihtiyaç var. Doçentlik başvuru dosyasına akademisyenlerden şiir kitaplarını da koyanları tanırdınız. Yahu hiç bu kadar ''ört ki ölem tarzında bir akademisyen'' olur mu?

Hadi1212, buradan bir özür ve düzeltme yazını bekliyorum....

Selamlar

Hadi1212, 6 yıl önce

Dava daha bitmemiş. Sonuçlanınca yazsın arkadaş. Ama yayın saklamak etik ihlaldir. Danıştay kararı var ama bulamadım.

Sizin için ise sıkıntınız bence hemen ÜAK a başvurun.

http://www.uak.gov.tr/duyuru/2018N_S%C4%B1kcaSorulanSorularveCevaplar%C4%B1_180418.pdf

1. ve 4. maddeye bakın.


fein
Aday Memur
09 Kasım 2018 11:45

Kötü niyetli Jüri üyesi demiş olmam Hadi1212'yi rahatsız etmiş, şahsımı jüri üyesi kadar rahatsız eden ithamlarda bulunmuştu. Mahkeme lehime karar vermiş olmasına dayanarak Hadi1212'den haklı olarak özür bekliyorum.

Hayal kapasitesi oldukça gelişmiş ancak mevzunun detaylarına vakıf olmadan ahkam kesen, mevzuatı çok iyi biliyor gibi caka satanlar duvara toslar.

UAK Karar vericileri çok dikkatli ve özenli davranmadıkları, jüri üyelerinin hatalı kararlarını gerektiği gibi filitre etmedikleri bu örnekte de görülmektedir. Allah insaf ve izan versin, akademisyenlerin gelecekleri ile ilgili hayati karar verenlerin çok daha dikkatli ve özenli olmaları bir zarurettir...

Hadi1212, 6 yıl önce

Jüri üyesinin kötü niyetli olduğuna sanırım sizi yakalamış olması nedeniyle karar verdiniz. Arayıp haberiniz bile olmayan yayını ortaya çıkardığı için. Ama şeytanın işi yok derler. Belki aramamıştır. Öylece önüne çıkmıştır. Mesela hoca o kongrede aynı oturumda sunum yapmıştır. Yada bildirinin hakemidir olamaz mı? Özellikle aradıysa bile bu işini hakkıyla yaptığını gösterir sadece.

Bildirinin düzgün bir özeti olmadığını söylüyorsunuz ki mahkemede yada durdurma kararı çıkarsa sonraki süreçte kongre düzenleyicilerden bildiri başvurusundaki özet istenince durumu net ortaya çıkar. Umarım yayının başka etik ihlalleri daha yoktur. Ama en az birini siz itiraf etmişsiniz.

İddanıza göre bu yayın sıze hediye edilmiş. Ki bu daha büyük bir suç. Hediye edenleri zaten yakmışsınız mahkemeye başvurarak ama bu hediyeyi alınca siz ne yaptınız. Arkadaşlarım benim ismimi jest olarak yazmış ama jestlerini bana bildirmemişler inandırıcı değil. Birine jest yapınca bildirirsiniz. Sessiz kalmanız hediyeyi kabul etmektir.

Öğrenince kongre komitesine isiminizi çekmek için bildirim yaptınız mı? Arkadaşlarınızı resmi yollardan uyardınız mı?

Umarım haberiniz olmayan bu yayını yardımcı doçentlik başvuru / uzatma dosyanızda, yıllık bildirimleri yaparken yada akademik teşvikte belirtmemişsinizdir. Belirtmediyseniz bildiriden bu yana geçen sürede bunları mahkemeye sunabilirsiniz.Geçmiş olsun.


Hadi1212
Daire Başkanı
09 Kasım 2018 12:51

Sayın Fein,

Öncelikle ben sizi hiç bir şeyle suçlamadım Red alan etiğe giden hep jüri üyelerini suçluyor. Bu beni rahatsız ediyor çünkü bir çok genç arkadaş ta doçentlğe başvurma hatta yayın yapma motivasyonu kalmıyor.

Üstelik gerçekten başıma geldi.. Arkadaşlarım başvururken başvurmadım kaygıdan. Onlar benim dosyamın yarısı kadar yayınla başvurdu. Doçent oldu. Adlarına çok sevindim yanlış anlaşılmasın. Hak ediyorlardı. Ben iki yıl daha bekledim. Sonuçta bende oldum. Ama profluğum geçikti doğal olarak. Olaya bir de bu açıdan bakın.

Mahkemeyi kazandıysanız geçmiş olsun diyorum.

Ama buraya bakarak başvuru yapacak adayları doğru bilgilendirme adına lütfen şu sorulara yanıt yazın. Bunları Kişisel meraktan sormuyorum.. Bu kamuya açık bir platform.

1. Doçentlik etik komisyonu dosyanızda yer almayan çalışma gerekçesiyle sizin etik ihlala yaptığınıza karar verirken hangi gerekçeye dayandı? Yanıltıcı beyan maddesine mi yoksa başka bir maddeye mi?

2. İdare mahkemesi kararı bozdu mu? Yoksa bu bir ara karar mı?

3. İdare mahkemesi kararı bozdu ise hangi gerekçeye dayalı olarak bozdu? Karar yayınlarını dosyaya koymamak yanıltıcı beyana girmez mi diyor? Yoksa yayının içeriğine ulaşılamaması nedenniyle bunu yayın olarak mı kabul etmiyor. Yada sizin yayından habersiz olmanız nedeniyle kasıt yok mu diyor.

Dava sonucunun gerekçesi gerçekten önemli. Çünkü daha önce bir çok kişi bu konu nedeniyle zor duruma düştü. Daha önce belirttiğim gibi insanlar korkudan ilgisiz yazılarını bile dosyalarına koyar oldu. Belki sizin davanız bir ictihat değişikliğine bile neden olabilir.


aday1980
Aday Memur
12 Kasım 2018 20:24

Merhaba Arkadaşlar,

Etik kurula sevk edilince DBS de nasıl bir uyarı çıkıyor. Benim sistemimde "Adayın başvuru donduruldu" şeklinde bir ifade var (durduruldu değil donduruldu yazıyor). Bu etik kurul anlamına mı geliyor? UAK ta kimseye ulaşamadım. Bir kaç haftadır aynı yazı duruyor.


Aday Doç.
Aday Memur
13 Kasım 2018 11:24

Merhaba Hocam,

benim sayfamda "Adayın Başvurusu Etik İncelemede" ifadesi yazıyor.

aday1980, 5 yıl önce

Merhaba Arkadaşlar,

Etik kurula sevk edilince DBS de nasıl bir uyarı çıkıyor. Benim sistemimde "Adayın başvuru donduruldu" şeklinde bir ifade var (durduruldu değil donduruldu yazıyor). Bu etik kurul anlamına mı geliyor? UAK ta kimseye ulaşamadım. Bir kaç haftadır aynı yazı duruyor.


aday1980
Aday Memur
13 Kasım 2018 17:33

Teşekkür ederim. Peki değerlendirme sürecinden sonra direkt bu uyarımı çıktı, yoksa öncesinde "adayın başvurusu durduruldu/donduruldu" gibi bir uyarı gördünüz mü? Acaba bir süre sonra mı etik uyarısı girilecek sisteme?

Aday Doç., 5 yıl önce

Merhaba Hocam,

benim sayfamda "Adayın Başvurusu Etik İncelemede" ifadesi yazıyor.


muratvesu
Aday Memur
13 Kasım 2018 22:35

Arkadaşlar,

ben jüri değerlendirme sonucuna itiraz dilekçesi verdim.

Dilekçe sonucunu nasıl bildiriyorlar?

itiraz dilekeçsi verip sonucunu öğrenenler cevap verebilirse sevinirim...


docsosyal
Aday Memur
14 Kasım 2018 13:15

Hocam ben de etiğe sevk edilenlerdenim ama benim sistemimde de durduruldu yada donduruldu gibi bir ibare hiç olmadı. "Jüri sürecinde" yazıyordu, etiğe sevk edildiğimi bildiren tebligat ulaştı elime. Savunmamı yazmam isteniyordu bu tebligatta. Savunmayı yazıp gönderdikten sonra sistem "Adayın Başvurusu Etik İncelemede" olarak değişti. Daha öncesinde sadece "jüri sürecinde" yazıyordu. Etiğe sevk edilen bazı arkadaşların ise sistemde önce ""Adayın Başvurusu Etik İncelemede" yazmış daha sonrasında tebligat ellerine ulaşmış. Ama forumda etiğe sevk edilen ve konuştuğum arkadaşlardan hiç donduruldu yada durduruldu ibaresi olanı duymadım. Bence telefonla ulaşamıyorsanız, ÜAK'a gitmekte yada bir tanıdığınızı göndermekte fayda var.

aday1980, 5 yıl önce

Teşekkür ederim. Peki değerlendirme sürecinden sonra direkt bu uyarımı çıktı, yoksa öncesinde "adayın başvurusu durduruldu/donduruldu" gibi bir uyarı gördünüz mü? Acaba bir süre sonra mı etik uyarısı girilecek sisteme?


fein
Aday Memur
17 Kasım 2018 22:27

Sevgili Akademisyen arkadaşım, çok fazla beklenti içerisine girmeni tavsiye etmem. ÜAK Etik Komisyonunun ciddi çalıştığına inanmıyorum. Aynı olay bana oldu. Aralık-2017 de Etik Kurula sevk edildim, savunmamı Mart 2018 de istediler (neden 4 ay beklediler?) verdim, karar Haziran 2018'de ihlal kararı çıktı ve Doçentlik başvurum iptal edildi. Genel Sekreter ile görüştüm, olayın yanlışlığını anlattım, itiraz et haklısın dedi. İtiraz ettim 1 ay sonra aynı kurul ikinci kez ret verdi. Yürütmeyi durdurma davası açtım. Dava 4 ay sürdü ve kazandım. İnanabiliyor musunuz; Etik Kurul iki kez ret veriyor ama davayı kazanıyorum. Buradan söyleyeceğim; İtirazları olması gereken ciddiyet ile incelemiyorlar. Malesef durum budur....

muratvesu, 5 yıl önce

Arkadaşlar,

ben jüri değerlendirme sonucuna itiraz dilekçesi verdim.

Dilekçe sonucunu nasıl bildiriyorlar?

itiraz dilekeçsi verip sonucunu öğrenenler cevap verebilirse sevinirim...


fein
Aday Memur
17 Kasım 2018 22:42

Hadi1212 bey,

öncelikle biz samimi özür borcunuz var. Özürünüzü herkesin önünde sizden bir kez daha hatırlatarak bekliyorum. Bana merakınızdan dolayı sorduğunuz sorulara ve dahasını da cevaplamaya hazırım. Hatta Mahkeme Kararını da buradan paylaşabilirim. Ancak siz beni peşinen mahkum ettiniz, bu çok kaba ve nezaketsiz bir davranış. Hatta şahsımı ti'ye alan kelimeler ile cümleler kurdunuz. Her şey arşivde var, tekrar etmeme gerek yok.

Akademisyenlerin uğradığı mağduriyetleri paylaştığı, olası bir ortak tavır geliştirilmesinde aracılık yapabilecek bir platform olan burada, meselenin detaylarına vakıf olmadan peşinen insanları yaftalamanız kabul edilemez. Benden size bir tavsiye asla insanları peşinen yargısız infaza tabi tutmayın. Dediğim gibi öncelikle özür dileyin sonra ben sorularınıza cevap vereyim...

Hadi1212, 5 yıl önce

Sayın Fein,

Öncelikle ben sizi hiç bir şeyle suçlamadım Red alan etiğe giden hep jüri üyelerini suçluyor. Bu beni rahatsız ediyor çünkü bir çok genç arkadaş ta doçentlğe başvurma hatta yayın yapma motivasyonu kalmıyor.

Üstelik gerçekten başıma geldi.. Arkadaşlarım başvururken başvurmadım kaygıdan. Onlar benim dosyamın yarısı kadar yayınla başvurdu. Doçent oldu. Adlarına çok sevindim yanlış anlaşılmasın. Hak ediyorlardı. Ben iki yıl daha bekledim. Sonuçta bende oldum. Ama profluğum geçikti doğal olarak. Olaya bir de bu açıdan bakın.

Mahkemeyi kazandıysanız geçmiş olsun diyorum.

Ama buraya bakarak başvuru yapacak adayları doğru bilgilendirme adına lütfen şu sorulara yanıt yazın. Bunları Kişisel meraktan sormuyorum.. Bu kamuya açık bir platform.

1. Doçentlik etik komisyonu dosyanızda yer almayan çalışma gerekçesiyle sizin etik ihlala yaptığınıza karar verirken hangi gerekçeye dayandı? Yanıltıcı beyan maddesine mi yoksa başka bir maddeye mi?

2. İdare mahkemesi kararı bozdu mu? Yoksa bu bir ara karar mı?

3. İdare mahkemesi kararı bozdu ise hangi gerekçeye dayalı olarak bozdu? Karar yayınlarını dosyaya koymamak yanıltıcı beyana girmez mi diyor? Yoksa yayının içeriğine ulaşılamaması nedenniyle bunu yayın olarak mı kabul etmiyor. Yada sizin yayından habersiz olmanız nedeniyle kasıt yok mu diyor.

Dava sonucunun gerekçesi gerçekten önemli. Çünkü daha önce bir çok kişi bu konu nedeniyle zor duruma düştü. Daha önce belirttiğim gibi insanlar korkudan ilgisiz yazılarını bile dosyalarına koyar oldu. Belki sizin davanız bir ictihat değişikliğine bile neden olabilir.


Yasin kaya01
Memur
17 Kasım 2018 23:57

Hocam öncelikle zorlu süreci atlattığınız için tebrik ediyorum düşüncelerinize katılıyorum Etik Komisyonun aldığı kararlar her zaman doğru olmuyor zaten mahkemeler de bunun için denetim için var dosyanızı tertemiz bir şekilde vermişsiniz mahkeme kararı bunun ispatıdır alınan yd kararı bir ara karar değildir yürütmeyi durdurma kararı iptal niteliğinde olup mahkemenin kararı en geç 30 gün içinde uygulanmalıdır etiğe veren hoca üyelikten çıkarılıp yerine yedek atanacaktır en az 3 başarılı rapor varsa unvanınız hayırlı olsun ki dava dosyasında bu raporlarda vardır kararı eğer tabi uygun ise bize yol göstermesi açısından buradan ya da özelden paylaşmanızı rica ederim şimdiden teşekkür ederim
fein, 5 yıl önce

Hadi1212 bey,

öncelikle biz samimi özür borcunuz var. Özürünüzü herkesin önünde sizden bir kez daha hatırlatarak bekliyorum. Bana merakınızdan dolayı sorduğunuz sorulara ve dahasını da cevaplamaya hazırım. Hatta Mahkeme Kararını da buradan paylaşabilirim. Ancak siz beni peşinen mahkum ettiniz, bu çok kaba ve nezaketsiz bir davranış. Hatta şahsımı ti'ye alan kelimeler ile cümleler kurdunuz. Her şey arşivde var, tekrar etmeme gerek yok.

Akademisyenlerin uğradığı mağduriyetleri paylaştığı, olası bir ortak tavır geliştirilmesinde aracılık yapabilecek bir platform olan burada, meselenin detaylarına vakıf olmadan peşinen insanları yaftalamanız kabul edilemez. Benden size bir tavsiye asla insanları peşinen yargısız infaza tabi tutmayın. Dediğim gibi öncelikle özür dileyin sonra ben sorularınıza cevap vereyim...


mnyon
Aday Memur
19 Kasım 2018 14:51

Hocam ilk savunma dilekçelerinizi kendiniz mi hazırladınız, bir avukata danışarak mı hazırlamıştınız. Bende yol göstermesi amacıyla özelden paylaşmanızı rica ediyorum. Tavsiyeleriniz bizim için değerli.

Yasin kaya01, 5 yıl önce
Hocam öncelikle zorlu süreci atlattığınız için tebrik ediyorum düşüncelerinize katılıyorum Etik Komisyonun aldığı kararlar her zaman doğru olmuyor zaten mahkemeler de bunun için denetim için var dosyanızı tertemiz bir şekilde vermişsiniz mahkeme kararı bunun ispatıdır alınan yd kararı bir ara karar değildir yürütmeyi durdurma kararı iptal niteliğinde olup mahkemenin kararı en geç 30 gün içinde uygulanmalıdır etiğe veren hoca üyelikten çıkarılıp yerine yedek atanacaktır en az 3 başarılı rapor varsa unvanınız hayırlı olsun ki dava dosyasında bu raporlarda vardır kararı eğer tabi uygun ise bize yol göstermesi açısından buradan ya da özelden paylaşmanızı rica ederim şimdiden teşekkür ederim

Molevo
Kapalı
21 Kasım 2018 12:53

Etik Komisyonları ne zaman toplanıyor? Bilgisi olan var mı acaba?


Yasin kaya01
Memur
21 Kasım 2018 15:53

Sağlık haftaya diye biliyorum diğer komisyonlar toplantılarını yaptı
Molevo, 5 yıl önce

Etik Komisyonları ne zaman toplanıyor? Bilgisi olan var mı acaba?


Pasazade323
Aday Memur
21 Kasım 2018 16:01

Geçen cuma günü üak ile görüştüğümde mühendisliğinin kurulu aralık ayının ortalarında yapılacağını söyledi. yani 45-50 günde bir toplanılıyormuş.

Molevo, 5 yıl önce

Etik Komisyonları ne zaman toplanıyor? Bilgisi olan var mı acaba?


docsosyal
Aday Memur
21 Kasım 2018 18:53

Sağlık 30 Kasımda toplanacak diye duydum. Sosyal 2 Kasımda, Fen ise Eylül sonunda toplandı. Kesin bir bilgim olmamakla birlikte tahminimce Fen ve Sosyal Aralık ortası 1'er hafta ara ile toplanır diye düşünüyorum.Sosyal etik kurulunun kesin ne zaman toplanacağını öğrenip haber veren olursa sevinirim.

Molevo, 5 yıl önce

Etik Komisyonları ne zaman toplanıyor? Bilgisi olan var mı acaba?


docsosyal
Aday Memur
23 Kasım 2018 23:03

Pardon Eylül sonu toplanmış olan sağlıktı. Fen 18-19 Ekim gibi toplanmıştı en son.

docsosyal, 5 yıl önce

Sağlık 30 Kasımda toplanacak diye duydum. Sosyal 2 Kasımda, Fen ise Eylül sonunda toplandı. Kesin bir bilgim olmamakla birlikte tahminimce Fen ve Sosyal Aralık ortası 1'er hafta ara ile toplanır diye düşünüyorum.Sosyal etik kurulunun kesin ne zaman toplanacağını öğrenip haber veren olursa sevinirim.

Toplam 8076 mesaj
«5678910111213141516»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi