Yedek jürilerin etik ve asgari demeleri yönetmeliğe uygun mu? Yönetmelikte asil jüirler dosyalarını girmezlerse yedek jüriler dikkate alınır diyor.
Benimde yedek jürim etiğe verdi. Aslında asillerden biri düşmeden yedeğin raporu dikkate alınamaz. Bununla ilgili mahkeme kararları var.
https://akademikhukuk.org/universitelerarasi-kurul-baskanligi-yedek-jurilerin-raporlarini-dikkate-alarak-docent-adaylarini-magdur-etmektedir/
Benimde yedek jürim etiğe verdi. Aslında asillerden biri düşmeden yedeğin raporu dikkate alınamaz. Bununla ilgili mahkeme kararları var. https://akademikhukuk.org/universitelerarasi-kurul-baskanligi-yedek-jurilerin-raporlarini-dikkate-alarak-docent-adaylarini-magdur-etmektedir/ energydata, 2 ay önce - Alıntıya git
Bize etik veya asgari veren jürinin kim olduğunu görebiliyor muyuz? Lastofus, 2 ay önce - Alıntıya git
5 subat ve 10 subat 2021 tarihlerini bizlerle paylaşan arkadaşlar bizleri doğru bilgilendirmisler. Yarin ki toplanti olacağına benim de inancım cok.
Asgari ile ilgili ilk bildirimler gelmeye başladı. Bilginiz olsun arkadaşlar.
5 subat 2021 de gercekten asgari ve etik konulu toplantı yapilmis ki az önce bir mesaj geldi yurtici kargodan.
Tc universite başlıklı. Bugun kargoya teslim edilmis, yarin elimde. Ayni asgari gerekcem ve basvuru iptali zamanında gelen kargo mesaji le ayni.
4 ocak ta asgari itiraz dilekcemi Komisyona sunmuştum. Görüşüldü demekki geliyor yaniti. Sisteme baktim az evvel, hala iptal yazdığına göre ne yazdığını tahmin edebiliyoruz hepimiz.
Bu hukuki bir görüş ancak şu an uygulamada değil. Dosyalar asil, yedek tüm jüri üyelerine aynı anda açılıyor. Yedeklerin asgari ve etik raporları asiller ile eşdeğer aynı anda değerlendirmeye alınıyor. Başarılı veya başarısız raporları ise asillerden biri veya fazlası jürilikten düştüğünde hesaba katılıyor. Memurdoktor, 2 ay önce - Alıntıya git
Kıymetli Hocam,
ÜAK uygulamada ne yaparsa yapsın, doçentlik yönetmeliğine aykırı davranıp, suç işliyor.
Merhaba. Sosyal bilimler alanından Ekim 2020'de başvurum vardı. Bugün itibariyle "adayın başvurusu etik incelemede" olarak güncellendi. Önceki emsajalrdan anladığım kadarıyla Etik Kurul'un toplantısını beklememiz gerekli değil mi? Sonrasında - eğer etik ihlal şüphesi varsa - Posta yoluyla rapor alacağız sanırım? yanlışım varsa lütfen düzeltir misiniz? Teşekkürler
Merhaba. Sosyal bilimler alanından Ekim 2020'de başvurum vardı. Bugün itibariyle "adayın başvurusu etik incelemede" olarak güncellendi. Önceki emsajalrdan anladığım kadarıyla Etik Kurul'un toplantısını beklememiz gerekli değil mi? Sonrasında - eğer etik ihlal şüphesi varsa - Posta yoluyla rapor alacağız sanırım? yanlışım varsa lütfen düzeltir misiniz? Teşekkürler ddy-, 2 ay önce - Alıntıya git
Geçmiş olsun hocam; tam da belirttiğiniz gibi olacak. Sosyal Bilimler etik toplantısında görüşülecek, eğer jüri haksız bulunursa o jüri görevden çıkarılacak, size posta yoluyla bu durumu bildirecekler ve sonraki UAK toplantısında başarılı ya da başarısız olarak sonucunuz açıklanacak. Eğer sizden savunma istenirse yine posta yoluyla size zarf gelecek ve savunmanızı yapıp göndereceksiniz. Umarım bu yola kalmadan problem çözülür hocam. Bu süre içinde siz sadece zarfı bekleyin. O muydu bu muydu diye düşünüp taşınıp ne kendinizi ne de ailenizi çok fazla üzmemeye çalışın.. Tekrar geçmiş olsun..
Merhaba hocalarım. Sonunda etik gerekçenin olduğu posta elime ulaştı. Her aşaması çok yıpratıcı oldu benim için. Keşke başvurmasaydım dedim hep. Umarım sizler daha kolay atlatırsınız bu aşamayı. Mükerrer yayın iddiası var tek jüriden. Size sormak istediğim nasıl bir savunma yazmalıyım? Sizler nasıl yazdınız? Bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Bu forumda bu durumdan kurtulan hocalar da var. Yardımcı olabilir misiniz?
Geçmiş olsun hocam; tam da belirttiğiniz gibi olacak. Sosyal Bilimler etik toplantısında görüşülecek, eğer jüri haksız bulunursa o jüri görevden çıkarılacak, size posta yoluyla bu durumu bildirecekler ve sonraki UAK toplantısında başarılı ya da başarısız olarak sonucunuz açıklanacak. Eğer sizden savunma istenirse yine posta yoluyla size zarf gelecek ve savunmanızı yapıp göndereceksiniz. Umarım bu yola kalmadan problem çözülür hocam. Bu süre içinde siz sadece zarfı bekleyin. O muydu bu muydu diye düşünüp taşınıp ne kendinizi ne de ailenizi çok fazla üzmemeye çalışın.. Tekrar geçmiş olsun.. Lycurgus, 2 ay önce - Alıntıya git
Nazik cevabınız için çok teşekkür ederim. Umarım dediğiniz gibi olur. Süreç konusunda bir gelişme olursa diğer arkadaşlara faydası olması açısından bilgilendireceğim.
Merhaba hocalarım. Sonunda etik gerekçenin olduğu posta elime ulaştı. Her aşaması çok yıpratıcı oldu benim için. Keşke başvurmasaydım dedim hep. Umarım sizler daha kolay atlatırsınız bu aşamayı. Mükerrer yayın iddiası var tek jüriden. Size sormak istediğim nasıl bir savunma yazmalıyım? Sizler nasıl yazdınız? Bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Bu forumda bu durumdan kurtulan hocalar da var. Yardımcı olabilir misiniz? Aday-doçent, 2 ay önce - Alıntıya git
Yukarıda belirttiğim gibi henüz bana bir bilgi postası gelmedi ama ben de böyle birşey bekliyorum okumayan jüriden. Dediğiniz gibi böyle bir savunma içimn neler yazılabilir, tecrübesi olan arkadaşlar belirtirse çok faydalı olur. Size de geçmiş olsun bu arada hocam.
Yukarıda belirttiğim gibi henüz bana bir bilgi postası gelmedi ama ben de böyle birşey bekliyorum okumayan jüriden. Dediğiniz gibi böyle bir savunma içimn neler yazılabilir, tecrübesi olan arkadaşlar belirtirse çok faydalı olur. Size de geçmiş olsun bu arada hocam. ddy-, 2 ay önce - Alıntıya git
Sağolun hocam. Hocalarım bu yayınlarda ben sorumlu yazar değilim son sıradayım. Diğer hocalara ne olur eğer olumsuz sonuçlanırsa? Kuruma yazı gidiyor diye duydum. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Hocam size de çok geçmiş olsun. Umarım olumlu sonuçlar alırız.
05.02.2021 tarihli toplantida asgari itiraz dilekceme red karari verilmiştir. Dun uak kargoya verdi bugun de elime ulaştı zarf.
4 ocak da uak ulaşan dilrkcem ancak 5 subattta görüşüldü. Simdi gönderilen nasil 17 sine yetişiyor anlamadım ben.
Eger bu ay yeniden asgari gorusulecekse daha kısa bir itiraz dilekçesi yazsam bu sefer ise yarar mi sizce?
Son derece basit yazıp olumlu yanıt alan bir adayin surecini bu forumda okumuştum.
Ikinci dilekçeye hakkımız var mi?
Hocalarım, bu dönem sos.bil. alanından doçentliğe başvuru yapacağım. Ancak kafama takılan bir soru var ve fikirlerinizi almak isterim.
Mevzuatlardan tam metin bildirinin herhangi bir değişiklik yapılmadan ulusal dergide basılmış olmasının etik ihlal değil, bu yayınların iki farklı yerde puanlanması etik ihlal olduğunu anlıyorum.
Peki yine de iş bilmez veya kötü niyetli bir jüriye denk gelme ihtimaline karşı hem bildiriyi hem de makaleyi ikisini de puanlamadan ikisini sadece özgeçmiş ve eserler listesinde göstermek daha risksiz bir davranış mı olur? Yoksa ikisinin puanlanmadan özgeçmişte gösterilmesi daha olumsuz bir yoruma mı neden olur? Ne dersiniz?
Çünkü tam metin bildiriyi hiç değiştirmeden makale olarak yayınlamak (makalenin dipnotunda bildiri kitabında yayınlandığı bilgisi var) puan talep edilmemiş olsa bile jüriyi yine de kızdırıp etik kurula sevk etmesine neden olur mu? Kanunen böyle bir hakkı var mı? Malum, bu konuda çok farklı bilgiler okuyoruz, açıkçası gerçekten hangi seçeneğin en doğrusu olduğu konusunda kafa karışıklığı yaşıyorum.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
05.02.2021 tarihli toplantida asgari itiraz dilekceme red karari verilmiştir. Dun uak kargoya verdi bugun de elime ulaştı zarf. 4 ocak da uak ulaşan dilrkcem ancak 5 subattta görüşüldü. Simdi gönderilen nasil 17 sine yetişiyor anlamadım ben. Eger bu ay yeniden asgari gorusulecekse daha kısa bir itiraz dilekçesi yazsam bu sefer ise yarar mi sizce? Son derece basit yazıp olumlu yanıt alan bir adayin surecini bu forumda okumuştum. Ikinci dilekçeye hakkımız var mi? Ydocent, 2 ay önce - Alıntıya git
İtiraz sonrasında tekrar itiraz edeni görmedim, sadece idare mahkemeye başvurup karara itiraz edebilirsiniz. Mahkeme sürerken de tekrar başvuru yapın mutlaka. Aynı anda 2 süreç ilerleyebiliyor.
sayın hocalarım bir soru soracağım. kamu kurumunda çalışıyorum doçentliğe başvurabilmem için ders verme kriteri var malumunuz. üniversiteden bir hoca seçmeli dersini bana verdirecek eğer verirsem ders kriterini tamamlamış olur muyum?
Hocalarım, bu dönem sos.bil. alanından doçentliğe başvuru yapacağım. Ancak kafama takılan bir soru var ve fikirlerinizi almak isterim. Mevzuatlardan tam metin bildirinin herhangi bir değişiklik yapılmadan ulusal dergide basılmış olmasının etik ihlal değil, bu yayınların iki farklı yerde puanlanması etik ihlal olduğunu anlıyorum. Peki yine de iş bilmez veya kötü niyetli bir jüriye denk gelme ihtimaline karşı hem bildiriyi hem de makaleyi ikisini de puanlamadan ikisini sadece özgeçmiş ve eserler listesinde göstermek daha risksiz bir davranış mı olur? Yoksa ikisinin puanlanmadan özgeçmişte gösterilmesi daha olumsuz bir yoruma mı neden olur? Ne dersiniz? Çünkü tam metin bildiriyi hiç değiştirmeden makale olarak yayınlamak (makalenin dipnotunda bildiri kitabında yayınlandığı bilgisi var) puan talep edilmemiş olsa bile jüriyi yine de kızdırıp etik kurula sevk etmesine neden olur mu? Kanunen böyle bir hakkı var mı? Malum, bu konuda çok farklı bilgiler okuyoruz, açıkçası gerçekten hangi seçeneğin en doğrusu olduğu konusunda kafa karışıklığı yaşıyorum. Yanıtlarınız için teşekkür ederim. doçentlik için, 2 ay önce - Alıntıya git
Ben de aynı durumda olduğum için forumu baştan sona ezberledim sayılır. Önceki yorumları da okursanız bir hocamızın birini puanlayıp birini puanlamadığı halde etiğe sevk edildiğini, fakat savunma sonrasında aklandığını göreceksiniz. Bir başka hocamız da her ikisini puanladığı için etiğe sevk edildi ve doçentlik başvurusu iptal edildi. Ben bana bir getirisi olmayacak olan bildiriyi puanlayıp makaleyi puana koymayacağım.