Editörler : StMngr
«424425426427428429430431432433434435436

frenag
Aday Memur
19 Temmuz 2025 14:00

teşekkür ederim yanıtınız için. yaşayıp göreceğiz sanırım.

Haplessss, 7 ay önce

Geçmiş olsun hocam, etik savunmasından sonra süreç şu şekilde olacak, iyi ihtimalle sabunmaniz kabul edilirse sistem kaldığı yerden devam edecek, kabul edilmezse bazen etik kararı gereği başvurunuz iptal ediliyor, bazen direk iptal ediliyor DK ya giriyor dosyanız ve etik komisyonu ne zaman toplanıyor hiç belli olmuyor, size DBS den sistem değişirse mesaj geliyor ona göre süreç gelişiyor, yol uzun hocam 100 günde süren var 240 gun de malesef, sabırlar diliyorum şimdiden

cesc0
Aday Memur
19 Temmuz 2025 16:31

Hocam, eğer pazartesi veya salı günü savunması verilmiş bir dosyanın etik iddiası kalkarsa ve asgari iddia da yoksa cuma günü olacak YK ya girer mi sizce ?
Haplessss, 7 ay önce

Geçmiş olsun hocam, etik savunmasından sonra süreç şu şekilde olacak, iyi ihtimalle sabunmaniz kabul edilirse sistem kaldığı yerden devam edecek, kabul edilmezse bazen etik kararı gereği başvurunuz iptal ediliyor, bazen direk iptal ediliyor DK ya giriyor dosyanız ve etik komisyonu ne zaman toplanıyor hiç belli olmuyor, size DBS den sistem değişirse mesaj geliyor ona göre süreç gelişiyor, yol uzun hocam 100 günde süren var 240 gun de malesef, sabırlar diliyorum şimdiden

Haplessss
Aday Memur
20 Temmuz 2025 01:21

Sayın hocam hiç sanmıyorum ama malesef yok dediğimiz hersey de oluyor Fakat etik savunmaniz etik komisyonunda değerlendirilecek, onun da ne zaman toplanacağı belli olmuyor ve alana göre de değişiyor. DK ve YK ya girmesi başka bir süreç, sabırla bekleyin hocam ı

cesc0, 7 ay önce
Hocam, eğer pazartesi veya salı günü savunması verilmiş bir dosyanın etik iddiası kalkarsa ve asgari iddia da yoksa cuma günü olacak YK ya girer mi sizce ?

Kalimba08
Aday Memur
22 Temmuz 2025 12:51

Merhaba,

Bir cendere içine düştüm içinden çıkamıyorum. Aynı alandan olmadığım bir arkadaşım tez sürecinde topladığı ama tezinde kullanmayacağını beyan ettiği veriler ile makale üretmek istedi. Benim alanıma daha yakın olduğu için analizini yaptım. Nitel bir çalışmaydı. Bulguları yazdım. Diğer bölümlerin yazımında da çok ciddi emeklerim oldu. Bu sebeple makale de 2.yazar olarak yer aldım. Bu süreçte danışman hiç yoktu.

Makale "Tezden üretilmiştir." ibaresi ile yayınlandı. Sonradan işin ciddiyetinin farkına vardım. Tezden üretilen makalelerde danışmanının adını yazmayıp etik ihlal alan ve çok sıkıntı yaşayan insanlar var. Tez benim tezim değil, diğer arkadaş akademide değil; o yüzden üzerine düşmüyor şu anda. Danışmanı ise emekli olmuş.

Bu durumda benim başıma ne gelir? Eser listesinde mecburen beyan edeceğim. Fakat puanlamaya dahil etmeyeceğim çünkü alan dışı makale. Örneğin; ben sınıf öğretmenliğindeyim, makale lise öğrencileri ile ilgili.

Sanırım bittim; tüm kariyerim heba oldu değil mi?

Kalimba08
Aday Memur
22 Temmuz 2025 13:28

Hocam merhaba,

Aynı durumdan müzdaribim. Tez benim tezim de değil. Arkadaşın tez makalesine büyük oranda katkı sağladım. İlk isim o; ikinci isim ben oldum. Şimdi danışman yok diye bana ne olur?

Erkin05, 2 yıl önce

Feragat eklemek tabi ki en garantisi ancak her danışman feragat vermeyebilir. Her aday danışmanı ile iyi ilişkiler kuramayabilir. Ben feragat eklemedim, hem de DR tez projesi olarak danışmanımla BAP'tan destek aldık. Etiğe verildim ancak savunmam Etik Kurulda kabul edildi. İyi savunma ve örnek kararlar her zaman iş görür

cesc0
Aday Memur
23 Temmuz 2025 17:12

Etik komisyona sevk edilen arkadaşlara moral olması amacıyla yazıyorum. 2025 Mart başvurularında tek hakemin iddiası ile sevk edilmiştim. Bugün itibariyle bilir kişiye gitmeden savunmam kabul edildi. Bu cuma yönetim kurulunda onaylanacak.(Sağlık, 4.2a, 4.2j).

pedrofranco
Aday Memur
25 Temmuz 2025 04:08

Merhabalar,

Değerli hocalarım tezden üretien yayın konusunda bir terettüdüm var sizlerle konuyu istişare etmek istedim. Doktora tezimden önce mezuniyet koşulunu yerine getirmek için tezimle ilişkili bir makale danışmanımla yayınladık. O makalede örneklem ve periyot daha dar ayrıca kullandığım ekonometri modelde tezde yer alan tüm değişkenler yer almıyor. Tez bittikten sonra ise daha geniş bir örneklem ve araştırma periyodu için tezde yer alan modelle alt analizleri de içeren başka bir yayın gönderdim. Hali hazırda değerlendirme aşamasında. Bu durum ilerde mükerrer yayın kapsamında değerlendirilir mi? Şayet ikinci gönderdiğim yayın kabul alırsa öncesinde çıkardığım yayını puanlamada kullanmayacağım. Sağlıcakla kalın.

Haplessss
Aday Memur
26 Temmuz 2025 01:26

Arkadaşlar 2023 Ekim dönemi başvurum etik yüzünden savunmam kabul görmemiş başvurum iptal edilmişti. İtiraz mahkeme derken etik mahkemen yürütmeyi durdurma kararı verdi ve 30-Mayisda DBS den başarılı olduğum sonucunu aldım. 25-Temmuz YK sina yeni girdim ve belgem bugün düzenlendi ve çok şükür e-devlete bile düştü. Bu süreçte bana yardımcı olan akdemik hukuk bürosuna, doğru yönlendirmesi için çok teşekkür ederim. Buradan herkes çok şey paylaşıyor, bildiklerimi paylaşmak istedim. Bekleyen herkese sabırlar ve başarılar dilerim. Bu arada belgem üzerinde 23-02- 2024 den itibaren Docent unvani almaya hak kazanmıştır diyor, çok şükür dosyanızı ve kendinize güveniyorsanız hakkınızı sonuna kadar arayın

Haplessss
Aday Memur
26 Temmuz 2025 10:26

Hocam bazı alanlarda bu çok normal bir durum olarak değerlendiriliyor, bazı alanlarda dilimleme. Siz bu son makaleyi doktora tezi ile ilişkilendirirp puanlata bilirsiniz. Danusman hocanız bu konuda size tavsiyede bulunsun yoksa baştan o konuşuyor, etraf alan hocaları ondan duyuo birsey mi var diyor

pedrofranco, 7 ay önce

Merhabalar,

Değerli hocalarım tezden üretien yayın konusunda bir terettüdüm var sizlerle konuyu istişare etmek istedim. Doktora tezimden önce mezuniyet koşulunu yerine getirmek için tezimle ilişkili bir makale danışmanımla yayınladık. O makalede örneklem ve periyot daha dar ayrıca kullandığım ekonometri modelde tezde yer alan tüm değişkenler yer almıyor. Tez bittikten sonra ise daha geniş bir örneklem ve araştırma periyodu için tezde yer alan modelle alt analizleri de içeren başka bir yayın gönderdim. Hali hazırda değerlendirme aşamasında. Bu durum ilerde mükerrer yayın kapsamında değerlendirilir mi? Şayet ikinci gönderdiğim yayın kabul alırsa öncesinde çıkardığım yayını puanlamada kullanmayacağım. Sağlıcakla kalın.

Haplessss
Aday Memur
26 Temmuz 2025 10:35

Sayın hocam tüm kariyeriniz neden heba olsun, bu makaleyi ozgecmiste yazın, fakat beyannamede alan dışı ibaresini, tezden üretilmemis gibi madde ile iliskilrndirip puanlatmayin böylece hem neden puanlamadin demez hem yalan beyan olmaz , yok gene bir laf edilirse itiraz edip sağlam savunma yaparsınız. Benim de bir makaleme laf edilecek diye korkmuştum, juri eleştirmiş başarısız bulmuş ama makale 10 yıl öncenin etiğe vermemiş.

Kalimba08, 7 ay önce

Merhaba,

Bir cendere içine düştüm içinden çıkamıyorum. Aynı alandan olmadığım bir arkadaşım tez sürecinde topladığı ama tezinde kullanmayacağını beyan ettiği veriler ile makale üretmek istedi. Benim alanıma daha yakın olduğu için analizini yaptım. Nitel bir çalışmaydı. Bulguları yazdım. Diğer bölümlerin yazımında da çok ciddi emeklerim oldu. Bu sebeple makale de 2.yazar olarak yer aldım. Bu süreçte danışman hiç yoktu.

Makale "Tezden üretilmiştir." ibaresi ile yayınlandı. Sonradan işin ciddiyetinin farkına vardım. Tezden üretilen makalelerde danışmanının adını yazmayıp etik ihlal alan ve çok sıkıntı yaşayan insanlar var. Tez benim tezim değil, diğer arkadaş akademide değil; o yüzden üzerine düşmüyor şu anda. Danışmanı ise emekli olmuş.

Bu durumda benim başıma ne gelir? Eser listesinde mecburen beyan edeceğim. Fakat puanlamaya dahil etmeyeceğim çünkü alan dışı makale. Örneğin; ben sınıf öğretmenliğindeyim, makale lise öğrencileri ile ilgili.

Sanırım bittim; tüm kariyerim heba oldu değil mi?

Başak TT
Aday Memur
01 Ağustos 2025 00:48

Darısı başıma hocam...

Ben de 25 temmuz tarihinde elime posta ile ulaşan tek bir iddiaya karşı savunma hazırlıyorum. Bir akademi hukuk bürosundan profesyonel yardım da alıyorum. Bana ait olmayan bir tezden dilimleme iddiası var ancak doğru olmadığı için komisyonun ya da bilirkişinin savunmamı kabul edeceğine inanıyorum. (İnşallah)

cesc0, 7 ay önce
Etik komisyona sevk edilen arkadaşlara moral olması amacıyla yazıyorum. 2025 Mart başvurularında tek hakemin iddiası ile sevk edilmiştim. Bugün itibariyle bilir kişiye gitmeden savunmam kabul edildi. Bu cuma yönetim kurulunda onaylanacak.(Sağlık, 4.2a, 4.2j).

tozlutarih
Aday Memur
17 Ağustos 2025 18:07

15 ağustosta toplantı oldu mu acaba

alfaturk
Aday Memur
30 Ocak 2026 10:21

Sayın hocalarım etike verildim. ynı dosya 2 dönem sürekli asgariden bırakıldı. 14 prof etik yok dedi şimdi 1 jüri etiğe verdi. Sizden ricam nasıl bir rol izlemeliyim. Etikden aklanan hocalarım savunmalarını gönderebilirler mi?

Amasya70
Aday Memur
08 Şubat 2026 21:43

2025 ekim döneminde başvurdum 3 şubatta etik ihlal iddiası verdiler. Şimdi bu iddia DK mı görüşülür?

Amasya70
Aday Memur
08 Şubat 2026 21:45

Forumda uzun zamandır bir hareketlilik yok ama sorumu yine de yazayım.. etik ihlal iddiasında komisyon haksız bulursa âdayı aynı çalışmada adı geçen hocalarla ilgili herhangi bir süreç oluyor mu? Yoksa sadece başvuran adaya yönelik bir uygulama mı var?

Toplam 8715 mesaj
«424425426427428429430431432433434435436

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi