Editörler : E.Kayı Han
30 Temmuz 2018 02:29

YÖK'e bağlı Üniversite hastanesinden istifa etmek

Bu Üniversite hasanlerinden istifa konusu tam bir muamma kimisi istifa durumunda hastahane Yök'e bağlı iste istifa durumunda ceza almasınız diyor , kimiside fark etmez 4b den isifa edersen bir yıl geçmeden tekrar 4b li atanamazsınız diyor. Eğer imkanınız var sa şu soruları sormısınız.

1-Açıktan alımla YÖK'e bağlı Üniversite hastanesine yerleşen ve bir yıl sözleşme imzalan personel istifa ederse Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastahanelere merkezi yerleşmede tercih vermesinde bir sakınca var mıdır. Bir yıl kuralı burada da geçerli midir.

2-YÖK'e Bağlı Üniversite hastanesi sözleşmeyi ''bu alanda personele ihtiyaç kalmamıştır'' şeklinde fes ederse yine bir yıl ceza söz konusu mu?

3-Personel yine YÖK'e Bağlı Üniversite hastanesinden sözleşmeyi karşılıklı olarak fes ederse yine bir yıl ceza alır mı?


zagar77
Aday Memur
02 Ağustos 2018 13:37

Hocam 4/b Statüsünde çalıştığınız A kurumundan ayrıldığınız halde 4/b Statüsünde B kurumunda çalışmak için en az 1 sene geçmesi gerekmektedir. Yökmüş Sağlık Bakanlığıymış, Adalet bakanlığı imiş farketmez!

İsterseniz bakabilirsiniz Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar Ek Madde 1- de şu şekildedir.

(4) Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.


Dcone
Aday Memur
19 Ağustos 2018 15:28

İstifayı üniversite hastanesi kabul ederse yani iki taraflı anlaşmalı bir fesih olursa 1 yıl beklemene gerek yok
Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi