Editörler : F16 Gökçen
04 Ağustos 2018 18:41

Bankalarda ilgili bölüm mezunu değilsek çalışamaz mıyız?

Birçok bankaya farklı pozisyonlarda başvurdum. Tek spesifik şartı lisans mezunu ve belirli yaş aralığı olan gişe yetkilisi için bile başvurdum ama hiç birine çağrılmadım/hala çağrılmıyorum. Online sınav daveti bile almadım.

Burada yazan arkadaşlara sorduğumda ise çağrılanlar hep iktisat gibi bankacılık gibi sayısal ağırlıklı bölüm mezunları.

Ben dil çıkışlıyım. Bankalar bu tür bölümlerden almıyorlar mı? boşuna mı bekliyorum?


TriaThlon
Daire Başkanı
06 Ağustos 2018 09:14

bankacı olabilmek için bölüm şartı aranmaz. o yüzden sizin tespitiniz doğru değil. siz bankaların ik sayfalarını takibe devam edin.


Bstan
Memur
06 Ağustos 2018 16:23

sene başında başvurduğum ilanlara bu ay yada bi önceki ay başvuranlar bile online sınav için davet alıyor ama ben 6-7 aydır daha bir online sınav için bile davet almadım. cv'mi de güncelliyorum sürekli.

davet alanlara sorduğumda ise sayısal bölüm mezunları hep. İlanda sadece lisans mezunu olması gerektiği yazıyor bölüm belirtmiyor.

ama sanırım sayısalları çağırıyorlar sadece. çünkü benden sonra başvuran herkesin çağrılıp benim çağrılmamamın başka açıklaması yok sanırım. Bi online sınava bile davet almadım.

Keşke ilanda belirtseler şu bölümlerden olması şartı vardır diye. CV havuzu oluşturmak için basit bir numara gibi geliyor sadece 2-3 kriter belirtip buna rağmen sadece belirli bölümleri çağırmak.

TriaThlon, 6 yıl önce

bankacı olabilmek için bölüm şartı aranmaz. o yüzden sizin tespitiniz doğru değil. siz bankaların ik sayfalarını takibe devam edin.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi