Editörler : crops35

saidoran
Şube Müdürü
24 Nisan 2007 15:22

güncelll


gariban13
Daire Başkanı
24 Nisan 2007 19:28

arkadaşlar aranızda süper marketlerde falan çalışan varmı??

kipa bim migros gibi


saidoran
Şube Müdürü
24 Nisan 2007 20:50

bimde çalışan arkadaşlarım var ama kasiyer olarak:))


saidoran
Şube Müdürü
25 Nisan 2007 09:47

güncellll


saidoran
Şube Müdürü
26 Nisan 2007 09:35

GÜNCEL


gariban13
Daire Başkanı
29 Nisan 2007 18:48

arkadaşlar başlığımızı güncel tutalım

bu arada saidoran önlisans bölümündede bir başlığımız var


saidoran
Şube Müdürü
29 Nisan 2007 21:11

güncel önlisans bölümüe yazıyorum serlanın açtığı başlığı diyosan eğer


gariban13
Daire Başkanı
30 Nisan 2007 08:00

evet o konu başlığını diyorum ama ne buraya nede oraya yazan insan yok yazık

iş bulamadığımıza göre bizde bir sorun var galiba


saidoran
Şube Müdürü
30 Nisan 2007 08:46

tarım bakanlığının maillere verdiği cevaplar insanı ümitsizliğe süklediği içindir belki bu davranışlarımız ben yıllardır bu mücadeleyi veriyorum:(


saidoran
Şube Müdürü
30 Nisan 2007 10:59

güncel


saidoran
Şube Müdürü
30 Nisan 2007 12:08

yoksa herkes atandımı ne:))))))))


gariban13
Daire Başkanı
30 Nisan 2007 14:22

arkadaşlar buraya yazmıyosanız bil mail atın okuyup geçmeyin!!


saidoran
Şube Müdürü
01 Mayıs 2007 08:59

güncel


gariban13
Daire Başkanı
01 Mayıs 2007 15:44

G

Ü

N

C

E

L


secrettt
Aday Memur
08 Mayıs 2007 20:19

mrb arkadaslar bnde gıda teknikeriyim ve iş arıyorum.sorumlu yöneticilik için gıda müh odasını aradım ve bana bz sadece mühendislere bakıyoruz dedi.bzm bağlı oldugumuz bir oda yoksa neden bütün üviwersitede bu bölüm war anlamış değilim.


saidoran
Şube Müdürü
09 Mayıs 2007 09:32

bizim odamız yok secret ancak sen pastahanelerle falan konuş kontroller sıkılaştırıldı ben verdim mesela iki yere pek para vermiyolar ama hiç yoktan iyidir ek bi gelir oluyo


saidoran
Şube Müdürü
18 Haziran 2007 11:26

Tarım Bakanlığı, gıda ürünleri üreten, ondan fazla personel çalıştıran işyerlerine lisans sahibi yönetici zorunluluğu getirdi. Hazır yemek üreten, yemek fabrikaları, su ürünleri işleyen ve gıda katkı maddeleri üreten işyerleri, yönetici pozisyonunda, yüksek lisans yapmış ziraat, gıda, kimya, su ürünleri mühendisleri, biyolog ya da kimyager çalıştıracak.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı?nın gıda ve gıda ile temas eden madde, malzeme üreten işyerlerinin çalışma izni ve gıda sicili ve üretim izni işlemleri ile sorumlu yönetici istihdamına ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete?de yayımlandı. Buna göre, gıda üreten, on ve üzerinde işçi çalıştıran, 60 beygir gücünün üzerinde motor gücü bulunan işyerlerinde üniversite mezunu yönetici çalıştırma zorunluluğu getirildi. Bu kapsamda su ürünlerini işleyen veya hazır yemek üreten iş yerleri, yemek fabrikaları ve her türlü gıda katkı karışımları üreten işyerleri bu kapsama alındı. Bu işyerlerinde en az yüksek lisans yapmış ziraat, gıda, kimya, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi mühendisleri, veteriner hekimler, kimyager ve biyologlar niteliğine göre sorumlu yönetici olarak istihdam edilecek. Bu arada en az dört yıllık lisans eğitimi almış Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Beslenme Bölümü mezunları ve Diyetisyenler yemek fabrikasında her bir iş yeri için sorumlu yönetici olarak istihdam edilebilecek.

YAĞ ÜRETEN İŞYERLERİ

Margarin, aromatik Yağ ve bitkisel yağ Üreten İş yerleri (zeytinyağı dahil) işyerlerinde, gıda, ziraat, kimya mühendisi, kimyagerler yöneticilik yapabilecek. Ziraat fakültesi diğer bölüm mezunları da sadece dolum yapan işyerlerinde yöneticilik yapabilecek. Su ürünleri işleyen iş yerlerinde yöneticilik yapacak kişilerin su ürünleri mühendisi, ziraat mühendisi (gıda, su ürünleri, zootekni), gıda ve balıkçılık teknolojik mühendisi, veteriner hekim ya da biyolog olması gerekiyor.(


sfecan
Aday Memur
23 Ekim 2007 13:17

mrb lar arkadaslar bende gıda teknikeriyim ve bikaç arkadasımda var coğumuz giyim mağazalarında ya kasiyerlik yapıyo yada tezgahtarlık ağlanacak halimize gülüyoruz tam onlarda iş ama sen oku gıda teknikeri ol ya evde otur yada başka işlere bak ben mesela gıda teknikeriyim ama özel güvenlik kursu aldım napim bizim bölümde iş yok sanki bosu basuna okumusum ne işe yaradıysa ha iş bulursun seni 3 ay calıştırır senden gereken bilgileri alırlar sonra yanına yeni birinbi alırlar sen eğitirsin hop sen kapı dısarı o içeri ne olcaz biz bu nereye kadar böle gitcek


yirmiüç_23
Aday Memur
17 Nisan 2008 19:54

buradayız sen nerdesin......


teknik_err
Daire Başkanı
21 Nisan 2008 00:11

gönderilecek metin

--------------------

BASIN AÇIKLAMASI

21-1-2008 MYOLARIN 1976 DAN BERİ DEĞİŞMEYEN MAKUS KADERİNİN MİLADIDIR.

1959 da Ankarada kurulan ilk Tekniker derneği olan derneğimiz Türkiyede bulunan Tekniker,Yüksek Tekniker,ve Tüm Meslek Yüksek okulları mezunlarını içine alan tek ülkemiz içinde şubeleriyle tek Genel Başkanlık ve dernektir.

Değerli basın mensupları:

21-01-2008 tarihinde 2008-784 esas sayı ve tarihle TBMM ne Sn. Afyonkarahisar milletvekili Prof. Dr. Abdulkadir Akcan ve MHP li milletvekilleri tarafından sunulan (buradan bir kez daha tüm myo camiası adına teşekkürlerimi sunarız ) Meslek yüksek okulları mezunlarının kadro unvan,yetki,askerlik indirimini konu alan kanun teklifi Mesleki ve Teknik açıdan tamamen Genel Başkanlığımız tarafından yılların tecrübesi ve yaşanmışlığı ile hazırlanmıştır. Sn. MHP milletvekillerimiz bizim mesleki ve teknik bilgi ve tecrübemize güvenerek , aynı zamanda yetkili birimlerine inceleterek haklı görerek aynen TBMM ne sunmuşlardır

CHP VE DSP Bizzat Genel Başkanımızın temaslarıyla MYO sorunu memleket sorunu 1,5 milyon myolu sorunu tam destek evet demişlerdir.

Bu kanun teklifi Ülkemizin 515 MYO sunda 2006 kayıtlarına göre mezun 1,226,063 okuyan 441,074 öğrencinin okulda okurken ,askerlik görevi sırasında ,iş yaşamında tüm yaşamını değiştirecektir. Çünki bu zamana kadar yaklaşık 2 milyon MYO luyu gerek iş hayatında gerek okurken gerekse askerlik yaşamında Lise mezunundan ayıran bir kanun yoktu. Okuyor ve sokakta kaderleriyle kalıyor bunalımlar içinde ben bu okulu niye okudum diye kahrediyorlardı.

Biz hazırladığımız bu 7 maddede MYO larda milat başlattık

1.maddede Askerlik görevini Lise mezunları gibi 15 ay değil ama 4 yıllıklar gibi 6 ay da değil 2 yıllık mezunlar olarak ortası 9 ay olarak hazırladık.

2 .maddede MYO yu bitirince diplamasında üniversite yazmasına rağmen iş dünyasında Meslek lisesi mezunu formen ,ustabaşı myo mezunu işçi olarak çalışmasını kadrosuz unvansız yetkisiz çalışmasını kızların sekreter tezgahtar erkeklerin şöför , garson , köfteci olarak bu okulu bitirip % 85 inin ( % 15 ni tenzih ederiz ) bu işlerde çalışmasının bu diplamaya gerek olmadığını gösterdikki kanunla kadrosu unvanı yetkisi belli olsun.

3. maddede işverenin işe personel alırken myolu ara eleman alımını teşvik için eğer çalıştırdığı personelin % 50 si myolu ise sigorta muafiyeti tanınsın dedikki bu okullara rağbet ve ülkemiz sanayisinde kalifiye eleman sıkıntısı bitsin diye.

4. madde Myo larda okuyan öğrenciler okula başladıkları gün sigortalı olsun dedik ki bu okullara ilgi artarak kalifiye ara eleman ülkemize yetişsin.

5. maddede Belkide çok konuşulacağımız madde ama 515 myo müdürünün bizden beklediği ne olur şu sınavsız sisteme bir çare kalite düştü dibe vurdu bedava üniversite diye geliyorlar bomboş lisede yeterli eğitim alamamış burada çuvallıyorlar zaten kendisi 001-002 ler alıp okulu bırakıyor 515 myonun 318 ini konferanslarıyla dolaşıp konuştuğumuz bu sınavsız geçiş sistemine kontenjan ve sınav sistemiyle belki yoksul öğrenciler sınavsız geçiyordu niye denilecek ama iş dünyasının ne yapayım ben myoluyu geliyor bomboş bir şey bilmiyor kalite yok dediği mezunlarda kaliteyi getirmek için sınavsız geçişe sınav koyduk kontenjan koyduk günü kurtarmasın myo geleceği aydınlansın dedik bugünü değil yarını düşündük sınavsız geçişin başladığı 2002 den sonra myolarda kalite dibe vurmuş 2002 den evvel mezunlar ise iş dünyasında daha çok tutulmuştur istatistiklerle bu bellidir. Bu maddenin amacı kalite artsın iş dünyası myo yu bitirmiş bir şey yok savını değiştirmektir..

Sn. Basın mensupları MYO kadro,unvan,yetki ve askerlik indimi kanun teklifi günahı ve sevabıyla mesleki ve teknik açıdan tarafımızdan hazırlanmış ve sn. MHP milletvekillerinin biz e sahip çıkmasıyla yüce meclisimize teklif olarak sunulmuştur.

İçindeki maddeler 2 milyon myolunun 1976 dan beri değişmeyen makus kaderini değiştirirken bazı çevrelercede ilerde çok konuşulacaktır.

Biz işçinin, memurun, emeklinin, esnafın orta gelirli çocukların okuduğu myolarda bıçak kemiğe dayandığı anda bunalımlar hat safhaya çıktığı anda yılların birikimi ve yaşanmışlığıyla mesleki ve teknik açıdan hazırladığımız bu kanun teklifini TBMM ne sunulmasını sağlayan Tüm MHP+CHP+DSP milletvekillerine canı gönülden teşekkür ederken 30 mayıs 2008 civarı TBMM de hem meslek odası hem kadro ,unvan,yetki askerlik teklifimiz oylanacaktır.Biz 30 mayısa kadar il il ilçe ilçe dolaşarak myoları aydınlatıp kamuoyu yaratmaya çalışıyoruz. 1,5 milyonun kaderi ve yaşamı iş ve askerlik hayatında bu kanun teklifleri ile değişecektir. Ve bu kutsal MYO davasında bize yardımcı olan her kese minattar olacağız Biz bu vatanın evlatları olan yaklaşık 1,5 milyon myolunun üniversite diplaması ile askerlik ve iş yaşamında Lise mezunundan aynı statü ve yetkide sayılmaması için AKP milletvekillerinden bu kanun teklifinin gerçekleşmesi için TBMM de oylamada desteklerini 2 milyon myolu adına bekliyoruz.

Tekder Genel Başkanlığı

(Tekniker,Yüksek Tekniker,Meslek Yüksekokulları mezunları)

Yüksel caddesi 36/1 kızılay-Ankara

312-4313021

www.myoteknikerler.com

[email protected]

------------------------------------------------

-----------------------------------------------

-----------------------------------------------

not:basın açıklamasını basın,medya ve tv lere mail ve faks yoluyla lütfen iletiniz teşekkürler meslek yüksek okullular

-----------------------------------------------

-----------------------------------------------------

bu kısım bilgi içindir gönderilmeyecek

MYO KANUN TASARISI HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER

KANUN TEKLiFLERi

TBMM 2-131-2-114 ESAS SAYILI MYO KANUN TEKLİFLERİ BİLGİLERİ

2/131 ESAS NUMARALI, 21/01/2008 TARİHLİ Üniversitelerin İki Yıllık MeslekYüksek Okulundan Mezun Olanların Kadro Unvan Yetki ve Askerlik Bildiriminde Yapılacak Değişiklikler Hakkında Kanun Teklifi

Teklifin Özeti

Teklifile iki yıllık meslek yüksek okulu mezunlarının askerlik süresinin kısaltılması, bu okulların mezunlarına unvan verilmesi, sigorta primlerinde indirim yapılması öngörülmektedir. Ayrıca mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanların meslek yüksek okullarına sınavla girmesi yönünde değişiklik yapılmaktadır.

AYRINTILI BİLGİ:

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/kanun_teklifi_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=60350

-------------------------------------------

-------------------------------------------

2/114 ESAS NUMARALI, 28/12/2007 TARİHLİ Türk Tekniker ve Meslek Elemanları Odaları Birliği Kuruluşu Hakkında Kanun Teklifi

Teklifin Özeti

MeslekYüksekokulu mezunu olup da değişik branşlarda faaliyet gösteren meslek mensuplarını kapsayacak şekilde odaların ve üst kuruluş olan TürkTekniker ve Meslek elemanları Odaları Birliğinin kurulması öngörülmektedir.

AYRINTILI BİLGİ:

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/kanun_teklifi_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=60072

Toplam 67 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi