Bu ayki itiraz toplantısının günü belli mi acaba. Bir de itiraz dilekçem ulaştı. Ancak evrak birimine telefon ile ulaşamadım. Mail yazdım, cevap vermediler.
Yakınlarda ulaşan var mı? Hangi numaradan aradınız.
Herkese merhabalar,
Eylül ayında asgari şart gerekçesiyle başvurum iptal edilmişti, itiraz ettim ve ekim ayı sonunda itiraz kabul edildi ve jüri sürecine geri döndüm. Bugün itibariyle de doçent olduğum haber geldi. Beklemek zor ve sancılı bir süreç. En azından bekleyenlere umut olması dileğiyle paylaşmak istedim. Herkesin hakkında hayırlısı olmasını dilerim.
Bu ayki itiraz toplantısının günü belli mi acaba. Bir de itiraz dilekçem ulaştı. Ancak evrak birimine telefon ile ulaşamadım. Mail yazdım, cevap vermediler. Yakınlarda ulaşan var mı? Hangi numaradan aradınız. Dr.mr, 1 yıl önce - Alıntıya git
Hocam bu ayın sonunda olacağını söyledi memur. Ama tam gününü söylemedi. Bu arada benim dilekçemi kargo uak olarak adres girdi. Doçentlik komisyonu sistemdenncikmiyormus. Sizde mi o şekilde gönderdiniz. Dilekcem ulasmazsa diye içime bir kurt düştü
Mart 2020 başvuru-15 aralık 2020 asgari sonucunu öğrenme- itiraz- komisyon red- şubat 2021 dava açıldı-olumlu bilirkişi raporu geldi bugün süreç devam ediyor. drmemur1, 1 yıl önce - Alıntıya git
Mart 2020 başvuru-15 aralık 2020 asgari sonucunu öğrenme- itiraz- komisyon red- şubat 2021 dava açıldı-olumlu bilirkişi raporu geldi bugün süreç devam ediyor.
Sürecimiz aynı şekilde ilerlemiş sizinle. Bilirkisi raporumu bugun gördüm Uyap da ben de. Lehime bir rapor. Artik sureci takip edeceğiz bu şekilde.
Mahkeme devam ederken subat 2021 basvurusu yapmıştım. Bir jurimin yeniden asgari vermesi ile yarı yolda bırakıldım. Itiraz ettim. Kabul edildi. Ve 29 Eylül 2021 de docentlik unvanını almıştım.
Unvani alsanız da tüm aklım hala mahkemede idi.
Bilirkisi raporu, docentlikten daha sevindirdi.
Bakalim dava sonucuna göre, geriye dönük unvani teslim edecekler mi? Bu sorunun yanıtını ilerleyen haftalarda göreceğiz.
Genel evrak birimini aramıştım ve ulaştım 90(312) 291 82 90
Herkese merhabalar, Eylül ayında asgari şart gerekçesiyle başvurum iptal edilmişti, itiraz ettim ve ekim ayı sonunda itiraz kabul edildi ve jüri sürecine geri döndüm. Bugün itibariyle de doçent olduğum haber geldi. Beklemek zor ve sancılı bir süreç. En azından bekleyenlere umut olması dileğiyle paylaşmak istedim. Herkesin hakkında hayırlısı olmasını dilerim. drpotter17, 1 yıl önce - Alıntıya git
Hayırlı olsun gözünüz aydın hocam. Tebrikler..
Hocam bu ayın sonunda olacağını söyledi memur. Ama tam gününü söylemedi. Bu arada benim dilekçemi kargo uak olarak adres girdi. Doçentlik komisyonu sistemdenncikmiyormus. Sizde mi o şekilde gönderdiniz. Dilekcem ulasmazsa diye içime bir kurt düştü Doçentlik, 1 yıl önce - Alıntıya git
Ben de UAK'a gönderdim. Doçenlik komisyonu diye gitmiyor zaten.
UAK'ta evrak birimi tasnif ediyordur.
Genel evrak birimini aramıştım ve ulaştım 90(312) 291 82 90 Alonewolf80, 1 yıl önce - Alıntıya git
Şimdi aradım ben de ulaştım.
Evrak kayıt numarası vermediler. Ancak ilgili birime sevkedildi dediler.
Hayırlısı artık bakalım.
Toplantı ile ilgili bilgi de verilmedi.
Dr mr.hocam, teşekkürler.
Toplantı bu ayın sonunda olacak, soran hocalarım için yazıyorum. Herkes hakkına ulaşır umarim
Hocalarım merhaba,
Mayıs 2021 başvurusuyum. Alanım sosyal bilimler. eserden başarısız oldum. Ancak itiraz etmek istiyorum.
Deneyimli ve bilgili hocalarıma sorum şu, itiraz dilekçesi kabul edilirse jüri değişiyor mu?
2. sorum da ititraz dilekçesini yazan hocalarıma gelecek, hukuki destek aldınız mı?
Örnek bir dilekçe üzerinden gidebilmek adına soruyorum. Herkese başarılar dilerim.
Arkadaşlar Merhaba,
İtirazlar değerlendirildikten sonra SMS mail birşey geliyor mu?
İtirazımızın kabul veya ret edildiğinin sonucu adaya nasıl bildiriliyor?
Hocalarım merhaba, Mayıs 2021 başvurusuyum. Alanım sosyal bilimler. eserden başarısız oldum. Ancak itiraz etmek istiyorum. Deneyimli ve bilgili hocalarıma sorum şu, itiraz dilekçesi kabul edilirse jüri değişiyor mu? 2. sorum da ititraz dilekçesini yazan hocalarıma gelecek, hukuki destek aldınız mı? Örnek bir dilekçe üzerinden gidebilmek adına soruyorum. Herkese başarılar dilerim. hndkp, 1 yıl önce - Alıntıya git
Olumsuza itiraz var mı hocam?
Bu başlık asgari şartları sağlamadan iptal edenlere yönelik açılmıştı.
Sayın hocalarım, itirazınız kabul edilirse SMS ve mail ile DBS"yi kontrol edin diye mesaj geliyor. Red edilirse mesaj ya da mail değil, posta yoluyla toplantı sonrası 2 hafta içerisinde Genel sekreter imzalı red yazısı geliyor. 1 Aralık 2021 de yapılan toplantı sonrası red kararım 14 Aralık'da elime ulaştı. Ertesi gün ikinci kez itiraz dilekçesi yazdım ve gönderdim.
Sayın hocalarım, itirazınız kabul edilirse SMS ve mail ile DBS"yi kontrol edin diye mesaj geliyor. Red edilirse mesaj ya da mail değil, posta yoluyla toplantı sonrası 2 hafta içerisinde Genel sekreter imzalı red yazısı geliyor. 1 Aralık 2021 de yapılan toplantı sonrası red kararım 14 Aralık'da elime ulaştı. Ertesi gün ikinci kez itiraz dilekçesi yazdım ve gönderdim. ilk74, 1 yıl önce - Alıntıya git
İtiraza itiraz oluyor mu hocam?
Önceki itirazınızı hiç mi dikkate almamışlar. İtirazın reddine bir gerekçe yazmışlar mı?
Veya düz tek cümle ile şu tarihli toplantıda itirazınız reddedilmiştir gibi cevap mı yazılmış?
İtiraza itiraz oluyor mu hocam? Dr.mr, 1 yıl önce - Alıntıya git
Bunu ben de bilmiyordum
Sayın hocam, benim başvurum 29 Mayıs 2021 de elektronik olarak basılan ancak dergi ambargo süresi nedeniyle Temmuz listesinde görünen SCI yayınımı puanlama dışında bırakılması neticesinde 42.7 olan 1.a maddesindeki puanımı 38.7'ye düşürüp asgari veren tek bir jüriden iptal olmuştu. Yayınımın hiçbir yerinde Temmuz'da basılmıştır yazmıyor. Dergi sadece elektronik olarak basılan yayına 50 günlük ücretsiz erişim, 50 günün sonunda ücretli erişim hakkı veriyor. Bu sebeple yayınlar basıldıktan 50 gün sonraki ayın listesinde görünüyor. Konuyu anlatmak açısından ( https://www.sciencedirect.com/journal/computers-and-electronics-in-agriculture/vol/192/suppl/C ) linkine bakarsanız derginin son sayısı 192 ancak Ocak 2022 görünüyor. İçindeki yayınlra bakarsanız tamamı 31 Ocak 2022 den 50 gün öncesine giden yayınları kapsıyor. Hatta linkin başında "This issue is in progress but contains articles that are final and fully citable." yazıyor. Bu tür yayına basılmamıştır kararı verilebilir mi? Ancak bir jüri verdi. Komisyonun kararına 1 Kasım 2021'de itiraz ettim 14 Kasım 2021'de "İlgili yayının Temmuz 2021' de basıldığı açıkça görünmektedir deyip itirazınız reddedilmiştir" şeklinde olumsuz cevap verdiler. Ben de itiraz reddine tekrar daha açıklayıcı belgelerle itiraz etim. En azından her derginin yayını elektronik olarak basma politikalarının farklı olduğunu açıklayabilmek adına ikinci kez itiraz ettim. 15 Temmuz 2021'de de ikinci itiraz dilekçemi ve eklerini gönderdim. Kabul olur veya olmaz. Ben haklı olduğuma inanıyorum. 29 Mayıs itibarı ile atıf yapılabilir konumdaki bir yayına Temmuzda basılmıştır demek hem vicdanen hem yönetmelikler gereği haksızlıktır. Belki de aynı durumda olan birçok arkadaşımız vardır. Bu sebeple karar bana olumsuz bile gelse akıllarında bir soru işareti bırakmak bile hepimiz adına kazançtır diye düşünüyorum. Jüriler halen eski matbu dergi basım mantığına göre hareket ediyorlar. Elektronik basım olayında ambargo süresi diye bir durum var bunu hiç hesaba katmadan değerlendirme yapıyorlar. Bu büyük bir haksızlıktır...
Sayın hocam, benim başvurum 29 Mayıs 2021 de elektronik olarak basılan ancak dergi ambargo süresi nedeniyle Temmuz listesinde görünen SCI yayınımı puanlama dışında bırakılması neticesinde 42.7 olan 1.a maddesindeki puanımı 38.7'ye düşürüp asgari veren tek bir jüriden iptal olmuştu. Yayınımın hiçbir yerinde Temmuz'da basılmıştır yazmıyor. Dergi sadece elektronik olarak basılan yayına 50 günlük ücretsiz erişim, 50 günün sonunda ücretli erişim hakkı veriyor. Bu sebeple yayınlar basıldıktan 50 gün sonraki ayın listesinde görünüyor. Konuyu anlatmak açısından ( https://www.sciencedirect.com/journal/computers-and-electronics-in-agriculture/vol/192/suppl/C ) linkine bakarsanız derginin son sayısı 192 ancak Ocak 2022 görünüyor. İçindeki yayınlra bakarsanız tamamı 31 Ocak 2022 den 50 gün öncesine giden yayınları kapsıyor. Hatta linkin başında "This issue is in progress but contains articles that are final and fully citable." yazıyor. Bu tür yayına basılmamıştır kararı verilebilir mi? Ancak bir jüri verdi. Komisyonun kararına 1 Kasım 2021'de itiraz ettim 14 Kasım 2021'de "İlgili yayının Temmuz 2021' de basıldığı açıkça görünmektedir deyip itirazınız reddedilmiştir" şeklinde olumsuz cevap verdiler. Ben de itiraz reddine tekrar daha açıklayıcı belgelerle itiraz etim. En azından her derginin yayını elektronik olarak basma politikalarının farklı olduğunu açıklayabilmek adına ikinci kez itiraz ettim. 15 Temmuz 2021'de de ikinci itiraz dilekçemi ve eklerini gönderdim. Kabul olur veya olmaz. Ben haklı olduğuma inanıyorum. 29 Mayıs itibarı ile atıf yapılabilir konumdaki bir yayına Temmuzda basılmıştır demek hem vicdanen hem yönetmelikler gereği haksızlıktır. Belki de aynı durumda olan birçok arkadaşımız vardır. Bu sebeple karar bana olumsuz bile gelse akıllarında bir soru işareti bırakmak bile hepimiz adına kazançtır diye düşünüyorum. Jüriler halen eski matbu dergi basım mantığına göre hareket ediyorlar. Elektronik basım olayında ambargo süresi diye bir durum var bunu hiç hesaba katmadan değerlendirme yapıyorlar. Bu büyük bir haksızlıktır... ilk74, 1 yıl önce - Alıntıya git
14 Kasım yazmışım 14 Aralık olacaktı.
Sayın hocam itiraz sonucuna itiraz edilemez diye bir açıklama hiçbir yerde görmedim. Hatta eski sayfalara gidebilirseniz ikinci itirazında haklı bulunanların da olduğu yazılmış. Sonuçta ikinci itiraz ile Mart 2022 başvuru arasında çok da bir zaman yok. Zaten ben kendimi Mart ayına göre ayarlıyorum artık. Kabul ederlerse bence doğru bir iş yapmış olurlar, etmezlerse de yapacak bir şey yok.
Hocam doçentlik başvuruları Eylül 2021 dönemi sık sorulan soruların uak ninnverdigi cevapta makalenin sayı ve sayfa numarası almış olmasının yeterli olduğu net bir şekilde yazılı. Ekran görüntüsünü paylasmadin ama ulaşıp onu kanıtlayıcı belge olarak koyarsanız işe yarar diye düşünüyorum.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.uak.gov.tr/Documents/docentlik/2021-eylul-donemi/2021E_SikcaSorulanSorularveCevaplari_15092021.pdf&ved=2ahUKEwid7oWp1_T0AhVdS_EDHRV2ALMQFnoECAQQBg&usg=AOvVaw1z_Y72mK85sWwrB-I6e9lC