Editörler : crops35
13 Eylül 2018 21:08

M.E.B. GİH Memur Görevleri Hk.

Sitemle başlamak istiyorum, M.E.B.'lığı içersinde YHS,GİH sınıflarına yapılan görmezden gelme dayanılmaz noktalara ulaşmış durumda. Diğer yandan sendika hakimiyeti altında ezilen işleyiş ve uygulanmayan mevzuatlar hatsafhada. Artık görev tanımlarının yapılması iş ve görevleri LİYAKAT ile paylaştırılması gerekmektedir.

Ben söz konusu bakanlığa bağlı olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak faliyet gösteren 131 personelli bir okulda GİH kadrosunda görev yapmaktayım. Görev tanımım içersine iliştirilmiş olan ''Amir ve idarenin verdiği görevleri yerine getirmek'' şeklinde olan madde ile çılgın bir iş yükünün altında kendimi buldum.

Okulumda benden önce kadrosu İl MEM de olan Engelli bir memur ile çalışmaktayım (Engelli tabiri sert bir tabirdir elbetteki) söz konusu kişi okulumda görevlendirme ile bulunuyor ve HİÇBİR İŞ YAPMAMAKTADIR. Kendisi Şizofreni tedavisine 10 yıldır devam etmektedir.

Hal böyle olunca tüm işler tarafımdan yapılmaktadır...

Okulumuz öğrenci pansiyonuna ait iş ve işlemler,(200 öğrencili bir pansiyondur)

Okulumuz Mutemetliği tarafımdan sürdürülmekte,

TKYS sistemi iş ve işlemleri,

MYS iş ve işlemleride bu minvalde tarafımdan idare edilmektedir.

Müdür yardımcılarımız 2 tanesi hariçtir. Okula zorla gelmekte öğrenci işlerine bakmaktan eğrinen tabiri caizse TORPİLLİ kişilerdir.

Görev dağılımının adil yapılmadığı hususunda öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.


enderkm
Aday Memur
13 Eylül 2018 22:23

3yıl doldurduysanız il içi tayin isteyin


daredewil78
Aday Memur
13 Eylül 2018 22:37

Ayrıca il dışı da 3 yıla düşürüldü. En mantıklısı kaçıp kurtulmak
enderkm, 6 yıl önce

3yıl doldurduysanız il içi tayin isteyin


daredewil78
Aday Memur
13 Eylül 2018 22:40

Malesef bu tür problemler her yerde oluyor. Ben de meb personeli hizmetli olarak memur görevlendirme çalışmaktayım, vhki olan 55 yaşında iş arkadaşım ne yazıkki hiç bir iş yapmadan 3700 lira alırken ben şuan lise düzeyi 2900 TL alıyorum. Adalet arama huzur ara kardeşim. En önemlisi bu. Adalet yok malesef.

keci
Aday Memur
14 Eylül 2018 10:49

Bahsettiğiniz sorunun aynısı bende de mevcut. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışıyorum, DYS2deki yazılar, MYS ödemeleri, maaşlar, taşıma ihalesi, Ekap işlemleri, SGK bildirimleri sürekli işçi puantajları ve aklınıza gelen gelmeyen tüm işleri yapıyorum.

Toplamda 2 şube müdürü, 1 ilçe milli eğitim müdürü var. Memur olarak 3 kişiyiz. Adam başı bir müdür düşüyor gibi görülse de diğer arkadaşlar 55 yaşında ve tamamen bu işin "kurdu" olmuş durumdalar. Alttakine nasıl iş kitlenir, nasıl arazi olunur, sorumluluktan kurtulma manevraları, ben bilgisayardan anlamıyorum bu arkadaş on parmak yazıyor, sistem değişti bu arkadaş yeni sistemi biliyor falan filan. Şu anda bu iletiyi yazarken bile dairede tek kişi olduğumu belirtmem gerekli. İlden arıyorlar müdürler telefonla yönetiyor daireyi ve sürekli herkes emirler yağdırıyor bana. Daha önce dokuz yıl özel sektörde gece gündüz çalıştım bu kadar işten bıktığımı hatırlamıyorum. bu sorun sadece çalışkan olmak ve devletin işini kendi işi gibi üstlenmekle alakalı. Aile terbiyeniz başka şekilde yaşamanıza izin vermiyor zaten. Aynı kurumdaki işçi kadrosunda bulunan belediyeden geçen bir eleman var işe bile gelmiyor okuma yazması yok benim neredeyse iki katımıı kazanıyor. Demek ki rızk dedikleri şey bu.


TARKAN ÖZBEK
Aday Memur
16 Eylül 2018 19:27

Ahhh canlarım benim ya . Hele biraz daha çalışın... MEB te kast slstemi vardır. Bilmiyomusunuz... buna alışırsınız..

1. Brahmanlar (müdürler, şube müdürleri vs).

2. Kısatriyalar (öğretmenler ve idareciler vs).

3. Vaisyaslar-Vikyalar (şefler ,th,sh vs)

4. Çudralar (sürekli işçiler vs).

5. Paryalar ( meb gih memurları ve hizmetliler). Bunlar insan yerine dahi konulmazdı. İşte bu biziz doslar....................


Kafadar55
Aday Memur
16 Eylül 2018 21:44

Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılsa sorunlar ortadan kalkacak ama nerde

musaon123
Memur
29 Eylül 2018 13:09

DESTEK VERECEKSİN KARDEŞİM, SESİNİ DUYURACAKSIN ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ YOK

#YHSKALDIRILSIN

Kafadar55, 6 yıl önce
Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılsa sorunlar ortadan kalkacak ama nerde

ENSAR DEMİR
Daire Başkanı
01 Ekim 2018 14:43

İlçe MEM'de çalışan arkadaş ilçede herkesin kendi alanında görev dağılımı yapılmıştır size neden bu yük yükleniyor anlamadım.

Okullarda çalışan arkadaşlarda yatılı okul zordur

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi