Editörler : "eskiyara"Pangaea
16 Eylül 2018 20:07

Ders programı
Arkadaşlar merhaba. Sınıf ders programıyla alakalı bir sorum olacak. İlköğretimde bir günde bir sınıfın 2saatten fazla matematik dersi olabilir mi? Seçmeli değil normal ders saatini soruyorum. Bilgisi olanlar acil cevap verebilir mi?

RaSKaH
Daire Başkanı
17 Eylül 2018 16:07

madde 5.2 Haftalık ders programı, öğretim yılı başında ve gerekli hâllerde ders yılı içinde okul yönetimince hazırlanır. Bu programda yönetici ve öğretmenlerin okutacakları derslerin gün ve saatlere göre öğretmenlerin mazeretleri de dikkate alınarak dengeli olarak dağılımı yapılır ve ilgililere imza karşılığı duyurulur. burada dengeli olarak dağılımından kastedilen şey ders saatlerinin öğretmenlere paylaştırılması gibi duruyor. Benim görüşüm ise 2+2+1 olması yönündedir.


NesliEla
Memur
17 Eylül 2018 18:41

Bende 2+2+1 şeklinde olması gerekli diye biliyordum ancak yönetmeliğe baktım net bilgi göremedim. O yüzden sormak istedim. Teşekkürler hocam

selin-s
Şef
19 Mart 2019 20:37

Öğretmenler kendi arasında ders programında düzeltme yapıp derslerini değişebilirler mi. Sisteme geçmeden. Bu bir suç mudur.


asaygin
Müsteşar
19 Mart 2019 22:00

Ders programını yapmak ve uygulatmak okul müdürlüğünün görevidir öğretmenim.

Zümre öğretmenleri kendi aralarında ders paylaşımı yapabilirler bu suç değildir ancak programın geçerli olabilmesi için okul idaresinin onaylaması gerekir.

selin-s, 5 yıl önce

Öğretmenler kendi arasında ders programında düzeltme yapıp derslerini değişebilirler mi. Sisteme geçmeden. Bu bir suç mudur.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi