Editörler : F16 Gökçen
19 Eylül 2018 13:21

Niçin evlenmek istemiyor insanlar?
İnsanlar neden artık evlenmek istemiyorlar?

Bu ankete 7 günde, 213 kişi oy kullandı ve 26/09/2018 13:21 tarihinde sona erdi.


bengeldim583
Kapalı
19 Eylül 2018 13:35

dürüst insan arayışına para ile başlandığından sorun maddiyat


hemşirehanım27
Aday Memur
19 Eylül 2018 14:03

kadın olsun erkek olsun artık para her şey oluvermiş.

bengeldim583, 6 yıl önce

dürüst insan arayışına para ile başlandığından sorun maddiyat


onceadamolun
Kapalı
19 Eylül 2018 18:47

maddi açıdan evlilik çok ağır bir yük haline geldi, ev kurmada düğünde vs. gereksiz şeylerle kendine yük etmeyip geleceğini düşünebilenleri tebrik ediyorum.

tabii bir de evliliğin huzur yerine huzursuzluk kaynağı olması ihtimali var, çok basit şeyler kimi zaman kibir ve ego gibi duygularla, kimi zaman da 3. tarafların olaya su dökmek yerine kibritle yaklaşması bu basit şeylerin çok kötü sonuçlanabilmesine sebep olabiliyor.

Allah herkese huzurlu yuvalar nasib etsin.


Danane
Aday Memur
20 Eylül 2018 08:31

eskidenmiş o bir lokma bir hırka parası olmayan kamuda bir işi gücü olmayan ve ailesi zengin olmayan adam kesinlikle evlenmesin sonu hüsranla biter birde o yokluğun içinde ömür boyu nafaka öder


Baysevgilicanavar
Aday Memur
20 Eylül 2018 10:18

İyi aile kızı bulmak imkansıza yakın. Para çok önemli. İşin iyi değilse yada işsizsen sana burun kıvıran çok. Sevmek ve güven sıfır. Karşılıklı çıkara dayalı evliliktir şimdiki evlilikler ...


2018memur
Kapalı
20 Eylül 2018 10:46

Bence düğün masrafları çok, çevremden duyduğuma göre en aşağı 70 bin çıkarman gerekiyormuş. Ortalama ise 100 bin. Evleniyorsun ama bankaya borçla.2 3 sene sadece bir maaş oraya gidiyor. Şahsi düşüncem önemli olan huzur ve mutluluk. Bu kadar borca girmeden de düşük bütçeli yapılabilir. Yeterki iki tarafta aynı düşüncede olsun.

onceadamolun
Kapalı
20 Eylül 2018 13:19

yuvasının temeline kendi eliyle dinamit koymak bu fuzuli masraflar için uygun bir söz


emre5778
Kapalı
20 Eylül 2018 14:11

Anket kisiden kisiye degisir. Ama maddiyat olarak insanlar evlenecek kisiler cok zorlaniyor. Altin fiyati cok yuksek.Esyalar derseniz yine syni sekilde bir dugun salonu 10bin kucuk ihtiyaclarida katarsan onlar basli basina maddiyat sknti buyuk buna bir care bulunmasi laizm.


duygu1868
Aday Memur
20 Eylül 2018 14:26

evlenememekten değil de evli kalınabilmeye olan inanç olmadığı için evlenmiyor artık insanlar, her gördüğüm duyduğum düğün için "bari çok masraf yapmasalar iki yıl sonra boşanacaklar zaten" der olduk...


çerkezköylü
Kapalı
20 Eylül 2018 15:19

6284 sayılı kanun yuvaları mahveden bir dinamittir


tayfur123
Kapalı
20 Eylül 2018 16:31

Eş iyi çıksada eşin ailesi sorunlu çıkma ihtimali var ben o yüzden evlenirsem eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşamak istemem zırt pırt gelirler huzursuzluk nifak sokarlar aramıza diye.


Devletingaripleri
Aday Memur
20 Eylül 2018 18:33

Kardeşim kadınlar piç erkek tipine tav oluyorlar bide erkeğin maddi yönü kuvvetliyse tamam ee sonra üç dört ay sonra şiddet başlıyor ve boşanma ile sonlanıyor

halil1099
Aday Memur
20 Eylül 2018 21:36

artik insanlar eskisi gibi birbirlerine tahammul edemiyor. herkes cok bilmis.

vostok
Kapalı
20 Eylül 2018 22:42

Yok artık ya, bu buna bağlamak nasıl bir akıldır...

çerkezköylü, 6 yıl önce

6284 sayılı kanun yuvaları mahveden bir dinamittir


çerkezköylü
Kapalı
20 Eylül 2018 22:43

yaşarsın başına gelir anlarsın


biml
Aday Memur
20 Eylül 2018 23:11

Neden evlenmek istesinler ki?

*çocuk yapmak için mi?

--- bu zamanda çocuk yapmak akıl işi değil bana göre. her şeyden önce çok masraflı ve Türkiye gibi yarın ne olacağını bilmediğimiz bir ülkeye yeni bir insan(çocuk) getirmek biraz da vicdansızlık ve bencillik. çocuğum yok ve asla yapmayacağım.

*cinsellik için mi?

--- bu da anlaşılır bir istektir. kadın-erkek ilişkilerinin toplumun büyük bir kesimi için evlilik dışında pek mümkün olmadığını düşünürsek, insanların cinsel istekleri için evlenmek istemeleri kadar doğal bir şey olamaz.

ancak evliliğin çok masraflı bir müessese olması burada da karşımıza çıkıp, insanların cinsel istek-ihtiyaçlarını başka şekillerde halletmelerinin onlar için daha ucuz bir yöntem olduğunu söylüyor.

pornolar, erotikshop ürünleri, seks işçileri filan daha ucuz yöntemler.

yani sırf seks için neden evleneyim ki diyor insanlar.

*düzenli bir hayatım olsun, eve gelince yemeğim hazır olsun, ev temiz olsun diyen erkekler !!!

--- kadınlara bir ev işçisi ve seks kölesi gözüyle bakan erkekler yüzünden de kadınlar evliliğe yanaşmıyor olabilir.

erkeklerin çoğu, evdeki bütün işleri kadının yapması gerektiğini düşünüyor malesef. bu durum kadınlarda "ben köle miyim ve buna neden katlanayım ki?" duygusu oluşmasına sebep oluyor.

Kadınlar bu konuda haklıdır bana göre. Kadın ve erkek eşitliği konusunda ilerleme kaydedebilirsek, insanlar ve özellikle kadınlar evlilikten kaçmayı bırakırlar.


onceadamolun
Kapalı
21 Eylül 2018 09:23

eşitlik ne yahu, aynı şey değil bunlar biri kadın biri erkek, erkek merhamet sahibi olup eşine yardım ettikçe kadın da eşine sahip çıktıkça sorunlar kolay halledilir inşallah.

istediğin kadar eşit de bunlar iki ayrı cins, burada adalet, anlayış, sabır ve merhamet ön planda.


serhat99
Müsteşar Yardımcısı
21 Eylül 2018 09:36

arkadaşlar evlilik güzeldir ancak evleneceğiniz kişi ile karşılıklı dürüst olmaanız, hastalıklarınızı, fiziksel sorunlarınızı birbirinize söylemeniz şart. bu konuları karşılıklı konuşacaksınız ve düşüneceksiniz eğer bir tarfın içine sinmezse o evliliğin yapılmaması daha doğrudur.

bazı şeyleri evleneceğiniz kişiye söylemediniz ve evlendikten sonra ortaya çıktı. bu her iki taraf da mutsuzluk verir ve boşanmaya kadar varabilir.

evliliğin temeli cinselliktir. cinsel olarak birbirine uyumlu kişilerin evlenmesi en doğrusudur. tabiri caizse boyu boyunuza uygun olmalı ve her iki tarafın da fiziksel bir kusuru olmamalıdır.

halk tabiri ile biraz kaba bir deyim olan "davul bile dengi dengine" söylemi insanları maddiyatına ve mesleğine göre küçümseyen bir deyimdir. o şekilde değil de evlenecek kişilerin aynı kafada ve aynı fikir yapısında da olması gerekir ve hatta aynı mesleki denklikte olması da çok önemlidir. şüphesiz bunu istisnaları vardır bu da çiftlerin birbirini ne kadar mutlu ettiğine bağlı.

erkek için yaşça kendisi ile aynı veya küçük, okumuşsa kendisi gibi okumuş memursa kendisi gibi memur, işçiyse kendisi gibi işçi ve kendisiyle aynı fikir ve kültürel kafada olan biriyle evlenmesi en doğrusu olacaktır. istisnalar olur ama genel kanı böyledir.

bir de annesi kaçarak evlenmiş, ailevi sorunları olan çiftlerle evlenirken de bunları dikkate alın. kaçarak evlenenlerin anne ve baba veballeri ahirette bile üzerlerindedir. ne yapsalar kırdıkları kalbin büktükleri başın vebali hep sırtlarında kalacak ve bu çocuklarına da sirayet edecektir.


sunocean
Aday Memur
21 Eylül 2018 09:42

Tabiki birçok nedeni var,ama kendi açımdan düşündüğümde..oncelikle karakter uyumu ve arada bir sempati yakınlık olma durumu geliyor, sonrasında ailelerin birbirine uygun olma durumu (bunu görüştüğünüz kişiyi tanıdıkça az çok anlamaya başlarsınız),meslek durumu devreye giriyor,örneğin memur olan bir kız tabiki günümüz şartlarını,kısmetse doğacak evladını düşünerek ya kendine eşit yada kendinden daha iyi bir görevde bir erkekle evlenmek ister,tabiki bunları düşünmeyenler de vardır ama benim açımdan önemli,bu hayatın gerçeği,evlenmek yeni bir yuva kurmak,temeli baştan sağlam atmak önemli,sırf tipi güzel yakışıklı yada maddi durumu çok iyi vb nedenle yapılan evlilikler geçici mutluluklar..Allah hayırlısını ve herkesin gönlüne göre olanı nasip etsin..eğer karşı taraftan emin olunmuyorsa şuanki ülke ortamında zaten evlenmemek en iyisi..


veyselemin
Daire Başkanı
21 Eylül 2018 09:44

Geçen gün haberlerde eşinden boşanan kadının nafaka arttırım davasına sevgilisiyle geldiği ve nafakanın az olması nedeniyle sevgilisiyle evlenemediği noktasında eski eşine çemkirmesi vardı. Şimdi şu haberi gören bir erkek neden evlensin? Düşünsene nafaka veriyorsun, senin paranla love story yaşıyorlar. Bir de verdiğin parayı beğenmeyip,az bulup evlenemediklerini söylüyorlar. Ben o adamın yerinde olsaydım cinnet getirirdim sanırım. Adamda peygamber sabrı varmış.

Toplam 93 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi