Editörler : F16 Gökçen
30 Eylül 2018 15:45

Keratokonus crosslink ameliyatı olan hastanın makalesi

KERATOKONUS CROSSLİNK AMELİYATI MUTLAKA OKUYUN VE KURTULUN.

Keratokonus nedir? Gözün ön kısmını oluşturan saydam tabakanın yani kornea'nın öne doğru bombeleşmesi ve incelmesi ile karakterize her iki gözü birden etkileyen, ilerleyici bir hastalıktır.

HASTALIK VE AMELİYAT SÜRECİ

Uzun zamandır her iki gözümde Tv izlerken rahatsız olmam ,göz kırpmaları,uzağı net görememe artık can sıkıcı hale gelmeye başlamış ve çevremdekiler tarafından fark edilecek bir hastalık haline gelmişti.

Haziran 2018 1.Hafta ; - Sakarya Toyotasa Acil yardım hastanesine 2 farkli doktora farkli günlerde randevu aldim. Doktor ; Sol gözün kötü durumda kornea nakli gerekebilir digeri ise kornea haritan incelenmeli dedi. Diger hasteneye uğramamı söylediler.

2.Hafta ; -Sakarya Yenikent Devlet hastanesine gittim. Doktor ; Kontak lens takti fakat rahatsız olduğum için çıkardım ve Oda Sakarya Üniversitesi Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne gitmemi soyledi. -Doktor , sol gözüm yerine sag gözü netleştirelim ağrın azalabilir düşüncesiyle gözlük verdi. 1 hafta sonra tekrar ayni doktora rahatsız oluyorum başka çözüm yok mu dediğimde "burada ki kısıtlı imkanlar nedeniyle Istanbul Cerrahpaşa tıp fakültesi ne gitmemi söyledi.

3.hafta ; - Çareyi yakın hastanelerde arıyordum. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerine Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Sonunda Hastalığın teşhisi konuldu ve Sol gözüm 13.00 numara sağ gözüm 1 numara olarak KERATOKONUS hastası olduğumu öğrendim. Doktorum,kısıtlı imkânlar nedeniyle Istanbul Dr. Lütfi Kırdar hastanesine yönlendirdi. -Istanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne randevu aldim ve muayene oldum. Doktorum Burada bu ameliyatı yapamıyoruz deyip Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne gitmemi tavsiye etti.Fakat ben gitmeyip internetten hangi devlet hastanelerinde bu ameliyati yapabilecek doktor ve merkez olduğunu aramaya başladım.Sonunda şükür ki Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Egitim ve araştırma hastanesinde Nurullah Çağıl hocamızın ve ekibinin bu ameliyatı yaptığı "Keratokonus merkezi" olduğunu öğrendim ve Göz doktoru Pınar hocamıza randevu aldım.

4.hafta ; -Hastanedeki Doç Dr Pınar hocamiz keratokonus hastası olduğumu öğrenince "Crosslink acısından değerlendirilmesi uygundur" yazılı kağıdı KERATOKONUS merkezine götürmemi söyledi. Merkeze gittim ve 3 Temmuz 2018 'e randevu aldım.

5.Hafta ; -3 Temmuz 2018 Salı günü Ankara'ya gittim ve Keratokonus Merkezinde muayene yapan Yelda hocama durumun ciddiyetini Hastane hastane dolaştığımı saatlerce yoldan geldiğimi kurtulmak istediğimi söyledim.Sağolsun ilgilendi Nurullah hocamiza durumu aktardı ve ;

●● Ben sol gözümden ameliyat beklerken sağ goz de başlangıç olduğu için 2 gozu ayni anda ameliyat yapalim dediler.Guvendigim ve 30 gündür uğraştığım bu hastalıktan kurtulmak için kabul ettim. Dış merkezden gelmem nedeniyle 3 temmuz yani ayni gün çok şükür ameliyat oldum. Ameliyat 1.5 saat sürdü.Goze temasları hissediyor,ara ara göz yıkanıyor,göze damla sıkılıyordu.Acı felan yoktu yapılan işlemleri görüyor heyacanla kurtuluyorum deyip motive oluyordum.KORKMUYORDUM. Örnek ameliyat görüntüsü ;

■■ Ameliyat sonrası ilk 10 saat; Yanma ve batmalar başlamıştı bazen dayanılmaz oluyordu.Aydınlıktan aşırı derecede rahatsız oluyor ve rahatlamak için hemen uyuma moduna geçiyordum. ------------------------------- 1 gun hastanede kalmamı tavsiye ettiler.6 ay polarize güneş gözlüğü kullanmam gerektiğini ; genel kontrol yapıldıktan sonra 5 günluk koruyucu lens'i çıkarmamı soyleyip taburcu ettiler ve tek başıma hastaneden evime geldim (4 saatlik yol).

●● Ameliyat sonrası durumlar ;

- 4 Temmuz 2018 : Aydınlığa bakamıyorum ve ağrılar oluyordu.

- 5 Temmuz : Polarize Gözlüğüm ile rahatlıkla dolaşabiliyorum.Ağrılar azalıyordu. - 6 Temmuz : Bulanıklık hala devam ediyor fakat ilk güne göre iyi.

- 7 Temmuz : Yazi okuyabiliyor tel kullanabiliyorum.

- 16 Temmuz : Araba sürebiliyor,işe gidebiliyor,TV izleyebiliyorum.Normal hayatıma döndüm.

- 20 Temmuz : Ağrılar bitti.Netlik artışları hissedilir hale geldi.Aydınlığa baktığımda rahatsiz olduğum göz kırpmalarım bitti. Normal şekilde bakabiliyorum.Netlik artışı olsa bile bulanık az da olsa devam ediyor.

- 25 Temmuz : Kontrol için Keratokonus merkezi'ne gittim.Görme oranının azda olsa arttığını ; bir sorun olmadığını 2 ay sonra tekrar gelmem gerektiğini söylediler.

- 22 Ağustos : Artık seyahat ederken uzaktaki ve kenarlardaki yazıları rahatlıkla okuyabiliyorum.Tv izleyebiliyorum.Herhangi bir olumsuz durum yaşamıyorum artık.İnsallah hersey daha güzel olacak.

- 26 Eylül : Hasteneye gittim ve doktorum herşeyin süper gittiğini 13 numara olan sol gözümün 3 ayda tam 7 numara düşerek 6 NUMARA ya kadar düştüğünü , 2 numaraya kadar düşen hastalarının olduğunu söyledi.

(Sonraki durum izlencelerini takip etmek için kaynak siteyi inceleyin.

--

Gittiğim hastaneler ;

-Sakarya Toyotasa Acil Yardım Hastanesi

-Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi

-Sakarya Üniversitesi Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi

-Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi

-İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi

-Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Kullandığım ilaçlar ; Flarex,Ağrı kesici,Suni gözyaşı damlası.

Kullandığım gözlük ; Ortalama 100 TL civarında UV Korumalı Polarize Güneş Gözlüğü

ÖZET VE TAVSİYELER

1-Devlet hastanesi olduğu için ÜCRETSİZ ; 1 kuruş dahi ödemedim.İlgi muhteşemdi.

2-Özel hastane ye bu ameliyat için gitmenize gerek yok.Yinede tercih sizin.

3-Farklı doktorlara gidebilirsiniz. ( 6 farklı hastane ve 7 farklı doktor'a gittim. )

4-Korku veya tereddut etmeyin hiç gerek yok.Bıçak yok, kan yok.

SORULARINIZI YAZABİLİRSİNİZ :[email protected]

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 'ne

SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİM. ALLAH RAZI OLSUN.

☆ 7 TEMMUZ CUMARTESİ 2018 SAAT 17.40 ☆

----------

Editör; site reklamı yapmayınız!


Afiliherdem
Aday Memur
16 Ekim 2018 20:42

Büyük geçmiş olsun.Allah o günleri tekrarlatmasn.Benim arkadasmda bu ameliyati yaptı .raporları tüm kayıtları var.Polislgi kazandı.Intibak falan bitti normal derslere başlayınca okulla ilişiği kesildi .Suan bunalımda ve gözleri ara ara kasiniyor

AmeliyAti 3 ay oldu.Sizce bir anormallik yok mu?


keratokonusss
Aday Memur
17 Ekim 2018 03:35

Kadınlalar normal ama kasimamasi gerekiyor. kaşıma göz düşmanı diyeblrz

Afiliherdem, 6 yıl önce

Büyük geçmiş olsun.Allah o günleri tekrarlatmasn.Benim arkadasmda bu ameliyati yaptı .raporları tüm kayıtları var.Polislgi kazandı.Intibak falan bitti normal derslere başlayınca okulla ilişiği kesildi .Suan bunalımda ve gözleri ara ara kasiniyor

AmeliyAti 3 ay oldu.Sizce bir anormallik yok mu?


Vonalı525
Aday Memur
24 Ocak 2019 13:04

Hocam aynı durum bende de var özelden yazışabilir miyiz ? İkm den evlendim de

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi