Editörler : Pangaea
05 Ekim 2018 16:01

36 yasında tekrar KPSS 'ye girmek (2020) bilgisayar mühendisliği hk

Arkadaşlar size birkaç şey danışmak istiyorum.Kamuda sağlıkçı olarak görev yapıyorum 34 yaşındayım kpss2020 ye girdiğimde nasip olursa 36 yaşında olacağım .Bilgisayar mühendisliğini sonradan bitirdim önceden kpss de önlisans da 91 küsür puan alarak genel sıralamada 772. olarak atamam olmuştu (lisans kpss nin daha nitelikli olduğunun farkındayım) Evliyim ve cocuk sahibiyim.Atama puanlarının tavan yaptığının ve bölümümüzden alımların azalma eğiliminde olduğunda farkındayım şimdi ;

1.)öncelikle 2020 kpss de bölümde derece yapmak için ; evli mutlu çocuklu bir şekilde nasıl kpss b ye çalışmak gereklidir sizce :) bunun bir yolu var mıdır ? benim durumumda olup bunu başarabilen var mı ? varsa ellerinden öpüyor tebrik ediyorum.biraz fikir verebilirseniz sevinirim arkadaşlar ?

2.)Yds den c seviyesinde puan almak beni atamalarda nekadar öne geçirecektir hayati anlamda bi etkisi varmı bunun yani dhmi teiaş vs gibi bir iki kurumdan başka ingilizce isteyen kurum varmıdır ?

YDS isteyen her kurumun muhakkak maaş konusunda yada çalışma koşulu konusunda bir artısı oluyormu ?

3.)Kamuda kadrolu olarak çalışıyorum bu sebepten sanırım sadece sözleşmeli atamalarda tercih verebileceğim (kadrodan kadrolu atamaya sistemin izin vermediğinden dolayı) gerçi artık atamalarında sözleşmeli olma eğiliminden bahsediyorlar ama emin değilim .Bu durum merkezi alımlarda benim tercih alanımı daha da daraltıyor ben bukadar olumsuzluklara rağmen tekrar denemek istiyorum .sizce 2020 kpss için bu vakitten başlamak mi gereklidir?hem çalışıp hem bebekle uğraşarak bu işi nasıl formulize edebilirim nasıl bir sistem oluşturabilirim sizce ?

05 Ekim 2018 17:44

+

05 Ekim 2018 22:25

+


lyskrt
Aday Memur
05 Ekim 2018 22:37

aşağı yukarı aynı durumdayız bir kamu kurumunda memurum ve Elekt.Eln Müh.okudum.İki çocuğum var tek yapmak istediğim büyük fedakarlıklarla okuduğum bölümle ilgili bir alanda çalışmak istifa etmeyi bile düşünüyorum.

05 Ekim 2018 22:54

aynen hocam bukadar emek verip okuyup zahmet çektiği birşeyi insan gerçekleştirmek istiyor bu insana rahatsızlık veriyor keşke dememek için zamanı iyi kullanıp noktayı koymak lazım sizce bizlerin durumundaki kişiler nasıl bir yol izlemeli nasıl bir çalışma stili uygulamalı sınavda başarılı olabilmek için ?

lyskrt, 6 yıl önce

aşağı yukarı aynı durumdayız bir kamu kurumunda memurum ve Elekt.Eln Müh.okudum.İki çocuğum var tek yapmak istediğim büyük fedakarlıklarla okuduğum bölümle ilgili bir alanda çalışmak istifa etmeyi bile düşünüyorum.

06 Ekim 2018 13:05

+


taka6161
Aday Memur
06 Ekim 2018 14:15

hocam bence gerçekten bilgisayar mühendisliği yapmak istiyorsan kendini geliştir porgramlar öğren özelde çalış. Kamu çok mantıklı değil.

Ayrıca bazı kurumlar 35 yaş şartı da koyabilir.

Hayal kurma demiyorum, yapılabilir bir şey ama. O emeği kendini geliştirmeye harcasan çok daha iyi konumlardan olursun bence.


Portofinom
Şef
06 Ekim 2018 16:07

Bu kıtlıkta kpss'ye aylarını, yılını vermek hiç mantıklı değil.
07 Ekim 2018 15:47

Hocam yaşınızla alakalı durumu bilmiyorum ama birkaç ilanda yaş ile ilgili şart görmüştüm sanırım 35ti, bunu detaylı araştırın. KPSS için şunu söylemek istiyorum, eğer ilk 50 ye giremeyecekseniz ki bu puan olarak sanırım 95 civarı yapar, KPSSye çok fazla zaman ayırmayın. Çünkü merkezi alım bizim bölüm için bitti desek yeridir. Daha çok açıktan yapılan ve YDS isteyen ilanlara yönelik çalışmalar yapın. Mesela kurumlar programcı ilanına çıkıyor YDS 60 şartı koyuyor. Mesela kurumlar uzman yardımcılığı ilanına çıkıyor YDS 70 veya 80 şartı koyuyor. Ben uzman yardımcılığını tavsiye ederim, kariyer meslektir, tatmin eder. Merkezi alımda YDS şartı isteyen kurumlar da oluyor ama sanırım sayısı epey düşük. Demem o ki eğer çok yüksek bir puan alamayacaksanız ve mutlaka kamuda işe girmek istiyorsanız KPSSden 85-86 bandında bir puan ve yanında YDS 70 gibi bir puanla inşallah kamuda işe girersiniz. Bütün bildiklerim ve tecrübe ettiklerim bunlar, bir sorunuz olursa yine cevap veririm. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

papatyamuh
Kapalı
15 Ekim 2018 17:35

2016 kpss ile yozgata merkezi alımlarda 89.7 gibi bir puanla ydssiz atanıldıysa bu yıl da 95 alırsak ancak atanırız diye kendinizi üzmeyin arkadaslar. Evet zor ama o kadar da uçuk bir puan gerekmiyor. 95 alan adam ilk alımda gider bizim bölümde.

Bu yılki kpssnin sıralama farkını gözönünde bulundurursak +2 ekleyelim ve 91 diyelim. Tahminlerime göre son atamada puan 90-91e kadar düşecek. Ydssiz olarak yani. Yds 70 almak kapalı olan birçok kapıyı açar. Şans baya bi artar. Açkıktan alımlarda da sürekli şansı denemek gerekiyor. Ben ne var ne yok basvuracam artık. Allah hepimizin gönlüne göre versin, hayat zor.


tekina
Aday Memur
17 Ekim 2018 16:16

eğer halihazırda başka işiniz varsa hiç tavsiye etmiyorum çok yıpratıcı


Endüttürü Müh
Aday Memur
10 Nisan 2019 15:04

yaş kriterinizden çoğu yerden elenirsiniz


memurumben.34
Kapalı
10 Nisan 2019 15:24

hocam kpss girmek yerine açıktan akşam lisesine kayıt olup bitirin kendi kurumunuzda unvan değişikliği ile teknik kadroya geçiş yapın ozmn daha rahat olur sizin için


Tempt
Yasaklı
10 Nisan 2019 16:25

Hiç tavsiye etmiyorum, değmez. Çok stresli ve yıpratıcı bir süreç. Hali hazırda bir işiniz varsa hiç macera aramayın derim.

ricardo22
Şef
10 Nisan 2019 20:01

Ünvan değişikliği ile kadronu alabilirsin sanki bu daha mantıklı geliyor !


bakgulec
Şef
11 Nisan 2019 01:48

hocam 90 + puan almak için sadece çalısmak yetmez bence. sınav anında ki ruh hali şans faktörü vs 90 üstü için çok etkilidir. 80 civarlarındaki bi insan bunu kolayca alabilir . ama 90 üstü için malesef o faktörlerde çalısmadan sonra etkili. yapılmayacak bişey degil aslında. 90 nete 90 puan geldigi oluyor. sınavdan önce çok rahat yaparım bunu diyorsun ama sınavdan sonra nasıl bu saçmalıkları yaptım diyorsun . bence çok fazla konu çalısmanın bi faydası yok. özellikler genel kültürde. aynı seyler etrafında dönüp duruyoruz. bol bol soru çözümü ve sınavdan önce en az 100 genel deneme çözmek gerekir bence. denemeleride tabi ev ortamında otura kalka ara vere vere degil. gerçek bir sınav gibi çözmek gerekir. hatta gerekirse kütüphaneye gitmek daha iyi olabilir. ama 90 üstü alınmayacak imkansız bir puan degil çalısan birisi için.


kararsızmühendis
Daire Başkanı
11 Nisan 2019 10:31

doğru yolda yanlış yöntemle ilerliyorsunuz. hali hazırda 657 ye tabii çalışmaktasınız. kpss ile işiniz yok. yapmanız gereken sizi kurumlar arası nakil yoluyla alacak bir kurum bulup kendi kurumunuzdan muvafakat almanız. statünüz yükseleceği için muvafakat almada sıkıntı çıksa bile dava yoluna gidip sorunu halledebilirsiniz ki mühendis kadrosuna geçeceğiniz için emsal kararlardan haberi olan hiçbir kurum muvafakat vermemezlik etmez. vakit kaybetmeden geçmeyi düşündüğünüz kurumlara dilekçe verin. kolay gelsin.


digeradam
Şube Müdürü
15 Nisan 2019 08:40

yapman gereken bir büyükşehir belediyesine geçmek bu kadar basit,büyükşehir belediyelerinde ünvan değişikliği sürekli olur sende mühendis kadrounu alırsın,ayrıca bulunduğun kurumda ünvan değişikliği sınavı açıyor , kadrolu olman kpss ile atamanda dezavantaj değil kurumunu bırakıyorsun diğer kuruma geçiyorsun,kpss ye çalış bir yandan da büyükşehir belediyesi gibi sürekli ünvan değişikliği yapan kurumlara geçmeye çalış diğer yandan da kendi kurumunda ünvan değişikliğine başvur , bu arada 35 yaş şartı sadece A kadrolarda var kpss b atamalarında yok.


patryn87
Aday Memur
15 Nisan 2019 16:04

Bence 36 yaşta bir sıkıntı yok. Ben 32 yaşındayım. geçen sene yıllar sonra kpss ye girdim. 92 puan aldım. Mühendis olabilen insanın çalışıp da 90 üstü alamaması gerçekçi değil. Hiç moralinizi bozmayın.


elfm10
Şef
21 Nisan 2019 00:01

Unvan değişikliği sınavı sizin alanda ve kurumda var mı bilmiyorum ama o da bir seçenek.Gerçi nezaman olacaı belli değil ama kpss kadar zorlamayacağı kesin. Yds her zaman avantajdır.

29 Nisan 2019 15:42

Bu yaz özellikle S400 inadımız yüzünden Abd ambargosuyla ekonomimiz çökünce ne 2019 Kpss ile ilgili umut kuranlar kalacak ne 2020 Kpss ile ilgili planlar yapanlar kalacak.Hepiniz akvaryumda gezinen balıklar misalii dünyadan ve gelecekten habersiz saf saf yaşıyorsunuz şu anda!

Çok zor günler ve yıllar ülkemizi bekliyor ne yazık ki.Biraz aklı olan ailesinin yanında yaşamaya devam edip bu zor yılları aile dayanışmasıyla atlatmaya çalışır.Daha fazla aklı, donanımı ve cesareti olanlar da bu Ortadoğu bataklığında denetlenecek olan ülkeden kaçmanın yollarını arar.Benden söylemesi!

Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi