Editörler : E.Kayı Han
28 Ekim 2018 00:04

Amirin Yalnızca Kendi İmzası Bulunan Tutanakla Disiplin Soruşturması Açılması

Evet sevgili arkadaşlar. Başlık herşeyi anlatıyor aslında. Amirin odasında bir konuda imzamı istemesi ve mevzuatta yeri olmayan bir konu olması nedeniyle imzalamayı kibar bir dille reddetmem neticesinde işlerimi yapmamakla/yetiştirememekle ilgili tutanak tutmakla tehdit etmesi sonucu gerekirse hergün mesaiye kalırım, işleri sıfırlar öyle çıkarım o zaman demem neticesinde işi inada bindirip mesnetsiz iddialarla tutanak tutması sonucu disiplin soruşturması açıldı.

Tutanak içeriği amirine saygısızlık, makamını rencide edici tavırlar, üslupsuz sözler. Yalnızca kendi imzası var ve hiçbir şahidi yok çünkü öyle bir saygısızlık durumu olmadı. Odasında 15 20 dakikalık tutanak tutmakla tehdit etmesi haricinde gayet samimi ve saygı çerçevesinde konuşuldu ve çıktım. Savunmam konusunda neler tavsiye edersiniz. Sadece kendi imzası olan tek bir tutanak haricinde hiç bir ispatı olmayan bu konuyla ilgili sonuç ne olur dersiniz? Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.


ugurguardian
Kapalı
29 Ekim 2018 10:50

Bir devet memuru tek başına tutanak tutamaz ancak rapor tutar o rapora istinaden sana ceza verilebilir ama bir üst merci yüksek ihtimal cezayı kaldırır amirin kamera kaydı ile veya şahit ile soruşturmadaki sana ithaf ounan durumları istatlaması gerekiyor ya kardeş kısacası öyle bir sistemki amirin haksız olsa sen haklı olsan gene onu haklı çıkarıyorlar seni haksız onun için fazla şeyetme ama hakkını ara kısacası amirinin elinde isterse gözünün üstünde kaş var der gene cezayı giydirir gidip özür dile işi tatlıya bağla


societty
Aday Memur
29 Ekim 2018 12:58

Cevabın için teşekkürler. Özürü hakedecek bir zat değil bu şahıs. Özür dilenecek bir kabahatim de yok zaten. Bu konuyla ilgili hiçbir şahit çıkacağını sanmam. Nasıl ki tehdit ettiğine dair ispatım yoksa amirin de saygısızlık yaptığıma dair ispatı yok. Buna rağmen ceza alabilecek olmam bile can sıkıcı. Savunmam henüz istenmedi.savunmama neler eklesem?diğer arkadaşlara karşı da tutanak tutmakla tehditleri var. Savunmamda bunu yazabilirim. Arkadaşlar da iddiamı doğrular ama onların da ispatı yok.


ugurguardian
Kapalı
29 Ekim 2018 13:59

güzel kardeşim kurumlarda yalaka denen kavramlar var amir ile aranızda yaşanan soruna şahit olmasa bile yalandan şahitlik edecek insan çıkacaktır eğer siyasetten torpilin sağlam ise üstesinden gelirsin amiri sürgün bile ettirebilirsin eğer yoksa kusura bakma haklı isen de seni haksız konumuna düşürür ona inanırlar sana inanmazlar hayat tecrübem haklıysan umarım sen kazanırsın


meminsen
Aday Memur
30 Ekim 2018 16:42

Müdür şahit de gösterse sana caza veremez. Verse dahi iptal ettirirsin. Çünkü yargıtay ceza Kurulunun sadece şahit ifadeleri ile ceza verilemeyeceğine ilişkin karar var. Ayrıca devlet memuları kanunu 25. maddesi suçun sabitliği ve şüpheden sanık yaratlanır ilkesi bulunmakta. Sonuçta müdürün personelinin şahitliğini olayı şüpheye düşürür.


meminsen
Aday Memur
30 Ekim 2018 17:54

Ayrıca taraf tutan amirin ceza veremeyeceği ile ilgili karar linki aşağıda.

https://www.memurlar.net/haber/451710/taraf-olan-disiplin-cezasi-verebilir-mi.html


societty
Aday Memur
02 Kasım 2018 22:40

Meminsen hocam teşekkürler cevapların için. Dmk 25 benim durumuma pek uymuyor gibi. İşin sonuna kadar gitmeyi düşünüyorum. Danıştaya kadar götüreceğim herhangi bir ceza çıkarsa.


meminsen
Aday Memur
04 Kasım 2018 18:58

Ben de aynı olaydan muzdaribim. Kendimi bu şekilde savundum.Müdür bana küfür etti dedi. Kendi personelini de şahit gösterdi. Yer değişikliği cezasi verdiler. Henüz herhangi bir disiplin cezası vermediler. Yer değişikliğini Yürütmeyi durdurma istemli iptal davası açtım. Müdüre ve diğerlerine de iftiradan suç duyurusunda bulundum. Yürütmeyi durdurma kararı bu aralar belli olacak. Mahkeme kararını atıcam. Eğer olur da kazanamassam şu durum ortaya çıkacak 2 kişi bir kisi hakkinda rüşvet aldı diye tutanak tutup hapse attırabilecek. Böyle hukuk olmaz.


gokhants61
Aday Memur
21 Kasım 2018 20:53

Varan 1. Sen şimdi sesini fazla çıkarma ceza alırsan mahkemeye verir bozdurisun.

Varan 2.savunmani gerekirse 300 TL ver bir tane avukata hhazirlat sadece bir dilekçe .profesyonellik her zaman başkadır

Varan 3..3 ay veya 6 ay pusuya yat amirin illa bir açığı vardir

Delil topla gerekirse fotoğraf çek video kaydı yap mesajları kaydet resmi evraklar varsa fotokopi al ..güvendiğin sahitlik edecek kimse bul ..ayrıca aadlı suç teşkil eden bir açık yakaladığında savcılığa delilleriyle beraber suç duyurusunda bulun.korkarsan daha çok adamı harcarlar.

Varan 4 her zaman yasal cerceve içinde olalım

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi