Editörler : E.Kayı Han
15 Kasım 2018 13:28

Sınavsız ünvan değişikliği

27.03.2018 Tarihli ve 30373 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7103 Sayılı Kanunun 25.Maddesine istinaden 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında istihdamları sağlanmış personellere statüleri korunarak ve sınavsız olarak mezuniyet unvanlarına atanma imkanı verilmiştir.

7103 Sayılı Kanunun hazırlığı aşamasında yayımlanan Kanun Tasarısı Gerekçeleri 25.Maddesinde; ?Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu olanlardan öğrenim durumları dikkate alınmadan memur kadrosuna atananlar, kamudaki unvan değişikliği sınavlarının kurumdan kuruma göre değişiklik göstermesi, uzun süreler boyunca sınav açılmaması gibi nedenlerle mağdur olmaktadırlar. ?? ifadeleri yer almakta olup benzer durumda bulunan diğer kamu çalışanları açısından hayati önemde bir tespitte bulunulmuştur.

Halen kamuda eğitim durumları ve mesleki unvanlarına uygun olmayan kadrolarda çalışmak zorunda kalarak mağdur olan önemli sayıda personel bulunmakta olup, 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler kapsamında istihdamları sağlanan personellere tanınan mezuniyet unvanlarına sınavsız atanma hakkının, bir defaya mahsus tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilmesinin mağdur durumda bulunan binlerce kamu personelinin mağduriyetini gidereceği hususunu bilgilerinize sunar, gereğini saygılarımla arz ederim. birlik olup her yere mail atalım

aaaormantarım
Kapalı
15 Kasım 2018 15:39

inşallah böyle bir çalışma nihai sonuca erişir.

Apollon0007
Genel Müdür
19 Kasım 2018 00:11

bu durumla ilgili bir çalışma mı yürütülüyor?

agıt02
Aday Memur
19 Kasım 2018 08:57

ben dılkece verdım adamlar hıc cvp bıle vermıyorlar bence torpilin varsa degerlendiriyorlar

sütçü90
Aday Memur
20 Kasım 2018 21:42

Arkadaşlar ben sınavsız unvan değişikliği yaptım. Ziraat müh idim gıda muh oldum dilekçe ile

dared
Şef
21 Kasım 2018 12:11

Lafa gelince personel kendini geliştirmesini destekliyoruz derler hep derler sadece

dared
Şef
21 Kasım 2018 12:15

Kendimi geliştim geliştirdiğim alanda çalışmak istiyorum diplomanın karşılığı maaşı almak istiyorum dedimmi dur orda sınav açılmasını beklemen lazım sınav açıldı mülakat var derler. 7 yıldır sınav açılmayan bakanlıkta amelelik yapmaya devam edersin .

zmte
Aday Memur
23 Kasım 2018 13:46

Sanmıyorum bir defaya mahsus böyle bir düzenleme yapmalarını. Çok iyimser bir beklenti bence.

01 Aralık 2018 12:19

unvan degisikligi sınavını uzun zamandır acmayan kurumlar var buda maddi manevi çalışan kişileri olumsuz etkilemektedir.Bu konuda bir çalışma yapılması gerekir ya belli bir yıl çalışan personele sınavsız atama yapılabilir yada herkese kendi diploma ünvanına göre ataması yapılabilir (şu anda SHÇEK de yetişenler sınavsız kendi kadrolarına atanabiliyorlar) sonucta kimse makam istemiyor sadece diplomasında yazan ünvanını istiyor. Teknisyen Teknisyen kadrosuna geçsin Mühendis Mühendis kadrosuna.

mhnds3131
Kapalı
01 Aralık 2018 14:24

kpss ile atanmış insanları tekrar sınava mülakata sokmak külfettir diplomaya bağlı ünvan hakkı şart

mhnds3131
Kapalı
02 Aralık 2018 17:44

Kpss ile atanmış insanları tekrar sınava mülakata sokmak külfettir israftır diplomaya Bağlı Ünvan Hakkı Memurlara Verilmeli sınavsız diploma esaslı Ünvan Hakkı ihtiyaçtir

03 Aralık 2018 11:33

http://www.kamubiz.com/m/kamu/bir-defaya-mahsus-sinavsiz-unvan-degisikligi-talebi-h4028.html haber cıkmis

mhnds3131
Kapalı
03 Aralık 2018 13:48

KPSS ile atanmış insanları tekrar sınava sok mülakata çağır külfettir israftır diplomaya bağlı direk ünvan hakkı tanınmalıdır.

zmte
Aday Memur
04 Aralık 2018 13:12

Seninki unvan değişikliği değil. Zaten "Mühendis" unvanındasın.

sütçü90, 7 yıl önce

Arkadaşlar ben sınavsız unvan değişikliği yaptım. Ziraat müh idim gıda muh oldum dilekçe ile

mhnds3131
Kapalı
04 Aralık 2018 15:48

Kpss ile atanmış insanları tekrar sınava mülakata sokmak külfettir israftır bunca insanı ankaraya iki sefer getir götür yazıktır yazık kamu yararı ilkesine aykırı diplomaya Bağlı Ünvan Hakkı sınavsız mülakatsiz bir şekilde değiştirilmelidir

mhnds3131
Kapalı
05 Aralık 2018 10:53

diplomalar yeterlilik belgesidir diplomaya bağlı ünvan hakkı verilmelidir KPSS ile atanmış insanları tekrar sınava sok mülakata çağır uygulamasından vazgeçilmelidir.

mhnds3131
Kapalı
07 Aralık 2018 15:27

KAMUDA REFORM KPSS ile atanmış kişileri tekrara sınava sokmak mülakata çağırmak KÜLFETTİR İSRAFTIR diplomaya bağlı direk ünvan hakkı tanınmalıdır kimse mağduriyet yaşamasın

mhnds3131
Kapalı
10 Aralık 2018 16:16

KPSS ile atanmış insanları tekrar sınava sok mülakata çağır İSRAFTIR İSRAF külfettir külfet Diplomaya bağlı sınavsız mülakatsız diplomaya göre ünvan hakkı ivedilikle tanınmalıdır israfın önüne geçilmelidir DEVİR TASARRUF DEVRİ

mhnds3131
Kapalı
15 Aralık 2018 00:54

diplomaya bağlı sınavsız mülakatsız ünvan hakkı herkese verilmelidir

fear_man
Aday Memur
17 Aralık 2018 14:57

unvan değişikliğine girdim mühendisliğe mülakatta elendim daha ne diyeyim

mhnds3131
Kapalı
18 Aralık 2018 11:38

sen ben yok herkese genele diplomaya bağlı ünvan hakkı verilmelidir Mülakata sınava son!!!

fear_man, 7 yıl önce

unvan değişikliğine girdim mühendisliğe mülakatta elendim daha ne diyeyim

Toplam 59 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi