Editörler : E.Kayı Han

MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
23 Aralık 2024 16:34

T.C.

D A N I Ş T A Y

İDARİ DAVA DAİRELERİ

KURULU

Esas No : 2020/103

Karar No : 2020/109

"...kamu hizmetinin bütünlüğü ve devamlılığı ilkesi gereğince, kamu görevlilerinin özel koşullarına göre verimliliklerinin en yüksek düzeyde olduğu ve hizmetinden en verimli şekilde yararlanılacak durumda çalıştırılmalarının kamu yararına daha uygun olduğu gibi, davacıların öğrenim ve eğitim durumlarına uygun olan kurumda ve pozisyonda çalışmalarının maddi ve manevi varlıklarının gelişmesine olumlu katkı sağlayacağı ve bu suretle kamu hizmetinden beklenen yararın artacağında da kuşku bulunmamaktadır. Ayrıca, bu durumun kamu hizmetinden beklenen faydayı da arttıracağı göz önüne alındığında,..."

Kaynak: https://www.danistay.gov.tr/assets/pdf/guncelKararlar/2020-12-24-01-40-5878062.pdf

Özellikle KPSS ile yerleştirilmiş tüm devlet memurları, memuriyete ilk başladıklarındaki öğrenim durumlarına diplomalarına göre istihdam edilmeleri , kadrolarının sınavsız-mülakatsız ilgili unvana aktarılması;

zaten tâbi oldukları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 71. ve 74. maddelerine göre ve DANIŞTAY İDARİ DAVALAR KURULU' nun 2020-109 kararı gereği derhal uygulanmalıdır!

Gtrd
Aday Memur
23 Aralık 2024 21:39

Bu gerçekleşmeyecek duadır

MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
31 Aralık 2024 14:40

Tüm memurlar için yalnızca diplomaya dayalı eğitim-öğrenim durumuna göre

"sınavsız-mülakatsız UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ" ivedilikle yapılmalıdır!

MATEMATİK YAŞAMDIR, 7 ay önce

T.C.

D A N I Ş T A Y

İDARİ DAVA DAİRELERİ

KURULU

"...kamu hizmetinin bütünlüğü ve devamlılığı ilkesi gereğince, kamu görevlilerinin özel koşullarına göre verimliliklerinin en yüksek düzeyde olduğu ve hizmetinden en verimli şekilde yararlanılacak durumda çalıştırılmalarının kamu yararına daha uygun olduğu gibi, davacıların öğrenim ve eğitim durumlarına uygun olan kurumda ve pozisyonda çalışmalarının maddi ve manevi varlıklarının gelişmesine olumlu katkı sağlayacağı ve bu suretle kamu hizmetinden beklenen yararın artacağında da kuşku bulunmamaktadır. Ayrıca, bu durumun kamu hizmetinden beklenen faydayı da arttıracağı göz önüne alındığında,..."

Kaynak: https://www.danistay.gov.tr/assets/pdf/guncelKararlar/2020-12-24-01-40-5878062.pdf

Özellikle KPSS ile yerleştirilmiş tüm devlet memurları, memuriyete ilk başladıklarındaki öğrenim durumlarına diplomalarına göre istihdam edilmeleri , kadrolarının sınavsız-mülakatsız ilgili unvana aktarılması;

zaten tâbi oldukları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 71. ve 74. maddelerine göre ve DANIŞTAY İDARİ DAVALAR KURULU' nun 2020-109 kararı gereği derhal uygulanmalıdır!

Gtrd
Aday Memur
01 Ocak 2025 15:40

Bu hiç olmaz hiç kafanızı yormayın

MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
02 Ocak 2025 15:13

Memurların yalnızca diplomaya dayalı eğitim-öğrenim durumuna göre SINAVSIZ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ konusunu, iş barışını, verimli insan kaynakları planlaması ve verimli kamu personeli istihdamı konusunu; haklı isteğimiz gerçekleşene kadar kadar ısrarla tüm ilgili-etkili-yetkili yerlere ulaştırma ve kamuoyu baskısı oluşturma gayretinde olunmaktan vazgeçilmemelidir!

Gtrd, 7 ay önce

Bu hiç olmaz hiç kafanızı yormayın

alomatik
Şef
03 Ocak 2025 16:48

Kamuda birçok memurun elinde mevcut öğrenim durumunun bir üstü olan diplomalar var. Bilgisayar programcılığı, Tarım , Aşçılık, sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Mühendislik, iktisat, işletme v.b. . Bunların birçoğu açık öğretim fakültelerinden yada yurtdışından uzaktan eğitim ile alınan diplomalar.

Şimdi elinde diploma olan herkese unvan mı verilecek. Bu çok saçma, haksız ve personel rejmi açısından sağlıksız bir uygulama olur. Elinde diploma olan herkese unvan verirsen onların yaptığı işi kim yapacak. Kamuda elinde bilgisayar programcılığı, çocuk gelişimi diploması olan onlarda kişi var bunları nerede nasıl istihdam edeceksiniz. birde bunların yaptığı işi kim yapacak her elinde diploma olana unvan verirsen işler işin içinden çıkılmaz bir hal alır.. En iyisi mülakatsız bir sınav olması.

MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
07 Ocak 2025 16:57

T.C.

D A N I Ş T A Y

İDARİ DAVA DAİRELERİ

KURULU

D A N I Ş T A Y İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULU kararının daha üstü yok olarak biliniyor.

Yargı kararındaki değerlendirme hükmü kesin!

alomatik, 7 ay önce

Kamuda birçok memurun elinde mevcut öğrenim durumunun bir üstü olan diplomalar var. Bilgisayar programcılığı, Tarım , Aşçılık, sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Mühendislik, iktisat, işletme v.b. . Bunların birçoğu açık öğretim fakültelerinden yada yurtdışından uzaktan eğitim ile alınan diplomalar.

Şimdi elinde diploma olan herkese unvan mı verilecek. Bu çok saçma, haksız ve personel rejmi açısından sağlıksız bir uygulama olur. Elinde diploma olan herkese unvan verirsen onların yaptığı işi kim yapacak. Kamuda elinde bilgisayar programcılığı, çocuk gelişimi diploması olan onlarda kişi var bunları nerede nasıl istihdam edeceksiniz. birde bunların yaptığı işi kim yapacak her elinde diploma olana unvan verirsen işler işin içinden çıkılmaz bir hal alır.. En iyisi mülakatsız bir sınav olması.

MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
15 Nisan 2025 15:30

Tüm devlet memurları için yalnızca onaylı diplomaya dayalı eğitim-öğrenim durumuna göre

"sınavsız-mülakatsız UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ" ivedilikle yapılmalıdır!

MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
15 Nisan 2025 15:44

"7103 Sayılı Kanunun hazırlığı aşamasında yayımlanan Kanun Tasarısı Gerekçeleri 25.Maddesinde; Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu olanlardan öğrenim durumları dikkate alınmadan memur kadrosuna atananlar, kamudaki unvan değişikliği sınavlarının kurumdan kuruma göre değişiklik göstermesi, uzun süreler boyunca sınav açılmaması gibi nedenlerle mağdur olmaktadırlar...."

Yukarıda sizden alıntıladığım konuya ilişkin gelişmeler ve son durum nedir?

baskentliaslan, 7 yıl önce
unvan degisikligi sınavını uzun zamandır acmayan kurumlar var buda maddi manevi çalışan kişileri olumsuz etkilemektedir.Bu konuda bir çalışma yapılması gerekir ya belli bir yıl çalışan personele sınavsız atama yapılabilir yada herkese kendi diploma ünvanına göre ataması yapılabilir (şu anda SHÇEK de yetişenler sınavsız kendi kadrolarına atanabiliyorlar) sonucta kimse makam istemiyor sadece diplomasında yazan ünvanını istiyor. Teknisyen Teknisyen kadrosuna geçsin Mühendis Mühendis kadrosuna.

santana10
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 09:46

Sınavsız Unvan değişikliği kamuda çalışma barışını bozar çünkü KPPS puanı yüksek olan ama atanacağı kadro olmayan bir mühendis yada veteriner hekim yardımcı hizmetler sınıfı için mürcaat ediyor ve hizmetli olarak yerleşiyor. SInavsız unvan değişikliğinde hemen yararlansa yardımcı hizmetler sınıfında o işi kim yapacak kurum o pozizyonun daki işi kime yaptıracak ve bu işe atanmayı bekleyen ama düşük puanlı şahıs neden mağdur olsun bu gibi olumsuzluklar nedeniyle sınavsız geçiş için sadece çalışma alanında meslek mezunu olan şahıslar ilgili bakanlık da çalışmalı bakanlık hizmet alanını dışında bir eğitim alan kişinin sınavsız geçiş hakkı olmamalıdır.Öreneğin tarım bakanlığında Teknisyen Tekniker Ziraat veteriner yada gıda ile bir bölüm bitiir se sınavsız unvan değişikliği yapılmalıdır.

MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
16 Nisan 2025 10:18

Özelikle 2008 sonrası kamuya atanmadaki özlük hakları kayıpları ile

memurların yalnızca diplomaya dayalı eğitim-öğrenim durumuna göre SINAVSIZ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ konusunu, iş barışını, verimli insan kaynakları planlaması ve verimli kamu personeli istihdamı konusunu;

haklı isteğimiz gerçekleşene kadar kadar ısrarla tüm ilgili-etkili-yetkili yerlere ulaştırma ve kamuoyu baskısı oluşturma gayretinde olunmaktan vazgeçilmemelidir!

MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
16 Nisan 2025 10:21

T.C. D A N I Ş T A Y İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULU Esas No : 2020/103 Karar No : 2020/109

Daha üstü olmadığı bilinen D A N I Ş T A Y İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULU kararının ilgili yargı kararındaki değerlendirme hükmü ve uygulanma gerekliliği kesindir!

santana10, 3 ay önce

Sınavsız Unvan değişikliği kamuda çalışma barışını bozar çünkü KPPS puanı yüksek olan ama atanacağı kadro olmayan bir mühendis yada veteriner hekim yardımcı hizmetler sınıfı için mürcaat ediyor ve hizmetli olarak yerleşiyor. SInavsız unvan değişikliğinde hemen yararlansa yardımcı hizmetler sınıfında o işi kim yapacak kurum o pozizyonun daki işi kime yaptıracak ve bu işe atanmayı bekleyen ama düşük puanlı şahıs neden mağdur olsun bu gibi olumsuzluklar nedeniyle sınavsız geçiş için sadece çalışma alanında meslek mezunu olan şahıslar ilgili bakanlık da çalışmalı bakanlık hizmet alanını dışında bir eğitim alan kişinin sınavsız geçiş hakkı olmamalıdır.Öreneğin tarım bakanlığında Teknisyen Tekniker Ziraat veteriner yada gıda ile bir bölüm bitiir se sınavsız unvan değişikliği yapılmalıdır.

santana10
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 10:53

kamu hizmetinin bütünlüğü ve devamlılığı ilkesi gereğince sınavsız unvan değişikliği olamaz eğer sadece diploması var diye herkesi aldığı eğitime göre o unvanlı pozisyona atanırsa birçok kadro boş kalır çünkü en kolay ve en kısa sürede bitirilen bölümlerden mezun sayısı gerektiğinden fazla sayıya çıkar örnek tarım bakanlığında tüm teknisyen tekniker ve diğer memurlar sosyoloji okuduğunu düşünelim Açıköğretimden sizin dediğiniz gibi hepsine direk kadro ile unvan verelim tarım bakanlığında 10 bin sosyolog olur diğer hizmet alanında işleri kim yapacak Sınavsız unvan değişikliği ancak ve ancak Teknik ve Sağlık Hizmetleri alanında çalışan personelin bitirdiği öğrenimin bir üst eğitimini tamamladığı zaman olur bunun dışındaki uygulamalar sınav ile gerçekleşir mülakat kesinlikle olmamalıdır

MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
16 Nisan 2025 11:06

Memurluk görevi sürdürülürken o esnada bitirilen okullar, mezuniyet diplomaları değil kastım.

Memuriyete ilk girişte - ilk yerleştirilmede - ilk atamada resmi kuruma ibraz edilen, kayıtlara işlenen memurun ilk öğrenim durumu ve kuruma başlayıştaki zaten var olan diploma unvanına sınavsız geçiş özellikle elzemdir!

santana10, 3 ay önce

kamu hizmetinin bütünlüğü ve devamlılığı ilkesi gereğince sınavsız unvan değişikliği olamaz eğer sadece diploması var diye herkesi aldığı eğitime göre o unvanlı pozisyona atanırsa birçok kadro boş kalır çünkü en kolay ve en kısa sürede bitirilen bölümlerden mezun sayısı gerektiğinden fazla sayıya çıkar örnek tarım bakanlığında tüm teknisyen tekniker ve diğer memurlar sosyoloji okuduğunu düşünelim Açıköğretimden sizin dediğiniz gibi hepsine direk kadro ile unvan verelim tarım bakanlığında 10 bin sosyolog olur diğer hizmet alanında işleri kim yapacak Sınavsız unvan değişikliği ancak ve ancak Teknik ve Sağlık Hizmetleri alanında çalışan personelin bitirdiği öğrenimin bir üst eğitimini tamamladığı zaman olur bunun dışındaki uygulamalar sınav ile gerçekleşir mülakat kesinlikle olmamalıdır

santana10
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 11:47

İLK ATAMADA BİTİRDİĞİ OKULA GÖRE YERLEŞTİRME YAPILSIN ÖRNEĞİN BİR MİMAR GARDİYANLIĞA BAŞVURAMASIN O ZAMAN SORUN ZATEN ÇÖZÜLÜR. KPPS PUANI YÜKSEK OLAN ANCAK BİTİRDİĞİ MEZUNİYET ALANINDA ALIM OLMADIĞI İÇİN DİĞER ALANLARDAN YERLEŞENLER VAR SİZİN KAST ETTİĞİNİZ SANIRIM BU BU UYGULAMA ZATEN BAŞTAN HATALI SIRF PUANI YÜKSEK DİYE HER ALANA YERLEŞTİRME OLMAMALI ALANI DIŞINDA YERLEŞTİRME OLMAMALI

MATEMATİK YAŞAMDIR, 3 ay önce

Memurluk görevi sürdürülürken o esnada bitirilen okullar, mezuniyet diplomaları değil kastım.

Memuriyete ilk girişte - ilk yerleştirilmede - ilk atamada resmi kuruma ibraz edilen, kayıtlara işlenen memurun ilk öğrenim durumu ve kuruma başlayıştaki zaten var olan diploma unvanına sınavsız geçiş özellikle elzemdir!

MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
13 Mayıs 2025 10:55

Evet dediğiniz gibi saçma-tuhaf bir durumlar da var zaten.

Verdiğiniz temsili bir örnekten yola çıkarak benzer mağduriyet yaratan uygulamaları belirtmek gerekirse; KPSS puan üstünlüğüne göre memur yerleştirmeleri sürecinde adayın başvurmak zorunda kalması durumu bir yana öncesinde resmi kurumun ÖSYM'ye bildirdiği yerleştirme KPSS kılavuzu şartlarında;

"gardiyan" alınacak ama mezuniyet koşulu "mimarlık"

"vhki" alınacak ama mezuniyet koşulu "matematik"

"bilgisayar işletmeni" alınacak ama mezuniyet koşulu "ziraat mühendisi"

"hemşire" alınacak ama mezuniyet koşulu ...

657 DMK 'ye tâbi olunacak ama görev yapılacak unvanın memuriyet hizmet sınıfı ile kurumun şartındaki sağlanması istenen mezuniyet unvanının ait olduğu memuriyet hizmet sınıfı birbiriyle uyumsuz.

İş barışının, insan kaynaklarının verimli-doğru kullanılmasının yolu, idareden kaynaklı böyle uyumsuz atamaya maruz bırakılmış mağdur memurların memuriyete ilk başlayışta kuruma sundukları öğrenim ve diploma mezuniyet unvanına uygun, resmi kurumun merkezi alımda zaten şart koştuğu mezuniyet unvana sınavsız kadro kaydırılmasıdır. Örneğin GİH'ten TH'ye YHS'den SH'ye gibi...

santana10, 3 ay önce

İLK ATAMADA BİTİRDİĞİ OKULA GÖRE YERLEŞTİRME YAPILSIN ÖRNEĞİN BİR MİMAR GARDİYANLIĞA BAŞVURAMASIN O ZAMAN SORUN ZATEN ÇÖZÜLÜR. KPPS PUANI YÜKSEK OLAN ANCAK BİTİRDİĞİ MEZUNİYET ALANINDA ALIM OLMADIĞI İÇİN DİĞER ALANLARDAN YERLEŞENLER VAR SİZİN KAST ETTİĞİNİZ SANIRIM BU BU UYGULAMA ZATEN BAŞTAN HATALI SIRF PUANI YÜKSEK DİYE HER ALANA YERLEŞTİRME OLMAMALI ALANI DIŞINDA YERLEŞTİRME OLMAMALI

peymmar
Memur
02 Haziran 2025 13:13

ben de memur unvanlı mimarım.aynen dediğiniz gibi mimar istediler ama gih kadrosuna ve memur unvanıyla.ben de bir an önce çalışmaya başlamak için tercih ettim.açıkçası tuhaflık olduğunu düşünmemiştim.meğer işin rengi başkaymış.bir sürü hak kaybım varmış.neden bu şekilde alındığımla ilgili kurumda bir kaç kişiyle görüştüm.meğer ihtiyaçları varmış ama mimar kadrosu yokmuş.boş bir memur kadrosuna atamışlar beni.bunun peşine düşüp uygun kadroya th sınıfına sınavsız geçişimi istediğim dilekçe yazıp personel dairesine verdim.hatta yukarıda verdiğiniz danıştay kararını da sundum ama tabi ki olumsuz dönüş yaptılar.bahsedilen karar kurumlararası geçiş için geçerli imiş ve hakettiğim kadro için unvan değişikliğine girmem gerekiyormuş. önce kadro ihdasıyla kadro gelecek ondan sonra sınav açacaklar da girebileceğim.

MATEMATİK YAŞAMDIR, 2 ay önce

Evet dediğiniz gibi saçma-tuhaf bir durumlar da var zaten.

Verdiğiniz temsili bir örnekten yola çıkarak benzer mağduriyet yaratan uygulamaları belirtmek gerekirse; KPSS puan üstünlüğüne göre memur yerleştirmeleri sürecinde adayın başvurmak zorunda kalması durumu bir yana öncesinde resmi kurumun ÖSYM'ye bildirdiği yerleştirme KPSS kılavuzu şartlarında;

"gardiyan" alınacak ama mezuniyet koşulu "mimarlık"

"vhki" alınacak ama mezuniyet koşulu "matematik"

"bilgisayar işletmeni" alınacak ama mezuniyet koşulu "ziraat mühendisi"

"hemşire" alınacak ama mezuniyet koşulu ...

657 DMK 'ye tâbi olunacak ama görev yapılacak unvanın memuriyet hizmet sınıfı ile kurumun şartındaki sağlanması istenen mezuniyet unvanının ait olduğu memuriyet hizmet sınıfı birbiriyle uyumsuz.

İş barışının, insan kaynaklarının verimli-doğru kullanılmasının yolu, idareden kaynaklı böyle uyumsuz atamaya maruz bırakılmış mağdur memurların memuriyete ilk başlayışta kuruma sundukları öğrenim ve diploma mezuniyet unvanına uygun, resmi kurumun merkezi alımda zaten şart koştuğu mezuniyet unvana sınavsız kadro kaydırılmasıdır. Örneğin GİH'ten TH'ye YHS'den SH'ye gibi...

MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
19 Haziran 2025 10:22

Diploma unvanıyla uyumsuz atamaya maruz bırakılmış mağdur memurların memuriyete ilk başlayışta kuruma sundukları öğrenim ve diploma mezuniyet unvanına uygun, resmi kurumun merkezi alımda şart koştuğu bizlerin de bu mezuniyet koşulunu sağlayarak 657 sayılı DMK' ya tâbi olma hakkı kazanmamızla birlikte; unvanımıza SINAVSIZ kadro kaydırılması yapılması gerekir.

Zira bir daha vurgulamak gerekirse; biz sonradan eğitim-öğrenim görüp mimar, matematikçi, mühendis, ... olmadık.

Hangi mantıkla ilgili resmi Bakanlıklar-kurumlar-kuruluşlar; memuriyet esnasında sanki göreve başladıktan sonra mezun olmuşuz gibi varsayıp ÖSYM-KPSS kılavuzundaki kendi alım şartlarını inkar edip;

"Gelin bakalım siz gerçekten mimar mısınız matematikçi misiniz mühendis misiniz..?"

diyerek kendi içlerinde bile zaten çok istikrarsız-kuralsız-tutarsız uyguladıkları

"Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" sürecine bizleri maruz bırakıp mağdur ederler bir kez daha hem de yönetmelikten üstün 657 DMK 74. Madde ve diye hükümleri ve Yüksek Yargı Kararlarını yok sayarak?

Sonuç olarak büyük bir özlük hakkı mağduriyetine beden olmuş olan sırf o dönem kadro-unvan alınamadı diye ÖSYM-KPSS Kılavuzundaki şartnameye TEKNİK HİZMETLER SINIFI MEZUNİYET ŞARTI KOYUP GENEL İDARİ HİZMETLER SINIFI UNVAN OLARAK ATANMA ZORUNLULUĞUNA MARUZ BIRAKILMIŞ MUHTEMELEN AZ SAYIDAKİ MEMURA YILLARDIR YAŞATILAN MAĞDURİYET HERKES TARAFINDAN ANLAŞILIP İVEDİKLE MEMURLARIN GEÇMİŞE DÖNÜK KAYIPLARI DA GİDERİLİP GÖNÜLLERİ ALINARAK ÇÖZÜLMELİDİR.

peymmar, 2 ay önce

ben de memur unvanlı mimarım.aynen dediğiniz gibi mimar istediler ama gih kadrosuna ve memur unvanıyla.ben de bir an önce çalışmaya başlamak için tercih ettim.açıkçası tuhaflık olduğunu düşünmemiştim.meğer işin rengi başkaymış.bir sürü hak kaybım varmış.neden bu şekilde alındığımla ilgili kurumda bir kaç kişiyle görüştüm.meğer ihtiyaçları varmış ama mimar kadrosu yokmuş.boş bir memur kadrosuna atamışlar beni.bunun peşine düşüp uygun kadroya th sınıfına sınavsız geçişimi istediğim dilekçe yazıp personel dairesine verdim.hatta yukarıda verdiğiniz danıştay kararını da sundum ama tabi ki olumsuz dönüş yaptılar.bahsedilen karar kurumlararası geçiş için geçerli imiş ve hakettiğim kadro için unvan değişikliğine girmem gerekiyormuş. önce kadro ihdasıyla kadro gelecek ondan sonra sınav açacaklar da girebileceğim.

elektronik49
Şube Müdürü
19 Haziran 2025 19:03

Kamu kurumunda kadrolu işçi statüsünde "elektronik teknikeri" olarak görev yapmaktaydım. Ancak çalıştığım kurumun özelleştirme kapsamına alınmasının ardından, başka bir kamu kurumuna ?idari büro görevlisi? unvanıyla atandım. Bu atama sırasında mesleki niteliklerim ve sahip olduğum mühendislik lisans diplomam dikkate alınmadı. Teknik Hizmetler Sınıfı yerine Genel İdari Hizmetler Sınıfı kapsamında görevlendirildim.

Bu durumun sonucunda, mühendislik diplomamın gerektirdiği haklardan ve kazanımlardan yararlanamıyorum. Teknik hizmet sınıfında değerlendirilmiş olsaydım, ek göstergeler, özel hizmet tazminatları, görevde yükselme ve unvan değişikliği gibi birçok haktan faydalanabilecektim. Ancak mevcut pozisyonum nedeniyle bu haklardan mahrum bırakıldım ve yalnızca unvan değişikliği sınavına tabi tutulmam gerektiği belirtilerek mağduriyetim görmezden gelindi.

Yaklaşık yedi yıldır süregelen bu durum, hem maddi hem de kariyer anlamında ciddi kayıplar yaşamama neden olmuştur. Mühendislik diplomam fiilen yok sayılmış, uzmanlık alanımın hiçbir değeri kalmamıştır

Toplam 59 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi