Editörler : crops35
24 Kasım 2018 13:23

Yardımcı hizmetler sınıfı arkadaşlar sesinizi duyurun ve aşağıdaki metni her yerde paylaşın

Tüm kamu çalışanlarına eğitim durumuna göre özel hizmet tazminatı ve ek gösterge düzenlemesi yapılmadığı sürece bi taraf sevinip bir taraf üzülüp bu yasayı çıkaranlara beddua edecektir. Herkes için adalet. Yoksa adalet ne yapsın bu millet.....mağlum kamuda özel hizmet tazminatı ve ek gösterge den lise ön lisans lisans mezunu da olsa yardımcı hizmetler asla genel idari hizmetler çok az ama diğer sınıflar en tepeden faydalanıyor. Bu haksızlık için sessiz kalanlara hakkımızı asla ve asla helal etmiyoruz. Lütfen bu tip yazıları bilhassa meclis çalışma komisyonu üyelerine parti ve sendika yönetimlerine yazınız. Baktınız ciddiye alan yok sizde onları ciddiye almayınız.


Kafadar55
Aday Memur
24 Kasım 2018 17:50

Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılmadığı sürece ek göstergenin bir önemi yok

berfin01
Memur
24 Kasım 2018 19:17

Keşke diyecem ama nerdeeee öyle bir irade. başta sendikalar bu konuda tutarsız üye yapmak için yapcaz etcez diyorlar fakat ne toplu görüşmede ne kurum idari karar larında ciddi ve samimi olan maalesef yok. Yardımcı hizmetler sınıfı ve genel idari hizmetler sınıfı tüm kurumlarda var fakat o kurumlarda ön planda olan örneğin sağlık hizmetleri sınıfı, din hizmetleri sınıfı, eğitim hizmetleri sınıfı vb. Sayı olarak fazla olduğu için kimse adam yerine koyup bu tip talepleri ciddiye almıyor. Acı fakat gerçek olan bir konu bu maalesef. Tüm kurumlarda varız ama iktidar ve sendikalar gözünde yokuz.

Kafadar55
Aday Memur
24 Kasım 2018 22:27

diyorum ya yardımcı hizmetler sınıfı sorunu ek gösterge durumundan daha önemli itibar sıfır işçimi memur mu belli değil gihs'da olan 2200 zaten göstergesi var daha ne olacaktı ki

zLkF11
Daire Başkanı
25 Kasım 2018 12:49

Sabırlı olmak lazım arkadaşlar. Bu ocak ayı belli olur işin rengi. Mhp kanun teklifi verdi. Şimdi siz nerde gelişme vs diyorsunuzdur haklısınız ama şöyle bir durum var bütçe görüşmeleri yapılırken komisyona verilen kanun teklifleri görüşülmez. Aralığın sonuna doğru meclise gönderilir bütçe sonra bizim işi görüşüp yerel seçimlerden önce hallederler. Ha olmadı velev ki o zaman oy vermeyin çevredekilere de verdirtmeyin


sefa baş
Aday Memur
25 Kasım 2018 19:42

110 bin yardımcı hizmetleri kimse duymuyor görmüyor bilmiyor .nedense amirin müdürün ek göstergesi maaşını artırmak için kanun teklifi hazırlanıyor .taşeron bile kadro aldı ikramiye aldı .biz nasıl 657 isek ek gösterge yok .gih kadrosuna alan yok. bizim ek göstergemiz bile yooooook.bu teklifi getirenin bundan haberi varmı .iş ola beri gele.en az bin twet attım gerekli mercilere .nokta cevap gelmedi


baredda
Memur
25 Kasım 2018 22:06

Malumunuz üzere bu 3600 ek gösterge olayında mali sıkıntılar var. Aslında göstergesi '0' olan tek sınıf Yhs yeniden düzenlenmelidir. Ek göstergesi 0'dan -10000(eksi onbin) 'e çekilmelidir. Böylelikle denge sağlanır, öğretmen ve diğerlerine rahatlıkla bu kanun çıkar. Hey Rabbim konuşturmayın beni yav... Kardeşim ülkede memur olarak en çok ne var? Öğretmen, polis, hemşire, ve din görevlileri. Devede kulak olan Yhs ve gece gündüz çalışıp Kpss ile bir yerlere atanan İibf mezunlarını kim ne etsin? Onların oyları lazım değil. Matematiksel olarak öyle yani. Ve bu gösterge ileriki yıllarda fayda sağlayacak. Şu anda maaşlardan kırpılacak. Yani bir nevi 'kim öle kim kala' mantığıyla bu model uygulanacak. Eee, hükümete para lazım. Tamam 5-10 sene sonra tazminat ve maaş olarak para kaybedecek ama bugünden itibaren de bu kadar memurun maaşından kesilecek. Yani hesap yapsan 'Devlet yaş yere basmaz' mantığıyla belki başabaş gidecek. Belki de beni 5-6 sene daha iktidarda götürsün zihniyeti. Bilmem gayri, yorum sizlerin.


N.MERCAN
Daire Başkanı
27 Kasım 2018 14:25

Arkadaşlar siyasi parti iletişim merkezlerine milletvekillerimize sendika iletişim merkezlerine sendika başkanlarımıza siyasi parti farketmez taleplerimizi iletelim bu iş bu sene çözülecek yeter ki hakkımızı arayalım Devlet memurlarından sadece yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının ek göstergesinin olmaması ve bu durumun maaş ve emeklilik haklarında mağduriyet oluşturması ,Taşerona kadro uygulamasına geçilmesi ile birlikte kamudaki işlerin onların eliyle yürütülüyor olması mağduriyetlere yol açıyor. Siyasi partilerin ve sendikaların bu konuda çalışmaları vardır. Ama bizim düşüncemiz diğer siyasi partilerin ve sendikaların çalışmaları değil bu konuda bizim gönül ve değer verdiğimiz partinin ve sendikanın bu konuda bize yardımcı olmasıdır. Bilindiği gibi 2005 yılında memur sendikalarıyla hükümet arasında imzalanan Toplu sözleşme mutabakat metninde ''Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanların öğrenim durumlarına göre bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız atamaların sağlanması ''icin çalışma yapılacağı yer almıştır.


N.MERCAN
Daire Başkanı
29 Kasım 2018 09:29

Arkadaşlar siyasi parti iletişim merkezlerine milletvekillerimize sendika iletişim merkezlerine sendika başkanlarımıza siyasi parti farketmez taleplerimizi iletelim bu iş bu sene çözülecek yeter ki hakkımızı arayalım Devlet memurlarından sadece yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının ek göstergesinin olmaması ve bu durumun maaş ve emeklilik haklarında mağduriyet oluşturması ,Taşerona kadro uygulamasına geçilmesi ile birlikte kamudaki işlerin onların eliyle yürütülüyor olması mağduriyetlere yol açıyor. Siyasi partilerin ve sendikaların bu konuda çalışmaları vardır. Ama bizim düşüncemiz diğer siyasi partilerin ve sendikaların çalışmaları değil bu konuda bizim gönül ve değer verdiğimiz partinin ve sendikanın bu konuda bize yardımcı olmasıdır. Bilindiği gibi 2005 yılında memur sendikalarıyla hükümet arasında imzalanan Toplu sözleşme mutabakat metninde ''Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanların öğrenim durumlarına göre bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız atamaların sağlanması ''icin çalışma yapılacağı yer almıştır.HİZMETLİ KADROSUNA EĞİTİM DURUMUNA GÖRE BİR DEFAYA MAHSUS MEMURLUK VERİLSİN


meda06
Aday Memur
29 Aralık 2018 15:16

Ben 20 yıldır yhs. Ama teknik işlerde çalışıyorum teknisyen benim işimi yapıyor dosya getir götür yöneticiler hak yiyor


N.MERCAN
Daire Başkanı
02 Ocak 2019 13:30

hizmetli kadrosu eğitim durumuna göre bir defaya mahsus kaldırılısın


Mr.Kowalski
Kapalı
03 Ocak 2019 08:23

aynen bende olduğu gibi, göreve gidince mühendis arkadaşlar arkamda duruyor.

meda06, 5 yıl önce

Ben 20 yıldır yhs. Ama teknik işlerde çalışıyorum teknisyen benim işimi yapıyor dosya getir götür yöneticiler hak yiyor


N.MERCAN
Daire Başkanı
04 Ocak 2019 09:46

2018 yılında sağlıkta bir dizi düzenlemeler yapıldı. Emekli doktor maaşlarında artış, sağlık meslek mensuplarına yıpranma yapı vb. ancak yapılan düzenlemeler yetersiz kaldı. Ekip ruhuna aykırı düzenlemeler sağlık çalışanlarına üzüntü verdi. 2019'da ise beklenti halindeki 5 önemli başlık şu şekildedir ; 1- Tüm lisans mezunları 3600 ek gösterge ( branş gözetmeksizin lisans mezunu herkese) 2- Döner sermaye ödemelerinin artırılması ( sabit üstü performansın giderek düşmesi, bunun artırılması) 3- Nöbet ücretlerine zam ( öğretmenlere verilen %100'lük ek ders artışı gibi nöbet ücretlerinin % 100 artırılması) 4- Görevde yükselme ve unvan değişikliği ( hizmetlilerin sınavsız, diğer branşların sınavla üst kadrolara geçişi, hastane müdürü ve şube müdürlüğü sınavları açılması)


sebo5757
Memur
08 Ocak 2019 19:08

YARDIMCI HIZMETLER SINIFI çalisanlari artik Birleşelim twitter Gündemlerinde her zaman yer alalım sesimizi duyurmak amacıyla Yarin saat 15:00 de YARDIMCI HİZMETLER SINIFININ kaldırılması için TWITTER etkinliğimiz olacaktır. Tüm kardeşlerimizin twitter etkinliğine katılmasını rica ediyoruz ve Artık katılın lütfen bu yolda bizler sizler için uğraşıyoruz sizlerde bizlere destek olun bizler birlikte güçlüyüz Unutmayin Hak verilmez ALINIR.
10 Ocak 2019 10:55

09.01.2019 tarihinde twıtter etkinliği yapıldı 40 bin tweet atıldı ama bugün herhangi bir internet sitesinde haber bile olamadık.


HizmetliAlim
Aday Memur
10 Ocak 2019 14:08

bir günde olacak bir şey değil bu.

adamlar yüz binlerce twit atıyor

eskişehir-zonguldak, 5 yıl önce

09.01.2019 tarihinde twıtter etkinliği yapıldı 40 bin tweet atıldı ama bugün herhangi bir internet sitesinde haber bile olamadık.


hayalidunya
Aday Memur
10 Ocak 2019 14:11

durmak yok yola devam


HizmetliAlim
Aday Memur
10 Ocak 2019 14:16

Sözleşmeliler bir twit atıyor 400 beğeni alıyor.Bizde ise hala 100 leri geçmiyor


sali1
Aday Memur
17 Ocak 2019 16:01

üm kamu çalışanlarına eğitim durumuna göre özel hizmet tazminatı ve ek gösterge düzenlemesi yapılmadığı sürece bi taraf sevinip bir taraf üzülüp bu yasayı çıkaranlara beddua edecektir. Herkes için adalet. Yoksa adalet ne yapsın bu millet.....mağlum kamuda özel hizmet tazminatı ve ek gösterge den lise ön lisans lisans mezunu da olsa yardımcı hizmetler asla genel idari hizmetler çok az ama diğer sınıflar en tepeden faydalanıyor. Bu haksızlık için sessiz kalanlara hakkımızı asla ve asla helal etmiyoruz. Lütfen bu tip yazıları bilhassa meclis çalışma komisyonu üyelerine parti ve sendika yönetimlerine yazınız. Baktınız ciddiye alan yok sizde onları ciddiye almayınız.


N.MERCAN
Daire Başkanı
17 Ocak 2019 16:38

hizmetli kadrosu eğitim durumuna göre bir defaya mahsus kaldırılısın


nuri_d
Aday Memur
21 Ocak 2019 10:16

Güya 657'ye tabiiyiz...Ya Allah aşkına hiç alakası var mı...Aile bakanlığında çalışan biri oılarak diyorum Bakım Elemanları dahi bizden fazla maaş alıyorlar...Fark olsun anlamında değil....Bizler sınavla geldik oraya 2 dudak arasında değil...Torpilimiz olmadı olmayacak da ama ALLAH'ın adaleti çok daha büyük devletin adaletinden daha fazla... Çok muzadaripiz bu konuda maaş ve kadro

GİH sınıfına almak çok mu zor...değil tabi 600 bin kişiye kadro veren devlet 110 bin kişiyi görmezden geliyor ama... N ekadar naçar ve çaresiziz...Oy vermek dersen 110 bin kişinin 90 bini verir oy...ama ne oluyo enayiliklikleriyle kalıyor o seçmenler çünkü az maaş ve göstergesiz hayat güya 657 memur...yazıklar olsun ki bunu şikayetlenmeyen kabullenmeyen devlet destekçileri...az uyanık olun 4D memnun hayattan ama hizmetliler naçarlıklarıyla kalacak.Genel İdare Hizmetleri Sınıfına alınmak şart6 bize ve Hizmetli sınıfı kaldırılmalı alınacaksa uygun koşullarla memur alınmalı...Lise mezunu alınmamalı bitirsinler Üniversiteyi kadrosunda sınava girsinler....HİZMETLİ diye bir sözde memur kadrosu ülkenin ayıbı dandik maaşlı enayi seçmen olmayınız tavsiyesindeyim.

Toplam 28 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi