Editörler : supporters.
29 Kasım 2018 18:00

Kefil icra yardım

Merhabalar. 15.04.2016 tarihinde 1 yıllık kira kontratına kefil oldum. Kontrat bitiminden sonra iki kez kendiliğinden yenilendi. Son 6-7 aydır kira ödemiyor. 3 keredir icra dairesinden ilamsız ödeme emri gönderiyorlar ve süresi içinde itiraz ediyorum.

Kira kontratında özel şartlarda müteessil kefil yazıyor ve kira kontratı kendiliğinden uzasa bile kefilin sorumluluğu devam edeceği yazıyor

Yargıtayın ' uzayan dönemlerde kefilin sorumluluğunun devam edebilmesi için uzayan dönemlerde kefilin sorumluluğunun azami hangi süre ve hangi miktarla sınırlı olacağının açıkça belirtilmesi gerekir. Kefili sınırsız bir sorumluluk altına sokan sözleşme geçersizdir' şeklinde kararları var.

İcra takibi yapan avukatla görüştüm ve bu kararı söyledim. Bana dediğine göre Yargıtayın 2 yıl önce aldığı bir karara göre kiralarda yıllık endeks uygulandığını ve artık uzayan dönemlerde aksi açıkça belirtilmese bile 1 yıl değil sorumluluğun 3 yıl devam ettiğini söyledi. Davayı bu yüzden kaybedeceğimi avukat bile tutmamamı parama yazık olacağını söyledi.

Çok baktım ama yargıtayın böyle bir kararına ve bu şekilde kaybeden kefil davalarına ulaşamadım. Ben ve benim gibi durumda olan insanlara ışık tutması için değerli bilgilerinizi bekliyorum .Teşekkür ederim


Mütekabiliyet
Daire Başkanı
30 Kasım 2018 12:29

Ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti yoktur. Bakkala gitsen bir adet 10 kuruşluk sakızı bedava vermezler. Burda da avukatlar niye bilgi versin, sonuçta bu profosyonel bir iş ve insanların geçim kaynağı bu.


yasinozdas68
Aday Memur
30 Kasım 2018 22:53

Teşekkür ederim bu konuda olmasa da başka konu hakkında bilgi sahibi oldum money talks. Konuyu nereden kaldıracağımı bulamadım eğer editör görüyorsa kaldırırsa sevinirim.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi