Editörler : oto-danisman-expert
04 Aralık 2018 12:54

Tramer nedir ? tramer üzerinden hangi sorgulamalar yapılır ?

İlerleyen teknolojiyle birlikte artık bir takım bilgileri ve sorgulamaları kolaylıkla öğrenebiliyoruz. Bu bilgilerin içerisinde otomotiv sektörü tarafında oldukça öneme sahip olan ''Tramer'' araç sahiplerine geçmiş sigorta poliçeleri üzerinden yapılan hasar işlemlerini kısa mesaj veya internet üzerinden öğrenmesine ve daha bir çok kritik önem taşıyan sorgulamaların yapılmasına olanak sağlıyor.

Tramer Nedir ?

Tramer üzerinden yapılan sorgulamalar konusuna geçmeden önce dilerseniz Tramer Nedir ? kısaca hemen onu açılayalım. Tramer SBM yani Sigorta Bilgi Merkezinin bir diğer adıdır. Tramerin çalışma şekli ise şu şekildedir. Tüm sigorta şirketleri kasko, trafik sigortası farketmeksizin yapılan hasar işlemlerinin aktarıldığı bilgi toplama merkezidir. Siz telefon veya internet üzerinde sorgulamalar yaptığınızda gelen bilgiler bu depodan gönderilmektedir. Yani tramerin sorgulamalardaki görevi, tam olarak sigorta şirketlerindeki yapılan hasar işlemlerinin araç sahiplerine ulaştırılması bir nevi aracılık yapması demektir.

Tramer Üzerinden Hangi Sorgulamalar Yapılır ?

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Mağdur Bilgileri Sorgulama

Araç Trafik Sigorta Poliçesi Sorgulama

Araç Kasko Sigorta Poliçesi Sorgulama

Trafik Kaza Tespit Tutanağı Sonrası Kusur Oranını Sorgulama

Tramer sorgulama özellikle araç alımında geçmiş döneme ait hasarların öğrenilebilmesi açısından muhteşem bir hizmet olarak gözükmektedir. Sadece geçmiş döneme ait hasarlar değil, değişen parçalardan tutunda daha önceki ruhsat sahiplik sayısına kadar hertürlü detayı öğrenebiliyorsunuz.

Tramer Üzerinden Hangi İşlemleri Yapmak İstiyorsunuz

Tramerde hangi işlemi yapmak istiyorsunuz ? Araç hasar kaydı sorgulama, mağdur bilgileri öğrenme, Trafik poliçesi sorgulama, kasko poliçesi sorgulama, kaza tespit tutanağı sorgulama, eksper raporu sorgulama, hasar bilgi düzeltme, hasar bilgi düzeltme durum sorgulama,

Trafik Poliçe Sorgulama

[caption id="attachment_7553" align="alignnone" width="1440"] Trafik Poliçe Sorgulama Ekranı[/caption]

Trafik poliçenizin durumunu öğrenmek için bu sorgulamayı kullanabilirsiniz. Mesala trafik sigorta poliçenizi kayıp ettiniz üsteki resimde gösterilen kutucuğa ilgili bilgileri girerek güncel sigorta poliçenize ulaşabilir veya geçmiş dönemdeki sigorta poliçelerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Hasar Kaydı Düzeltme

[caption id="attachment_7563" align="alignnone" width="1440"] Hasar Kaydı Düzeltme Ekranı[/caption]

5664 tramer sorgulaması yaparken bazen yanlış hasar kaydı bilgi gelebiliyor. Bu ve bunun gibi durumlarda Sbm üzerinden ''hasar bilgi düzeltme'' segmesine girerek oradaki bilgileri doldurarak yanlış hasar kaydına itiraz edebilirsiniz. Hasar sorgulamalarını şase üzerinden yapmanızı öneririz.

Eksper Raporu Sorgulama

[caption id="attachment_7565" align="alignnone" width="1440"] Eksper Raporu Sorgulama Ekranı[/caption]

Eksperin aracınızla ilgili yapmış olduğu hasar ekspertizi ile ilgili rapora ulaşabileceğiniz kısım. Sadece trafik kazalarında genelde servislerin kullandığı bu bölümde sizde dilerseniz kimlik bilgilerinizi girerek eksper raporuna ulaşabilirsiniz.

Kasko Poliçe Sorgulama

[caption id="attachment_7566" align="alignnone" width="1440"] Kasko Poliçe Sorgulama Ekranı[/caption]

Kasko poliçe sorgulaması için yine kimlik veya diğer giriş bilgilerinizi girerek güncel veya sizin adınıza kayıtlı geçmiş kasko sigorta poliçelerinize ulaşabilirsiniz. Kasko sigorta poliçenizi kayıp ettiyseniz buradan yazdırarak çıktısını alabilirsiniz.

Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama Veya İtiraz Etme

[caption id="attachment_7573" align="alignnone" width="1440"] Kaza Tespit Tutanağı İtiraz Etme Ekranı[/caption]

Trafik kazası esnasından her 2 tarafında tutması gerektiği kaza tespit tutanağını kusur oranlarının hesaplanabilmesi için Tramere gönderilmektedir. Bazı durumlarda hatalı veya yanlış karar çıkabilir. Bu ve bunun gibi durumlarda kaza tespit tutanağını görütüleyebilir veya dilerseniz bu ekrandan itiraz edebilirsiniz.

Tramer ve tramer sorgulamaları hakkında aklınıza takılan bir çok soruyu yanıtladığımızı düşünüyoruz. Burda görmediğiniz veya merak ettiklerinizi bize aşşağıdaki yorum kutucuğundan gönderebilirsiniz. Bir sonraki yazımızda tekrar görüşmek dileğiyle.

08 Aralık 2018 12:56

Güzel bi yazı teşekkür ederim..

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi