Editörler : crops35
07 Aralık 2018 22:59

Sonradan Engelli Memur

memur olduktan 2 sene sonra geçi̇rdi̇ği̇m bi̇r rahatsizliktan dolayi yüzde 52

engelli̇ raporu aldim .personel dai̇re başkanliği bana sen sonradan engelli̇ oldun engelli̇ kadrosunda i̇şe gi̇rmedi̇ği̇n i̇çi̇n engelli̇ haklarinin hepsi̇nden yararlanamazsin di̇yor.3 aralik dünya engelli̇ler gününde di̇ğer engelli̇ler gi̇bi̇ i̇zi̇n hakkindan yararlanamazsin di̇yor sen sadece erken emekli̇ olursun di̇yorlar.ami̇ri̇n i̇sterse engel durumuna bakmaz sana i̇stedi̇ği̇ i̇şi̇ verebi̇li̇r di̇yor.

personel dai̇re başkanliğinin bu keyfi̇ tavrini nereye şi̇kayet edebi̇li̇rz


ulaşdemr
Şef
09 Aralık 2018 00:20

3 aralık dünya engelliler gününü hiç kutlamadım. 3 aralık dünya engelliler gününü kutlayanı hiç görmedim. bu 3 aralık dünya engelliler gününün sadece idarenin keyfi olarak izin verme yetkisi olduğunu biliyorum.biz engellilerin de izin alma günü olarak kutlandığını düşünüyorum. demem o ki 3 aralık dünya engelliler günü idari izin ve idare seni izne çıkarmaya layık görürse izin alırsın yoksa başka bir numarası yok. kimse 3 aralık günü ekstra empati yeteneği geliştirmiyor ya da bir faaliyet yaşamıyoruz.


bulaşıkkk
Yasaklı
09 Aralık 2018 10:23

Öyle birşey sözkonusu değil. Engellilerin sahip olduğu bütün haklara sahipsin.


Yeniüyeadı34
Aday Memur
02 Haziran 2021 19:36

Merhaba sonradan engelli olunca engelli kadrosuna geçiş nasıl oluyor? Engelli raporumu kendi kurumuma vermem yeterli mi yoksa devlet personel başkanlığına mı başvurmak gerekiyor.


Yeniüyeadı34
Aday Memur
05 Haziran 2021 20:30

Güncel

Yeniüyeadı34, 3 yıl önce

Merhaba sonradan engelli olunca engelli kadrosuna geçiş nasıl oluyor? Engelli raporumu kendi kurumuma vermem yeterli mi yoksa devlet personel başkanlığına mı başvurmak gerekiyor.


mussab
Aday Memur
10 Haziran 2021 19:02

1991 girişli 30 yıllık memurum. son düzenleme ile yaştan dolayı (52 yaşında olabilirim) emeklilik hakkımın dolmasına hala 30 ayım var. önceki engelli raporum %40 altı olduğu için 30 yıldır normal statüde çalışmaktayım.20 gün önce hastahaneye başvurup heyete girdim.dün itibari ile kalp 37 ortopedi 40 toplamda %62 Bağımsız engelli raporu verdiler 2 yıllık. benim amacım vergi diliminden yararlanmak vede kurumda çalışmaya devam etmek veya gerekirse normal şartlarda emekli olabilmek.yani malulen değilde engelli olarak normal ücret kaybı ve eski 30 yıllık haklarımı da kaybetmeden vergi diliminden faydalanmak vede emekli olmak istersem nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.çalıştığım kurumda tam anlamıyor.nasıl bir dilekçe ve nereye yazmam gerekiyor veya başka yol varmı? Bilen biri tek tek ne yapmam gerektiğini vede varsa örnek dilekçe yardımcı olursa çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim ilgilenen arkadaşlara

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi