Editörler : E.Kayı Han
24 Ocak 2019 09:43

Adalet bakanlığı sözleşmeli personel sorunu cimer başvurusu

""Adalet bakanlığı Personelinin 4+2 hakkından bile yararlanamadan 2013 yılından bugüne alınan her personelin sözleşmeli calıstığı için bir çok yere başvuru yapıyorum.

Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığına da başvuru yaptım şu yazı ile.

"Bir çok kurumda sözleşmeli personel istihdamı 4+2 şeklinde yapılmakta ve bu durumdan hem devlet hem de sözleşmeli personel kazanmaktadır. Son açıklamalarda Öğretmenler 3+1 şeklinde yapılacağı söylenmiştir. Sözleşmeli personel istihdamı yapan, Milli Eğitim Bakanlığı, diyanet İşleri Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığıdır. Milli Eğitim bakanlığında hali hazırda 4+2, Diyanet İşleri Başkanlığında hali hazırda 4+2, sağlık Bakanlığında hali hazırda 4+2 varken Adalet bakanlığı çalışanları bu ülkenin üvey evladı mıdır?

Biz Adalet bakanlığı personeli olarak sesimizi hiç bir mecrada duyuramıyoruz, Bu 4+2 sistemi sözleşmelilere uygulanıyorsa eğer, kamu adaleti ve vicdanı adına Tüm sözleşmeli personellere Kurum ayırt etmeksizin uygulanmalıdır. Adalet bakanlığında çalışan kişiler bu vatanın evladı değil midir? Artık bu adaletsizlik bitsin, T.C. ÇALIŞMA, SOSYAL HİZMETLER VE AİLE BAKANLIĞI'nın bir çalışma yapmasını, sözleşmeli personeller arasında eşitliğin tesis edilmesini istiyoruz. Eşitlik ve Adalet bir devleti ayakta tutan iki ayak gibidir, biz eşitlik ve adalet istiyoruz. Adalet Bakanlığı personeli artık bir umut beklemektedir. Bu konunun gündeme alınmasını, gerekli düzenlemelerin yapılmasını istemekteyiz."

Gelen Cevap ise şöyleydi :)

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapılmış olan başvurunuz incelenmiştir.

Başvuruda belirtilen konuyla ilgili yasal düzenleme gerektirdiği için TBMM?ye başvuru yapmanız gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim."

Ben milletvekiliyim ya TBMM'ye başvuru yapmam lazımmış... TBMM içinde olan vekilleri umursamıyor beni umursayacak.

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi