Editörler : F16 Gökçen
24 Ocak 2019 23:51

Koltuk altı kalp ameliyatı Sağlıklımı ?

Kalp insan vücudunun en önemli organları arasında olmasından dolayı herhangi bir tekleme sonrasında hasta olan kişi hemen telaşa kapılmaktadır. Ancak tıp dünyasının çok fazla gelişmesinden dolayı kalp hastaları daha az risk taşıyarak sağlıklı bir yaşam sürmektedir. Uzun yıllardır kullanılan bir yöntem olan Koltuk altı kalp ameliyatı daha az risk taşıması ve doğabilecek tekrar operasyonlarda sıkıntı yaratmamaktadır. Koltuk altından yapılmasının en büyük sebebi daha az kesik olması ve hastayı rahatsız etmemesidir. Bu şekilde ameliyat olan kişiler çok daha az risk taşımakta ve en önemlisi günlük aktivitelerini diledikleri gibi gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca ikinci defa kalp ameliyatı yapılması sırasında göğüsten açılarak sıkıntı olmasını engellemektedir.

Koltuk altı kalp ameliyatı en çok kullanılan yöntemler arasında yer alırken yetişkin ve çocuklarda rahatlıkla tercih edilebilir. Doktorların yıllarca süren araştırmaları neticesinde böyle bir yöntemi ortaya koyması hastalar için oldukça önemli bir adımdır. Sağlık her ne kadar önemli olsa da estetik görüntüde kişilerin en hassas noktası olmaktadır. Bu şekilde göğüsten açılmaması elbette yara izini göstermemektedir. Bu ameliyat sonrasında hastalar sadece 3 gün gibi kısa bir dönem yattıktan sonra taburcu olarak normal yaşamına dönebilmektedir. En önemlisi göğüste herhangi bir ağrı hissedilememesi oldukça önem taşımaktadır. Bu ameliyat sağ olan koltuğun alt bölgesinden girilerek sadece kısa bir kesik açılarak gerçekleştirilmektedir.

Koltuk altı kalp ameliyatı son zamanların en fazla kullanılan yöntemlerinin en başında bulunmaktadır. Sürekli meydana gelen göğüs ağrılarının olmaması çok önemli bir gelişmedir. Çocuklara bile rahatlıkla uygulanan ameliyat giderek her geçen gün tercih edilmektedir. Bu ameliyatı sağ tarafından açılması nedeni ile akciğerinde bir hastalık olması, kanseri taşıması halinde yapılmama durumundan dolayı dikkat edilmelidir.

---

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi