Editörler : E.Kayı Han
30 Ocak 2019 13:38

İl disiplin kurulunun cezayı iptali sonrası tekrar aynı cezanın verilmesi

İdare tarafından UYARMA CEZASI ile cezalandırıldım. Cezadan sonra İl Disiplin Kurulu'na cezamın iptali için başvurdum.

İl disiplin kurulu'nun kararı ile tanzim edilen tutanakta Müdürün imzasının olması nedeniyle disiplin amiri sıfatıyla ilgiliye disiplin cezası uygulanmasının etik olmayacağı, ayrıca; 657 sayılı DMK'ın 130. maddesi '' Devlet memuru hakkında savunması alınmadan disiplin cezası verilemez. hükmü gereğince işlemin USUL ve ESAS yönünden mevzuata uygun olmadığı kanaatine varıldığından İTİRAZIN KABULÜ' ne oy birliği ile karar verilmiştir. Ancak bu karardan sonra hem kararın tebliği için hem de kararda belirtilen eksik savunmanın verilerek disiplin cezasının nihayete ermesi için başka bir yazı ile savunmam tekrar istenildi. Eksik olan savunmamı vermemden 1 gün sonra da başka bir yazı ile tekrar aynı sebeplerden ötürü aynı caze olan UYARMA CEZASI verilerek tarafıma disiplin cezası uygulanmıştır.

Sormak istediğim :

İl Disiplin Kurulu kararı ile itirazım kabul edildikten sonra eksik olan savunmam alınarak tekrar aynı ceza olan UYARMA CEZASI verilebilir mi yoksa :

657 sayılı DMK'ın

MADDE 126- Disiplin kurulu ve yüksek disiplin kurulunun ayrı bir ceza tayinine yetkisi yoktur, cezayı kabul veya reddeder. Ret halinde atamaya yetkili amirler 15 gün içinde başka bir disiplin cezası vermekte serbesttirler

MADDE 135-İtirazın kabulü hâlinde, disiplin amirleri kararı gözden geçirerek verilen cezayı hafifletebilir veya tamamen kaldırabilirler. ( Burada hafifietebilir derken bir alt cezadan söz ediliyor ancak en alt ceza UYARMA cezası olduğu için ve bunun bir alt cezası olmadığı için iptal yoluna mı gidilmeli ?)

maddeleri gereğince cezam iptal mi edilmelidir??


Av.Hukukçum
Aday Memur
30 Ocak 2019 18:00

Disiplin amiri savunma aldıktan sonra yeniden değerlendirme yaparak ceza verebilir


RASKOLNİKOV-17
Aday Memur
31 Ocak 2019 09:50

Tamam ceza verebilir ancak buradaki soru aynı cezayı verebilir mi. 657 ilgili maddelerine göre aynı cezayi veremeyeceği görülüyor..


RASKOLNİKOV-17
Aday Memur
02 Şubat 2019 23:10

+

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi