Editörler : crops35


Kapalı
02 Mart 2019 23:58

Avukatlık mı diş hekimliği mi ?
Siz olsanız hanğisini terçih edersiniz bu sene sınava gireceğim. Avukat arkadaşlar cevaplarsa.

Hkkzede
Kapalı
03 Mart 2019 00:28

diş hekimliği öğretmen de olabilir aslında


crespo2002
Şef
03 Mart 2019 11:37

diş hekimliği tabii ki .dünyanın her yerinde geçerrliliği olan pozitif bilim de içeren bir sanattır diş hekimliği.avukatlığa göre potansiyeli çok daha fazladır.


trust.111
Kapalı
03 Mart 2019 13:26

Diş hekimi olurdum yerinde olsam.. Şu an avukatım :)


KaMuHuKuK
Genel Müdür
03 Mart 2019 18:50

Hukukta serbest avukatlık alacağın dosyaya bağlı hakim savcılık sözlü sınav başarına ... Yakın zamanda 70-80 bin avukat ruhsat alacak . Sorunları daha da artacaktır reformlar yapılmazsa. Diş hekimliğine ihtiyaç azalsada sağlıkta kariyer başarı imkanın daha fazla diye düşünüyorum .

Anneavukat
Aday Memur
05 Mart 2019 12:40

insanların çürük dişleri ile uğraşmak ya da bir insan hakları savunucusu olmak .hangisi seni mutlu edecekse onu seç.ikisi kıyaslanacak meslekler değil.cok farklı alanlar.

trust.111
Kapalı
05 Mart 2019 13:06

Ülkemizin eğitim durumu bu işte; eiş hekimliği ile avukatlık kıyaslanıyor :)

Anneavukat, 5 yıl önce
insanların çürük dişleri ile uğraşmak ya da bir insan hakları savunucusu olmak .hangisi seni mutlu edecekse onu seç.ikisi kıyaslanacak meslekler değil.cok farklı alanlar.

impostor
Şef
05 Mart 2019 14:43

tabi ki diş hekimliği, dünyanın her yerinde yapabileceğin bir meslek.

hukukta okurken ayrı sürünürsün, stajda ayrı, avukat olduktan sonra ayrı.

ben kendi adıma çok pişmanım, bu ülkeden gitmek istesem yurt dışında diplomamın hiçbir değeri yok.

avukat enflasyonu yüzünden maaşlar yerlerde, birçok yeni mezun avukat asgari ücrete çalışıyor. ben de biraz üstünde alıyorum. özlük haklarımız yerlerde. zabıt katipleri, icra memurları kadar değerimiz yok, hem daha az maaş alıyoruz hem diğer haklarımız kısıtlı.

şimdi de devlete geçmek için yırtınıyoruz. bunlar yüzünden meslekten de tamamen soğudum. şimdiki aklım olsa her yerde yapabileceğim bir meslek seçerdim, bilgisayar mühendisliği, yazılım, programcılık. Ya da öğretmenlik, sınıf öğretmeni ve ingilizce öğretmeni arkadaşlarım ek ders ücretleri, sınav görevleri ile birlikte 5000 TL maaş alıyorlar. yarım gün çalışıyorlar. devlete bile geçsem bu kadar iyi koşullarım olmaz.

avukatlık her bakımdan bu ülkede hayalkırıklığıdır. büroda her türlü işi yaptırırlar. bu ülkede halk avukatları "yalancılar" bilmem ne diye sevmiyor ama işveren avukatlar yalancı oldukları için değil en büyük haksızlığı kendi meslektaşlarına yaptıkları için şeref yoksunu ve ahlaksızlar ve halkın taktığı her türlü sıfatı hak ediyorlar.

adam icra takibini sana hazırlatıyor, takibi sana açtırıyor, seneti sen götürüyorsun, itiraz edildiğinde itirazın iptali davasını sana açtırıyor, duruşmaya seni gönderiyor, hacze seni gönderiyor, tahsilatı sana yaptırıyor, ama vekalet ücretinden bir kuruş vermediği gibi sana da asgari ücreti reva görüyor.

avukatlık bu ülkede yapılmayacak duruma geldiyse bunun sorumlusu ekonomi, fakülte sayılarının çokluğu vesaireden çok, açgözlü patronlarımız.

demem o ki, sakın bulaşma, en azından diş hekimi olarak insanca yaşamana yetecek bir para kazanırsın.


Esin2121
Kapalı
07 Mart 2019 12:53

hayattan ne beklediğinize göre değişen bir durum bu.. Ben avukatım diş hekimi olmak istemezdim...


discernment
Memur
07 Mart 2019 14:18

avukatlık çok güzel bir meslek hatta bundan öte.. ama ülkemizdeki mevcut durumları iyi değil. ben de dişçilik diyorum

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi