Editörler : ayşegül bgm
14 Nisan 2019 00:19

Hemşire - doktor görevimi yardım istiyorum

eğitim araştırma hastanesinde yoğun bakımda calışıyorum bir sorum olacaktı foley sonda takmak

kimin görevi bununla ilgili bir yazı aradım bulamadım yardımcı olablirsenz sevinirim teşekkürler


Melis4512
Kapalı
14 Nisan 2019 00:42

Benim bildiğim görev olarak değilde hemşireler takıyor staj yaparken bende takmıştım hatta hemşirelik esaslarında da geçiyor zaten.

nikrit
Memur
14 Nisan 2019 00:53

herkes takabilir


Hayalperesthemşire
Müsteşar
14 Nisan 2019 00:58

Hemşire de takar doktor da, çoğunlukla da hemşire takar, hele yoğun bakımda çalışıyorsan doktorun gelip takmasını bekleme


KerimV
Aday Memur
14 Nisan 2019 13:44

görev tanımı yönünden bakarsak dr ama pratikte hemşirenin görevi maalesef.

lemonsa
Aday Memur
14 Nisan 2019 16:32

İkisininde görev yetki sorumluluklarinda var ama kurumumuzun kalite dokumantasyonuna bakin


Nurse0606
Aday Memur
14 Nisan 2019 20:47

Çalıştığım kurumda dr nin görevi. hemşirelik tanımında var mı bilmiyorum.


JohnnyCage
Aday Memur
15 Nisan 2019 02:04

yataklı tedavi kurumları yönetmeliğine göre hemşire görevidir. net.

15 Nisan 2019 08:06

hemşirelerin işi soru sormak değil iş yapmaktır


Memurr19
Memur
15 Nisan 2019 21:54

Hemsirenin gorevidir.


Erikacık
Aday Memur
28 Nisan 2019 23:40

Başlığı açan hanımefendiye sesleniyorum meslek yemini ederken neredeydiniz ? Dil din ırk cinsiyet gözetmeksizin diye bir satır var ....

javierpedros
Aday Memur
11 Mayıs 2019 17:06

e) Aspirasyon, oksijen tedavisi, vücut pozisyonları, genel vücut bakımı, postural drenaj, aseptik uygulamalar (sonda/kateter bakımı vb.) gibi temel girişimsel uygulamalara yönelik uygun hemşirelik aktivitelerini planlar, uygular ve değerlendirir.

e) Periferik IV kateter takar ve kateter pansumanlarını yapar, oksijen ve buhar tedavisini uygular, trakeal aspirasyon yapar; gerekirse endotrakeal tüp, trakeostomi, kolostomi, gastrostomi bakımı verir; nazogastrik tüp takar, gastrik lavaj uygular; rektal tüp uygular, lavman yapar; perine bakımı verir, prezervatif sonda / üriner kateter takar ve kateter bakımı verir; sıcak ve soğuk uygulama yapar; göğüs tüplerini ve diğer drenaj sistemlerini kontrol eder, drenaj torbalarını değiştirir; yaptığı işlemleri gözlemleri ile birlikte kaydeder.

Spesifik olarak foley sonda belirtilmemiş fakat,genel olarak sonda takmak hemşirenin görevidir.Prostatlı hastalarda hekim ile birlikte takılması daha uygun olur.

Hemşire olmayan memurlar her şeye karışmayın.Meslektaşım bir soru sormuş eğer ki görevi olmasaydı yapmazdı bu kadar basit.Devlet kurumunda yönetmelik geçer,meslek yeminiyle alakası yok bu durumun.


DODEK
Aday Memur
13 Mayıs 2019 08:30

HEMŞİRE SÖYLENENİ YAPAR

14 Haziran 2019 15:15

hemşireler bu tür basit işleri bile yapmayacaklarsa ne işe yararlar anlamıyorum


Insan ustu
Aday Memur
15 Haziran 2019 01:13

Aman ha diikkat !!!!Hemsire her soyleneni yaparsa basina suna benzer bi olay gelebilir ,gece 12 de acilden yatan sekeri 500 kalp hastasina sabah 8 e kadar 4000 cc serum takilmasini ,eger mayiler sabaha kadar bitmezse kotu olur diye tehtid eden dahiliyecinin hastasina dedigi gibi mayileri taktim sabah 6 da akciger yetmezligine girip ex oldu .cunku doktor anamnezini almamis hastanin kalp hastaligida varmis ,50 yaslarinda minyon bi amcaydi ,yazik oldu ,yakinlari bilincli olsaydi kesin sikayetci olurlardi ama olmadilar

O dahiliyecinin ilk vakasi degildi bu daha cok yalnis tedavi yuzunden olen oldu ,muayehaneden hasta yatirirdi ,paraya para demezdi ,sirf otel niyetine kullanirdi hastaneyi ,hastalari deniz kenari olsun odamiz diye tuttururlardi ,neymis o kadar para vermis doktora ,yok deyince uzerine saldirirlardi ,adam ilac manyagiydi ,bu kadar cok ilacla tedavi edecegini sanan doktor sanirim bi tek turkiye gibi az gelismis 3 .dunya ulkelerinde olur .hastalari en sonunda bobrek yetmezligine sokana kadar ugrasirdi ,her boka ilac ,her nazlanmaya ilac ,oysa ayni bolumde baska bir dahiliyeci vardi ,ayni hastaligi daha az ilacla tedavi ederdi hem hasta memnun ayrilirdi hem biz yaptigimiz isten kuskulanmazdik ,oyle her onune gelen drun dedigini yaparsaniz sonuclari pek iyi olmaz ,doktor var doktorcuk var ...

DODEK, 5 yıl önce

HEMŞİRE SÖYLENENİ YAPAR


Insan ustu
Aday Memur
15 Haziran 2019 01:24

Saglikta basit hic bir is yoktur ,olamazda ,her yaptiginiz uygulama risk barindirir ,foley sonda diyip gecmeyin ,onunda komplikasyonlari var ve hicte basit degil ,prostati olanlara cok zor takiliyor doktor bile zor takiyor .

Bizler ayrica hastanenin tum yukunu kaldiriyoruz ama yinede siz doktorlarin gozunde tembelin ,uyusugun ,isten kaytarmaya calisan ,kendini uyanik sanan salagin tekiyiz ama sunu unutmayin hastanenin tum yuku hemsirenin omuzlarindadir.Oyle bir meslekki yeri gelir hastanin altini degistirirsin ,yeri gelir banyo yaptirirsin ,yeri gelir ,ilacini verir ,tedavisini uyggularsin ,hastalar bu kadar ilgilenen baska meslek varmi ,varsa soyleyin bizde bilelim ,hani hicbir is yapmiyormusuz ya ,kim bakim veriyor bu hastalara ,yogunbakimda ,serviste ,acilde ,ameliyathanede kosturanlar kim onlar hemsireler degilmi ????

dr.sinan01, 5 yıl önce

hemşireler bu tür basit işleri bile yapmayacaklarsa ne işe yararlar anlamıyorum


Rabken
Yasaklı
15 Haziran 2019 21:02

ne alakası var Allah aşkına ya boş yapmaya ne meraklisiniz
Erikacık, 5 yıl önce
Başlığı açan hanımefendiye sesleniyorum meslek yemini ederken neredeydiniz ? Dil din ırk cinsiyet gözetmeksizin diye bir satır var ....

Rabken
Yasaklı
15 Haziran 2019 21:05

sonda takmak doktorun görevi. staj yaptığım hastanelerde zaten doktorlar sonda takıyordu buradakiler istedigi kadar ego kassın kendileride bal gibi biliyor bunu.

eyfel555
Aday Memur
15 Haziran 2019 21:41

ben de tum stajlarimda bir kere hemsirenin taktigini gormedim hep asistan doktor takardi

JohnnyCage
Aday Memur
16 Haziran 2019 02:39

git yönetmelik oku bilgisiz. hemşirenin görevi o. yönetmelik açık ve net.

Rabken, 5 yıl önce
sonda takmak doktorun görevi. staj yaptığım hastanelerde zaten doktorlar sonda takıyordu buradakiler istedigi kadar ego kassın kendileride bal gibi biliyor bunu.

Rabken
Yasaklı
16 Haziran 2019 06:46

ya sus ya gayette doktorun görevi ama zamanla hemşireler yapa yapa bu hale geldi. he bi sonda takmak elimize yapışacak değil ama nedense sizin cok sesiniz çıkmış bu konuda sizin elinize yapışır sanırım. sizleri hastanede cok merak ediyorum muhtemelen orada eziyolar sizi sonra boyle yapiyosunuz. bide 1 kisi var sizde 10 hesabı olan 10 tane hesap acacagina sonda taksinda görevini yapsin
JohnnyCage, 5 yıl önce

git yönetmelik oku bilgisiz. hemşirenin görevi o. yönetmelik açık ve net.

Toplam 75 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi