Editörler : Pangaea
21 Nisan 2019 15:52

Öğretmenin maaş haczi konusunda. İcralık öğretmenler var mı ?

Süreç hakkında bilgisi olanlar varsa yazabilir mi?

deliormanli00
Aday Memur
21 Nisan 2019 16:20

Hocam karşı tarafın avukatı çalıştığınız ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, muhasebe kısmına maaşına haciz konulsun diye yazı yazar,onlar da durumu Maliye'ye yazarlar. Eğer yazı ayın 5'inden sonra gelmişse o ayı kurtarırsınız, bir sonraki ay maaşınızın 1/4'ü kesilmeye başlanır. Ek ders ücretine bazı yerlerde haciz konuyor, bazı yerlerde konmuyor. O konuda hukuki bir boşluk varmış galiba. Her yer kafasına göre iş yapıyor. Ama maaşınızın 4'te biri kesinlikle gider.

neşeli hayat
Daire Başkanı
21 Nisan 2019 17:19

teşekkürler.

Ek dersimi alinirsa iyi olur.. yok alinmazsa da süreç daha çabuk biter hayırlısı olsun.

varsa bilgisi olanlar hatta bu süreci yaşayanlar buraya yazarsa sevinirim. olmazsa özelden de mesaj atabilirler.

xrainmannnx
Yasaklı
21 Nisan 2019 18:46

Hocam ben şu an icralık durumdayım. Maaşımda 8 icra dosyası var. Hepsi sıraya girmiş. Ilki su an maaşımın ve ek dersin ayrı ayri 4 te 1 i oranında kesiliyor. Birinci dosya bitmeden ikinci haciz sadece şurada bekler. 'taki ilk icra bitine kadar. Bitince ikinci icra kesintiye başlar. Miktara göre bu kesintiler yıllarca sürebilir. Hatta emekli olana kadar. Detay hatta başka şeyler için özele yazı yazarsaniz muhabbet ederiz

neşeli hayat
Daire Başkanı
21 Nisan 2019 19:39

Teşekkürler. Özele yazdım.

neşeli hayat
Daire Başkanı
21 Nisan 2019 19:50

İcra süreci ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi yazarsanız gerçekten çok faydalı olur. Şimdiden teşekkürler. Herkese kolay ödemeler.

bahar yılmaz33
Aday Memur
15 Ocak 2025 17:23

hocam yıllar geçmiş ama soruşturma açıldı mı ceza aldınız mı?

xrainmannnx, 6 yıl önce

Hocam ben şu an icralık durumdayım. Maaşımda 8 icra dosyası var. Hepsi sıraya girmiş. Ilki su an maaşımın ve ek dersin ayrı ayri 4 te 1 i oranında kesiliyor. Birinci dosya bitmeden ikinci haciz sadece şurada bekler. 'taki ilk icra bitine kadar. Bitince ikinci icra kesintiye başlar. Miktara göre bu kesintiler yıllarca sürebilir. Hatta emekli olana kadar. Detay hatta başka şeyler için özele yazı yazarsaniz muhabbet ederiz

bahar yılmaz33
Aday Memur
15 Ocak 2025 17:26

hocam çok uzun zaman olmuş ama soruşturma açıldı mı ceza aldınız mı?

neşeli hayat, 6 yıl önce

teşekkürler.

Ek dersimi alinirsa iyi olur.. yok alinmazsa da süreç daha çabuk biter hayırlısı olsun.

varsa bilgisi olanlar hatta bu süreci yaşayanlar buraya yazarsa sevinirim. olmazsa özelden de mesaj atabilirler.

Jshahin
Aday Memur
15 Ocak 2025 19:24

Hocam 1.5 yıldır maaşımda icra var 4 dosya, 2 farklı kurumda çalıştım bu sürede soruşturma açılmadı.

Etrali61
Aday Memur
16 Ocak 2025 09:37

maaş mutemeti olarak hocam istediğiniz sorulara cevap veririm yasal olarak aylık gelirinizin 1/4 üskesilmek zorunda buna ek ders dahil siz erken bitsin diyorsanız maaşınızı yapan mutemetle görüşüp tutarı artırabilirsiniz
neşeli hayat, 6 yıl önce

İcra süreci ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi yazarsanız gerçekten çok faydalı olur. Şimdiden teşekkürler. Herkese kolay ödemeler.

m.r_f
Şef
16 Ocak 2025 10:40

O zaman sayın mutemek uzmanlık sorusu geliyor. Sıraya giren haciz dosyasına konu borç sabit midir yoksa ödemeye başlayana kadar faiz işler mi?

Etrali61, 3 hafta önce
maaş mutemeti olarak hocam istediğiniz sorulara cevap veririm yasal olarak aylık gelirinizin 1/4 üskesilmek zorunda buna ek ders dahil siz erken bitsin diyorsanız maaşınızı yapan mutemetle görüşüp tutarı artırabilirsiniz

Albatros1202
Aday Memur
16 Ocak 2025 12:25

Bana açıldı evet haciz den dolayı. Kınama cezası aldım. Borcun sebebini söyledim ödeme niyetim olduğunu harici ödemeler de yaptığımı söyledim

bahar yılmaz33, 3 hafta önce

hocam çok uzun zaman olmuş ama soruşturma açıldı mı ceza aldınız mı?

m.r_f
Şef
16 Ocak 2025 13:29

Saçma olmuş bence. İdareyi ne ilgilendirir ki sizin borcunuz? Çok dert ettilerse ödesinler borcnuzu. Ne gerekçeyle soruşturma açtılar peki? Bence amiriniz size gıcıkmış, bahane olmuş bu konu. Ben 8-10 icra dosyası olanları gördüm, kimsenin umurunda değildi yani.

Albatros1202, 3 hafta önce

Bana açıldı evet haciz den dolayı. Kınama cezası aldım. Borcun sebebini söyledim ödeme niyetim olduğunu harici ödemeler de yaptığımı söyledim

p@norra
Şube Müdürü
16 Ocak 2025 14:39

Kınama cezası, memura, görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesidir. 657 sayılı Kanunun 125'inci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendinin (k) alt bendindeki "borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak" fiili kınama cezasını gerektiren fiil ve haller arasında sayılmıştır.

m.r_f, 3 hafta önce

Saçma olmuş bence. İdareyi ne ilgilendirir ki sizin borcunuz? Çok dert ettilerse ödesinler borcnuzu. Ne gerekçeyle soruşturma açtılar peki? Bence amiriniz size gıcıkmış, bahane olmuş bu konu. Ben 8-10 icra dosyası olanları gördüm, kimsenin umurunda değildi yani.

bahar yılmaz33
Aday Memur
16 Ocak 2025 16:37

kaç dosyanız vardı hocam hepsi için tek ceza mı aldınız?

Albatros1202, 3 hafta önce

16 Ocak 2025 16:57

Var.

Yamyamav
Şef
16 Ocak 2025 23:13

Kinama cezası verilebilir. Çok gördüm.

Faiz konusuna gelecek olursak özellikle kredi borclarinda fena faiz işler. 12 kesilirken bakarsın aylık 5bin faiz işler. Hatta borç çok fazlaysa kesilen miktardan bile fazla faiz işleyebilir. Tek çare parayi bulup buluşturup haricen tahsil yapmak

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi