Editörler : F16 Gökçen
«8910111213141516171819»

ufo_ufo
Aday Memur
28 Nisan 2007 22:45

ben sınav daveti aldım yarın sabah 9.15 te sınav yapılacak yerde olcam.bilmiorum artık nolur. ehehe :))


**recklessxx
Şube Müdürü
28 Nisan 2007 22:48

gn gy si cok zor arkadaslar gorunce sok olacaksınız


ChiCa
Memur
29 Nisan 2007 00:27

bilgi sınavı kolay olsun mümkünse :D


angelina jolie
Kapalı
29 Nisan 2007 18:14

herkese hayırlı olsun.iğrenç bi sınavdı.kazıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

işletme midemi bulnadırdı.muhasebe çok kolaydı.sınavı iyi geçen varmı???????????????????????????????????????


fredeng
Kapalı
29 Nisan 2007 19:07

genel olarak pek zorlayıcı değildi ,kısa bir hazırlık çalışmasıyla süresiyle yapılacak cinstendi.hukukta süreler,işletmedeyse hesaplamalar can alıcı noktaydı.herkese hayırlı olsun diyelim...


ChiCa
Memur
29 Nisan 2007 20:06

muhasebe ye mi baksaydım ki :P

ne yaptığımı da bilmiorum zaten çalışmadan anca bu kadar oluyor sanırım

sayısal yetenek ve sözel yetenek söylenen kadar zor gelmedi bana açıkçası

hadi hepimize geçmiş olsun :)


seaside06
Aday Memur
29 Nisan 2007 21:43

Hepimize geçmişler olsun..sayısal zorlayıcı değildi ama basma kalıp sorularda değildi yaklaşık değerlerden oransal anlamda sonuçlara varabilme ve grafiksel sorular vardı.sözel de zor olmamakla birlikte klasik yargı çıkarsamsından öte dikkat isteyen ve çelişmesede paragrafa göre çıkarılamazlar vardı:)muhasebe kaliteliydi zor değildi;hukuk arakadaşımın dediği gibi süreler ağırlıkta olmakla birlikte bilmek şarttı....efendime söliyim...ekonomide çok kolyada değildi acayip zorda değildi...diğer alanlar içinse arkadaşlarım mat. ve işletmenin çok ağır olduğunu söylemekteler...kaç kişi girmiştir acep bilmiyorum....kriter neydi onu da bilemiyorum ama bı yıl meun olacak kardeş ve arkadaşlarımız da vardı...ayrıca bankanın özverisine teşekkürü bir borç biliyorum...neden güzel yemeğimiz için....tekrar geçmiş olsun sanırsam 7 mayısta açıklanacaktı değil mi?


sozer2001
Kapalı
29 Nisan 2007 21:53

muhasebe bana zor geldi açıkçası.alışılmışın dışında tarzda sorular vardı.tekdüzenin dışında sorular.banka muhasebesi ile ilgili sorular.açıkçası bana çok yabancı geldi.muhasebe bilgime güvenirdim bugüne kadar.hukuk hep bilgi sorularıydı.niye bu kadar süre sormuşlar anlamış değilim.daha olay ağırlıklı gelir diye düşünmüştüm.maliyede zordu.ingilizce kolaydı.genel yetenek kısmıda zor değildi.ama ben süreyi değerlendiremedim.zaman problemi çok yaşadım.açıkçası ben umutlu değilim.ama kaliteli bir sınavdı.gözetmenlerimizde çok iyilerdi.merak ettiğimiz herşeyi cevapladılar.yemek menüsüde iyiydi.artık bekleme süreci.herkese geçmiş olsun...


pharabius
Memur
29 Nisan 2007 21:58

biri de annesini mi ne alıp gelmiş.teyze aynı öss ye girecek çocuğunu bekleyen biri gibiydi.dedim bu arkadaş müfettiş olursa teftişlere bu teyzeyi de götürür.


seaside06
Aday Memur
29 Nisan 2007 22:21

malesef evet hukuk bende olay ağırlıklı bekledim ama ayrıntı süre gelmiş işte birde şu vardı herşeyi bil hukuktan karz dan ariyetten cezai şarta kadar...ben kaliteli buldum...evet muhasebe de alışılmışın dışıydı bence uygulamaya yatkın hoştu diye düşündüm...aslında bizim kpss çalışan halimizde zannedersem şöle bi baksaydın yabancı gelmezdi banka da tek fark krediler aktif mevduat pasif:)ingilizce de 2 tam paragraf toefl tarzı refer to lar falan ben zevkle okudum...o yüzden diyebilirim ki sonuç ne olur bilemiyorum yetiştirdim ama kaliteliydi...


blackdaisy
Genel Müdür
29 Nisan 2007 22:39

bende muhasebe seçtim ama banka kaydı gibi düşünerek yapmadım. zannedersem 3 soru vardı o şekilde yapılacak. rakanlar benmzerdi yanlız, doğru yapmış olabilirm :)) ortalama hesaplanacağını ve ortalamanın üstündekilerin kazanacağını söylediler.

matematiğe şöyle bbi baktım, kolaydı bence. martis transpozu felan vardı, vede basit matematik soruları. sınav için ders notlarına şöyle bi bakan yapardı. istatistikleri okumadım, yorum yapamayacağım.

yeni mezun ve bilgiler tazeyken işletme seçseydim yapardım doruları.

arima modellerinin yazarlarını vardı iktisatta. robertlerden biri olacaktı dedim, iki şık vardı da engle ı yaptım mı bilmiyorum :)))


seaside06
Aday Memur
29 Nisan 2007 22:45

ortalama üzeri dediler ha...ee genelde öyle olması ilazım zannedersem vakıf gibi uzmanlık falan da teklif ediceklermiymiş...birde kaç kişi girdi acep?...bende en son biraz zaman kalmıştı mat. zevkli göründü limit leri gördüm diziler seriler vardı herhalde..:))arkadaşlar zor dediler ama...bize mailinizi güncelleyin dediler 7 mayıs haftası dediler sonuçlar için....


md.rome
Şube Müdürü
29 Nisan 2007 22:50

ekonomi gayte kolaydı birkaç mikro sorusu hariç.matematik-istatistik de çok çok kolaydı ama neden bu kadar inatla örnekleme-hipotez testlerinden sormuşlar anlam veremedim. daha o kadar sorulacak şey vardı ki. regresyon, korelasyon, zaman serileri, parametrik olmayan yöntemler, çok değişkenli yöntemlerden hiçbiri yoktu. iki tanecik ekonometri sormuşlar ayıp olmasın diye. matematik kekti. bi de hesap makinesiz aptal hesaplamalar yaptırdılar ya aşk olsun diyorum garantiye. ben foruma kandım ve normal şartlar altında asla seçmeyeceğim hukuku saeçtim çünkü maliye-muhasebe zor olur diyorlardı. süre bol bile geldi ben de diğer testlere göz attım aman allah, seçmediğim muhasebe ve işletme çok kolay sorulmuştu. oysa hukuk hep süre hep süre! olsun ya gene de iyi geçti. sözel de biraz zorladı gerisi lokum gibi.

sınavı kaliteli bulmadım bu arada. hele de işletmedeki kimi finans matematiği sorularını. ya hesap makinesiz 1.07'nin 9uncu kuvveti örneğin, nasıl alınır ki. manyak mısınız sevgili garanti bankası sınav komisyonu!


md.rome
Şube Müdürü
29 Nisan 2007 22:53

arima değil black daisy, arch ve garch. teessüf ederim zaman serisi deyince hemen arima demeyelim. 2002de nobel aldılar robert f. engle ve clive w. granger amcalar. açılış sorusu hoştu,

-ulusların zenginliğinin yazarı kimdir?

-erdal ünsal :P


blackdaisy
Genel Müdür
29 Nisan 2007 22:54

Ayrıca müfettiş bey de jönlere taş çıkarcak fizikteydi. James bond serisinde görmek isterim kendisini ;))) Tom cruse'un Türk versiyonu vede pierce brosnan kadar karizmatik.

Allah sahibine bağışlasın... bizede 7 nisan dediler, mülakatlar sonrası 9 temmuzda işbaşı dendi. ingilizce mülakat varmış. güncelleme yapın dediler. hayırlısı arkadaşlar. istanbullular daha iyi çalışmışlardır bence, yani hedefleyerek çalışmışlardır heralde... vede mülakatta tercih edilirler gibime geliyo...


fredeng
Kapalı
29 Nisan 2007 22:58

istanbulda sınava 680 kişi girdi sanıyorum ama ankara daki rakamdan pek haberim yok sanırım toplamda 1000'i aştık ve 30 kişi alınacakmış...yani olasılık hesabına göre %3 gibi bi şansımız var :)


blackdaisy
Genel Müdür
29 Nisan 2007 22:59

ben robert ve thomas olan şıkkı işaretledim de, yanlış demekki o sorum. bencede matematik çok kolaydı vede işletme de kolaydı. ya arima modeli sorsalar yapardım ama :(( ama spps de :)) bende hukuk seçtim yaf, iktisatta güzel sorular vardı. kompozisyon süresi az geldi, yinede sonuç paragrafını yetiştirdim. daha iyisini de yapabilirdim ama, neyse bakalım...


seaside06
Aday Memur
29 Nisan 2007 23:03

ben açıkcası girdiğim isim vermemekle beraber giren arkadaşlar bilirler muhasebeyi güzel buldum ısrarla iskonto sormaktan iyidir...matematik mi çözseydim ki ya...istanbul zor neden zor maddi olarak tamamlamazsa zor..benim bi arkadaş teftişten ayrıldı başka bir bankanın...ama gerçekten kurumu çok iyi temsil ettiler diyorum...gözetmenlerimiz çok beyefendiydiler...ingilizce güzeldi ama değil mi?paragraflar zevkliydi boğucu değildi...hukukta şu sürelerde gümlemediysem çok ...hayırlısı...birde istanbullu tercihi çoğunluk olabilir ama isteyen ve geçen ankaralılara iyi çünkü maaşı iyi geçim ehli olunur...


md.rome
Şube Müdürü
29 Nisan 2007 23:05

yok be benim salonda bir arkadaş kompozisyonda boş kağıt verdi müfettiş savaş beyin ısrarlarına rağmen de geri almadı kağıdını. demek ki bir kişi azaldı olasılık yükseldi fredeng.

bu arada hangi il en yüksek kişi başına gelirli son verilere göre? kocaeli dimi...


blackdaisy
Genel Müdür
29 Nisan 2007 23:12

bende kocaeli yaptım onu. bizim sınıfta da kompozisyonu boş veren vardı. hatta bikaç tane vardı. muhasebeyi yapamadıklarından bahseden bikaö kişiyle de karşılaştım. garanti mülakatlara çok kişi çağırıyo bildiğim kadarıyla. mülakat deneyimi olur arkadaşlar.

tanışma toplantılarına katılmıştım kariyer günlerinde. direk ve net cevaplar vermeniz gerekiyo. sayısalınız iyimidir sorusuna 'bu nasıl bir soru' diye düşünmekten geç cevap verince bi saat sayısalım iyidir konuşması yapmıştım. hemen yüzü değişmişti görevlinin. tabi bu benim görüşüm, onlar ne düşündü o önemli. bu sefer sayısalım iyi, ispatladım (zaten iyidir) de alan kısmını ne yaptım onu bilmiyorum :))

Toplam 4341 mesaj
«8910111213141516171819»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi