Editörler : F16 Gökçen
17 Mayıs 2019 21:01

ALES Muafiyeti

Merhaba arkadaşlar,

İnternette araştırıp ulaşamadığım bir sorun var. Belki sizler yardımcı olmak istersiniz diye yazmak istedim.

Bir vakıf üniv.de 3 yıl kadrolu görev aldım. Ales puanım vardı girerken ancak şu an süresi doldu. Şimdi de bir MYO ya başvuracağım ancak ALES puanım yok. Şöyle bir bilgi duymuştum bir üniv. sekreterliğinden: Kadrolu olarak bir kaç yıl çalıştığınız için, üniversite kadro başvurularında sizden artık ALES puanı istenmez demişti. Ama bı bilgiye bir yerde ulaşamıyorum. Nasıl muaf olup bunu kanıtlamam gerektiğini bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu muaf olma durumu her üniversite içinde geçerli mi ayrıca?

Çok teşekkürler şimdiden.


cloquet
Aday Memur
18 Mayıs 2019 19:09

Lürfen acil bilgiye ihtiacım var. Birilerinin bilgisi varsa çok sevinirim

20 Mayıs 2019 15:20

9 Kasım 2018 CUMA Resmî Gazete Sayı : 30590

ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK :

Muafiyet

MADDE 14 ? (1) Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

(2) Meslek yüksekokullarının, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

Resmi gazete'de bahsettiğiniz bir konu yok hocam. Belki eski yönetmelikte olabilir ama şuan 9 kasım 2018'de yayınlanan yönetmelik kullanılmaktadır.


cloquet
Aday Memur
20 Mayıs 2019 15:47

Çok teşekkür ederim. Bu bilgi de benim durumumu kapsıyor.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi