Editörler : swat3410
«294295296297298299300301302303304305»

anlalii
Aday Memur
16 Nisan 2025 09:59

Bilgisi olan var mı?

anlalii, 2 hafta önce

Arkadaşlar bu takipli müşteri tahsilatı olarak kesilen para kesin olarak borçtan mı düşüyor? Bilgisi olan yaşayan var mı? UYAP ' ta görünmüyor sanki borç düşümü bunu nerden nasıl takip ediyoruz?

CakirBey0
Aday Memur
16 Nisan 2025 11:35

tanıdığın biriyle senet takibi aç. maaşının tamamına muvafakat ver. 3 ay hesabına para gelmezse krediyi de çekemez takibe düşer borcun. daha sonra icra takibini kapatırsınız
alsancak26, 1 hafta önce

Arkadaslar akbanktan maasima haciz geldi. Sari bankaya olan kredim devam ediyor o henuz haciz koymadi. Maasimdan zaten icra kesintisi yapılıyor bu banka otomatik krediyi cekiyor kendisi sirf bu yuzden iban degistirip mutemetlige baska iban bildirdim. Ama mutemetlikte bana bu durumu bir iki ay kurtarirsin tekrar otomatik kesmeye devam eder dedi. Bunu onlemenin bir yolu yokmudur

CakirBey0
Aday Memur
16 Nisan 2025 11:37

Bankanın kendi kredi birimindeki havuzda toplanıyor. kesilen her para borcundan düşer.
anlalii, 1 hafta önce

Bilgisi olan var mı?

sozciftci.szi
Aday Memur
16 Nisan 2025 11:51

arkadaşlar bilgilendirmek amaçlı yazıyorum.maaş bankamda IBAN değiltirip BDDK ya yazı yazmıştım sadece 4 de 1 kesiliyordu.uyapa başka bankadan Nisan ayında icra kesintisi olacağını öğrendim ve BDDK ya Nisan'da icra kesintisi olacağına dair evrakı gönderip maaş bankanın 4 de 1 kesinti yapmamasını talep ettim BDDK kuruma iletildi bizlik birşey yok dedi.iyi ki yazmışım BDDK ya sadece icra kesintisi oldu maaş bankam 4 de 1 kesinti yapmadı.yani olur olmaz diye düşğnmeyin.icra kesintisi olacağı zaman BDDK ya yazın şansınızı deneyin.

sozciftci.szi
Aday Memur
16 Nisan 2025 11:53

ayrıca maaş bankandan hem icralığım hem gecikmiş ödemelerim var başka banka dan da icram başladı maaş hesabıma dün deneme amaçlı 10 TL attım para kullanılabilir bakiyede duruyor.ne bloke koyuldu ne de kesildi

anlalii
Aday Memur
16 Nisan 2025 12:01

Düştüğünü nereden takip edebilirim ?

CakirBey0, 1 hafta önce
Bankanın kendi kredi birimindeki havuzda toplanıyor. kesilen her para borcundan düşer.

mehmetturankader
Aday Memur
16 Nisan 2025 12:02

bizde bu olayin nasil olabilecegini merak ediyoruz. Bddk yaziniz derken misal ne yazmaliyiz? insanin tek hayali maasinin 4/3 unu alabilmek olurmu Benim tek hayalim:)
sozciftci.szi, 1 hafta önce
ayrıca maaş bankandan hem icralığım hem gecikmiş ödemelerim var başka banka dan da icram başladı maaş hesabıma dün deneme amaçlı 10 TL attım para kullanılabilir bakiyede duruyor.ne bloke koyuldu ne de kesildi

anlalii
Aday Memur
16 Nisan 2025 12:04

Takipli müşteri tahsilatından kurtulmuşsunuz sanırım. Bende takipli müşteri tahsilatı için BDDK'ya yazdım sanırım maaş bankası hacizde 1. sıra olunca sonuç alamadım hala gelen parayı alıyor

sozciftci.szi, 1 hafta önce

mehmetturankader
Aday Memur
16 Nisan 2025 12:04

Ayrica kredi karti olsun kredi olsun yapilandirma yaptirip icraya dusmek mi daha mantikli yoksa hiç ugrasmadan dusmekmi? Bunlar yapilandirmada evrak imzalatip maaşı almanin derdinde olmasin ? 150 bin kredi karti 180 bin kredi 230 bin ek hesap yapilandiriyim dese zaten maas yetmez

alperpol
Aday Memur
16 Nisan 2025 12:09

nasıl yani maaş bankan olsada yüzde 25 ten fazlasını kesemez ger kalan paraya dokunamaz birinci sırada maaş bankasının olması bişeyi değiştirmez

anlalii, 1 hafta önce

Takipli müşteri tahsilatından kurtulmuşsunuz sanırım. Bende takipli müşteri tahsilatı için BDDK'ya yazdım sanırım maaş bankası hacizde 1. sıra olunca sonuç alamadım hala gelen parayı alıyor

Fotpay
Aday Memur
16 Nisan 2025 12:23

Yapılandırma borçlarınızı daha uzun vadeye yayarak gelir ve giderleriniz kapsamında ödeme sıkıntısı yaşatmayacaksa ve gecikmeden kaynaklı icraya aşamasına hiç geçilmeyecekse mantıklı. Yapılandırma sonucu toplam borçlarınız artacaktır. Eğer uzun vade şüphe olmaksızın rahat ödeme sağlamayacaksa, borç ödemeleri sonrası ihtiyaçlarınız için kredi kartı, ek hesap vb. borçlanma araçlarıyla idare etme durumununda kalacaksanız, icra öncesi kazanılan bir kaç ay süre olur ama bu sefer çok daha yüksek borçla sürece dahil olursunuz. O yüzden ödeme sıkıntısı varsa ve bu aşamalara gelinmişse borçları daha da arttırmanın mantıklı bir seçim olacağını düşünmüyorum.
mehmetturankader, 1 hafta önce
Ayrica kredi karti olsun kredi olsun yapilandirma yaptirip icraya dusmek mi daha mantikli yoksa hiç ugrasmadan dusmekmi? Bunlar yapilandirmada evrak imzalatip maaşı almanin derdinde olmasin ? 150 bin kredi karti 180 bin kredi 230 bin ek hesap yapilandiriyim dese zaten maas yetmez

mehmetturankader
Aday Memur
16 Nisan 2025 12:33

Bu borç 300 binlerde iken icraya gitmeye karar vermediğime çok pismanim. Kredi çek ayı kurtar eksiden al karti kurtar yapa yapa bugun borç 600 bin olmus ve bu sadece 5 6 aylik süreç keyfime yesem dert değil faizin faizine borç katladik. O yuzden haklisiniz hiç yapilandirma ile ugrasmaya değmez ödeme yapmadan sürece dahil olmak daha mantikli
Fotpay, 1 hafta önce
Yapılandırma borçlarınızı daha uzun vadeye yayarak gelir ve giderleriniz kapsamında ödeme sıkıntısı yaşatmayacaksa ve gecikmeden kaynaklı icraya aşamasına hiç geçilmeyecekse mantıklı. Yapılandırma sonucu toplam borçlarınız artacaktır. Eğer uzun vade şüphe olmaksızın rahat ödeme sağlamayacaksa, borç ödemeleri sonrası ihtiyaçlarınız için kredi kartı, ek hesap vb. borçlanma araçlarıyla idare etme durumununda kalacaksanız, icra öncesi kazanılan bir kaç ay süre olur ama bu sefer çok daha yüksek borçla sürece dahil olursunuz. O yüzden ödeme sıkıntısı varsa ve bu aşamalara gelinmişse borçları daha da arttırmanın mantıklı bir seçim olacağını düşünmüyorum.

anlalii
Aday Memur
16 Nisan 2025 12:51

Yok zaten maaştan kalana dokunmuyor ama hesaba dışardan gelen paradan bahsediyorum. Arkadaş ona çözüm bulmuş sanırım.

alperpol, 1 hafta önce

nasıl yani maaş bankan olsada yüzde 25 ten fazlasını kesemez ger kalan paraya dokunamaz birinci sırada maaş bankasının olması bişeyi değiştirmez

alperpol
Aday Memur
16 Nisan 2025 13:47

ona yapacak bişey yok her türlü ona çökerler bazen dokunmuyor bende de oluyor ama onu bende anlamıyorum mdenemek için küçük bir miktar atmış arkadaş bazen düşük miktarlara dokunmuyor ama yüksek bir para girerse çöker geçen gün 20 lira attım dokunmadı ona güvenerek 2000 lira gönderdim çöktü hemen

anlalii, 1 hafta önce

Yok zaten maaştan kalana dokunmuyor ama hesaba dışardan gelen paradan bahsediyorum. Arkadaş ona çözüm bulmuş sanırım.

olmaz34
Memur
16 Nisan 2025 14:53

merhaba. şu bilgileri size ve merak eden herkese vermek isterim.. 1- eğer icralık olmuşsaniz ve maaş haczide başlamışsa başka hiçbir banka maaş olarak yatan paradan kafasına göre kesinti yapamaz maaş bankası dahil 2- icralık olmak demek borç ödeme konusunda aciz duruma düşmek demektir bu durumda olan birinin icralık olmadan önce imzaladığı tüm kredi,kart,kmh,vb.sözleşmeler kendiliğinden geçersiz sayılır. yani bir banka sizden 4/1 oranında maaş haczi keserken maaş bankanız sözleşmelere dayanarak ayrıca 4/1 kesinti vs yapamaz, 3- takipli müşteri tahsilatı adı altında yapılan kesinti dosyaya aktarilmiyor sizin bilginiz olmayan bir hesapta tutuluyorsa bu suç teşkil eder şube ile irtibata geçip dilekçe yapzip bu paranin nerde oldugunu sorun kesilen ayrica savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızi soyleyin , bu gerçekten bankalar ve avukatları için büyük sorundur tepkilerden anlayacaksiniz. ( takipli müşteri tahsilatı yapan banka 1. siradaysa zaten maaş haczi varken bunu yapamaz, 2. ve sonrasındaki bir siraysa hak 1. sırada olduğu için BDDK buna müsade etmeyecektir yasalara aykırı, buna rağmen yapmışsa ve para ortada yoksa suç, diyelimki yaptı ve 3. sırada ki dosyasına attı hukuken takipçisi olun o parayı dahi ordan alip 1. sırada ki dosyaya vermek zorundalar. )
anlalii, 2 hafta önce

Arkadaşlar bu takipli müşteri tahsilatı olarak kesilen para kesin olarak borçtan mı düşüyor? Bilgisi olan yaşayan var mı? UYAP ' ta görünmüyor sanki borç düşümü bunu nerden nasıl takip ediyoruz?

anlalii
Aday Memur
16 Nisan 2025 14:58

Teşekküler bilgiler için. Uyapta göremediğim için para nerde bilmiyorum bununla ilgili o zaman şikayet oluşturuyum ben.

olmaz34, 1 hafta önce
merhaba. şu bilgileri size ve merak eden herkese vermek isterim.. 1- eğer icralık olmuşsaniz ve maaş haczide başlamışsa başka hiçbir banka maaş olarak yatan paradan kafasına göre kesinti yapamaz maaş bankası dahil 2- icralık olmak demek borç ödeme konusunda aciz duruma düşmek demektir bu durumda olan birinin icralık olmadan önce imzaladığı tüm kredi,kart,kmh,vb.sözleşmeler kendiliğinden geçersiz sayılır. yani bir banka sizden 4/1 oranında maaş haczi keserken maaş bankanız sözleşmelere dayanarak ayrıca 4/1 kesinti vs yapamaz, 3- takipli müşteri tahsilatı adı altında yapılan kesinti dosyaya aktarilmiyor sizin bilginiz olmayan bir hesapta tutuluyorsa bu suç teşkil eder şube ile irtibata geçip dilekçe yapzip bu paranin nerde oldugunu sorun kesilen ayrica savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızi soyleyin , bu gerçekten bankalar ve avukatları için büyük sorundur tepkilerden anlayacaksiniz. ( takipli müşteri tahsilatı yapan banka 1. siradaysa zaten maaş haczi varken bunu yapamaz, 2. ve sonrasındaki bir siraysa hak 1. sırada olduğu için BDDK buna müsade etmeyecektir yasalara aykırı, buna rağmen yapmışsa ve para ortada yoksa suç, diyelimki yaptı ve 3. sırada ki dosyasına attı hukuken takipçisi olun o parayı dahi ordan alip 1. sırada ki dosyaya vermek zorundalar. )

memurdayı16
Aday Memur
16 Nisan 2025 15:13

ewet ilk şırada olduğu için kendıne hak görüp alıyor o konuda yaoacak bişi yok sanırım

anlalii, 1 hafta önce

memurdayı16
Aday Memur
16 Nisan 2025 15:16

vakıf mı sızın bankanız ve vakıfla icralık olunca mı yatan paraları cekıyor

alperpol, 1 hafta önce

ona yapacak bişey yok her türlü ona çökerler bazen dokunmuyor bende de oluyor ama onu bende anlamıyorum mdenemek için küçük bir miktar atmış arkadaş bazen düşük miktarlara dokunmuyor ama yüksek bir para girerse çöker geçen gün 20 lira attım dokunmadı ona güvenerek 2000 lira gönderdim çöktü hemen

anlalii
Aday Memur
16 Nisan 2025 15:19

Aynen vakıf. Maaş dışında ne yatarsa alıyor. Uyapta sadece maaş kesintisi görünüyor yatan para kısmındada yok. Önceki aylarda görüştüm bankayla borçtan düşüyor dediler bana ama göremedim hala.

memurdayı16, 1 hafta önce

vakıf mı sızın bankanız ve vakıfla icralık olunca mı yatan paraları cekıyor

anlalii
Aday Memur
16 Nisan 2025 15:45

Evet öyle herhalde. Bunu BDDK ya da yazdım ben.

Kuruluş Cevabı

BDDK'ya ilettiğiniz başvurunuz incelenmiş olup Bankamız nezdinde 00158********1664 numaralı vadesiz mevduat hesabınızın olduğu ve maaşınızın da söz konusu hesaba yatırıldığı tespit edilmiştir.

Yapılan incelemede Bankamız nezdinde muhtelif risklerinizin olduğu ancak ödemelerinizdeki aksamalar nedeniyle risklerinizin takip hesaplarına aktarıldığı belirlenmiştir.

Bankamız takipli müşterilerinin, hesaplarında mevcut olan ve ileride adlarına ve/veya hesaplarına gelecek paraların, borçlular ile imzalanan sözleşme hükümlerine istinaden hesapların Bankamıza rehinli veya bloke olması ve gerek sözleşmeler gerekse yasal mevzuat uyarınca Bankamızın takas, mahsup, hapis haklarının bulunması sebebiyle Bankamız alacaklarının resen mahsup edilmesi mümkündür.

Yapılan incelemede söz konusu hesabınıza; 17.02.2025 tarihinde "Gelen FAST Anlık Ödeme" adı altında 10TL tutarında ücret geliri olarak değerlendirilmeyecek maaş dışı para girişinin olduğu ve söz konusu tutarın tamamının aynı gün, onaylamış olduğunuz Tüketici Kredisi Borçlanma ve Rehin Sözleşmesi'nin "Bankanın Rehin, Bloke (Hapis), Takas ve Mahsup Hakkı" başlığı altında yer alan maddesine istinaden takip hesaplarında izlenen risklerinize mahsup edildiği belirlenmiş olup talebinize olumlu yanıt verilememektedir. Konu ile ilgili Bankamızca tarafınıza arama yapılarak bilgi verilmiştir.

Bu cevabı verdiler. O yüzden bari uyapta borçtan düştüğünü göriyim diye tekrar yazacam.

memurdayı16, 1 hafta önce

ewet ilk şırada olduğu için kendıne hak görüp alıyor o konuda yaoacak bişi yok sanırım

Toplam 6125 mesaj
«294295296297298299300301302303304305»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi