Editörler : Cüneyt Barışoglu
«377378379380381382383384385386387388389

marcio333
Memur
06 Temmuz 2025 11:01

89/1 e göre anne baba kardeş aile üyelerine tebligat giden var mı

Ne kadar sürede gidiyor

Sosyalciiii456853, 4 gün önce

Şahsi fikrim 1/4 haciz kesilen birinden ne adı altında kesinti olursa olsun haksız kesintidir bu.

Lakin bizim ülkemizde devlet güçlüden yana olduğu için genelde bankaların dediğini yapıyor haciz işlemlerinde.

Bu sene teşkilatın yüzde 90 ından fazlası sarı bankadan alacak ve herkese ya yatacak ya kesilecek.

Yine söylüyorum promosyon bankanın senin maaşın üzerinden aldığı bir para.

Eğer icradan dolayı bana promosyon vermeyecekse icralık olanlara havuzdan çıkma şansı vermeliler çünkü bu eşitlik ilkesine de aykırı.

kdladn
Aday Memur
06 Temmuz 2025 11:22

emekli ikramşyesisin maaşla alakası yok mu yanş onun niye hepsini kesiyor maaşla alakasına bakacak olursan onunda var alakası
Polis-plus, 4 gün önce

Hocam 2022 de açılmış başlıklar var meb adalet sayfalarında

Yargıtay'ın kararını bile atmışlar promosyon kesilemez diye

Çünkü promosyon maaş dolayısı ile hak edilmiş bir para

Maaşla eş değerde görülüyor

hatta kesen bankanin ağır suç işlediğini belirtmişler

kaybedenlerkulubu
Aday Memur
06 Temmuz 2025 11:25

şahıs icrası ile ilgili bilgi verebilir misiniz hocam

psyhcoo, 5 gün önce

Şahıs icrası ilk sırada vakıfbank ikinci. Promosyona bloke atacak büyük ihtimal. Şahısın avukatına söyleyip promosyon zamanı bloke koysa şahsa aktarılma gibi bir durum olur mu beyler? Promosyonu kurtarmamız lazım az uz para değil. Sayfa sayfa okudum ben kurtardım diyeni görmedim

Seyyanendiyorbrutus
Aday Memur
06 Temmuz 2025 12:44

maaş ibanimi değiştim ama banka gecikmeyi yine virmanlayip keserim diyor ki burda da aslinda birçok yeni icralık olan insanlarin en büyük sıkıntısı bu. Israrla bddk ya yazmakdan başka çare yok gibi inşallah aybaşında kesmez 4/3 maaşı alabildiğim gün bütün borcumu bitmiş kabul edecem 50 bin liraya yeni iş buldum diye işime gücüme bakacam ama parayı keserse perişan oldum demektir
Turan Karamustafa, 4 gün önce

Kardeşim maaş hesabını değiştir. Mutemetine bildir. Maaşın o hesaba yatmaya badlasin. Basit direk internet bankaciligindan yeni bir vadesiz hesap aç gonderr . Sonra ise bir kaç ay kesmez. Bu aylar içinde de BDDK ya yaz ben maaşımın 1/4 unu kesmesine raziyim de düzene girecektir

06 Temmuz 2025 12:50

15 ini bekleme. BDDK ya dilekçeni yaz. yeni açtığın hesap bankanın aynı şubesinden olmasın. örnek veriyorum eski hesap, gölbaşı şubesi, yeni hesap Çankaya şubesi olsun. mobilden değişimi yapabilirsin.
Seyyanendiyorbrutus, 4 gün önce
maaş ibanimi değiştim ama banka gecikmeyi yine virmanlayip keserim diyor ki burda da aslinda birçok yeni icralık olan insanlarin en büyük sıkıntısı bu. Israrla bddk ya yazmakdan başka çare yok gibi inşallah aybaşında kesmez 4/3 maaşı alabildiğim gün bütün borcumu bitmiş kabul edecem 50 bin liraya yeni iş buldum diye işime gücüme bakacam ama parayı keserse perişan oldum demektir
06 Temmuz 2025 13:10

sen yazılana bakma maaşta belli olur.bana da öyle yazdı ama ek hesao kredi kartı kesmedi
Seyyanendiyorbrutus, 4 gün önce
Bddk yazisina banka cvp vermiş mevcut 3 krediniz için otomotik ödeme talimati iptal edilmiştir yani kredi karti ve ek hesap için bir yazı yok demekki ek hesap ve kart için çatır çatır kesecek ee nasıl gecinecegiz ne yapacağız ay başına kaldı 10 gün nasıl çözülecek bu mesele ki benim ek hesap 150 bin kart 180. aylarca aç mı dolanacaz kafayı yiyecem düşünmekten
06 Temmuz 2025 13:12

ama gece maaş yatınca kesmesse çek başka bankaya hesapta tutma
sozciftci.szi, 4 gün önce
sen yazılana bakma maaşta belli olur.bana da öyle yazdı ama ek hesao kredi kartı kesmedi

Mustfa4444
Şef
06 Temmuz 2025 13:15

mal bildiriminde bulunurken 3 kişilerden ve herhangi bir akrabadan hak ve alacağım yoktur yaz kolay kolay göndermeler ve şikayet hakkın doğar.
marcio333, 4 gün önce

89/1 e göre anne baba kardeş aile üyelerine tebligat giden var mı

Ne kadar sürede gidiyor

veba1982
Genel Müdür
06 Temmuz 2025 13:23

bddk bir bana otomatik ödemeyi iptal ettirmedi her halde

Turan Karamustafa
Aday Memur
06 Temmuz 2025 13:28

Kardeş mal bildirimi yaparken birclari eksik yazmış olsak ne olacak ya bunu tekrar düzeltelim mi ne yapalım soruşturma falan oluyor mu nasıl oluyor bu işler ya herşey karıştı birbirine

Mustfa4444, 4 gün önce
mal bildiriminde bulunurken 3 kişilerden ve herhangi bir akrabadan hak ve alacağım yoktur yaz kolay kolay göndermeler ve şikayet hakkın doğar.

Mustfa4444
Şef
06 Temmuz 2025 14:08

o mal bildiriminden bahsetmiyorum.Ek beyan verebilirsin(İlden ile soruşturma konusu değişir.İnsiyatife bağlı ama yani soruşturmalık)Ben İcra tebligatı geldikten sonraki İcra dairesine veya uyap tan e imza/mobil imza ile verilecek mal beyanından bahsediyorum

Kardeş mal bildirimi yaparken birclari eksik yazmış olsak ne olacak ya bunu tekrar düzeltelim mi ne yapalım soruşturma falan oluyor mu nasıl oluyor bu işler ya herşey karıştı birbirine

marcio333
Memur
06 Temmuz 2025 14:40

Uyaptan yaparsak ek beyan seçeceğiz değil mi icra gekdikten sonra

Mustfa4444, 4 gün önce
o mal bildiriminden bahsetmiyorum.Ek beyan verebilirsin(İlden ile soruşturma konusu değişir.İnsiyatife bağlı ama yani soruşturmalık)Ben İcra tebligatı geldikten sonraki İcra dairesine veya uyap tan e imza/mobil imza ile verilecek mal beyanından bahsediyorum

Mustfa4444
Şef
06 Temmuz 2025 14:46

Egm veya hangi kurumda çalışıyorsan oraya verdiğin Mal Bildirimi ayrı(2015,2020,2025,2030....sonu 5 ve 0 ile biten yıllarda veya herhangi bir mal/Araç/Ziynet vs vs aldığında sattığında verdiğin mal bildirimi ayrı) İcra da tebligat geldikten sonra verdiğin Mal bildirimi ayrı.(İcra tebligatından sonra Mal bildirimi herhangi bir İcra müdürlüğüne veya Uyap tan e-imza/mobil imza ile verebilirsin) İkisi ayrı ayrı konular
marcio333, 4 gün önce

Uyaptan yaparsak ek beyan seçeceğiz değil mi icra gekdikten sonra

Mustfa4444
Şef
06 Temmuz 2025 14:49

Kısaca İcra tebligatı geldikten sonra git İcra müdürlüğüne veya e imza/mobil imza varsa Uyap tan her dosya için ayrı ayrı şu kadar maaş alıyorum,şu kadar mal mülk var .Şu kadar alacağım var vs vs verilmeli

Mustfa4444
Şef
06 Temmuz 2025 14:51

Şu arkadaş da diyor ki ilgili Kuruma bütün memurların rutin verdiği mal beyanını eksik verdim.Onda ilgili kurum soruşturma açabilir.Onun için diyorum ek beyanı hangi kurumda çalışıyorsan ek mal bildirimi yap

memurdayı16
Memur
06 Temmuz 2025 15:01

ilk en yakın promosyon kimde şimdi ???

veba1982
Genel Müdür
06 Temmuz 2025 15:04

kurun rutin verilen mal bildirimlerini takip etmez soruşturma acmaz. hakkınızda bir idari sorusturma baslatilldiginda ( her soruşturma için geçerli değil) sizden mal bildirimi beyani istendiğinde bunu vermez veya gerçeğe aykırı bildirimde bulunursaniz idarede bunu fark ederse o zaman ceza alirsiniz
Mustfa4444, 4 gün önce
Şu arkadaş da diyor ki ilgili Kuruma bütün memurların rutin verdiği mal beyanını eksik verdim.Onda ilgili kurum soruşturma açabilir.Onun için diyorum ek beyanı hangi kurumda çalışıyorsan ek mal bildirimi yap

Mustfa4444
Şef
06 Temmuz 2025 15:12

Bizim bi arkadaş icralık olan borcunu mal beyanında belirtmemiş,Egm hayırdır bu borç nerden çıktı Kuruma verdiğin rutin mal bildiriminde yok diyip soruşturma açtı ve ceza aldı.
veba1982, 4 gün önce
kurun rutin verilen mal bildirimlerini takip etmez soruşturma acmaz. hakkınızda bir idari sorusturma baslatilldiginda ( her soruşturma için geçerli değil) sizden mal bildirimi beyani istendiğinde bunu vermez veya gerçeğe aykırı bildirimde bulunursaniz idarede bunu fark ederse o zaman ceza alirsiniz

Sarfinazar12344
Aday Memur
06 Temmuz 2025 15:14

Bende de aynı sorun var kredinin gecikmede olmasından dolayı otomatik tahsilat diye kesiyor bddk ya yazdım dönüş olmadı ama banka dilekçe ver konu ile ilgili değerlendirilecek dedi dilekçe verdim banka gecikme olan kredilerde otomatik tahsilat kalkmaz dedi

veba1982, 4 gün önce
bddk bir bana otomatik ödemeyi iptal ettirmedi her halde

veba1982
Genel Müdür
06 Temmuz 2025 16:34

müdürün ceza vereceği varmış vermiş burada bir çok icralık olan var ilk defa sizin dediğiniz gibi bir ceza duydum
Mustfa4444, 4 gün önce
Bizim bi arkadaş icralık olan borcunu mal beyanında belirtmemiş,Egm hayırdır bu borç nerden çıktı Kuruma verdiğin rutin mal bildiriminde yok diyip soruşturma açtı ve ceza aldı.
Toplam 7778 mesaj
«377378379380381382383384385386387388389

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi